leto87 2293 Napisano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 (edytowane) http://i168.photobucket.com/albums/u167/duke_leto_2/_IGP8728_zps9f36151f.jpg moje szybkie posilki. fasola z puszki z sosem+koncentrat, makaron pelnoziarnisty, kotlet z kurczaka gotowy z tesco albo jajka, witaminy. Nie jest to nic ciekawego, ale szybko, tanio, i malo zmywania Edytowane 4 Kwietnia 2014 przez leto87 Cytuj Link to post Share on other sites
dentor23 319 Napisano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 Można powiedzieć że początek jest najtrudniejszy ja biegać zaczynałem od 3x5 min w między czasie 1 minuta marszu do tego siłownia , co tydzień zwiększałem sobie czas o dodatkowe 5minut aż do 3x20 min potem na oko miesiąc przeszedłem na interwały do tego cały czas siłownia , teraz biegam na raz od 12 do 24 km czas to oko 58 minut do 2 godzin 10 minut , ale wymaga to masy przygotowań. Dzisiaj trenuję od od 2 do 3 razy dziennie ponieważ przygotowuję się do mistrzostw Polski na które prawdopodobnie pojadę już w Czerwcu muszę jeszcze wiele popracować nad masą Jak chcesz zacząć trenować to na początek : -3x5 min lub 3x10min zależy jak się bd czuć , w międzyczasie po każdej 5/10 2 minuty marszu -siłownia -odpowiednia micha -rezygnacja z części przyjemności typu słodycze , fast food -odnowa biologiczna co 2 tygodnie (wyjście na saunę,basen itp.) -jak zaczniesz zwiększać poziom można dorzucić jakieś suple Cytuj Link to post Share on other sites
verul 373 Napisano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 kotlet z kurczaka gotowy z tesco Litosci... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17829 Napisano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 @up - dokładnie, kup pierś z kurczaka, na patelni szybko się usmaży, parę minut i gotowe, zwłaszcza jak pokroisz na kawałki. Lepiej wchodzi wtedy. Trochę przypraw i jest. Ja się od niedawna przekonałem do makaronu razowego (ciemny), kiedyś nie mogłem tego przełknąć 1 Cytuj Link to post Share on other sites
JohnyRambo 221 Napisano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 on waży 76kg przy 180cm więc ma czym uderzyć Toc to skora i kosci Cytuj Link to post Share on other sites
Synergia 1598 Napisano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 Btw jak tam u was z wagą i siłą? JA waże 89 kg przy 189 cm no ale jest trochę tłuszczyku do spalenia. Wejde na 10tki czy tam nawet piątki i lekko podetne carbo. siłowo ostatnio machałem 15x 125 MC, pewnie zakończe 15stki na 135kg klatka płaska 15x 90 ( zobaczymy czy do 95 dociągnę ale czuje ,że już mało zapasu zostało) Przysiad atg 15x90 i zobaczymy czy do 95 dociągnę , dziwne te nogi mam, powinny być pomiędzy MC a klatką w ciężarze a są na poziomie klatki :S żółnierskie 15x 55 kg i już jestem na krawędzi dodawania ciężaru. @ dzięki za przepisy. 1wszy brzmi dosć dziwnie, raczej nie będę ryzykował popołudniem na kibelku. Ten z kurczakiem brzmi jakby strasznie dużo czasu wymagał a to odpada. Dla mnie 20 min stania nad garami to już długo. Cytuj Link to post Share on other sites
JohnyRambo 221 Napisano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 Ja na razie powiem tyle, ze bylo 100 kg przy 180 cm. Tluszczu weszlo, jak na razie odpuscilem treningi silowe i robie same aeroby. Czasem tam zrobie FBW i potem rowerek. Jak na razie w 45 dni spadlo 5 kg. Jestem na dobrej drodze, zrzuce do 86 kg i wracam do masy, ale na spokojnie zeby tluszcz nie wpadal. Silowo ostatnio jak cwiczylem to klatka 80 kg na lawce, nogi full naklad (w okolicach 150 kg), biceps to z 15 kg na lape. Cytuj Link to post Share on other sites
verul 373 Napisano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 @ dzięki za przepisy. 1wszy brzmi dosć dziwnie, raczej nie będę ryzykował popołudniem na kibelku. Ten z kurczakiem brzmi jakby strasznie dużo czasu wymagał a to odpada. Dla mnie 20 min stania nad garami to już długo. To taka salatka warzywna, calkiem dobra zreszta. Jak nie dodasz zepsutego jogurtu to nie ma powodow do biegania na kibel.No ale jak 20 minut dla Ciebie to za dlugo to jak Ty jesz ryz z kurczakiem? Ryz sie musi 12 minut do 15 gotowac... Zreszta albo dobra dieta i efekty albo fast foody i kiepska forma. Skoro na monotonnym zarciu nie dajesz rady wyrobic to musisz to jakos urozmaicac. Ja moze nie mam takich problemow, bo przez miesiac jadlem czasem 2 razy dziennie ryz z kurczakiem i brokulami i mi sie to nie nudzilo... Co do pytania to nie robie cwiczen do zalamania wiec nie wiem jakie mam rekordy, a trenowalem w lekko innym systemie. Zreszta waga wadze nie rowna. Tzn rowna, ale mozna ta sama wage dygnac bardzo technicznie i powoli, a mozna szybko i byle jak wiec nie jest to takie latwe w porownaniu. W kazdym badz razie waze ok 79 przy 178cm, zszedlem na jakies 8 - 9 % bf, 6pak jest gites, definicja niezla i w sumie to juz jestem w formie plazowej Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 W kazdym badz razie waze ok 79 przy 178cm, zszedlem na jakies 8 - 9 % bf, 6pak jest gites, definicja niezla i w sumie to juz jestem w formie plazowej pozazdrościć, ja na razie męczę się z barkiem, stan zapalny schodzi powoli, nerw uwalony, ale od dziś rano mogę nim w końcu ruszać w pełnym zakresie, boli, ale mogę, jeszcze kilka zabiegów i wróci do normy potem z kilka dni gojenia i dochodzenia do siebie - strasznie to to osłabia - i będę mógł zacząć coś działać Cytuj Link to post Share on other sites
Synergia 1598 Napisano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 Ja na razie powiem tyle, ze bylo 100 kg przy 180 cm. Tluszczu weszlo, jak na razie odpuscilem treningi silowe i robie same aeroby. Czasem tam zrobie FBW i potem rowerek. Jak na razie w 45 dni spadlo 5 kg. Jestem na dobrej drodze, zrzuce do 86 kg i wracam do masy, ale na spokojnie zeby tluszcz nie wpadal. Silowo ostatnio jak cwiczylem to klatka 80 kg na lawce, nogi full naklad (w okolicach 150 kg), biceps to z 15 kg na lape. JAk dla mnie totalnei bez sensu. zrzucasz sadło razem z mięsem. JAk nie masz treningu siłowego to organizm nie potrzebuje mięsni i spala je tak sam jako smalec.... Cytuj Link to post Share on other sites
BIGPUN 12628 Napisano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 najprostsza sałatka z tuńczykiem jaką znam to: pół pętka rzodkiewek w kostkę pół puszeczki kukurydzy (może być z fasolką lub groszkiem) puszka tuńczyka w wodzie ogóreczek małosolny w kostke - jak nie ma to trudno. kapkę oliwy Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 skoro się dzielimy przepisami na "sałatki" z tuńczyka puszka tuńczyka w oliwie grzyby leśne marynowane z cebulką świeży szczypiorek pajda chleba pokroić, pomieszać, posmarować i zjeść 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Synergia 1598 Napisano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 ide robić spagetii z torebki xD Cytuj Link to post Share on other sites
JohnyRambo 221 Napisano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 JAk dla mnie totalnei bez sensu. zrzucasz sadło razem z mięsem. JAk nie masz treningu siłowego to organizm nie potrzebuje mięsni i spala je tak sam jako smalec.... Byl czas, ze nie cwiczylem 4 miesiace, spadkow mialem prawie zero. Znam organizm Cytuj Link to post Share on other sites
BIGPUN 12628 Napisano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 Tak dzis styrałem cyce z kolegą, że rąk nie mogę umyć, skórcze paraliżują całą górę. Raptem 4 ćwiczenia:) Lubię to:) Cytuj Link to post Share on other sites
JohnyRambo 221 Napisano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 Ja kiedys tak styralem plecy, ze na kilbu nie moglem sobie poradzic Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 trzeba się ponaciągać po treningu, a szczególną uwagę poświęcić wybranej grupie, jak trenujemy splitem, jak uznać że już? np po treningu barków/łap/klatki zapleść dłonie za plecami, jak się nie da to naciągać z kolegę aż się zaplotą Cytuj Link to post Share on other sites
BIGPUN 12628 Napisano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 Ja nigdy nie mogę zapleść Ps oczywiście żart. Jutro sprawdzę. Cytuj Link to post Share on other sites
JohnyRambo 221 Napisano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 Bigi, a telefon przy prawym uchu trzymasz prawa czy lewa reka ? Cytuj Link to post Share on other sites
okar19 8223 Napisano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Mam pytanie co do ćwiczeń na klatkę. Możemy wpłynąć na to jak ona będzie wyglądała czy niezależnie od tego jakie ćwiczenia będę robił klatka będzie jaka będzie bo np zapisane jest to w genach? Chciałbym aby była taka zaokrąglona. http://2.bp.blogspot.com/-ZyTgSMqZZt4/UcMKib3E_bI/AAAAAAAAOgw/QVuQqTGzrmo/s400/422d7a8e0edcc392b67c14058bfb11cf.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 sporo zależy od uwarunkowań, ale generalnie najpierw płask i górny skos, a jak podrośnie to dodać dół 1 Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 85% "będzie jaka będzie"15% "można ustalić proporcje między partiami dobierając ćwiczenia na konkretną część klaty"Czyli tak jak powyżej, możesz wpłynąć na wielkość mięśnia, ale nie na jego kształt. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
leto87 2293 Napisano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 http://i168.photobucket.com/albums/u167/duke_leto_2/_IGP8733_zps4280020e.jpg Jak pierwszy raz zobaczylem to az sie wzruszylem. 4g na 100, zawsze cos. Cytuj Link to post Share on other sites
Synergia 1598 Napisano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 (edytowane) Słodko. Zamiast kefiru polecam serek wiejski. Edytowane 7 Kwietnia 2014 przez Synergia Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17829 Napisano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 @up - ja już mam dość tych serków, chyba przerzucę się na batony białkowe, chyba że coś proponujecie innego ? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts