Skocz do zawartości

Temat o kartach graficznych NAVI 3 / RDNA3

Recommended Posts

30 minut temu, joker5513 napisał:

Ach... ta legendarna 3060Ti. Złota sztuka, rekordzistka 3d marka, bardowie śpiewają o niej pieśni po dziś dzień... XD 

Legendarna to jest twoja głupota na tym forum XD. Powiedz nam wszystkim co wartościowego wniósł twój post do tego wątku? 

Dziwie się że moderatorzy jeszcze tolerują takie zaśmiecanie forum.

@BlackCoffe kiedy w końcu ban dla tego ignoranta ?  

53 minuty temu, Mirinda napisał:

Widziałem te naklejki,  ale różnią się od tych nowych Asrocka.

Tak wyglądała moja :

20240915_125021 ascrock.jpg

2 minuty temu, janek20 napisał:

.youtube.com/watch?v=EXiE_wKQzsg

2.35s

takze 9 dni i bedzie slabiej jak na fabrycznej

No i ? Co ma pasta MX2 do MX4 ? Mówię jak krowie na rowie, że mam MX4 już dwa lata w RTX i jest wszystko ok, to ten dalej wymyśla swoje teorie zaczerpnięte z Internetu.  ehhhh...

Te pasty to jeden poziom pojawiły sie i funkconowaly w podobnym czasie,mialy podobne wyniki.

Wydajnośc troche ponizej średniej ,traci wlasciwosci po tygodniu

5 minut temu, Kawabonga napisał:

ten dalej wymyśla swoje teorie zaczerpnięte z Internetu.  ehhhh...

skoro dla ciebie opinia gościa ktory ma serwis to teoeria.Wszyscy jesteśmy radnomami w necie tylko ze on mniejszym niż ty

a na mx to ja delida robilem 6700k badziewie jakich malo

48 minut temu, Kawabonga napisał:

Legendarna to jest twoja głupota na tym forum XD. Powiedz nam wszystkim co wartościowego wniósł twój post do tego wątku? 

Dziwie się że moderatorzy jeszcze tolerują takie zaśmiecanie forum.

Podkreślił ekstra wydajność Twojej rekordowej karty. A co do pasty - pewnie nawet gdybyś posmarował rdzeń krowim łajnem, miałbyś najlepsze wyniki na świecie XD A jakby tak jeszcze zegary obniżyć... 

Co do past Arctica, to potrafi być różnica do 5-7 C miedzy nimi a np. niedźwiadkiem. Sprawdzane na I5 2500K, I7 4790K i i5 13600K - za każdym razem gdy w ferworze zakupów zapomniałem o paście zmieniając platformę i smarowane było czym popadnie co było w lokalnym wioskowym sklepie komputerowym. Po tygodniu i kupnie czegoś normalnego była poprawka XD Czy to dużo, czy mało to już nie mi oceniać. W GPU nie wiem jak się Arctic sprawuje. 

Edytowane przez joker5513

@Kawabonga Tak czy inaczej, będziesz miał okazję eksperymentalnie potwierdzić lub obalić tezę dot. problemów z szybkim wypompowaniem / wysychaniem rzadkiej pasty. Warto się samemu przekonać. Moja karta od wymiany ciągle działa tak samo a chwila już minęła i kilka sesji wypalania w AI też zaliczyła.

Sprawy naklejek bym olał, myślisz że serwis nie pozna "obcej" pasty? W przypadku poważnych problemów z kartą, to opcje są dwie: 1) Potraktują to jak w USA - czyli masz prawo do wymiany pasty w swojej karcie i oleją to że już to zrobiłeś, naklejki są wtedy bez znaczenia. 2) Poznają obcą pastę i uznają twoją winę zniszczenia karty ... . Naklejki wtedy są też bez znaczenia. Ja to tak widzę. Niestety na różnych forach można sporo poczytać jak ludzie "regularnie" odsyłali karty na RMA z powodu wysokiej temp. hot spot i zwykle się kończyło to tak samo. Podobnie jak z RMA kart w sprawie piszczenia cewek, przyjęli, wymienili i jest tak samo.

2 godziny temu, Adames napisał:

@Kawabonga Tak czy inaczej, będziesz miał okazję eksperymentalnie potwierdzić lub obalić tezę dot. problemów z szybkim wypompowaniem / wysychaniem rzadkiej pasty. Warto się samemu przekonać. Moja karta od wymiany ciągle działa tak samo a chwila już minęła i kilka sesji wypalania w AI też zaliczyła.

Ale ja już dawno to potwierdziłem , przecież piszę już któryś raz, że PASTA ARCTIC MX4 ma się bardzo dobrze w moim drugim kompie na RTX3060TI.

Właśnie odpaliłem na nim 3DMarka bo już dawno tego nie robiłem.

Max zanotowana temperatura rdzenia to 56c a hot spot 71c !! Nic się z tą pastą nie stało po dwóch latach . Dla mnie rewelacja w porównaniu z tymi gównami nakładanymi fabrycznie. 

2 godziny temu, joker5513 napisał:

Podkreślił ekstra wydajność Twojej rekordowej karty. A co do pasty - pewnie nawet gdybyś posmarował rdzeń krowim łajnem, miałbyś najlepsze wyniki na świecie XD A jakby tak jeszcze zegary obniżyć... 

A ty masz problem jakiś ze sobą? Jakąś niską, samo ocenę? LOL  Pokazałem że mam najlepszy wynik w 3Dmarku, to widzę że dupka boli do tej pory LOL. Pochwal się swoimi wynikami XD

Po tą są fora i tu założone tematy do pokazywania tych wyników. 

Piecze pupka , piecze XD

Edytowane przez Kawabonga
9 minut temu, Kawabonga napisał:

Ale ja już dawno to potwierdziłem , przecież piszę już któryś raz, że PASTA ARCTIC MX4 ma się bardzo dobrze w moim drugim kompie na RTX3060TI.

Chodzi raczej o to, że Radeon 7xxx w tej kwestii zachowuje się inaczej niż karty Nvidii czy poprzednie Radeony. Nie miałem problemów z moim RTX 3060Ti MSI Gaming Z Trio, nie mam też problemu z hotspotem na Asus TUF RTX 4090, a tam siedzi fabryczna pasta. Nie miałem nawet problemu z MSI Venstus RTX 2080Ti, który przez 5 lat sporo się napracował i ciągle na fabrycznej paście. Normalna karta może pracować kilka lat na fabrycznej paście zanim konieczna będzie wymiana a z Radeonami 7xxx, tymi bardziej budżetowymi to sporo ludzi po necie pisze, że ma wysoki hot-spot, a po samej wymianie pasty, problem szybko wraca.

9 minut temu, Adames napisał:

Chodzi raczej o to, że Radeon 7xxx w tej kwestii zachowuje się inaczej niż karty Nvidii czy poprzednie Radeony. Nie miałem problemów z moim RTX 3060Ti MSI Gaming Z Trio, nie mam też problemu z hotspotem na Asus TUF RTX 4090, a tam siedzi fabryczna pasta. Nie miałem nawet problemu z MSI Venstus RTX 2080Ti, który przez 5 lat sporo się napracował i ciągle na fabrycznej paście. Normalna karta może pracować kilka lat na fabrycznej paście zanim konieczna będzie wymiana a z Radeonami 7xxx, tymi bardziej budżetowymi to sporo ludzi po necie pisze, że ma wysoki hot-spot, a po samej wymianie pasty, problem szybko wraca.

To nie słyszałem o tym że na radeonach może się ta pasta inaczej zachowywać. Cytując klasyka "Czas pokaże , czas pokaże" ; )  

Na pewno rdzeń jest inaczej skonstruowany, niż wcześniej . Nie jest to gładka , jednolita powierzchnia, tylko kilka mniejszych dodatkowych tak jakby rdzeni, chyba z MCD.

Edytowane przez Kawabonga
24 minuty temu, Kawabonga napisał:

A ty masz problem jakiś ze sobą?

Jedyny problem mam z Tobą - dyrdymały głosisz, a masz się za alfę i omegę. Poziom twój jest tak niski jak...

24 minuty temu, Kawabonga napisał:

Jakąś samonisko ocenę? LOL

..poziom ortograficzny powyższego, lub poziom artystyczny "twórcy" którego linkujesz. Rozumiem jednak, że imć Sławomir bliski jest twemu sercu, jako że reprezentujecie podobny poziom. 

Dla niewiedzących o co mi chodzi polecam lekturę poniższego:

Undervolting RTX 4070 Super - Karty graficzne - forum.benchmark.pl 

Edytowane przez joker5513
Teraz, joker5513 napisał:

Jedyny problem mam z Tobą - dyrdymały głosisz, a masz się za alfę i omegę. Poziom twój jest tak niski jak...

..poziom ortograficzny powyższego, lub poziom artystyczny "twórcy" którego linkujesz. Rozumiem jednak, że imć Sławomir bliski jest twemu sercu, jako że reprezentujecie podobny poziom. 

Dla niewiedzących o co mi chodzi polecam lekturę poniższego:

Undervolting RTX 4070 Super - Karty graficzne - forum.benchmark.pl 

Jak się nie ma argumentów to wiadomo, mistrz ortografii to jedyny argument XD  

Weź udzielaj się lepiej na innym forum. LOL

29 minut temu, Kawabonga napisał:

Max zanotowana temperatura rdzenia to 56c

To świetnie zważywszy ze wentylatory załaczają sie od 60 ciu,coś jeszcze ma ta vipowska sztuka innego niż reszta świata ? xD

19 minut temu, Adames napisał:

sporo ludzi po necie pisze, że ma wysoki hot-spot

Nierówny rdzeń to i nic nie zrobisz, bo niby co

Teraz, Artok napisał:

Czyste złodziejstwo. Na aliexpress 100 takich naklejek (albo i więcej) za 20 zł można kupić. 

Tak , też widziałem .

Czy ja wiem czy złodziejstwo ? Zamówię na ali 100 i co z resztą ? Można sprzedać, bo i tak nie wykorzystasz . ; )

3 minuty temu, joker5513 napisał:

Tak się składa, że nigdzie się nie wybieram... BUZIA!! XD

Spoko , dalej będziemy czytać jak się kompromitujesz LOL . Tylko chipsów więcej musze kupić XD

3 minuty temu, Artok napisał:

Czyste złodziejstwo. Na aliexpress 100 takich naklejek (albo i więcej) za 20 zł można kupić. 

Januszerka allegrowa typowa co zrobisz. Kupił 100szt za 20zł a teraz sprzedaje po dyszce za 5 sztuk.

Co by tu zrobić aby zarobić XD Jedyny plus to że przesyłka pewnie przyjdzie szybciej niż z Chin ... 

41 minut temu, janek20 napisał:

To świetnie zważywszy ze wentylatory załaczają sie od 60 ciu,coś jeszcze ma ta vipowska sztuka innego niż reszta świata ? xD

Ha ha , następnego geniusza dupka piecze XD . Czyli co ? Co sugerujesz ? Napisz w końcu coś konstruktywnego co wniesie jakąś wartość do tego forum . LOL

• Haha 1
23 godziny temu, Adames napisał:

Chyba coś się już dzieje z tą pastą, dziś zauważyłem wzrost hot spotu i obrotów wentylatorów. Będę obserwował jeszcze kilka dni, i jak będzie się pogarszać zapodam jakąś inną, albo tego PTM 7950 ; )

6 godzin temu, Artok napisał:

Mówiłem? Mówiłem. 

Mówił @Adames że na Radeonach może być problem. Na RTX działa elegancko, więc nie jest to do końca prawda ; ) 

5 godzin temu, r1023 napisał:

Na GRE sie powinna trzymać, i pewnie dodaje FPS w Unrealu 5 ;-)

Szkoda że IQ nie dodaje co niektórym XD