Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dostałem info z Proshopu, ze kart jednak nie ma. Konkretnie Asusa TUF :/ 

Także chyba wcale ich nie mieli na magazynie. 

Coś tam sprzeczne informacje podają. Mi pisali, że karty są dostępne. Mało tego, teraz zniknęły w ogóle RTXy 3090 nawet, a na pytanie o dostępność 3090 odpowiedzieli w Proshopie tak :

119654325_801718567245436_57307761691017

Edytowane przez EH_Gosu

Na proszopie tylko TUF-y zostały, czyżby ludzie się przejechali na Asusie? xD

E: Ceny tych co zostały rosną w oczach więc po prostu było chyba ich najwięcej i idą jak świeże bułki

Tuf na 5700xt był tragiczny bardzo im tak dobrze
  • Popieram 1

Coś tam sprzeczne informacje podają. Mi pisali, że karty są dostępne. Mało tego, teraz zniknęły w ogóle RTXy 3090 nawet, a na pytanie o dostępność 3090 odpowiedzieli w Proshopie tak :

119654325_801718567245436_57307761691017

I tak samo mi wczoraj napisali

Dziaiaj już ich nie ma, mimo że zdążyłem wsadzić asusa do koszyka.

I tak samo mi wczoraj napisali

Dziaiaj już ich nie ma, mimo że zdążyłem wsadzić asusa do koszyka.

No to jeżeli walą w bambuko w tak bezczelny sposób, żeby sobie kasą klientów obracać to pobawimy się inaczej. Już dostali info ode mnie, że jeśli karta nie zostanie dostarczona w terminie jaki podali wcześniej i ZAPEWNIALI mailowo, to leci materiał na YT, spam na forach i sprawa trafia do rzecznika praw konsumenta. Nie ma co się cackać :)

• Popieram 4

No to jeżeli walą w bambuko w tak bezczelny sposób, żeby sobie kasą klientów obracać to pobawimy się inaczej. Już dostali info ode mnie, że jeśli karta nie zostanie dostarczona w terminie jaki podali wcześniej i ZAPEWNIALI mailowo, to leci materiał na YT, spam na forach i sprawa trafia do rzecznika praw konsumenta. Nie ma co się cackać :)

https://i.redd.it/35lqnh5xrfb51.png

Pewnie mają w regulaminie jakoś ujęte i nic nie zrobisz.

• Popieram 1

https://www.guru3d.com/articles_pages/msi_geforce_rtx_3080_gaming_x_trio_review,9.html

Wychodzi na to że wreszcie będę miał ciche gpu (jak już w końcu do mnie dotrze) :) Grzeje się mocniej (ale i tak rozsądnie niewiele ponad 70 C) niż Asus TUF, niemniej jednak 33 dBa brzmi bajecznie :)

BTW potencjał OC (czyli właściwie jego brak) mają wszystkie karty o których dotychczas czytałem. Jakby tak Ampere kręciły się jak najlepsze sztuki Turingów ponad 2100 to dopiero byłby odlot wydajnościowy. To największa wada nowej gen IMHO.

Edytowane przez joker5513
https://www.guru3d.com/articles_pages/msi_geforce_rtx_3080_gaming_x_trio_review,9.html

Wychodzi na to że wreszcie będę miał ciche gpu (jak już w końcu do mnie dotrze) :) Grzeje się mocniej (ale i tak rozsądnie niewiele ponad 70 C) niż Asus TUF, niemniej jednak 34dBa brzmi bajecznie :)

BTW potencjał OC (czyli właściwie jego brak) mają wszystkie karty o których dotychczas czytałem. Jakby tak Ampere kręciły się jak najlepsze sztuki Turingów ponad 2100 to dopiero byłby odlot wydajnościowy. To największa wada nowej gen IMHO.

Ja mam rtx 3080 gainward phoenix gs i w testach ma max 72 c i też bardzo cicha .

Poprawka będę miał jak będą mieć dostawę :(

Ja tam jednak grzecznie poczekam. Jak Gosu mocno zgwa... przetestuje te karty w ciągu najbliższych 2 miesięcy to będzie wiadomo czy warto. Pełny raport wyjawi wszystko. Atm jestem zniesmaczony 8nm samsunga. Ampere to wybitna architektura okaleczona przez przeciętny proces. :(

Mogło być lepiej, ale TSMC coś nie dało rady widocznie albo nvidia woli marże ;x 

Edytowane przez Revenant
  • Popieram 1

kopałem krypto-waluty w latach 2017-2018, miałem swoje kopary i serwisowałem też dla klientów, ile czasu i pieniędzy poszło na walkę z tym ścierwem windows 10 to nawet nie pytaj,

No jeżeli chodzi o jakieś specjalistyczne sprawy to wiadomo że lepszy starszy, stabilniejszy system. Do codziennego użytkowania natomiast jest ok i z każdą aktualizacją coraz lepszy. Jakiś mały odsetek osób ma pewne problemy a wiadomo że niezadowoleni krzyczą najgłośniej. U mnie od czasów preview żadnych większych problemów nie uświadczyłem. Cytując klasyka "u mnie działa" ;)

Tuf na 5700xt był tragiczny bardzo im tak dobrze

No tak było, niewypał kompletny i cięcie kosztów gdzie się da. Z drugiej strony GeForce od asusa zawsze były w czołówce. Miałem 660 DirectCU II swego czasu i karta była prawie niesłyszalna a po bios modzie była jedną z najszybszych gtx 660 na planecie. Z MSI jest podobnie - Radeony kiepskie, a gtx/rtx bardzo dobre od dawna.

Kubbak, szukałeś Evgi

Mam ją zamówioną w casekingu... i kwa.. nać wtopiłem...

EVGA zagrała w ciula i w podstawowym XC3 nie backplate'a o czym dowiedziałem się dopiero jak strona EVGA odżyła po 17... wersja z bp +100€ na casekingu... no i teraz nie wiem co robić. Mam jeszcze tego Ventusa z x-komu na 1.10 z dwuletnią GW. Słabo to wszystko idzie...

Jednak zmieniłem rtx 3080 gainward phoenix gs na MSI gaming trio , jednak wolę MSI tylko że teraz dłużej poczekam na kartę kur

Nie widzę powodu zmiany, phoenixy są okej. Nie widziałem z kolei czy pality jetstream już są i wiadomo jak kultura pracy?

Edytowane przez korzychxp