Artok 2010 Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 W Proline tak, doliczanie sobie przez nich 1000 zł marży skutecznie odstrasza kupujących 2 Cytuj Link to post Share on other sites
kingisdead 403 Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 (edytowane) tak serio, to ja morele bo z ryzenem poszło z płatka ostatnio to może z rx też pójdzie. Bardziej szykujecie się na 6800 czy XT? Ja 6800 bo nic innego nie wejdzie mi w obudowę. Czuje, że to może być krótkie polowanie, bo pomijając wszystko, mój limit to msrp circa Edytowane 18 Listopada 2020 przez kingisdead Cytuj Link to post Share on other sites
remi.88 50 Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 Obys nigdy nie musial korzystac z serwisu RMA na brzoskwinkach... Cytuj Link to post Share on other sites
marcin2468 16 Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 Obys nigdy nie musial korzystac z serwisu RMA na brzoskwinkach... Zwykłe pie********. Każdy sklep ma lepsze i gorsze przypadki obsługi gwarancyjnej. Tak samo jak są osoby które polecają amazon de i są osoby które miały z nimi problem. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kingisdead 403 Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 Obys nigdy nie musial korzystac z serwisu RMA na brzoskwinkach... Korzystałem kilka razy i to nawet przy produktach gdzie byłem drugim właścicielem, zero problemu. Raz nowa płyta główna przyszłą z wygiętym pinem, zero problemu, nikt nie chciał wrypać mnie na minę twierdząc, że to moja wina. Kilka razy 14 dniowy zwrot zero problemów również. Jednak zdaję sobie sprawę, że są różne historie. Ale to wszędzie być może. Cytuj Link to post Share on other sites
remi.88 50 Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 Nie chodziło mi o obsługę, tylko że wysłałem im procka a wrócił z pokrzywioni pinami jakby ktoś go rzucił na podłogę pinami w dół i odmowa uznania RMA z powodu uszkodzenia fizycznego. Sprawę ostatecznie wygrałem bo zrobiłem przed wysłaniem kilka zdjęć i film ze stanu przed wysyłką i pakowania. Ale trwało to 2 miesiące. I to nie jest tylko mój jedyny przypadek. Z tego powodu dla mnie sklep jest spalony. Cytuj Link to post Share on other sites
kingisdead 403 Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 sa już pierwsze przecieki... https://imgur.com/a/MBH09vn Cytuj Link to post Share on other sites
Adek221 65 Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 Takie przecieki to Cytuj Link to post Share on other sites
kingisdead 403 Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 (edytowane) zawsze coś... w próżni.. ponoć screeny z przypadkowo wrzuconego materiału na yt Edytowane 18 Listopada 2020 przez kingisdead Cytuj Link to post Share on other sites
DjXbeat 1045 Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 Wiesz ile warte są takie screeny? Nie wrzucaj fake'a na przyszłość Cytuj Link to post Share on other sites
kingisdead 403 Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 Nie wrzucaj fake'a na przyszłość Spoko, napisz czemu to fake zamiast tańczyć dookoła Cytuj Link to post Share on other sites
ernorator 3643 Napisano 18 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 Bo każde wyniki bez żadnego potwierdzenia to fake 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kingisdead 403 Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 Bo każde wyniki bez żadnego potwierdzenia to fake Również jak się ostatecznie pokryją? Cytuj Link to post Share on other sites
k0chan 814 Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 jak komuś wyniki nie pasują , to pisze, ze to fake, jak byś wrzucił jakieś zaniżone to by przyklaskał uszami Cytuj Link to post Share on other sites
DjXbeat 1045 Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 jak komuś wyniki nie pasują , to pisze, ze to fake, jak byś wrzucił jakieś zaniżone to by przyklaskał uszami @Ernorator udzielił wyczerpującej odpowiedzi. Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3738 Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 Ja mogę wrzucić lepsze wyniki jak ktoś chce Gdyby 6800(non-XT) potrafił odjechać chociażby minimalnie 3080 - i to tylko na platformie z Ryzen 5000, nawet w kilku tytułach only - mogłoby to oznaczać, że nowe bajery AMD faktycznie działają. Cytuj Link to post Share on other sites
DjXbeat 1045 Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 Ze swojego źródła wiem, że w kwestii wydajności szykuje się bardzo dobra konkurencja dla kart nV ale tylko bez RT. Z RT Ampere gniecie RDNA2. Niestety tak samo jak w przypadku Ampere dostępność będzie tragiczna co przełoży się na wysokie ceny 2 Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 Widzę że apetyt rośnie w miarę jedzenia. Jeszcze niedawno panowało przekonanie że topowe AMD będzie gdzieś pomiędzy 3070 a 3080, teraz już liczymy na to że 6800 odjedzie 3080 A na poważnie to tak jak piszesz Rebel, w paru tytułach myślę że może będzie lepszy, ale w ogólnym rozrachunku chyba 3080 będzie bardziej opłacalny. Premiera w okolicach 15.00? Cytuj Link to post Share on other sites
k0chan 814 Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 (edytowane) Ze swojego źródła wiem, że w kwestii wydajności szykuje się bardzo dobra konkurencja dla kart nV ale tylko bez RT. Z RT Ampere gniecie RDNA2. Niestety tak samo jak w przypadku Ampere dostępność będzie tragiczna co przełoży się na wysokie ceny jak sie potwierdzi ten ss, że w 1440p rx 6800 będzie z rt (high/utra) miało powyżej 60 kl/s to leje na to , ze na amperach będzie o 10 czy 20 fps więcej bo i tak będę grał z włączonym freesync czy to na karcie czerwonej czy zielonej a w grach dynamicznych to i tak wszelkie bajery wyłączam aby jak najwięcej fps było Edytowane 18 Listopada 2020 przez k0chan Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3738 Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 (edytowane) @Up i tak samo zrobi większość ludzi. W dynamicznych tytułach RT jest ZAZWYCZAJ wyłączany, bo tam performance >> quality, a jeżeli w tych spokojniejszych BigNavi będzie ogarniać 60 fps @ultra z RT ON to nawet i 20-30% przewagi Ampera nie będzie miało znaczenia w praktyce. Edytowane 18 Listopada 2020 przez Rebelmind Cytuj Link to post Share on other sites
DjXbeat 1045 Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 (edytowane) jak sie potwierdzi ten ss, że w 1440p rx 6800 będzie z rt (high/utra) miało powyżej 60 kl/s to leje na to To jest dobrze spreparowany screen aby ładnie zmanipulować osoby czekające na karty - brak wyników konkurencji. W przypadku ogólnej wydajności chwalili się wynikami w starciu z 3080 ale w RT już pominęli bezpośrednie porównanie bo RX 6800XT ma problem z 3070 w RT Po premierze i pierwszych rzetelnych testach działania RT Ci najbardziej zagorzali "czerwoni" będą używać dwóch argumentów: -RT jest nie potrzebne -RT działa gorzej bo to RT nV Edytowane 18 Listopada 2020 przez DjXbeat 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3738 Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 RT >JEST< potrzebne, mega potrzebne bym nawet powiedział, bo imho grafika praktycznie stoi w miejscu od czasów Crysisa. Co z tego, że wychodzą coraz to lepsze, kolejne silniki graficzne jak nawet gry je wykorzystujące jeszcze na zapowiedziach wyglądają obłędnie (patrz Wiesiek) a potem na premierę jest zgrzyt, bo to co widać finałowo w grze nijak nie ma się do zapowiedzi. I tylko ignorant powie, że "RT działa gorzej bo to RT nV" - chyba że mowa o sytuacji jak w Q2 lub Minecrafcie. Tyle że to RT na wyglądać. Jeżeli jest tak, że bez RT gra chodzi przyzwoicie (60+ fps), odpalasz RT i jest zjazd o 30-40% z klatkami ALE efektu wow nie ma to ja dziękuję za takie RT Cytuj Link to post Share on other sites
dragzor 149 Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 Teraz to ma znaczenie czy dana karta będzie dostępna i możliwie jak najbliżej msrp Wydajność RT ofc ma znaczenie, lepiej ogrywać tytuł w 50-75fps niż 63-40. Ale w większości tytułów będą na tyle blisko siebie, że nie ma to większego znaczenia. Ale nie za 5k, tym bardziej że powinna stać po 3,279:P Ogólnie to co wyżej, gierka z wolniejszą akcją jasne... można grać nawet 30fps(fs2020) ale strzelanki i multiplayer grafika i wodotryski schodzą na dalszy plan lepiej te 100+ fps. Januszowym kartożercom mówię stanowcze nie, liczę na gpu do 3.3k jak nie będzie, p****ole będę czekać dalej xP Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6359 Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 -RT jest nie potrzebne -RT działa gorzej bo to RT nV Ja powiem, że RT nie jest niezbędne i jeżeli ktoś nie bierze go pod uwagę to jest to dla mnie całkiem normalnie. Sam wolałbym zobaczyć coś, co rzeczywiście będzie warte utraty płynności rozgrywki bardziej niż kilka odbić w wodzie czy lustrze Cytuj Link to post Share on other sites
DjXbeat 1045 Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 Ja powiem, że RT nie jest niezbędne i jeżeli ktoś nie bierze go pod uwagę to jest to dla mnie całkiem normalnie. Sam wolałbym zobaczyć coś, co rzeczywiście będzie warte utraty płynności rozgrywki bardziej niż kilka odbić w wodzie czy lustrze Dlatego zaznaczyłem- Ci najbardziej zagorzali "czerwoni" Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts