Skocz do zawartości

Temat o kartach graficznych NAVI 3 / RDNA3

Recommended Posts

4 godziny temu, wrobel_krk napisał:

Dokładasz 200zł i masz normalna kartę a nie odpad do koparek wypuszczony:
https://www.pepper.pl/promocje/gigabyte-radeon-rx-6700-xt-eagle-12gb-693020

Słaba wersja, ale widzę że 6700xt chyba pomału się kończą bo zostały same padaki, a niedobitki tych lepszych trzymają wysoką cenę. W segmencie 1400-2400zł ciężko teraz wybrać coś opłacalnego.

Edytowane przez zbiku90
1 godzinę temu, zbiku90 napisał:

Słaba wersja, ale widzę że 6700xt chyba pomału się kończą bo zostały same padaki, a niedobitki tych lepszych trzymają wysoką cenę. W segmencie 1400-2400zł ciężko teraz wybrać coś opłacalnego.

6800 (non-XT). Są po 2400 ale na pewno można trafić promki gdzieś ew. zaraz może jeszcze trochę spadnie. Alternatywnie używki 6800'tki. To jest best bang for bucks. 

1 minutę temu, Rebelmind napisał:

I każdy próbuje sprzedać swoje prawdy objawione? 

To jakiś przytyk w stronę Steve'a z GN? Bo moim zdaniem ma jeden z lepszych i bardziej obiektywnych kanałów na YT w tej tematyce. Z prawie 2mln subów może mieć w du**e sponsoringi, jak coś jest nieudane to się nie patyczkuje tylko mówi wprost. Legendarne "waste of sand" ;) A na polskim YT to się spuszczają nawet nad 4060(ti) jaka to nie jest świetna i dobrze wyceniona, bo jak powiedzą inaczej to xkom czy morele pogrożą paluszkiem za pogarszanie sprzedaży :rotfl:

36 minut temu, zbiku90 napisał:

To jakiś przytyk w stronę Steve'a z GN? Bo moim zdaniem ma jeden z lepszych i bardziej obiektywnych kanałów na YT w tej tematyce. Z prawie 2mln subów może mieć w du**e sponsoringi, jak coś jest nieudane to się nie patyczkuje tylko mówi wprost. Legendarne "waste of sand" ;) A na polskim YT to się spuszczają nawet nad 4060(ti) jaka to nie jest świetna i dobrze wyceniona, bo jak powiedzą inaczej to xkom czy morele pogrożą paluszkiem za pogarszanie sprzedaży :rotfl:

Co ty Rebelowi insynuujesz. Tutaj "Stiva" się szanuje. :o Mój fav tech youtuber. 
PL youtube niestety śmierdzi :/ 

2 godziny temu, Rebelmind napisał:

Co, jeszcze jeden tech-Jezus? 

Ja tam go akurat lubię za poczucie humoru. Chłop testuje każde wydanie sterowników AMD, więc można się zorientować, czy w ogóle coś poprawili czy leżeli do góry dudą. 

Ja też Pierwszego Tech-Jezusa szanuję. Kurde, nawet "Jay Z 2c" miał na tyle cojones żeby się na Asusa wypiąć (chociaż to był jeden z jego strategicznych sponsorów) gdy ten zaczął odstawiać manianę :/

To mówisz @Artokże Joszua #2 też w sumie wiarygodny? 

• Popieram 1

Joszua #2 też w sumie wiarygodny? 

Ma widoczne zboczenie w czerwoną stronę. Nie urojone, tak jak niektórzy o HUB mówią (są jednym z najlepszych i najbardziej obiektywnych kanałów). Ale czasem go oglądam, jest w subach u mnie.

• Lubię to 1
7 godzin temu, zbiku90 napisał:

Z prawie 2mln subów może mieć w du**e sponsoringi

Dlatego Linusa z 15.6mln subów biorą na premierę AMD.

Od przyszłego roku kanał zmienia nazwe na matka Teresa

(chociaż to był jeden z jego strategicznych sponsorów)

Memy, Antoni Macierewicz

Czy może ktoś oświecić mnie w temacie "jaki AiB (oraz ew. jakie konkretne modele) robi godne polecenia karty dla AMD"? Wolę dopłacić do lepiej zrobionej i mieć spokój, niż cebulić.

Wiem o XFX, Sapphire też się często pojawia, z drugiej strony słyszałem np. o problemach Gigabyte'a z rozwarstwiającymi się PCB (czy coś w tą mańkę), Asus jest trochę na cenzurowanym po przebojach z ich płytami głównymi (chociaż się już wycofali z tych debilizmów), nic nie wiem o MSi (z którym jestem związany finansowo, jako że ich Gaming X 1060 6 GB siedzi obecnie z mojej budzie).

Szukam czegoś co raczej będzie pod UV, niż kręcone, pod 1440p, do grania (nic, podkreślam, NIC nie będzie na niej robione "zawodowo", ani "kreatywnie", więc wszelakie CUDA mnie wiszą i powiewają). Karmić ją będzie AM5 (7800x3D).
Nadal mnie nosi pomiędzy 6000, a 7000, ale raczej brałbym 7900xt.

Generalnie najlepsze "referencyjne" karty robi Sapphire, bardzo dobre PowerColor (wyższe serie - Hellhound, Red Devil), karty OK robi XFX. Tych trzech producentów specjalizuje się w AMD. Reszta to już różnie, Gigabyte bym unikał, MSI Gaming X są OK, ale strasznie drogie, Asus też jest OK.
Tak ogólnie Sapphire Pulse mają najlepszy stosunek cena/jakość.

• Lubię to 1
  • Popieram 1

@Up miałem właśnie pisać, że poza Sapphire i PowerColor to Asrock zaczął robić dobre karty (nie mylić z Acerem i Biostarem, którzy można powiedzieć stawiają pierwsze kroki). 

Xfx też robi przyzwoite karty ale Sapphire Nitro / Pulse można praktycznie brać w ciemno. Ehh, żeby EVGA wróciła na rynek GPU i zaczęła robić Radeony...