Skocz do zawartości

Recommended Posts

15 minut temu, Dzejson_ napisał:

Poszła plotka, że Gigabyte już sprzedał bezpośrednio 3060 górnikom (2tyg przed planowaną premierą). Na videocardz ktoś fotkę wrzucił i jest artykuł. Jak to się potwierdzi to myślę, że NVIDIA wyciągnie konsekwencje.

Jakiś link?

2 godziny temu, joker5513 napisał:

I bardzo dobrze by było żeby tych frajerów zbanowali. I tak porządnych kart robić nie potrafią - niech chipy z ich przydziału trafią do uczciwszych vendorów.

Czasem potrafią zrobić dobrą kartę. Moja nie wyjeżdża ponad 60C. Zazwyczaj 54-57 jak gram. OC +100/+900. Ale jak potwierdzi się plotka, to ceremonialnie spalę kartę w proteście i siądę na GTX 960 "na przeczekanie" :bicz:

• Haha 4
  • Popieram 2
50 minut temu, outdatedtv napisał:

Ale jak potwierdzi się plotka, to ceremonialnie spalę kartę w proteście

Będzie transmisja na żywo z tej uroczystości? :wariat:

Godzinę temu, Succubus napisał:

Czekam na tę 3060 z niecierpliwością, ale coraz bardziej wątpię, że da się ją kupić raz - po premierze sklepowej, a dwa - w normalnej cenie. :/

Szepnąłbyś Rokicie trochę komplementów do ucha, to przysłałby Ci parę pudełek gratis :D 

Edytowane przez marko22
  • Haha 1
3 godziny temu, Dzejson_ napisał:

Poszła plotka, że Gigabyte już sprzedał bezpośrednio 3060 górnikom (2tyg przed planowaną premierą). Na videocardz ktoś fotkę wrzucił i jest artykuł. Jak to się potwierdzi to myślę, że NVIDIA wyciągnie konsekwencje.

To nie była plotka, tylko się dureń pochwalił tym na reddicie zamiast siedzieć cicho. Nie wiem czy wątek dalej wisi, czy nie, ale widziałem go na własne oczy. Zdjęcie karty, pudełka i wszystkiego innego. 

2 godziny temu, zbiku90 napisał:

Takie są fakty.

Postanowiłem, że nie dam za średnią półkę (i to chyba średnią - niższą) więcej jak 2k, a i to uważam za ździerstwo. Więc jeśli będą droższe - trudno, moja 1060 będzie działać jeszcze długo ... (najwyżej najnowsze gry ogram jak już nie będą najnowsze :wariat:, zresztą od lat tak robię - jest to sposób, aby kupić gpu i mieć go długie lata :rotfl:).

2 godziny temu, marko22 napisał:

Szepnąłbyś Rokicie trochę komplementów do ucha

Komplementów? - on to bardziej dirty talk woli. Może lepiej wyślę mu esemesa :evil:

• Lubię to 1
  • Haha 1

Komplementów? - on to bardziej dirty talk woli. Może lepiej wyślę mu esemesa :evil:
Zawsze tak robiłem. Najgorsze to żyć ponad stan. Można się spłukać na komputer, samochód, gramofon i sprzęt audio, albo po prostu alkohol. Jak kogoś stać na kartę po 7800 (po tyle widzę właśnie TUFy 3080 na allegro) to jego sprawa. Gorzej jak nie stać, a jeszcze ma rodzinę. Bitcoin tymczasem 171000.

I tak najlepsze było jak Musk napisał na twitterze "use Signal" i ludzie zaczęli kupować na giełdzie spółkę Signal (Signal Advance Inc.), która pomimo zbieżności nazwy nie ma nic wspólnego z aplikacją Signal (producent aplikacji Signal nie jest notowany) :) 

Przy czym już całkowitym szaleństwem było, że nawet jak już się okazało, że to nie ta spółka to kurs miał jeszcze drugi mniejszy "peak", bo nadal ludzie kupowali (nawet teraz kurs jest 5x wyższy niż był przed całym zamieszaniem, ale w szczytowym momencie był >60x wyższy).

Tutaj trochę podobnie, Elon ujawnił że kupił jakiś czas temu BTC i wszyscy się rzucili kupować po aktualnej cenie :)

Inna sprawa, że patrząc na ceny BTC czy ETH trudno się dziwić, że GPU tyle kosztują - zakładając, że taki kurs by się utrzymał (co oczywiście wątpliwe), to IMO nawet powinny być droższe.

Edytowane przez JanekD
  • Lubię to 1
20 godzin temu, angelus01 napisał:

ej...ja rozumiem że popyt i podaż, mało kart na rynku, ale to to już gruba przesada:

https://www.x-kom.pl/p/604113-karta-graficzna-nvidia-asus-geforce-rtx-3070-tuf-gaming-oc-8gb-gddr6.html

Asus 3070 tuf za ponad 5k? :o

20 godzin temu, joker5513 napisał:

"Produkt wycofany"

No to już nie jest wycofany i jest nawet dostępny