Sir R 296 Napisano 2 Października 2020 Udostępnij Napisano 2 Października 2020 Pany, miałem czekać na 3070, ale patrząc na to co się dzieje, to pewnie w tym roku jakiegoś sensownego modelu bym nie kupił, wiec wziąłem 2080S Gaming X Trio za lekko ponad 2k. I tu pojawia się małe pytanie, czy mój Seasonic Focus Plus Gold 550w da rade z ów kartą i ryśkiem 3600? Czy potrzeba zmienić na mocniejszy? Cytuj Link to post Share on other sites
wrobel_krk 2185 Napisano 2 Października 2020 Udostępnij Napisano 2 Października 2020 @up wystarczy 1 Cytuj Link to post Share on other sites
techlg 0 Napisano 2 Października 2020 Udostępnij Napisano 2 Października 2020 Proszę o poradę... nagrałem dźwięk na skreconych na minimum zegarach w rdr2 na minimalnych detalach w full hd... to nie jest normalne. Plik dźwiękowy w formacie m4a, nagrywane dyktafonem szajsuna. https://megawrzuta.pl/download/6865128fb7c71be9cf782dbfc60403a4.html Od razu nasuwa mi się pytanie. Karta jest na gwarancji do 2023 roku. W razie wątpliwości powinienem reklamować kartę bezpośrednio do asusa czy do sklepu internetowego w którym została zakupiona przez osobnika który mi ją sprzedał... Cytuj Link to post Share on other sites
arpus007 10 Napisano 2 Października 2020 Udostępnij Napisano 2 Października 2020 Planuje wysłać do serwisu kartę MSI Gaming X 2080ti. Środkowy wentylator zaczyna delikatnie szumieć (wcześniej był absolutnie cichy). Ma ktoś jakieś doświadczenia z tym serwisem i ew. taka naprawa? Napisze jeszcze o piszczacych cewkach przy wysokich fps (może wymienia?) Cytuj Link to post Share on other sites
Funkie 1189 Napisano 2 Października 2020 Udostępnij Napisano 2 Października 2020 Proszę o poradę... nagrałem dźwięk na skreconych na minimum zegarach w rdr2 na minimalnych detalach w full hd... to nie jest normalne. Plik dźwiękowy w formacie m4a, nagrywane dyktafonem szajsuna. https://megawrzuta.pl/download/6865128fb7c71be9cf782dbfc60403a4.html Od razu nasuwa mi się pytanie. Karta jest na gwarancji do 2023 roku. W razie wątpliwości powinienem reklamować kartę bezpośrednio do asusa czy do sklepu internetowego w którym została zakupiona przez osobnika który mi ją sprzedał... 99% producentów realizuje reklamacje poprzez sklep w którym została zakupiona. Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 3 Października 2020 Udostępnij Napisano 3 Października 2020 Piszczące cewki to normalna sprawa przy mocnych kartach jak pisał Reven i wątpię żeby ktoś to uznał na gwarancji (choć wyjątki pewnie się zdarzają). 2-tygodniowy zwrot to dobry moment na poszukiwanie karty cichszej od reszty, jeśli komuś na tym aspekcie zależy. Obejściem problemu jest zablokowanie max fps, chociaż trafiają się sztuki które są słyszalne już w okolicach 100fps. Cytuj Link to post Share on other sites
techlg 0 Napisano 3 Października 2020 Udostępnij Napisano 3 Października 2020 w takim razie czy ktoś ma doświadczenie z ustawianiem krzywej napięć/taktowania w afterburnerze dla 2080ti strixa oc żeby jakoś zmniejszyć ten niepokojący hałas? Cytuj Link to post Share on other sites
Revenant 1170 Napisano 3 Października 2020 Udostępnij Napisano 3 Października 2020 w takim razie czy ktoś ma doświadczenie z ustawianiem krzywej napięć/taktowania w afterburnerze dla 2080ti strixa oc żeby jakoś zmniejszyć ten niepokojący hałas? Nic z tym nie zrobisz (to jest normalne) i nie wpływa to na żywotność/bezpieczeństwo karty. I nikt nie gra przy otwartej obudowie... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Artok 2010 Napisano 3 Października 2020 Udostępnij Napisano 3 Października 2020 Ja gram przy otwartej obudowie. Cytuj Link to post Share on other sites
Revenant 1170 Napisano 3 Października 2020 Udostępnij Napisano 3 Października 2020 Ja gram przy otwartej obudowie. wait... what? Nie masz przeszklonego boku przypadkiem? Cytuj Link to post Share on other sites
Artok 2010 Napisano 3 Października 2020 Udostępnij Napisano 3 Października 2020 Jest szkło na boku, ale je zdjąłem. Stoi między szafkami. Cytuj Link to post Share on other sites
ernorator 3643 Napisano 3 Października 2020 Udostępnij Napisano 3 Października 2020 wait... what? Nie masz przeszklonego boku przypadkiem? Jakbyś miał vege to też byś nie miał boku Cytuj Link to post Share on other sites
joker5513 2786 Napisano 3 Października 2020 Udostępnij Napisano 3 Października 2020 A jakbyś zaufał kiedyś kobiecie to byś ***** nie miał ręki..... Ja rozumiem temperatury ale po tygodniu działania kompa bez bocznej ściany w środku będzie taki syf że klękajcie narody Nawet posiadając swojego SRAorusa 2080Ti który gotował się w życiu nie zdecydowałbym się nie zakładać boku budy... Cytuj Link to post Share on other sites
ESKA 352 Napisano 3 Października 2020 Udostępnij Napisano 3 Października 2020 Wiadomo kiedy 3080 wersja 20gb i jaka cena ~ ? Cytuj Link to post Share on other sites
ernorator 3643 Napisano 3 Października 2020 Udostępnij Napisano 3 Października 2020 A jakbyś zaufał kiedyś kobiecie to byś ***** nie miał ręki..... Ja rozumiem temperatury ale po tygodniu działania kompa bez bocznej ściany w środku będzie taki syf że klękajcie narody Nawet posiadając swojego SRAorusa 2080Ti który gotował się w życiu nie zdecydowałbym się nie zakładać boku budy... Zależy też jak kto ma rozwiązane chłodzenie w obudowie. U mnie np. po zdjęciu ścianki temperatury potrafią wzrosnąć. Cytuj Link to post Share on other sites
Artok 2010 Napisano 3 Października 2020 Udostępnij Napisano 3 Października 2020 Jakbyś miał vege to też byś nie miał bokuNie chodzisz o Vegę, ona ma luks temperatury. Po prostu jak coś zmienię w timingach RAM, komputer nie wstaje, a ja nurkuję pod biurko zresetować BIOS to brak konieczności odkrecania za każdym razem boku jest bardzo wygodny. Cytuj Link to post Share on other sites
Revenant 1170 Napisano 3 Października 2020 Udostępnij Napisano 3 Października 2020 Jakbyś miał vege to też byś nie miał boku Wtedy trzymałbym kompa w przedpokoju, na jakiejś super wysokiej półce z Ikei prosto przed jednostką klimatyzacji - najlepiej bez żadnej obudowy. Nie chodzisz o Vegę, ona ma luks temperatury. Po prostu jak coś zmienię w timingach RAM, komputer nie wstaje, a ja nurkuję pod biurko zresetować BIOS to brak konieczności odkrecania za każdym razem boku jest bardzo wygodny. Majster engineer zrób dwa solidne profile i tyle Daily + max perf - ja tak od jakiegoś czasu robię i imo dobrze się sprawdza. Dwa niezależne profile. Wiadomo kiedy 3080 wersja 20gb i jaka cena ~ ? Nic nie wiadomo, w ogóle raczej nie wiadomo czy 20GB ma sens. Skoro 10GB do 4K starcza i przez najbliższy rok-dwa w zupełności wystarczy... Ogółem bezsens - tylko cena premium za x2 superdrogiej pamięci, która dodatkowo mega podniesie temoperatury karty (GDDR6X okazuje się być baaardzo ciepłe) oraz większy pobór prądu. Same problemy zero korzyści. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ernorator 3643 Napisano 4 Października 2020 Udostępnij Napisano 4 Października 2020 Nie chodzisz o Vegę, ona ma luks temperatury. Po prostu jak coś zmienię w timingach RAM, komputer nie wstaje, a ja nurkuję pod biurko zresetować BIOS to brak konieczności odkrecania za każdym razem boku jest bardzo wygodny. Tato, komputer Ci się popsuł? Nie, wszystko działa A czemu się tak restartuje ciągle? Bo tata kupi sobie nowy ram i ustawia To ram się popsuł? Nie, dobrze działa Ale przecież nie działa Idź do matki Z pokoju obok- wytłumacz dziecku a nie do mnie odsyłasz, ja też nie rozumiem, tylko ty rozumiesz ale nie chcesz nikomu powiedzieć Pod nosem - dlaczego tRFC poniżej 252 robi wyższy single i niższy multi niż powezej Coś mówiłeś? Nie nic, ram nie działa 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Lexus404 121 Napisano 4 Października 2020 Udostępnij Napisano 4 Października 2020 (edytowane) taka sytuacja, nadal nic nie wiadomo Edytowane 4 Października 2020 przez Lexus404 Cytuj Link to post Share on other sites
Artok 2010 Napisano 4 Października 2020 Udostępnij Napisano 4 Października 2020 Majster engineer zrób dwa solidne profile i tyle Daily + max perf - ja tak od jakiegoś czasu robię i imo dobrze się sprawdza. Dwa niezależne profile. Jak wczytam profil gdzie mam jednocześnie ustawione OC procesora i OC RAMu to komputer także nie wstaje. Jestem zmuszony ustawić najpierw jednen podzespół jak trzeba, restart komputera, ustawić drugi i dopiero wtedy wszystko chodzi. Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 4 Października 2020 Udostępnij Napisano 4 Października 2020 Ze zdjętym bokiem miałbym pewnie przynajmniej z 5 stopni na GPU więcej. 140mm dmuchający na grafikę >>> hartowane szkło. Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6359 Napisano 6 Października 2020 Udostępnij Napisano 6 Października 2020 . @Revenant Tak dokładnie, bo chciałem zacytować post EH_Gosu, który pisał o gwarancji od ASUSa, a jednak posta pisał w temacie o Turingu... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Revenant 1170 Napisano 6 Października 2020 Udostępnij Napisano 6 Października 2020 . Przyznaj się, pomyliłeś temat z Ampere! 1 Cytuj Link to post Share on other sites
EH_Gosu 1277 Napisano 6 Października 2020 Udostępnij Napisano 6 Października 2020 Materiał prezentujący wydajność podkręconego i zwodowanego TITAN RTX w kontekście gier. Cztery gry, rozdzielczość 3440x1440p, ustawienia najwyższe, ultra etc. Cytuj Link to post Share on other sites
Marcyr 3 Napisano 10 Października 2020 Udostępnij Napisano 10 Października 2020 RTX 2070 S Msi Gaming X w zestawie jest podpórka:) używać to coś czy nie ma sensu ?Ogólnie jakieś podpórki stosujecie? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts