piowoj43 0 Napisano 23 Października 2018 Udostępnij Napisano 23 Października 2018 Witam . Kilka miesięcy temu zauważyłem, że gry na moim komputerze się tną , chociaż nie powinny . Myślałem , że chodzi o kartę graficzną więc ją wymieniłem i nic . Gra przycinała się mniej ale i tak mocno, a powinna działać normalnie . Próbowałem grać na najniższych detalach ale dalej gra cięła się tak samo . Odziwo gdy w grze (fifa 12 ) gram tryb treningu to wszystko chodzi płynnie (prawie), a w czasie meczu wszystko strasznie sie tnie . Ogólnie komputer również mi muli . Np. gdy oglądam mecze w internecie to chodzą wolno i często się przycinają, a internet mam dobry więc powinny chodzić normalnie . platinium dual core e5200 2,5 gh adm radeon hd 5670 1gb 128 bit gdr5 zasilacz 400 wat ram 3gb dysk napewno sprawny bo niedawno wymieniany Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17832 Napisano 23 Października 2018 Udostępnij Napisano 23 Października 2018 Sprawdzałeś temperatury podzespołów podczas obciążenia? Może zasilacz już ma swoje za sobą, albo karta.W jakie gry grywasz? Cytuj Link to post Share on other sites
benutzer 257 Napisano 23 Października 2018 Udostępnij Napisano 23 Października 2018 Ten komputer to niestety zabytek. Nie ma czego się spodziewać. Cytuj Link to post Share on other sites
piowoj43 0 Napisano 23 Października 2018 Autor Udostępnij Napisano 23 Października 2018 Sprawdzałeś temperatury podzespołów podczas obciążenia? Może zasilacz już ma swoje za sobą, albo karta. W jakie gry grywasz? tempertury w normie cpu podczas gry w fifa 12 60 a gpu 45 tempertury w normie cpu podczas gry w fifa 12 60 a gpu 45 ale kiedyś była płyna gra fifa 12 niema takich wymagań sporych tempertury w normie cpu podczas gry w fifa 12 60 a gpu 45 ale kiedyś była płyna gra fifa 12 niema takich wymagań sporych co do zasilacza to jak sprawdzić go bo dysk nowy graafika wymieniona format był dwa tygodnie temu wolna praca pc a niskie użycie procesora witam system muli a użycie procesora niskie podczas gry urzycie 68-70% a fifa 12 przymula aw spocznku 5- 7% a komputer wolno działa myszka jaak by skakała między ikonami a gry mulą dysk nowy ,program świeży 7 64 bit Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 23 Października 2018 Udostępnij Napisano 23 Października 2018 Komputer ogólnie zepsuty. Czy możesz się nie spieszyć i powoli spokojnie opisać problem ? Nawet korzystanie z telefonu nie upoważnia do pisania takich rzeczy - "wolna praca pc a niskie użycie procesora witam system muli a użycie procesora niskie podczas gry urzycie 68-70% a fifa 12 przymula aw spocznku 5- 7% a komputer wolno działa myszka jaak by skakała między ikonami a gry mulą dysk nowy ,program świeży 7 64 bit". Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17832 Napisano 23 Października 2018 Udostępnij Napisano 23 Października 2018 System świeży, jak piszesz. Sprawdź czy dysk cały czas nie pracuje. Może akurat jakieś aktualizacje w tle ściąga itp. Cytuj Link to post Share on other sites
piowoj43 0 Napisano 23 Października 2018 Autor Udostępnij Napisano 23 Października 2018 System świeży, jak piszesz. Sprawdź czy dysk cały czas nie pracuje. Może akurat jakieś aktualizacje w tle ściąga itp. ok dysk gdy nic nierobie pokazuje 0 b/s ok dysk gdy nic nierobie pokazuje 0 b/s problem polega na tym że myszka nawet gdy kliknę start i przesuwam kursor po ikonach to przeskakują z opóźnieniem tzn. kratkuje procesor wtedy pokazuje 2-7% użycia a nie 100% gdy aduje się wp.pl to skacze do 70% Cytuj Link to post Share on other sites
limera1n 317 Napisano 23 Października 2018 Udostępnij Napisano 23 Października 2018 Pobierz CPU-Z i sprawdź z jakim taktowaniem działa procesor podczas wykonywania pracy i w spoczynku Mówisz, że dysk nowy mimo wszystko dobrze by było jakbyś podrzucił screen z CrystaDiiskInfo Jaki masz system operacyjny? Windows 7, 10? 32, 64bit? Cytuj Link to post Share on other sites
lonialomax 806 Napisano 23 Października 2018 Udostępnij Napisano 23 Października 2018 3 GB pamięci RAM dla Windows 7 64 bit, to za mało minimum o 1 GB. Fifa 12 potrzebuje 2 GB RAM, a system zagospodarowuje około 1GB i robi się ciasno. Cytuj Link to post Share on other sites
piowoj43 0 Napisano 24 Października 2018 Autor Udostępnij Napisano 24 Października 2018 3 GB pamięci RAM dla Windows 7 64 bit, to za mało minimum o 1 GB. Fifa 12 potrzebuje 2 GB RAM, a system zagospodarowuje około 1GB i robi się ciasno. Windows 7 64 bit taki mam system a co do ramu to podczas gry pokzuje 60% Cytuj Link to post Share on other sites
bluza26 13 Napisano 24 Października 2018 Udostępnij Napisano 24 Października 2018 Prawdopodobnie masz za mału ramu i system nie domaga i korzysta z dysku jako pamięci podręcznej Cytuj Link to post Share on other sites
piowoj43 0 Napisano 24 Października 2018 Autor Udostępnij Napisano 24 Października 2018 Prawdopodobnie masz za mału ramu i system nie domaga i korzysta z dysku jako pamięci podręcznej ale kiedyś chodził normalnie bez przymuleń podczas przeglądania stron www ram pokazuje 45% Cytuj Link to post Share on other sites
Pafanx 4 Napisano 24 Października 2018 Udostępnij Napisano 24 Października 2018 Ten PC to niestety archaizm. Sam długo używałem procka troche lepszego(E6600, 3,0) i na nim były również problemy tego typu, nie opłaca się inwestować w tego PC pieniędzy, ciężko jest o większe ilości ram w jednej kości dla Intela(ceny kości 4gb to jakaś porażka, przechodziłem przez to), możesz ewentualnie założyć 4 gb ale nie wiem czy poczujesz jakąś różnicę. Ja w twoim przypadku jeśli cokolwiek miałbym z PC robić to właśnie zwiększyłbym RAM, dodał SSD i dorzucił do tego Xeona e5450. Ale to twój wybór. Zawsze możesz popróbować jeszcze aktualizacji sterowników i lekkiego OC grafy. Cytuj Link to post Share on other sites
Maciej21 2 Napisano 24 Października 2018 Udostępnij Napisano 24 Października 2018 Witam Niestety to prawda.Będziesz zmuszony, wydać trochę kasy. Lepszy procek i grafikę oraz pamięć. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts