Skocz do zawartości

Recommended Posts

W Proshopie jednak kart nie mieli :/ Czas oczekiwania minimum 3 tygodnie. Zaraz po zakupie miałem termin wysyłki 22 Września. 

Chyba szukali naiwnych, bo nie wierzę, że x-kom i morele nie miały ani jednej sztuki a w Proshopie po 15 z każdego modelu....

może i mieli ale po co sprzedawać w takiej cenie jak można bedzie zarobić więcej.

Swoją drogą to co to za premiera jak sprzętu w sklepach nie mieli... Trzeba było uczciwie poinformować, że sprzęt dostępny będzie od 1 listopada i nie byłoby takiej nerwówki. Jak tak dalej pójdzie, to okaże się, że szybciej będzie kupić big navi niż 3080.

To jak to w końcu jest z proshop'em? Dostałem maila ze śledzeniem przesyłki i datą dostawy 22.09-23.09 na gigabyte eagle.

No to miałeś szczęście, ja kupiłem Asusa i chyba go jednak nie mieli na magazynie. 

Janusze z Proline po 5100 sprzedają :) 

https://proline.pl/msi-geforce-rtx-3080-ventus-3x-oc-10gb-gddr6x-pci-e-p6716011

Na innym portalu jest recenzja TUF i pada tam takie zdanie, że ASUS w ogóle nie przewiduje dużej ilości kart na rynku.

Oby nie było tak, że przez tą współpracę z Samsungiem sytuacja wcale się nie unormuje i problem z dostępnością potrwa nie miesiąc - dwa, ale znacznie dłużej.

3080 TUF bardzo dobrze wypadły w wielu testach. Do tego są dość małe, co dla mnie ma duże znacznie, bo nie mam open layout w obudowie i nie wcisnę Gaming X Trio (plus aplikacja Dragon Center od MSI ssie). Skuszę się na TUF w wersji 20GB RAM na pokładzie (choć wtedy pewnie już będę wymieniał cały PC i obudowa przestanie być problemem).

Edytowane przez Karister

lol to juz wole zostać przy turingu :D

Tak w sumie to true. xD

Ale taki 6900XT może będzie fajną opcją na upgrade pod 4K@60Hz dla osób, które mają 2070S/2080 a nie chcą bulić za 3080. Jest to nisza ale też i może nvidia by pomyślała o obniżką cen np. o te marne 50usd. Zawsze coś. 

a po co to instalujesz ?

Bo chciałem wyłączyć LED na GPU, ale po każdym restarcie kompa 2070S i tak napierdala tęczą, więc odinstalowałem. Nie zachowuje ustawień po ponownym uruchomieniu. Dlatego MSI dla mnie odpada w nowym PC. Mam już choinkę na święta.

Edytowane przez Karister

Ta, szczególnie suszareczki ventusy (przynajmniej w każdej wcześniejszej karcie niż 3080), mechy, evoke'i i grzałki armory, tufy też wcześniejsze niż 3080 co suszą niemiłosiernie, padające expedition, albo phoenixy jednowentylatorowe dużo gorsze niż gigabyte mini itx. Śmieszą mnie takie uogólniające komentarze. Żebyś jeszcze umiał to uargumentować, pokazać może jakieś wykresy, dane, to się grzeje, to jest głośne, ale nie, dziadostwo i wuj.

Argument wystarczy jeden. Dostają najgorsze selekcje chipów od nvidii. Dowody masz nawet w testach ktora karta jaka ma wydajność po OC.

Mowa o topowych konstrukcjach nie kastratach

Edytowane przez KOXsu

Bo chciałem wyłączyć LED na GPU, ale po każdym restarcie kompa 2070S i tak napierdala tęczą, więc odinstalowałem. Nie zachowuje ustawień po ponownym uruchomieniu. Dlatego MSI dla mnie odpada w nowym PC. Mam już choinkę na święta.

W jednym kompie w 2080 duke ustawiłem ponad rok temu białe światło i trzyma cały czas, w drugim kompie nie mam szyby to niech sobie świeci co chce :D

Też na nią poluje ;)

Ja poprosiłem o zwrot pieniędzy. Nie będę sobie mroził na miesiac czy dwa 3.3k.

Czekam grzecznie na tego Ventusa, tylko te 2 lata GW.

Przy poziomie możliwości OC to wywalanie hajsu na grubsze wersje IMO mija się z celem. Te podstawowe radzą sobie ok z temperaturami a i głośność jest na akceptowalnym poziomie.