kampers 150 Napisano 1 Października 2023 Udostępnij Napisano 1 Października 2023 Cześć. Szukam jakiegos dobrego DAC do PC. Na tą chwile mam ASUS Xonar Essence STX II (PCI-E) i gra ze słuchawkami sennheiser gsp 600 ale poluję na beyerdynamic 1770 pro. I terach chciałbym wymienić karte na DAC. Możemy powiedzieć że cena to max 2000 może być niżej i może byc też używany Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 1 Października 2023 Udostępnij Napisano 1 Października 2023 Głownie do grania ten sprzęt ma być? Cytuj Link to post Share on other sites
kampers 150 Napisano 1 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 1 Października 2023 Nie też słucham muzyki w sumie sluchawki podczas gry to czasem wiszą na stojaku Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 2 Października 2023 Udostępnij Napisano 2 Października 2023 Ja proponuję trochę w inną stronę pójść. Najpierw słuchawki kup, później lepszy wzmacniacz. Zmiany powinny być bardziej odczuwalne. Cytuj Link to post Share on other sites
kampers 150 Napisano 2 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 2 Października 2023 Tak bedzie ale chce nowy wzmacniacz by nie montowac juz do nowego pc karty poniewaz jestem w trakcie budowy Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6359 Napisano 2 Października 2023 Udostępnij Napisano 2 Października 2023 Ja bym polecił Topping DX3 Pro+, którego w promocji nawet udało się czasem nabyć za 7 stówek. W tej cenie bardzo kompletny klocek, którego opłacalność i ilość funkcji może zaskoczyć. Resztę hajsu przeznacz na coś innego. Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 2 Października 2023 Udostępnij Napisano 2 Października 2023 Na allegro idzie dostać Aune S6 w okolicach 1200zł. https://allegrolokalnie.pl/oferta/dac-aune-s-6-pelen-komplet Sprzęt na lata. Różnica między tym, a Xonarem STX już będzie nieco większa, no i dużo mocniejszy wzmacniacz po balansie. Do grania, słuchania jak znalazł. Bardzo ładnie pozycjonuje dźwięki po głębi muzycznej. Cytuj Link to post Share on other sites
kampers 150 Napisano 2 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 2 Października 2023 Aune s6 ciekwy ale bardzo duzy cos bardziej kompaktowego ? A co z takim ? JDS Labs Element lll Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 3 Października 2023 Udostępnij Napisano 3 Października 2023 W dniu 2.10.2023 o 19:30, kampers napisał: Aune s6 ciekwy ale bardzo duzy cos bardziej kompaktowego ? Kolega zaproponował DX3 Pro+ ale jakiś dużych różnic miedzy Xonarem nie będzie. Cytuj Link to post Share on other sites
kampers 150 Napisano 4 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 4 Października 2023 Tak wiem szukam recenzji do wszystkiego:) Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 4 Października 2023 Udostępnij Napisano 4 Października 2023 Szkoda, że nie możesz wygospodarować więcej miejsca.Postaram się jeszcze jakieś tutaj propozycje zaproponować.Xonar to bardzo udana karta ,po wymianie oampów spokojnie może realizować z układami powyżej tysiąca. Cytuj Link to post Share on other sites
kampers 150 Napisano 4 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 4 Października 2023 Tego jeszcze nie robiłem mam w pudełku:) Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 4 Października 2023 Udostępnij Napisano 4 Października 2023 A szkoda bo przy odpowiednich słuchawkach dźwięk nabiera większego rozmachu. Znakomicie do tego się nadają oapmy. 2 na kanały LME49990 i jeden na bufor AD797BR bądź na odwrót. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 4 Października 2023 Udostępnij Napisano 4 Października 2023 Zmniejszyć to albo ten topping ew burson Play Wysłane z mojego 21081111RG przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
kampers 150 Napisano 4 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 4 Października 2023 Dobra przekonaliscie mnie kupilem Aune S6 PRO DAC Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6359 Napisano 5 Października 2023 Udostępnij Napisano 5 Października 2023 Fajnie fajnie, tylko Aune S6 Pro to warto głównie wtedy, gdy ma się zbalansowane słuchawki i wtyk XLR, bo dopiero tam ten klocek rozwija skrzydła. Ze zwykłego wyjścia jack ma mniejszą moc niż DX3 Pro+. Poleciłem coś co brzmi dobrze i posiada funkcje bezprzewodowe, które po prostu mogą się przydać. Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 5 Października 2023 Udostępnij Napisano 5 Października 2023 Fajnie fajnie, tylko Aune S6 Pro to warto głównie wtedy, gdy ma się zbalansowane słuchawki i wtyk XLR, bo dopiero tam ten klocek rozwija skrzydła. Ze zwykłego wyjścia jack ma mniejszą moc niż DX3 Pro+. Poleciłem coś co brzmi dobrze i posiada funkcje bezprzewodowe, które po prostu mogą się przydać.Nie wiem jak w wersji pro w podstawowej ten balans nie był do końca balansem typowym tam chyba dać nie był zbalansowany w pełni czy jakoś tak już nie pamiętam dokładnie.Wysłane z mojego 21081111RG przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6359 Napisano 5 Października 2023 Udostępnij Napisano 5 Października 2023 Już pomijając to, ale kupując sprzęt wolałbym go wykorzystywać, a tutaj jesteśmy zmuszeni bawić się w zamiany wtyków, żeby tak było. Aune S6 to jest typowo muzyczny klocek dla ludzi, którzy bawią się w takie tematy. Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 5 Października 2023 Udostępnij Napisano 5 Października 2023 Fajny klocek dobrze wspominam ale jednak wyraźne lepiej grał po balansie Wysłane z mojego 21081111RG przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 5 Października 2023 Udostępnij Napisano 5 Października 2023 (edytowane) Koszt zrobienia/ kupienia takiego przewodu nie musi być jakiś duży. Same dzięki temu zyskują lepszą scenę i stereofonię przy takim DACu. Zmiany są jak najbardziej opłacalne. Edytowane 5 Października 2023 przez adivxv Cytuj Link to post Share on other sites
kampers 150 Napisano 5 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 5 Października 2023 1 godzinę temu, adivxv napisał: Koszt zrobienia/ kupienia takiego przewodu nie musi być jakiś duży. Same dzięki temu zyskują lepszą scenę i stereofonię przy takim DACu. Zmiany są jak najbardziej opłacalne. O jakim kabelku piszemy ? Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 5 Października 2023 Udostępnij Napisano 5 Października 2023 Do słuchawek. Aune s6 pro ma 2 wyjścia słuchawkowe .Jack 3,5 i zbalansowane. Na tym drugim ma więcej mocy ale tutaj gdyby już kupisz inne słuchawki warto w nich wymienić przewód. Zawsze to jeszcze troszkę lepiej zagra. Ja to celuję w Aune S9C PRO albo Bursona Sololist 3X i tam też będę musiał zmienić przewód w słuchawkach. Taka niestety moda producentów ost. by wycisnąć więcej z ich sprzętu trzeba przewody zmieniać albo już kupić słuchawki z odpowiednimi wtykami. Cytuj Link to post Share on other sites
kampers 150 Napisano 5 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 5 Października 2023 Takie cos https://benum.no/klotz-y-kabel-stereo-minijack-han-2x-xlr-hun.html#cable_length=17086 Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 5 Października 2023 Udostępnij Napisano 5 Października 2023 Potrzebujesz słuchawki na przewód wtyk xrl 4pin męski ale tak czytam o tych Beyerdynamic 1770 pro i czy jest sens bawić się w przelotki i mod XRL, bo po jacku tez powinno być bardzo dobrze. Cytuj Link to post Share on other sites
kampers 150 Napisano 5 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 5 Października 2023 ok to pierwsze zatestuje bez kabelka Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts