Skocz do zawartości

Recommended Posts

Kumpel który myślał, że padł mu Corsair AX 1500i (nie padł jednak, problem z mobo miał) zgłosił rma i dostał odpowiedź od Corsaira, żeby wysyłał i w przeciągu półtora tygodnia dostanie nowiutkiego AX 1600i. Cholera, mój AX 1500i już wysłużony taki, może i ja "na wszelki" zgłoszę, że miałem problem z OCP (Corsair Link zwariował i musiałem obejście robić). Ale to po testach na 2x RTX 3090 już ;-)

W sumie 7980XE 4.9 GHz + 2x RTX 3090 STRIX kręcone i z limitami wrzuconymi na 480W to będzie sajgon obciążeniowy podobny do tego z testów i9-7960X + 4x TITAN Xp ;-)

Edytowane przez EH_Gosu

Nie chce być dupkiem ale jest Google, nie pracuję w SS. Jak ma mogę się doszukać info Ty też możesz Krzyzak-u 

https://knowledge.seasonic.com/article/20-focus-plus-and-gpu-potential-compatibility-issues

Dodatkowo info:

A power supply sold after January 2018 has the updated sensitivity preset of overcurrent protection, so users can use it with confidence

Nie chce być dupkiem

Spokojnie, jestem ostatni do tego, aby używać googla na sam koniec. Po prostu w tym wypadku patrząc po postach użytkowników, niektórzy mają na ten temat wiedze. Zobaczyłem posty o zasilaczach w wolnej chwili i spytałem od razu, aby się uspokoić. Nie miałem chwili, aby szukać informacji. Teraz bym to zrobił. Dzięki za odpowiedź.  

Nie denerwuj się dodo - piąteczek jest :) Umiejętność czytania ze zrozumieniem w narodzie leży i kwiczy, albo ludzie są skrajnie leniwi.

Kurczę kupując 2,5 roku temu PSU 850W sądziłem że starczy co najmniej na dekadę. Życie jak zwykle weryfikuje plany... Muszę sie rozejrzeć za czymś z 1 -1,3 KW i może wtedy będzie spokój na jakiś czas :(

Edytowane przez joker5513

Musze sprawdzić czy na pudełku jest jakaś data produkcji, z numerów seryjnych nie jestem w stanie odczytać ;)

@edit już wiem x),

@joker5513 mysle ze nie ma co panikować i robić sobie niepotrzebnych kosztów tóż zasilacz 1kw kosztuje ~ tysiaka. Lepiej sprawdzić na własnej skórze jak juz dorwiesz STRIXA ( kiedyś ) :D

Edytowane przez gustine

Wszystko w dziwną stronę zmierza. Oczywiście karta swoją wydajnością nadrabia, ale nagle się okazuje, że pobór prądu staje się problemem dla większości zestawów złożonych choćby na poprzednim Turingu. Z drugie strony nVidia nie ma konkurencji dla swoich topowych konstrukcji i tak to się kręci :D