Skocz do zawartości

Recommended Posts

10 minut temu, Rebelmind napisał:

I - o ile dobrze pamiętasz - ja pod Twoim postem od razu się zgodziłem, jednocześnie przyznając "że mają trochę racji, bo gier z RT nadal nie ma za dużo". 

Po prostu HU poszedł im na rękę i zgodnie z marketingiem AMD starał się ukryć to co jest niewygodne dla ich produktu. Pamiętasz zapowiedź Navi 2? Czemu podczas  tego eventu nawet słowem nie wspomniano o RT? Czemu nie pokazano jakiegokolwiek porównania wydajność RT do nV a jedynie zestawiano karty w standardowej rasteryzacji. Dopiero  jak klienci zaczęli się upominać o jakiekolwiek informacje o wydajności w RT to AMD przygotowało odpowiedni slajd z wykresami gdzie był tylko sam RX 6800XT choć wcześniej tak hucznie go zestawiano z RTX 3080. 

To jest marketing AMD i HU stał się jego częścią. Starał się ukryć to co nie wygodne tak samo jak robiło to AMD i za to dostał bana bo to co zrobił nie idzie w parze z rzetelnością. 

18 minut temu, Rebelmind napisał:

O patchu najnowszym do WD:L, poprawiającym profil RT na BigNavi kolega już widział I info? 

AMD potwierdziło, że problem z wyświetlaniem RT w WD:Legion jest po ich stronie a konkretnie po stronie sterownika. Ja tutaj dopatruje się celowego zabiegu ze strony AMD bo z reguły w testach porównywana jest wydajność a nie jakość. Pech chciał że niektóre redakcje dopatrzyły się, że RT w wykonaniu AMD obcina sporą część efektów. 

• Popieram 1

NVIDIA i AMD to korporacje i myślą jak najwięcej kasy z naszych portfeli wyciągnąć i jedni i drudzy robią Co mogą by wygryźć drugich. Takie zagranie ma na celu wpłynąć na wszystkich testerów zwłaszcza tych mniejszych, bo będą się teraz bać że jak coś źle na zielonych powiedzą to karty nie dostaną.

To, że chcą zarobić to naturalna kolej rzeczy, chyba nie musimy sobie tego tłumaczyć, ale czy zrobili coś niestosownego?

Przedstawienie RT w dwóch tytułach, w których jeden z nich to Dirt 5, jest raczej bliższe pudrowaniu RT w wydaniu AMD, niż faktycznemu i rzetelnemu testowaniu.

RT to jest istotny "feature", nie tylko ze względu na gry, ale również na zastosowania profesjonalne, pomijanie tej funkcji, która w przeciągu kilku lat będzie w każdym nowym tytule, jest nie na miejscu.

Po raz drugi, dzisiejszy materiał HU w Cyberpunku - brak porównania wydajności RT, oraz wsparcia DLSS.

Robiąc materiał zawierający rozdzielczości 1440P i 4K w tak pokracznie zoptymalizowanej grze, DLSS jest kluczowe by komfortowo utrzymać 60 klatek na wysokich ustawieniach.

RDNA2 jest bardzo zależne od wsparcia sterowników, dopóki nie ma RT na odpowiednim poziomie oraz odpowiednika DLSS, AMD niestety nie istnieje w 4K i nie są to przyszłościowe karty na chwilę obecną.

W ogóle to zadziwia mnie, jak łatwo rozlewają się informacje w sieci bez żadnej weryfikacji, 2k postów na Reddicie i klepanie po plecach, że Nvidia jest "be" i nie wiem czy znalazłem choć kilka osób, które zastanowiły się nad całą sytuacją.

Pisząc recenzję na forum o DM1 FPS, sprawdziłem nawet tak "błahą" rzecz jak "responsywność" przycisków głównych czy elastyczność przewodu, nie wyobrażam sobie nie wspominać o czymś, co jest usprawniane i poganiane przez producentów - każda mysz z tego roku kierowana do graczy, pożegnała się z gumowym oplotem.

• Popieram 3
3 minuty temu, Leminairre napisał:

Po raz drugi, dzisiejszy materiał HU w Cyberpunku - brak porównania wydajności RT, oraz wsparcia DLSS.

Robiąc materiał zawierający rozdzielczości 1440P i 4K w tak pokracznie zoptymalizowanej grze, DLSS jest kluczowe by komfortowo utrzymać 60 klatek na wysokich ustawieniach.

Jutro ma być cały materiał o RT i DLSS nakręcony przez tego z wąsami. Jak się obejrzy to wspomina o tym parę razy. Ja dalej uważam że HU są bezstronni, taksamo nie testują AMD z SAM-em ale o tym już wielkiego halo nie ma:) 

• Popieram 1
2 minuty temu, wrobel_krk napisał:

Jutro ma być cały materiał o RT i DLSS nakręcony przez tego z wąsami. Jak się obejrzy to wspomina o tym parę razy. Ja dalej uważam że HU są bezstronni, taksamo nie testują AMD z SAM-em ale o tym już wielkiego halo nie ma:) 

Zrehabilitują się, jak na wykresach będzie RDNA2.

SAM mogliby uwzględnić jak najbardziej, bo to kolejna rzecz, która niedługo "zadomowi" się na rynku na obu platformach.

• Lubię to 1
  • Popieram 1

Większość testów ma się nijak do do normalnej rozgrywki, bo żeby były powtarzalne to dla cpu się wybiera miejsca procesorowe, dla gpu te co kartę obciążają nie da się tak wszystkim dogodzić.

@Leminairre

Cytat

ale czy zrobili coś niestosownego

Moim zdaniem tak, jak już pisałem chcą wpłynąć na cały YT, to jest jeden z najpopularniejszych kanałów.

Wg mnie lepsze testy gpu/cpu robią Gamers Nexus ale HU też spoko i wg mnie są obiektywni.

Ja jestem fanem dobrego sprzętu i wybieram to co akurat jest najlepsze dla mnie, dlatego np mam Ryzen 3700x, ale kupiłem też 3060ti, bo oferuje więcej niż AMD:)

"Większość testów ma się nijak do do normalnej rozgrywki, bo żeby były powtarzalne to dla cpu się wybiera miejsca procesorowe, dla gpu te co kartę obciążają nie da się tak wszystkim dogodzić."

No tak, ale jak to się ma do meritum tematu?

Ludzie widzą "suchą" wydajność, może inaczej...

"...ale kupiłem też 3060ti, bo oferuje więcej niż AMD:)"

Czego osoby oglądające materiały HU nie zobaczą na wykresach w materiałach o których mówimy.

• Lubię to 1

dziękuję za wiadomość. Uprzejmie informuję, iź Pana miejsce w kolejce to 327.

W razie dodatkowych pytań pozostajemy do dyspozycji

O ku***a :wariat: Do maja jej nie dostanę.

Zamawiane około miesiąca temu. 

Edytowane przez Adek221
26 minut temu, wrobel_krk napisał:

Miałem napisać, żeby nie było, że jestem anty-HU, bo nie jestem, ale mnie uprzedzono.

Ja uważam, że Nvidia ma po 1 prawo, po 2 racje. Zanim Nvidia to zrobiła to HU się obrywało od widzów za to, więc to nie jest tak, że tylko marketingowcom Nvidii to przeszkadzało...

• Popieram 1

Nie wiem oglądałem ich test 3060ti i ja bardzo chwalili. Ja już kiedyś już się wypowiadałem, ze każdy powinien obejrzeć parę recenzji, bo nie wszystko wszędzie będzie uwzględnione, a także ludzie popełniają błędy. Jak coś może trzeba zrobić osobny temat dot. HU i może innych YT, bo tu zaczynamy zaśmiecać.

Godzinę temu, wrobel_krk napisał:

Wg mnie lepsze testy gpu/cpu robią Gamers Nexus

Wg mnie najlepsze. Dużo konkretów, jezus mówi jak jest i jedzie równo po jednych jak i drugich jak coś jest nie tak. Jedyne do czego bym się przyczepił to trochę za mało popularnych gier w recenzjach sprzętu, nacisk raczej na aplikacje użytkowe i syntetyki.