under555 10 Napisano 23 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2022 Cześć, złożyłem tacie bardzo tani budżetowy komputer z Windowsem 11 (musiałem 11). szukam antywirusa dobrego (bo tata ogląda filmy dla dorosłych oraz różne streamy meczów itd.) ale tak do 50zł wiec zakładam,że gdzieś na stronie z kluczami bym coś kupił (dlatego jak nie chcecie pisać tutaj to piszcie na priv) a wiec - szukam antywirusa do 50zł za rok - co polecacie? zawsze eset smart security brałem ale już nie ma tych po 50zł. co polecacie? sporo osób mówi,ze można defenderowi z Windowsa 11 zaufać ale ja sam nie wiem Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1366 Napisano 23 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2022 Kiedyś brałem Eset ze strony poniżej za kilka euro. Działało ok. Od dawna nie ma tam Eseta, ale inne antywiry są. https://www.eneba.com/pl/store?text=antivirus Cytuj Link to post Share on other sites
lukasz272015 310 Napisano 23 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2022 https://www.bitdefender.com/media/html/consumer/new/get-your-90-day-trial-opt/index.html?clickid=xgSz-aXlcxyOWzVwUx0Mo3EAUkDUZ5yxjxuCTU0&irgwc=1&MPid=121977&cid=aff|c|IR# licencja co 90 dni wystarczy nowy mail i jedziesz dalej sam miałem windows defendera ale po oczytaniu się w temacie postanowiłem dać coś lepszego, ale wiadomo że chłodna głowa i myślenie i będzie ok jak masz minimum 6 rdzeni na procku to go nie odczujesz a defender sam się wyłączy jak zainstalujesz bitdefendera nie trzeba nić kombinować. Cytuj Link to post Share on other sites
Wik-Mar 136 Napisano 24 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2022 Microsoft Defender - jest to darmowy antywirus, który jest dostępny w systemie Windows 11. Może on skutecznie chronić komputer przed wirusami, malwarem i innymi zagrożeniami. Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 24 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2022 Co to może być za antywirus za 50 zeta? Lepiej wydać trochę więcej, mieć aktualizację i raczej porządnej firmy. Tanie przypadki, nie wiadomo skąd, potrafią nieźle namieszać w rejestrze.... Cytuj Link to post Share on other sites
Arnold 925 Napisano 24 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2022 Firefox + uBlock Origin i szkoda kasy na antywirus. Defender wystarczy bo swoje zrobi, a bloker zablokuje co trzeba szczegolnie na stronach dla dorosłych najbardziej znanych. Cytuj Link to post Share on other sites
druteron 12 Napisano 27 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2022 Zostań na wbudowanym antywirusie, Defender w obecnej formie na prawdę nie jest złym produktem. Aktualizacje sygnatur dostaje regularnie i dosyć szybko, wykryje praktycznie to samo, co płatne odpowiedniki. Jeżeli zagrożenie jest nowe i brakuje sygnatury, to żaden antywirus nie będzie skuteczny, nawet ten najdroższy. Oczywiście istnieje coś takiego jak sandbox, ale z kilku względów nie jest to rozwiązanie idealne i moim zdaniem nie warto się tym interesować. Płatne rozwiązania antywirusowe mogę polecić tylko i wyłącznie z jednego powodu, mianowicie centralne zarządzanie produktem. Przykładowo ESET posiada konsolę do zarządzania wszystkimi końcówkami, dzięki czemu możesz szybko modyfikować polityki, weryfikować znalezione zagrożenia i zarządzać urządzeniami mobilnymi, jednak nie oszukujmy się, jest to rozwiązanie kierowane do biznesu. Cytuj Link to post Share on other sites
bchrubas 19 Napisano 30 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2022 W dniu 23.12.2022 o 18:24, under555 napisał: a wiec - szukam antywirusa do 50zł za rok - co polecacie? Może troszkę drożej (do 60zł) ale na znanym portalu bez problemu, na fakturę jeśli trzeba, kupisz legalna licencję Pandy na 1 rok. Wg testów całkiem OK, ma też ochronę rodzicielską żeby rodzic nie właził na dziwne strony. Kompa mocno nie obciąża. Cytuj Link to post Share on other sites
under555 10 Napisano 5 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2023 Dziekuje za pomoc, antywira kupiłem. mam pytanie do wszystkich może nawet z naciskiem na W dniu 24.12.2022 o 22:53, Arnold napisał: Firefox + uBlock Origin i szkoda kasy na antywirus. Defender wystarczy bo swoje zrobi, a bloker zablokuje co trzeba szczegolnie na stronach dla dorosłych najbardziej znanych. Chciałbym uzbroić przy okazji wszystkie moje urządzenia (taty PC, mój PC, laptop mój) w coś co dobrze będzie blokowało reklamy. Tylko teraz tak , moje kombinacje kiedyś (+ tam się listy filtrów pobierało czy coś ale nie pamiętam) kończyły się jednym z dwóch scenariuszy ZAWSZE 1. albo pięknie mi wtyczka reklamy blokowała ale sporo stron to "wyczuwało" i blokowało mi dostęp,,że z adblockiem nie wejdę - no i to jest nie do przyjęcia 2. albo adblock był dziurawy jak sito - strony nigdy nie nie "wyczuła" bo adblock nic praktycznie nie blokował - zupełnie jakby go nie było. Jest na to jakiś sensowy sposób? póki co na zrobienie chrome i innych przeglądarek na telefonie w takich sytuacja po prostu używam brave. A Wy - jak poradziliście sobie z reklamami na swoich urządzeniach i tych z windowsem i np. androidem ? Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1366 Napisano 5 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2023 Android - Blokada Używałem jakiś czas Pi-hole, ale wykorzystałem Raspberry do czegoś innego. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts