MiK 13230 Napisano 25 Marca 2022 Udostępnij Napisano 25 Marca 2022 1 1 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ernorator 3643 Napisano 25 Marca 2022 Udostępnij Napisano 25 Marca 2022 Według was covid nie było to teraz co ten obrazek reprezentuje, nie ma wojny? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13230 Napisano 25 Marca 2022 Udostępnij Napisano 25 Marca 2022 (edytowane) Jakich was? Przestań projektować na mnie swoje uprzedzenia. . Edytowane 25 Marca 2022 przez MiK Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 25 Marca 2022 Udostępnij Napisano 25 Marca 2022 6 minut temu, ernorator napisał: Według was covid nie było Był david, plandemia itp. Zamiast szczepionek - szczypawka, śmiercionka, szpryca, eksperyment medyczny. Teraz zamiast wojny jest specjalna operacja wojskowa, "wyzwalanie", denazyfikacja. Ot taka ruska nowomowa, coś jak w 1984. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ernorator 3643 Napisano 25 Marca 2022 Udostępnij Napisano 25 Marca 2022 Widzisz MiK lans na foliarza łatwo przeprowadzić, powrót do obiegu ludzi myślących już jest Ciężki bo raz już udowodniłeś, że jesteś niesprawny intelektualnie. 1 1 2 Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13230 Napisano 25 Marca 2022 Udostępnij Napisano 25 Marca 2022 I? Cytuj Link to post Share on other sites
k0zik 123 Napisano 25 Marca 2022 Udostępnij Napisano 25 Marca 2022 W dniu 22.03.2022 o 13:16, AudiAWX napisał: Trzeba u nas zmienić władze, bo po wojnie trzeba znów autostrady u sąsiadów robić. Już im jeden nasz miłośnik zegarków budował autostrady Kolejnego mogą nie chcieć. Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1371 Napisano 25 Marca 2022 Udostępnij Napisano 25 Marca 2022 @zbiku90, w wątku o covidzie dałeś link do artykułu, gdzie napisane było, że konta aktywne w dyskusji o zarazie przeniosły się na dyskusję o wojnie. Miałeś rację, nicki z tamtego wątku zamilkły, a aktywne są tutaj. Teraz zamiast wojny jest specjalna operacja wojskowa - możesz wskazać w tym wątku, kto tak pisał? Być może jesteś aktywny na rosyjskich forach i stamtąd takie określenia wyczytałeś. 3 godziny temu, ernorator napisał: Według was covid nie było Nie wiedziałem, że już się skończył i trzeba pisać w czasie przeszłym. Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 25 Marca 2022 Udostępnij Napisano 25 Marca 2022 11 minut temu, wodego napisał: Miałeś rację, nicki z tamtego wątku zamilkły, a aktywne są tutaj. Naturalna kolej rzeczy, w wszelkich mediach też nastąpił natychmiastowy zwrot bo to jest obecnie najważniejszy temat. Podlinkowany artykuł traktował o tym że pewne konta mają standardowy zestaw poglądów - niechęć do szczepionek, Ukrainy, LGBT, "zgniły imperialistyczny zachód" itd. itp. 20 minut temu, wodego napisał: Teraz zamiast wojny jest specjalna operacja wojskowa - możesz wskazać w tym wątku, kto tak pisał? Być może jesteś aktywny na rosyjskich forach i stamtąd takie określenia wyczytałeś. Putin sam tak powiedział w orędziu, w rosji za nazywanie wojny wojną albo stanie na placu z pustą kartką można wygrać wycieczkę na Syberię. Skojarzenia z Orwellem są nieuniknione, nie chodziło mi o to że ktoś w tym wątku tak napisał. 25 minut temu, wodego napisał: Nie wiedziałem, że już się skończył i trzeba pisać w czasie przeszłym. Kończy się za tydzień Cytuj Link to post Share on other sites
Krzysiek313 39 Napisano 25 Marca 2022 Udostępnij Napisano 25 Marca 2022 Wojna w nomenklaturze międzynarodowej jest nielegalna i niedopuszczalna.USA w Afganistanie również przeprowadziła operację "kinetyczną".W obecnych czasach nikt już nie nazywa rzeczy po imieniu. Dziwny ten świat. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
jozek23 3088 Napisano 25 Marca 2022 Udostępnij Napisano 25 Marca 2022 Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1371 Napisano 25 Marca 2022 Udostępnij Napisano 25 Marca 2022 8 godzin temu, zbiku90 napisał: Putin sam tak powiedział w orędziu [...]nie chodziło mi o to że ktoś w tym wątku tak napisał A więc dlaczego cytujesz Putina? Zgodnie ze wcześniejszymi zapewnieniami, nie wierzysz w anonimowe filmiki na Youtube, ani inne niszowe strony krytykujące oficjalną jedynie słuszną narrację. Putin nie jest anonimowym twórcą na YT, ani nie prowadzi niszową stronkę w internecie. Dlatego go zacytowałeś, bo to znana osoba, wiec głosi prawdę? Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 26 Marca 2022 Udostępnij Napisano 26 Marca 2022 21 godzin temu, zbiku90 napisał: Ot taka ruska nowomowa, coś jak w 1984. @wodego Czego nie zrozumiałeś w powyższym? Robisz debila ze mnie czy z siebie? Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1371 Napisano 26 Marca 2022 Udostępnij Napisano 26 Marca 2022 Z nikogo debila nie robię, to jest dyskusja. Nie rozumiem jednak dlaczego ludzie są zdziwieni czy też udają zdziwienie na fakty, które mają miejsce od dziesięcioleci. W Rosji propaganda była obecna, jest obecna i będzie obecna (nie tylko w tym kraju, ale mniejsza z tym). Nie było tam II Wojny Światowej, a Wielka Wojna Ojczyźniana - inna nazwa do tego, co funkcjonuje w wielu innych krajach. I co w związku z tym? Nic, a co ma być?. Teraz jest "specjalna operacja wojskowa" i jakie to ma znaczenie? "Biedni" Rosjanie jednak dowiadują się, że to wojna, bo dostają SMSy dzięki hakerom z informacjami, że ta "operacja", to zwykła wojna. Urywają się telefony na kreml od zwykłych ludzi, Putin wydaje rozkazy generałom: - Natychmiast przerwać działania, wycofać wojska, zasiąść do rozmów o odszkodowania dla Ukrainy, bo linie przeciążone od protestów obywateli. Jak będą sobie nazywać te działania we własnej TV - nie ma znaczenia dla rozwoju sytuacji, bo naiwne jest sądzenie, że Putin będzie robił to, co mu lud pracujący powie. Naiwne jest sądzenie, że zwykli Rosjanie nie wiedzą, że na Ukrainie jest normalna wojna. Bo gdyby wiedzieli, to Putin klęknąłby przed swoim narodem i zaczął ich przepraszać za swe kłamstwa. Czy ludzie popierają Putina czy nie, nie ma znaczenia dla rozwoju sytuacji. Od kiedy to jakiś przywódca Rosji liczy się z wolą ludu? Dlatego śmieszą mnie te medialne usprawiedliwienia "bo Rosjanie nie wiedzą". Czekam na akcję wysyłania paczek żywnościowych dla Rosjan, a w środku oprócz makaronu karta: "Na Ukrainie jest wojna". Po takiej akcji 2 tygodnie i Putin się wycofa, bo ludzie się dowiedzą... W PL nie można zarabiać na sutenerstwie, dlatego nie ma domów publicznych. Są agencje towarzyskie, gdzie samotne osoby mogą przyjść i porozmawiać z drugim człowiekiem o poezji na przykład. I wszystko gra, też inna nazwa, niż w innych krajach. Morawiecki sieje propagandę i zapowiedział zabieranie majątków rosyjskich i z tych majątków będzie finansowana pomoc dla Ukrainy. Polska do dzisiaj ma doświadczenia ze zwrotem majątków bezprawnie zabranych po wojnie. Dzięki takim operacjom zwrotów mienia, cała masa ludzi miała okazję zarobić niezłe pieniądze (kościół, pośrednicy, oszuści itp.). Ale propaganda, to propaganda, trzeba ją głosić. Ustawy żadnej nie będzie. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
drVanSteiner 12591 Napisano 28 Marca 2022 Udostępnij Napisano 28 Marca 2022 . 2 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Presidente 177 Napisano 28 Marca 2022 Udostępnij Napisano 28 Marca 2022 Podobno ilość rozdanych pośmiertnie medali zgadzała się ilością raportowaną przez Ukrainę 3 marca https://informnapalm.org/en/medal-count-osint-analysis-of-real-russian-losses-for-the-first-week-of-hostilities-in-ukraine/ Oczywiście nadal może być to jakaś propaganda sukcesu Cytuj Link to post Share on other sites
Kawabonga 209 Napisano 28 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 28 Marca 2022 Dla odmiany reportaż ruskich z wojny , sorry z "operacji specjalnej" Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 28 Marca 2022 Udostępnij Napisano 28 Marca 2022 W dniu 24.03.2022 o 20:14, marik81 napisał: Myślałem, że to fejk jak mi zadzwonił ojciec, że mówili o tym w tv. Zacząłem szukać i serio Onet walnął artykuł o pogrzebie rosyjskiego żołnierza.https://wiadomosci.onet.pl/swiat/tak-woronez-zegnal-rosyjskiego-spadochroniarza-zabitego-w-ukrainie/bsgexf5 Naprawdę nie rozumiem czemu to miało służyć. Potem jak ludzie mają w@#$&a to piszą o hejcie. Jednak tu nic innego nie można o nich powiedzieć oprócz wulgaryzmów!!! $q✓√¥$¥π¥!!! Der Onet i wszystko jasne, to ścierwo medialne. Być może siedzą jacyś ruscy w Axelu S. Na wigilie tez wrzuci święta biednych i poszkodowanych Niemców w okopach na terenie związku. Cytuj Link to post Share on other sites
jmichael 8 Napisano 29 Marca 2022 Udostępnij Napisano 29 Marca 2022 Staram się na chłodno oceniać, to co dzieje się za naszą wschodnią granicą, ale wygląda na to, że rosjanie najzwyczajniej w świecie mocno się przeliczyli. Mam nadzieję, że po tej całej inwazji nastanie smuta przez następnych kilka dekad. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
marik81 1211 Napisano 29 Marca 2022 Udostępnij Napisano 29 Marca 2022 +18Rozumiem, że jest wojna, ale jeńców chyba się tak traktować nie powinno?Pomijając durny opis pod filmem, z którym się nie zgadzam, ale konwencja genewska i te sprawy, więc...https://t.me/pl_news_front/533 Cytuj Link to post Share on other sites
Kawabonga 209 Napisano 29 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 29 Marca 2022 (edytowane) 53 minuty temu, marik81 napisał: +18 Rozumiem, że jest wojna, ale jeńców chyba się tak traktować nie powinno? Pomijając durny opis pod filmem, z którym się nie zgadzam, ale konwencja genewska i te sprawy, więc... Ukryj zawartość https://t.me/pl_news_front/533 Może to zabrzmi brutalnie ale ten postrzał w nogę to dla nich wybawienie , jeśli się nie wykrwawią i wrócą z niewoli to będą bohaterami Edytowane 29 Marca 2022 przez Kawabonga Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 29 Marca 2022 Udostępnij Napisano 29 Marca 2022 49 minut temu, marik81 napisał: ale konwencja genewska i te sprawy, więc... Powiedz to ruskim którzy od samego początku ostrzeliwują rakietami bloki, szpitale, szkoły itp. Teatr w Mariupolu koronnym przykładem. A taką precyzyjną broń mieli mieć niby. Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 29 Marca 2022 Udostępnij Napisano 29 Marca 2022 17 minut temu, zbiku90 napisał: bloki, szpitale, szkoły itp a obok pochowane jednostki ukraińskie . Nie bronię ruskich , tylko propaganda jest po dwóch stronach barykady Cytuj Link to post Share on other sites
marik81 1211 Napisano 29 Marca 2022 Udostępnij Napisano 29 Marca 2022 Powiedz to ruskim którzy od samego początku ostrzeliwują rakietami bloki, szpitale, szkoły itp. Teatr w Mariupolu koronnym przykładem. A taką precyzyjną broń mieli mieć niby.No to teraz poleciałeś. Jedni to robią to i drudzy mogą? Doskonale rozumiem, że ciężko się powstrzymać, to w końcu Ukraina została zaatakowana, ale skoro chcą sądzić Ruskich za zbrodnie wojenne to czemu sami je popełniają?Sąsiad mnie pobił to i ja mu je... a później podam go do sądu? Taka logika?Niby nagranie może być fejkiem, ale skoro już sami Ukraińcy mówią o tym, że będzie śledztwo to chyba coś znaczy. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
leto87 2293 Napisano 29 Marca 2022 Udostępnij Napisano 29 Marca 2022 W jakimś sensie takie strzały do jeńców to obrona własna i swoich rodzin. Da to ruskim do myślenia i może skłoni innych do poddania się, albo zastanowienia się czy warto. Łatwo osądzać, ale to jest gra walka o wszystko. Walka nierówna i niesprawiedliwa. Interesuje się etyką, życie ludzkie to dla mnie największa wartość, jestem przeciwnikiem kary śmierci, tortur, ale też nigdy nie byłem w takiej sytuacji by bronić rodziny, dzieci, kobiet.. Na marginesie, strzał w kolano to naprawdę paskudny uraz. Do pełnej sprawności najprawdopodobniej nigdy nie wrócą. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts