drachenfeles 5499 Napisano 23 Września 2013 Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Co możnaby zmienić lub dodać. tak długo jak nie będą to ćwiczenia o odpowiedniej intensywności to możesz sobie o wydolności pomarzyć, a robiąc po 10 pompek to już w ogóle tak wygląda przykładowy set: 100 pompek 100 brzuchów 100 podciągnięć 100 ppp (padnij powstań podskocz) 100 wyciskopodrzutów do pełnego siadu (ass to grass) 100 swingów ketlą czas na wykonanie godzina, jazda Cytuj Link to post Share on other sites
darkatraz 884 Napisano 23 Września 2013 Udostępnij Napisano 23 Września 2013 (edytowane) Okk Na czym polegają dwa ostatnie ?? Podciągnięcia odpadają bo jak wspominałem nie mam jak zamontować. Cegła i do tego pustak -.- Drachen i by nie było. Ja Ci tego nie zrobię bo padne w 1/3. Tak źle u mnie z mięśniami i kondychą. Edytowane 23 Września 2013 przez Luciferus Cytuj Link to post Share on other sites
dentor23 319 Napisano 24 Września 2013 Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Jak nie umiesz to zmniejsz sobie na początek o połowę do 50 powtórzeń i rozbij sobie to co zostało na 5 serii po 10 powtórzeń , a co tydzień dodawaj sobie po 1 serii i tak do 100 chyba że 5 serii to dalej zbyt wiele to zmniejsz sobie np do tych 3/4 serii i co 7 dni dodawaj 1 serię aż bd ich 10 Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 24 Września 2013 Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Okk Na czym polegają dwa ostatnie ?? zarzucasz sztangę, nie za ciężką ale tak, żeby nie była łatwa do wyciśnięcia nad głowę, następnie wykonujesz pełen siad (ciężar w ~60% na pięty, jak będziesz cisnął z palców to będą bolały kolana), a podczas wstawania łączysz ruch z wyciskopodrzutem, jak ten gość na filmiku: http://www.youtube.com/watch?v=seYRFmE1fpE jeśli chodzi o swing to przejrzałem trochę filmików instruktażowych, ale to co tam odstawiają... szkoda komentować, zobacz sobie, taki ruch jest ok, ale jako facet powinieneś kontrolować ciężar, nie pozwolić mu uciekać do tyłu i ciągnąć do wysokości wzroku, nie ma potrzeby machania nad głowę, co tam piętnują jako błąd, ale wszystko zależy od wagi ketli, jak jest na tyle lekka, by sobie machać nad głową to ćwiczenie (IMO) trochę nie ma sensu, a jak jest odpowiednio ciężka to nie machniesz, proste http://www.youtube.com/watch?v=rJqPgV681Hg Podciągnięcia odpadają bo jak wspominałem nie mam jak zamontować. Cegła i do tego pustak drążek do framugi i bez wymówek, podciągnięcia (szczególnie z nachwytu szerokiego) są szalenie istotne taki http://proint.net/430-1300-large/drazek-drzwiowy-body-sculpture.jpg albo taki http://www.abfitness.pl/images/product/334_03_01.jpg Ja Ci tego nie zrobię bo padne w 1/3. ja też nie, gdy mamy wydolność na zajęciach jeszcze nigdy nie skończyłem całego setu w 100%, ale z tygodnia na tydzień są postępy, robisz na maksa ile dasz radę (najwięcej ćwiczeń) w założonym czasie, nie ma jakiejś ustalonej kolejności, możesz nimi żonglować i co 1-2 tygodnie zmieniasz set dla urozmaicenia Cytuj Link to post Share on other sites
darkatraz 884 Napisano 24 Września 2013 Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Powodzenia jak ościeżnica wisi "w powietrzu". Drzwi się trzymają bop trzymają. Muszę kupić hantle i wymyślić coś z tym drążkiem. Wagowo hantle jakie ?? 5kg czy więcej ? Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 24 Września 2013 Udostępnij Napisano 24 Września 2013 To bierzesz długi drąg, układasz go na krzesłach, włazisz pod spód i podciągasz się na wzór odwrotny do pompki - da się? da.A hantle to sobie weź większe, chyba że nadal chcesz być baba. Cytuj Link to post Share on other sites
darkatraz 884 Napisano 24 Września 2013 Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Nie chce być baba. Ja się na tym nie znam. Na start może 10kg ? Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 24 Września 2013 Udostępnij Napisano 24 Września 2013 najlepiej jakbyś mógł zmieniać obciążenie i wziąć sobie 5-12kg na hantel Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17833 Napisano 24 Września 2013 Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Poszukaj na serwisach aukcyjnych, można znaleźć fajne zestawy. Moim zdaniem 2 x 20kg to dobre na początek, można zdjąć a i max jest już jakiś. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 24 Września 2013 Udostępnij Napisano 24 Września 2013 To bierzesz długi drąg, układasz go na krzesłach, włazisz pod spód i podciągasz się na wzór odwrotny do pompki - da się? da. tylko, że to całkiem inne ćwiczenie, ale lepszy rydz niż nic co do zakupów zgadzam się z przedmówcą, znajdź jakieś używki, gryf prosty, długi (20kg) do tego obciążenie 2x2,5, 2x5 i 1x10 (oczywiście na stronę) na początek wystarczy, potem ewentualnie dokupisz Cytuj Link to post Share on other sites
JohnyRambo 221 Napisano 24 Września 2013 Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Kup 2 gryfy ok 35zł/szt Obciążenie krążki po 2 kg/ok 12zł szt. Takich z 10 sztuk. Koszty niby spore, ja na domową siłownie wydałem z 2000zł ale teraz wszystko bez wychodzenia z domu Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17833 Napisano 24 Września 2013 Udostępnij Napisano 24 Września 2013 ale teraz wszystko bez wychodzenia z domu a mi jednak pomimo paru rzeczy w domu, brakuje pewnych ćwiczeń typowych dla siłowni Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 24 Września 2013 Udostępnij Napisano 24 Września 2013 ja się kiedyś bawiłem w domu (nawet miałem hantle, gryfy, obciążenie, ławkę i jakieś duperele), ale nawet jak sobie tego nakupić to nie ma startu do wizyty na dobrze poukładanej siłowni, o zorganizowanych zajęciach nie wspominając Cytuj Link to post Share on other sites
darkatraz 884 Napisano 24 Września 2013 Udostępnij Napisano 24 Września 2013 ew karnet na siłke. Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 24 Września 2013 Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Jak się chce mieć siłownie w domu, to trzeba kupić rack i stertę żelastwa - wtedy można działać.Przysiady, wyciskania, dociskania, pulle, ciągi, zarzuty, drążki, cuda... Swego czasu się nad tym zastanawiałem, ale to jednak spory wydatek, zwłaszcza że studencką siłkę mam za darmo a posiada to czego mi potrzeba (stojaki pod przysiady). Cytuj Link to post Share on other sites
darkatraz 884 Napisano 24 Września 2013 Udostępnij Napisano 24 Września 2013 czyli karnet na siłke taniej mnie wyniesie Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 24 Września 2013 Udostępnij Napisano 24 Września 2013 No licząc na szybko, taki zestaw z klatką, ławką, obciążeniem, gryfami, duperelkami wyjdzie ze 3-4tyś. (w zależności od ilości/jakości) a to nie licząc maszyn cardio.Więc karnet wyjdzie taniej. Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 24 Września 2013 Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Zależy, ile masz siły. Mnie wystarczają dwie sztangielki po 24 kg i ławka. Do tego używam zwykłego roweru do robienia cardio albo spaceruję. Siłownia wyszłaby o wiele drożej. Cytuj Link to post Share on other sites
darkatraz 884 Napisano 24 Września 2013 Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Ja chce tylko kondycje poprawić i mięśnie wzmocnić (do woja chce iść więc muszę wziąć się za siebie). Na wyglądzie kulturysty mi nie zależy acz chce spaść wagowo do 70kg. Aktualnie ważę 87kg (w przybliżeniu). Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 24 Września 2013 Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Panie, na wojo to Ty musisz być jak strzała - wiesz jakie tam są testy wydolnościowe? Zakasuj kiecę i marsz na siłownie, bo sobie wstydu narobisz. Waga to nie problem - masz mieć tyle abyś bez problemu podciągał się na drążku, z tego co pamiętam to masz podciąganie techniczne nie siłowe więc dopomożesz sobie pracą nóg. Karnet, cardio i dobra micha - a z czasem przyjdą efekty. Cytuj Link to post Share on other sites
darkatraz 884 Napisano 24 Września 2013 Udostępnij Napisano 24 Września 2013 (edytowane) O tej siłce myślę. Blisko domu i szkoły. http://jatomifitness.pl/pl W planach mam takie opcje: szkoła lotnicza w Dęblinie szkoła morska ZUT wyd. informatyka Edytowane 24 Września 2013 przez Luciferus Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 24 Września 2013 Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Jak chcesz wyrobić kondycję i sprawność, to siłownia zupełnie nie jest Ci potrzebna. Cytuj Link to post Share on other sites
darkatraz 884 Napisano 24 Września 2013 Udostępnij Napisano 24 Września 2013 To będą dobre hantle na początek ? http://allegro.pl/hantli-zestaw-2x22-5kg-hantle-rekawice-hopsport-t5-i3538924549.html Z podciąganiem odpada. Taty się pytałem i nie ma jak zamontować. Cytuj Link to post Share on other sites
JohnyRambo 221 Napisano 24 Września 2013 Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Jakieś za tanie bierz Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17833 Napisano 24 Września 2013 Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Parę lat temu w podobnej cenie brałem tylko nie "ogumione" Nie wyglądają źle. U mnie na jednym gryfie gwint się już wyrobił... Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts