Krzysztof Miś 120 Napisano 21 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2021 2 godziny temu, mirai99 napisał: Czemu miałbyś utracić gwarancję jak kopiesz, hm? Z jakiego powodu? Jak puszczę sobie jakieś obliczenia na GPU, to też mam stracić gwarancję? Jak ty sobie CAD'a odpalisz to też masz tracić gwarancję? No ja nie wiem czemu. Napisałem o tym, bo tak twierdzą co poniektórzy producenci kart, a i sama nVidia też zabierała w tej sprawie głos (wielomiesięczne działanie 24/7 pod pełnym obciążeniem nie jest ponoć zgodne z przeznaczeniem kart kierowanych na rynek konsumencki). Przyznaję, że nie wczytywałem się jakoś szczegółowo w warunki gwarancyjne, a nie wiem też czy w 100% i zawsze górnicy modyfikują BIOS co jest kolejną przesłanką, aby nie uznawać gwarancji. Cytuj Link to post Share on other sites
droid 1091 Napisano 21 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2021 (edytowane) W życiu bym nie kupił pokoparkową grafikę i nikt mnie nie przekona wiedząc że działała 24/7 np przez ponad rok. Ja tylko czekam żebyście mieli jaja w ogłoszeniu przy sprzedaży zamieścić info że faktycznie wasza karta była kopana przez was i to nie jeden dzień. Wtedy zobaczymy czy tak samo będziecie śpiewać o tym iż kopanie nie szkodzi. zatajanie faktu kopania przy sprzedaży jest dla mnie hipokryzją osób mówiących - kopanie nie szkodzi i karta ma wytrzymać 3 lata Edytowane 21 Lutego 2021 przez droid 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Dzejson_ 70 Napisano 22 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2021 5 godzin temu, droid napisał: faktycznie wasza karta była kopana Dbam o swój sprzęt i nie zrobił bym mu krzywdy tym bardziej w tak haniebny sposób Cytuj Link to post Share on other sites
droid 1091 Napisano 22 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2021 12 godzin temu, joker5513 napisał: Każdy krok który uprzykrzy życie tym górniczym debilom ogrzewającym planetę bez krztyny sensu, jest dla mnie jak balsam. Idealne podsumowanie. 5 Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 22 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2021 10 godzin temu, 1234567890 napisał: Jakby cena się potwierdziła i za 1599 kupie na gwarancji szybszą karte z DLSS to dla mnie wygrana i tak. https://www.proshop.pl/?s=rtx+3060 Po tylu miesiącach dalej wierzysz w MSRP? Cena będzie prawie 2x wyższa, nawet jak kopanie na 3060 nie będzie opłacalne to brak jakichkolwiek kart do grania na rynku zrobi swoje. Cytuj Link to post Share on other sites
k0chan 814 Napisano 22 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2021 przeciez przy obecnych cenach kart to ten kastracik 3060 u Januszy Biznesu z Polszy na start ponad 3k wjedzie Cytuj Link to post Share on other sites
Pretorian0208 5 Napisano 22 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2021 https://ithardware.pl/aktualnosci/karty_graficzne_nvidia_geforce_rtx_3060_juz_dostepne_na_rynku_wtornym_gornicy_psrzedaja_karty-15101.html 5 Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1368 Napisano 22 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2021 W dniu 19.02.2021 o 13:12, joker5513 napisał: Żeby chociaż te obliczenia z kart do czegoś służyły... Służą do zarabiania kasy. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Joint21 8 Napisano 22 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2021 Jest jakiś sposób żeby wymusić na morele info na temat kolejki do kart? zamówiłem 2 miesiące temu 3080 i 0 jakiegokolwiek info który jestem w kolejce ile od tych 2 miesięcy ta kolejka się ruszyła. Denerwuje mnie to bo zaczynam myśleć że te karty w magiczny sposób są rozdawane poza kolejką jakimś januszom z allegro. Co napisze maila to mi odpisują identycznie jakby to jakiś bot odpisywał. Cytuj Link to post Share on other sites
Pawel7 882 Napisano 22 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2021 2 minuty temu, Joint21 napisał: Denerwuje mnie to bo zaczynam myśleć że te karty w magiczny sposób są rozdawane poza kolejką jakimś januszom z allegro. Niestety okazuje się, że to jest prawda. Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3722 Napisano 22 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2021 7 godzin temu, zbiku90 napisał: https://www.proshop.pl/?s=rtx+3060 Po tylu miesiącach dalej wierzysz w MSRP? Cena będzie prawie 2x wyższa, nawet jak kopanie na 3060 nie będzie opłacalne to brak jakichkolwiek kart do grania na rynku zrobi swoje. 1930 pln za Ventusa OC. https://forum.benchmark.pl/topic/300272-wymiana-karty-graficznej/?do=findComment&comment=2763844 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Marucins 87 Napisano 22 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2021 Część osób dalej wierzy że będzie w magiczny sposób OK. Nie, nie będzie. Liczy się tylko $$. A nVidia na każdej sztuce która poszła do przeklinanego minera zarobiła. I tyle w temacie. Zobaczycie jak pokaże swój raport - wtedy część owieczek może przejrzy na oczy. Te całe CMP to pic na wodę. Niechciane dziecko, które po ukazaniu się nowych kart jest bezużyteczne. Za to zwykłe GPU da się opchnąć dalej. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Fikuzi 2439 Napisano 22 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2021 Odpowiedni PR musi być. Gotówka nieustannie płynie ogromnym strumieniem, to czemu mieliby z tego zrezygnować. Mnie to już w zasadzie przestało interesować, czy dostanę w tym roku kartę. Nie rwałem włosów z głowy w związku z omawianymi problemami, bo nie jest to towar pierwszej potrzeby, choć gejming darzę ogromną sympatią. Oczywiście za GPU nie zapłaciłem z góry. Z czystej ciekawości nabyłem w styczniu Xboxa Series X i jestem zadowolony póki co. PS. Nie zdziwiłbym się, gdyby sklep anulował moje zamówienie. Jestem przekonany, że nie uśmiecha im się puścić Tufa 3080 za 3279 PLN 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Artok 2003 Napisano 22 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2021 Godzinę temu, Fikuzi napisał: PS. Nie zdziwiłbym się, gdyby sklep anulował moje zamówienie. Jestem przekonany, że nie uśmiecha im się puścić Tufa 3080 za 3279 PLN TUF non-OC to pewnie wcale nie jest produkowany. Przecież za dopisek OC to na premierę 17 września liczyli sobie kilka setek więcej. Dla producenta podnieść zegar o 30Mhz to żaden koszt, a 100$ do przodu jest. 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
JanekD 76 Napisano 22 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2021 31 minut temu, Artok napisał: TUF non-OC to pewnie wcale nie jest produkowany. Przecież za dopisek OC to na premierę 17 września liczyli sobie kilka setek więcej. Dla producenta podnieść zegar o 30Mhz to żaden koszt, a 100$ do przodu jest. Jest produkowany, bo w Proshopie kolejka trochę malała. Cytuj Link to post Share on other sites
mirai99 334 Napisano 22 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2021 38 minut temu, Artok napisał: TUF non-OC to pewnie wcale nie jest produkowany. Przecież za dopisek OC to na premierę 17 września liczyli sobie kilka setek więcej. Dla producenta podnieść zegar o 30Mhz to żaden koszt, a 100$ do przodu jest. Różnica na premierę to było 80zł w Morelach. Cytuj Link to post Share on other sites
r1023 866 Napisano 23 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2021 8 godzin temu, Artok napisał: TUF non-OC to pewnie wcale nie jest produkowany. Przecież za dopisek OC to na premierę 17 września liczyli sobie kilka setek więcej. Dla producenta podnieść zegar o 30Mhz to żaden koszt, a 100$ do przodu jest. tuf tuf oc cena coś około 50$ więcej od podstawowej wersji. Cytuj Link to post Share on other sites
joker5513 2764 Napisano 23 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 Lutego 2021 10 godzin temu, Fikuzi napisał: PS. Nie zdziwiłbym się, gdyby sklep anulował moje zamówienie. Jestem przekonany, że nie uśmiecha im się puścić Tufa 3080 za 3279 PLN Pisałem do X-komuny czy nie realizują mojego zamówienia z września na 3080 Strix OC z powodu ceny która obecnie jest wręcz śmiesznie niska (4269zł) i że jestem gotowy dopłacić byle tylko nie czekać do przyszłych świąt. miły Pan odpisał że absolutnie nie, jedynym powodem nie realizacji zamówienia jest brak dostępności i jestem 170 w kolejce. Gdy będzie dla mnie karta zamówienie zostanie zrealizowane po cenie 4269 i nie mam możliwości dopłacić. ŁŻĄ jak psy 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 23 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2021 Tymczasem na rynku kryptowalut po raz pierwszy od dawna prawie wszystko na czerwono. Ciekawe czy chwilowa korekta czy grubasy realizują zyski, to drugie może doprowadzić do panic sell i załamania cen. Jedna jaskółka wiosny nie czyni ale poczekamy, zobaczymy. 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 23 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2021 BTC i ETH lecą na łeb na szyję...Jest światełko w tunelu. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Artok 2003 Napisano 23 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2021 Nie otwierajcie szampana. Miesiąc temu także był duży spadek, a wcześniej 8 stycznia. Czy to zaszkodziło w jakiś sposób etherum? Absolutnie. Poza tym na forach kopaczy już od paru dni przewidywali korektę najpierw do 1700 (czyli wczoraj), a potem do 1500 (czyli dzisiaj). 2 Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1368 Napisano 23 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2021 To jest niesamowite, że chwilowo ceny krypto spadają. Nigdy wcześniej takiego czegoś nie było Za tydzień wysyp kart z koparek. Prawie nówki sztuki, bo ledwo kilka miesięcy używane. Taki będzie zalew, że za kilka stówek topowe modele będą sprzedawane... Niektórzy, to mają ciekawe sny. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
mirai99 334 Napisano 23 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2021 Ej, prędzej czy później ludziki zaczną spieniężać zyski pewnie i wszystko znowu spadnie. Oczywiście ci którzy potrzebują ulokować kasę na dłużej i są cokolwiek mądrzy to nie sprzedadzą, bo wiedzą że cena wróci za jakiś czas. Ale korekta -50% raczej jest nieunikniona w najbliższych miesiącach. Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 23 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2021 2 godziny temu, Artok napisał: Nie otwierajcie szampana. Jasne, ale korekta jest znaczna. A co będzie dalej, to się zobaczy. Nikt nie twierdzi, że bańka pękła i lada chwila wszystko wróci do normy. Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1368 Napisano 23 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2021 14 minut temu, Player1 napisał: Jasne, ale korekta jest znaczna. Napisałbym "ogromna" Ludziom opłacało się kopać jak BTC ledwo 20 tys. stał, a tu 48 tys. i nagle wszyscy zainteresowani przestają kopać. Pewnie teraz jest nadprodukcja prądu na świecie... Zmiana kursu w dół, to okazja, żeby kupić taniej i w przyszłości sprzedać drożej. Na tym polega giełda. 1 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts