buszi 5545 Napisano 9 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 Listopada 2021 Grodziska APA w Kauflandzie za 3,59zł. A w Lidlu Komes BW za 4,99zł. Grubo... karton Smoky wjedzie lekko 1 Cytuj Link to post Share on other sites
buszi 5545 Napisano 17 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 17 Listopada 2021 A od jutra: Cytuj Link to post Share on other sites
buszi 5545 Napisano 23 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 Listopada 2021 Od czwartku: Cytuj Link to post Share on other sites
Mały Miki 317 Napisano 28 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2021 (edytowane) Ostatnio te najczęściej kupuje. Edytowane 28 Listopada 2021 przez Mały Miki Cytuj Link to post Share on other sites
buszi 5545 Napisano 1 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2021 Od jutra w Lidlu: W Intermarche: W b1 też zestaw Komes (ale z DIPA) do kupienia + firmowe szkło ale za 25,95zł Do tego zestaw Budweiser 6 piw - 2x Jasne, 2x Imperialny Lager, 2 x Ciemne za 18,95zł Cytuj Link to post Share on other sites
Azurave448 13 Napisano 1 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2021 W biedronce można spotkać w ostatnim okresie łomżę miodowo-korzenną, dość ciekawy smak, mi akurat przypadł do gustu Cytuj Link to post Share on other sites
leto87 2281 Napisano 4 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2021 (edytowane) Stary Browar Kościerzyna lager. Wypiłem jedno i już mi się kręci w głowie 5,9%. Było bardzo dobre, 9/10, wypiłem prawie na raz. Mam jeszcze takie [kiedyś już piłem i dobrze wspominam]: Edytowane 4 Grudnia 2021 przez leto87 Cytuj Link to post Share on other sites
buszi 5545 Napisano 4 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2021 W biedzie to jest jakieś promo na Hopfe Pilsener 9+9 gratis i wychodzi butelkla 1,25 zł. Ale tylko do dzisiaj. Cytuj Link to post Share on other sites
leto87 2281 Napisano 10 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2021 (edytowane) Otworzyłem Three Hills Beer. Bardzo mocny smak. Po pierwszym łyku myślałem że zepsute, ale po drugiej szklance 0.33 czuję że smakuje szlachetnie i tradycyjnie. Z drugiej strony nie wiem czy się jakoś wyróżnia na tle innych piw, tego typu. Prawdziwe piwo- okiem laika. Nie podejdzie każdemu. Pojemeność 1L, i butelka, to prawdziwy sztos. Lepiej byłoby tylko gdyby było wykonane z kamionki i byłby ceramiczny korek. Szeroka szyjka, ucho, świetnie się nalewa. Wygląda elegancko, chociaż etykieta mogłaby być bardziej tradycyjna. Smak 7/10, butelka 9/10. Edytowane 10 Grudnia 2021 przez leto87 Cytuj Link to post Share on other sites
buszi 5545 Napisano 11 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2021 Jeszcze napisz jakie dokładnie. Ja dzisiaj dałem nura do piwniczki i przytargałem sobie kilka butelek. Na pierwszy ogień poszedł RIS Konstancin (z browaru Czarnków) z datą do grudnia 2020. Pierwsze wrażenie raczej marne, bo syknęło przy otwieraniu ale na szczęście nie było gejzeru. Potem zapach... taki sobie, bardziej porter bałtycki niż imperialny stout, a do tego w pierwszym niuchnięciu wydawał mi się kwaśny. Na szczęście nic takiego nie ma miejsca. Może i pachnie dosyć słodko czerwonymi owocami ale smakuje już risowo, jest dalej mocno palone, goryczkowe. Jest czekolada, spore utlenienie właśnie w postaci czerwonych owoców, może lekkiego suszu. Do tego jest bardzo gładkie, mega pijalne. 8,3%, a walnąłem jak soczek. Cytuj Link to post Share on other sites
buszi 5545 Napisano 14 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2021 I kolejny czwartek... i wróciło Oaty... skrzynka już czeka :D Cytuj Link to post Share on other sites
buszi 5545 Napisano 19 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2021 Od poniedziałku grubo... Cytuj Link to post Share on other sites
buszi 5545 Napisano 29 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2021 Jutro kupon na butelkowe w Lidlu 4+4. Zestaw sylwestrony skompletowany, oby nowy rok był tak dobry jak wybrane trunki. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
leto87 2281 Napisano 31 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2021 Jednak smakowało.. pierwsze od lewej, dwa pozostałe jeszcze nie wiem. Piwo różnie się od siebie jedynie motywem graficznym. Są to tradycyjne rosyjskie wzory. Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 1 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2022 @up piłem chyba we wrześniu . Ale jakoś mi nie podpasowało . Dziś sobie otworzyłem SMOKY JOE , i powiem , że dawno tak innego piwa nie piłem . Super stout rzeczywiście jest bardzo "smoky" jak bym dym z ogniska wypił . @buszi jak tam kormorany , bo widzę że trochę kosztują . Warto spróbować ? np zestaw degustacyjny kormorana ? W tle guano do zwrotu , podziałało miesiąc i to z przygodami . Cytuj Link to post Share on other sites
buszi 5545 Napisano 2 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2022 (edytowane) Jak podszedł Smoky to teraz stoi podobne - torfowy RIS Big Game #3. Aczkolwiek jest przeciętne do bólu ale dosyć blisko podstawowego Smoky jeśli chodzi o torf. Zależy o które pytasz? Zestaw się na pewno opłacał, ja brałem za 99zł, a w tym były 2 kieliszki. Butelki luzem były bodaj od 24zł wtedy więc szkło gratis wychodziło. Nie wiem czy zestaw znów wypuścili czy tylko pojedycze butelki w tubach, bo takowe widziałem. Mój zestaw jest z zeszłego roku i Imperium piłem wcześniej, jak zawsze bardzo dobre. Barlow Sorbus też piłem wcześniej i dalej był bardzo dobry ale raczej nie nadawał się już do leżakowania. Astus Malum jeśli ktoś lubi cydry to fajny eksperyment aczkolwiek nie zostanę tego fanem. Terra Donum zbyt mocno się utleniło i zbyt mocno dawało miodem, dodatki gdzieś zniknęły, zdecydowanie nie opłacało się leżakować choć nie ukrywam, że nie jestem fanem braggotów, bo nie lubię miodu w piwie. Dobra opcja to też Are you freaking nuts?, nawet znajomy co nie lubi ciemnych (kawowych) piw stwierdził, że z kokosem to od teraz będzie pił ciemne, bo mu podeszło. Mi osobiście też bardzo smakowało, na 5 kuponów w sumie chyba 20 butelek wjechało jak robiliśmy zakupy z innym kumplem. Trzeci dzień 2022 i jeszcze nic mi nie zepsuło humoru. Trzeba to uczćić. Edytowane 2 Stycznia 2022 przez buszi 1 Cytuj Link to post Share on other sites
buszi 5545 Napisano 7 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2022 Hyped Art z Hopito na HBC586 i Stracie, fajna trauskawka i mango dające ciekawą słodycz. Chyba z 5 minut rozkminiałem czym mi to smakuje i pachnie. Jak na DIPA całkiem lekkie. Three Stupid Chesses takie sobie, Nelsona prawie nie czuć, Citra zdominowała całość. Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 8 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2022 Dziś sobie sączę znany zamiennik wina , bo żona winko zabrała . Ogólnie zakochałem się w "smoky joe" jak ktoś spotka niech da znać bo nie mogę dostać . Chyba że w necie ale to 10-20 zł i pewnie połowa potłuczona przyjdzie jak koledze . O kieliszek wyszedł niezbyt czysty będzie reklamacja Cytuj Link to post Share on other sites
buszi 5545 Napisano 10 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2022 A próbowałeś tego BIG GAME #3 co w Lidlu jest do dostania? Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 10 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2022 Nie , ostatnio byłem i nic ze stoutów nie mieli . Cytuj Link to post Share on other sites
buszi 5545 Napisano 12 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2022 Lidl: Browar Kormoran - Imperium Prunum - Porter Bałtycki leżakowany z suską sechlońską - butelka 0,375l - 28,99zł Browar Maryensztadt - Porter Bałtycki - butelka 0,5l - 6,99zł Browar Bojanowo - Porter Bałtycki - butelka 0,5l - 5,99zł Perła - Porter Bałtycki - butelka 0,33l - 3,99zł Argus Porter - puszka 0,5l - 2,39zł za puszkę przy zakupie 4 Bojan - Ciacho lub Muscovado - butelka 0,5l - 5,99zł Niby grubo, bo rzucą IP ale wypiłem ich już dosyć sporo więc hype zerowy. Nawet gdyby dali cenę 19,99 to nie wiem czy bym kupił. Wielki minus za brak Komesów na promo. Reszta w sumie niewarta ceny, Komes będzie lepszy i tak pewnie No chyba, że Argus i wrzucić na leżak kilka puszek. Polo (sobota): Browar Fortuna - Komes Porter - różne rodzaje - butelka 0,5l - 7,99zł Komes Porter Bałtycki - butelka 0,5l - 5,99zł Browar Amber - Grand Imperial Porter - butelka 0,5l - 4,99zł Perła - Porter Bałtycki - butelka 0,33l - 3,99zł Słabo w sumie ale Amber za piątaka dobra opcja, szkoda, że Komes w cenie regularnej choć w ulotce jest niby Sherry Oloroso więc jak ktoś nie pił to polecam. Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 12 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2022 Ja tam dziś zostawiłem wypłatę u mechanika . Do kwietnia piję tylko piwa po 1.99 Wyszło drożej niż myślałem 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mgcflv 4226 Napisano 15 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2022 @buszi czas na sieste 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 15 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2022 Grodziskie i ja dziś kupiłem , żona zapomniała że miałem oszczędzać no ale tylko dwa . No i jeszcze na wieczorek się chłodzi barley wine ostatni Cytuj Link to post Share on other sites
mgcflv 4226 Napisano 15 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2022 No to Grodziskie u mnie zajmuje zaszczytne II miejsce w <3, bo pierwsze zawsze Atak Chmielu aczkolwiek szkoda, że goryczke w nim zmniejszyli Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts