sid vicious 16131 Napisano 29 Marca 2014 Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 Czekać aż się skurczy Cytuj Link to post Share on other sites
dentor23 319 Napisano 29 Marca 2014 Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 a ten proces można jakoś przyśpieszyć ? Idą wakacje więc lepiej bd jak zmienię do końca tą oponkę Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 30 Marca 2014 Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Freeletics też możesz sobie wpisać w youtube/google. Cytuj Link to post Share on other sites
verul 373 Napisano 30 Marca 2014 Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Bieganie jest dobre do spalania tluszczu, tylko wszystko zalezy od tego jak ktos jest umiesniony i ile ma % bf. Wiadomo ze 120kg kulturysta nie bedzie fatu spalal biegajac bo raz ze by zdechl, a dwa ze by mogl pospalac miesnie. No i trzy, ze oni schjodza do absurdalnie niskich poziomow bf. Gdzies czytalem ze dlugie aeroby zwiekszaja poziom magazynowanego glikogenu w miesniach i fatu za wiele sie przez to nie spala. Naturalnie podczas bardzo dlugich aerobow to jedzie sie glownie na facie. Dlatego ciekaw jestem wynikow badan aerobow na diecie ketogenicznej. Pomijam fakt ze na niej to mozna tylko aeroby robic, a przynajmniej mi silownia wtedy kompletnie nie wychodzila. No i kazdy lubi co innego. Mnie bieganie nie nudzi. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 30 Marca 2014 Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 a dwa ze by mogl pospalac miesnie to spalanie mięśni to jest dopiero mitologia, chciałbym usłyszeć jakieś uzasadnienie tego zjawiska poparte czymś więcej niż domorosłymi teoriami Cytuj Link to post Share on other sites
okar19 8223 Napisano 30 Marca 2014 Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 (edytowane) Czy taki workout jest dobry na klate I tricepsa? Robie juz drugi raz I musze powiedziec ze czuc zakwasy na drugi dzien. (Pierwsze cwiczenie robie na "laweczce") Czyli na podstawce pod telewizor http://i.imgur.com/vr76Fyg.jpg Chcialbym do tego dorzucic cos jeszcze na shoulders jezeli workout uzyska wasza aprobate. Chyba ze proponujecie zupelnie cos innego. Edytowane 30 Marca 2014 przez okar19 Cytuj Link to post Share on other sites
Klikacz 1462 Napisano 30 Marca 2014 Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 (edytowane) Czyli na podstawce pod telewizor Mistrzostwo Uważaj żeby sobie na tym kręgosłupa nie uszkodzić Edytowane 30 Marca 2014 przez Klikacz 1 Cytuj Link to post Share on other sites
okar19 8223 Napisano 30 Marca 2014 Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Jezeli uwazacie ze mozna nabawic sie kontuzji uzywajac tej "laweczki" to nie mam zamiaru ryzykowac I zakupie laweczke. $50 to zaden big deal jezeli w gre wchodzi zdrowie. Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17829 Napisano 30 Marca 2014 Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 jezeli w gre wchodzi zdrowie nawet się nie zastanawiaj tylko kup coś normalnego. Jakbyś się poskładał z ciężarem i tą „ławeczką", to by nie było wesoło... Cytuj Link to post Share on other sites
okar19 8223 Napisano 30 Marca 2014 Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Spokojnie. Solidna konstrukcja z ieki. Przeszla wszystkie testy I jestem pewien ze sie nie posklada:D Chodzi mi o to ze nie mam miejsca na laweczke dlatego podstawka pod tv wydala mi sie idealnym rozwiazaniem. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 30 Marca 2014 Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 to ćwicz z podłogi, jak na przykładzie tu masz sporo o ćwiczeniu z ciężarami w domu http://scoobysworkshop.com/ 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Klikacz 1462 Napisano 30 Marca 2014 Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Jakbyś się poskładał z ciężarem i tą „ławeczką", to by nie było wesoło... Wystarczy sam fakt, że nie jest łysa, nieobita. Jak Okar zacznie robić np rozpiętki na takiej płaskiej ławce, (po sztangielkach z boku domyślam się, że do tego głównie będzie służyć ławka) to jego kręgosłup po dłuższym czasie może po prostu odmówić chęci współpracy. Nie ma tam żadnej amortyzacji, a naciskanie kręgosłupem na gołe drewno z dodatkowym obciążeniem jest dla niego dużym wyzwaniem Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 31 Marca 2014 Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 E, coś mnie się zdaje, że przesadzasz. Jaką ławka da amortyzację jak wgniata Cię tam np. 160kg, poza tym, wspomniani wyżej ćwiczący na podłodze.Dla kręgosłupa najważniejsza jest dobra pozycja przed ćwiczeniem - stabilna, poprawna, mostek, łopatki ściągnięte, nie flarować łokciami i heja. Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 31 Marca 2014 Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Ja akurat mostka nie polecam. Lepiej na płasko moim zdaniem. Tak samo jak przeprost przy MC albo wznosach nie jest zdrowy, tak samo mostek nie jest. Cytuj Link to post Share on other sites
verul 373 Napisano 31 Marca 2014 Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 to spalanie mięśni to jest dopiero mitologia, chciałbym usłyszeć jakieś uzasadnienie tego zjawiska poparte czymś więcej niż domorosłymi teoriami To akurat jest logiczne, bo wynika z adaptacji organizmu. Trening silowy ma pobudzic organizm do wzrostu poprzez wykorzystywanie jego adaptacji do aktualnych wymagan. Jak pojawia sie nowe wymagania czyli aeroby to zmieni sie tez adaptacja. Do biegania nie potrzeba masy miecha przyczepionego do kosci, powiedzialbym nawet ze ono bardzo w tym przeszkadza. Wiec nawet jezeli dzieki suplom nie pospala miesni to pewnie zahamuje ich rozrost. Spalanie miesni to termin potoczny. Organizm moze sie ich pozbyc calkiem celowo przeciez dostosowujac cialo do aktualnych wymagan. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 31 Marca 2014 Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 popatrz na skalę zjawiska i zastanów się jak mają się aeroby do maratonów, gdzie faktycznie jest dużo biegania, weź poprawkę na odmienną dietę i parę innych czynników, które jednak odróżniają jedno od drugiego, gdyby organizm umiał się tak błyskawicznie dostosowywać zarówno zrobienie sobie atletycznej sylwetki, jak i powrót do wersji nieatletycznie szczupłej to byłaby kwestia tygodni, a maratony trzeba biegać latami, by stać się tak charakterystycznie chudym, trochę wyobraźni i trochę fizjologii zanim zaczniesz powtarzać o spalaniu mięśni Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 31 Marca 2014 Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Zgadza się. Ponadto maratończycy nie trenują raczej na siłowni pod kątem siły i masy mięśniowej, więc niby jak mieliby wyglądać tak samo, jak ktoś, kto się na tym skupia? BTW Taki aPAWEL biega maratony: http://www.sfd.pl/_PAWE%C5%81_ZERO_KOKSU_-t421703.html Cytuj Link to post Share on other sites
verul 373 Napisano 31 Marca 2014 Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 @drachenfeles przesadzasz w druga strone. To ze od dlugiego biegania nie zmniejszy sie lapa z 50 do 30 nie oznacza ze w ogole bedzie to neutralne. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 31 Marca 2014 Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 na wzrost/spadek masy mięśniowej ma wpływ przede wszystkim dieta, jak ktoś robi agresywną i/lub nieprzemyślaną redukcję połączoną z aerobami, a potem opowiada, że to przez aeroby "spalił mięcho" to jest ignorantem owszem, jak ktoś całkiem przestanie ćwiczyć i będzie dajmy na to tylko biegał to w końcu coś tam straci na masie, nawet przy dobrej diecie, natomiast to wymaga czasu liczonego w miesiącach, a nie dniach czy godzinach, jak niektórym się wydaje z czego potem wynika wszechobecne przeświadczenie, że jakakolwiek forma aktywności fizycznej poza siłownią "spala mięśnie" to zwykła mitologia edit: jeszcze jedna rzecz przyszła mi do głowy, która może mieć związek z podtrzymywaniem się tego mitu, jak ktoś pompuje mięśnie wodą np przy udziale monowodzianu kreatyny, po czym przestaje go jeść i w ciągu circa dwóch tygodni wszystko z niego spływa i mięśnie nie są już tak napuchnięte to faktycznie może to wyglądać na poważną "stratę mięcha", kłopot w tym, że taki "balonik" jest jeszcze większym ignorantem 3 Cytuj Link to post Share on other sites
leto87 2293 Napisano 31 Marca 2014 Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Jezeli jestesmy na deficycie kalorycznym, to spadki beda tak czy siak. Dodatkowe bieganie napewno nie pomoze zeby utrzymac mase miesniowa. Dlatego zaleca sie cwiczenia o duzej intensywnosci ale krotkie, np 15 min na orbitreku na ciezkim poziomie. Niektorzy sa zdania ze bedac na deficycie kalorycznym i cwiczac ciezarami mozemy jeszcze zbudowac troche masy miesniowej. Ja sam nie wiem czy to jest prawda, ale bedac na deficycie kalorycznym, cwiczac na silowni i biegajac jest to napewno mniej prawdopodobne.. Osobiscie mitem nazwalbym to, ze bieganie jest dobre dla osob chcacych miec ladna sylwetke. Cytuj Link to post Share on other sites
dentor23 319 Napisano 31 Marca 2014 Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 @up nie do końca żeby zrobić sylwetkę atlety bieganie i siłownia jest wskazane Cytuj Link to post Share on other sites
verul 373 Napisano 31 Marca 2014 Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 (edytowane) Normalnie prawdziwi z Was pogromcy mitow... Edytowane 31 Marca 2014 przez verul Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 31 Marca 2014 Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Jezeli jestesmy na deficycie kalorycznym, to spadki beda tak czy siak. Dodatkowe bieganie napewno nie pomoze zeby utrzymac mase miesniowa. Dlatego zaleca sie cwiczenia o duzej intensywnosci ale krotkie, np 15 min na orbitreku na ciezkim poziomie. Niektorzy sa zdania ze bedac na deficycie kalorycznym i cwiczac ciezarami mozemy jeszcze zbudowac troche masy miesniowej. Ja sam nie wiem czy to jest prawda, ale bedac na deficycie kalorycznym, cwiczac na silowni i biegajac jest to napewno mniej prawdopodobne.. Osobiscie mitem nazwalbym to, ze bieganie jest dobre dla osob chcacych miec ladna sylwetke. Na koksie się da. Wpisz sobie zajac + kfd w google. Cytuj Link to post Share on other sites
JohnyRambo 221 Napisano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 Przy idealnie dobranej diecie pod konkretną osobę i masie odżywek da radę zrzucać tłuszcz i zrobić nieco mięcha. Jest to bardzo trudne, ale do zrobienia. Cytuj Link to post Share on other sites
dinokajman 52 Napisano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 (edytowane) Sam kiedyś trenowałem dość ostro na siłce i tylko z ciężarami. Wiem teraz że aeroby i rozciąganie są niezbędne. Trenowanie wyłącznie na siłowni bez ćwiczeń aerobowych i rozciągania strasznie usztywnia i na stare lata stawy bolą. Zobaczcie że ludzie ćwiczący na siłowni mało czasu poświęcają na rozgrzewkę. Często taki młodziak faszeruje się chemią aby szybko urósł mu bic, klata, bary, kark. Słabo trenują mięśnie brzucha i nóg. Boją się o spadki bo to wszystko sztucznie napompowane a odżywki tanie nie są. Ja też miałem kiedyś takie podejście. Jak później zabrałem się za boksowanie to nie moglem złapać tzw luzu i elastyczności. Teraz czasem pójde na siłkę ale też często biegam, pomknę gdzieś na rowerze, poćwiczę na worku czy skakance i jakoś masa nie spada a wciąż trzymam sylwetke całkiem niezłą. Edytowane 1 Kwietnia 2014 przez dinokajman 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts