BIGPUN 12628 Napisano 8 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Pierś z kuraka jest akurat u mnie praktycznie codziennie, w różnych formach Pierś z kurczaka ala tuńczyk Cytuj Link to post Share on other sites
RAKU 44 25 Napisano 8 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 (edytowane) Też Tak poza tym ważę w tym momencie ~90 kg i jakbym miał coś przydymić mocniej w rurę skończyłoby się grubo ponad 100 zapewne, a później weź to obrabiaj, w tej lite formie stopniowo z lekkim kopem w du**ę pnę się do góry bazując tylko na misce a suple są dopełnieniem tego czego w niej brakuje, lub jest w nie wystarczającej ilości. W zeszłym sezonie z 84-85 w dwa miesiące takiego "systematycznego zażywania" żeby nie powiedzieć cyklu doszedłem do 91 kg i jak widać w tym sezonie zaczynam mniej więcej z tego pułapu także mi to jak najbardziej odpowiada 100 to i tak jest bariera której nie chcę przekraczać, bo już 95 kg przy moim wzroście 180 cm daje całkiem niezłą sylwetkę + brak problemów z drapaniem się po plecach <pozdro> Edytowane 8 Lutego 2012 przez RAKU 44 Cytuj Link to post Share on other sites
elkey 25 Napisano 8 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 (edytowane) RAKU, po to żeby ludzie w końcu zrozumieli, że: primo, białko i węgle w postaci odżywek, jeśli już ktoś używa, powinny być używane 365 dni w roku bo chodzi by zapewnić ciału budulec i energię przez cały rok ćwiczeń ! secundo, ~ 95% suplementów (z wyłączeniem białek i węgli w różnej postaci) to marketingowy pic na wodę w ładnej puszcze. Edytowane 8 Lutego 2012 przez elkey Cytuj Link to post Share on other sites
RAKU 44 25 Napisano 8 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 (edytowane) primo, białko i węgle w postaci odżywekJuż to tu pisałem kilkukrotnie, nie uważam tego typu suplementacji u mnie podstawą jest micha A jeżeli już coś dorzucam z kapsuł to jedynie wyciąg z kreta i rozgałęzione aminy, nie twierdzę, że tylko dzięki nim osiągam jakieś progresy, bo zazwyczaj zapierdzielam jak dziki osioł na treningach, a fakt że rzucę jakąś stówkę na parę piguł mnie jeszcze bardziej motywuje i suma sumarum daje to pozytywny efekt, a te piguły na pewno nie dają tylko efektów w postaci bąków puszczanych na treningu ~10 lat się bawię w treningi "na sucho/czysto" jak to mówią i jestem w stanie stwierdzić czy coś na mnie działa ten środek w kolorowym pudełeczku czy nie Jednak jak zawsze powtarzam micha/i tony żelastwa zrobi z ciebie atletę nie suple Edytowane 8 Lutego 2012 przez RAKU 44 Cytuj Link to post Share on other sites
elkey 25 Napisano 8 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 (edytowane) Ty masz swoje zdanie na temat piguł, ja swoje i tak to zostawmy. Nadal uważam, że większość "stałego" efektu które ludzie robią na pigułach jest wywołane innymi czynnikami czyli: a) ogólną większą motywacją przekładającą się na cięższe treningi i lepszą dietę, b) placebo, c) nastawienie. Masa badań dobitnie pokazuje, że niewiele suplementów ma realne działanie. Jednym z niewielu działających to kreatyna (najlepiej jabłczan i mono). NOS boostery działają ale tylko na pompę i na dłuższą metę nic nie dają bo przecież nie da się ich pić co trening, to już wyniszcza. Te same nazwy cały czas są na rynku bo wciąż trzymają je na plakatach Jay Cutler i Robert Burneika mówiąc "nic nie działa na mnie jak Roket Fjuel". To nie jest tak, że używanie tych puszek uważam za głupie. Gdybym miał pieniędzy jak lodu to sam bym ich używał do oporu ale nie mam i uważnie wydaję pieniądze, dlatego wydaję tylko na to co daje najlepszy efekt za pieniądze. Kolorowe puszki nie dają radę w konfrontacji z kreatyną, białkiem, carbo i BCAA/amino. Pozdrawiam. Edytowane 8 Lutego 2012 przez elkey Cytuj Link to post Share on other sites
RAKU 44 25 Napisano 8 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Jednym z niewielu działających to kreatyna (najlepiej jabłczan i mono) Właśnie jabłaczan (ze względu na mniejszą retencję) + rozgałęzione aminy ląduje w moim stałym od 3 sezonów mixtap-ie piguł, całą resztę sobie odpuszczam, bo również nie jestem przekonany co do efektywności ich zwłaszcza po odstawieniu. Żebyśmy się dobrze zrozumieli ja "bronie" tylko tych supli których spróbowałem i mogłem odczuć ich działanie na dłuższą metę o całej reszcie mam mniej więcej takie samo zdanie jak Ty <pozdro> Cytuj Link to post Share on other sites
elkey 25 Napisano 8 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Słusznie. Wszystko sprowadza się do pieniędzy . Cytuj Link to post Share on other sites
BIGPUN 12628 Napisano 8 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 jest kasa, jest masa Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 8 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 jest masa, jest klasa Cytuj Link to post Share on other sites
elkey 25 Napisano 10 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 http://www.youtube.com/watch?v=wnaevFTaFBU&feature=related Niech mi ktoś powie, że taką formę siłową i nie tylko można uzyskać bez "soku". Mega motywator ! Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 10 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Pewnie i sie da, ale po co? Zamowilem: 4x http://sklep.kfd.pl/...95g-p-2285.html 6x http://sklep.kfd.pl/...-85-p-1984.html Jako zamiennik obiadkow, co myslicie? Cytuj Link to post Share on other sites
BIGPUN 12628 Napisano 10 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 ja to zjadam jak mnie przyciśnie, cholernie słodkie. nie wierze w takie batoniki, ale dzialaja na glowe. czujesz sie lepiej bo nie zjadles snickersa heh Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 10 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Dietetyk mi to polecil zamiast obiadu, wiec mysle ze ma to sens Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 10 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Mój kolega kiedyś robił sam takie batony. 10 złotych za 30g białka to przesada. Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 10 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Wychodzi kosztowo podobnie jak obiad, wiec czy ja wiem Cytuj Link to post Share on other sites
elkey 25 Napisano 10 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Żadna odżywka, tym bardziej batonik nie zastąpi ci obiadu. Te rzeczy służą by suplementować normalne posiłki a nie je zastępować. Zakładam, że dietetyk lepiej zna twój przypadek ale jeśli bez jakiś specjalnych wskazań polecił ci batoniki zamiast obiadu to chyba czas zmienić dietetyka. Te batoniki to syf o czym sam się przekonasz jedząc je przez jakiś czas co dzień. Inna kwestia, że obiad to dużo więcej niż 30 gram białka. Co z błonnikiem, węglami złożonymi, tłuszczem i witaminami? @ GreQuOne "Pewnie się da, ale po co ?" - pewnie, że się nie da (za przeproszeniem ). Jest to fizycznie niemożliwe. Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 10 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Znacie jakieś przepisy na potrawę z twarogu? Jeśli tak to piszcie bo z cebulą/szczypiorem bądź z cukrem już mi się przejadł. Cytuj Link to post Share on other sites
BIGPUN 12628 Napisano 10 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 to jedz sam Cytuj Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 10 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Makaron z serem? Rozcierasz albo dziabdziasz widelcem na mniejsze kawałki, makaron świderki albo kolanka, trochę masła i cukru Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 10 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Samego nie przełknę. Musiałbym wszamać do niego dużo chleba a nie będę ładował węgli na noc. Makaron też odpada bo to praktycznie same węgle. Pobuszuję jeszcze na kfd ale gdybyście mieli jakieś pomysły to piszcie Cytuj Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 10 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Możesz jeszcze dżemu naładować albo nutelli Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 10 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Możesz jeszcze dżemu naładować albo nutelliSprawdzę opcję z dżemem bo nutella jest za "gruba". Ja twaróg jem na kolację i musi to być lekki lecz bogaty w białko posiłek. Dzisiaj zrobiłem sobie shake'a Cytuj Link to post Share on other sites
piterrrxd 2308 Napisano 10 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Ja to właśnie pierogi sobie usmażyłem... Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17830 Napisano 10 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 matej ja właśnie sobie zrobiłem z ogórkiem pokrojonym w kostkę i czerwoną fasolą z puszki świetnie wchodzi, odrobina soli do tego. Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 10 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 (edytowane) Ja teraz zacznę się bawić z shake'ami aż mi zbrzydną - wtedy wrócę do tradycyjnych metod. BTW polecam dodawać oliwę z oliwek jeśli jecie ser na noc (białko z tłuszczem wolniej się wchłania a śpimy przeca kilka godzin ) Edytowane 10 Lutego 2012 przez matej Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts