luznyy 0 Napisano 6 Października 2017 Udostępnij Napisano 6 Października 2017 Witajcie. Mam pytanie, podłączyłem kompa (kupiłem części i złożyłem) i po podłączeniu do prądu włączaja się wiatraki na pół sekundy tylko i nic, pada. Nie mogę włączyć, dodam że mało kabli od zasilacza podłączyłem, bo nie wiem, o co może chodzić? Dodam też, że to wygląda jakby prądu nie miał. Cytuj Link to post Share on other sites
lonialomax 806 Napisano 6 Października 2017 Udostępnij Napisano 6 Października 2017 Może podasz, jeżeli to nie tajemnica z czego złożyłeś tego kompa? Cytuj Link to post Share on other sites
luznyy 0 Napisano 6 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 6 Października 2017 Morele.net https://www.morele.net/inventory/info/sxLS5i/ + mój dysk twardy 1TB WD Blue Cytuj Link to post Share on other sites
PaulG 123 Napisano 6 Października 2017 Udostępnij Napisano 6 Października 2017 Musisz wgrać najnowszy BIOS do swojej płyty głównej by komputer działał. Na obecnym Biosie płyta nie rozpoznaje procesora i przez to nie uruchamia komputera. Cytuj Link to post Share on other sites
chrisplbw 407 Napisano 7 Października 2017 Udostępnij Napisano 7 Października 2017 Po co czytać opis produktu, przecież to strata czasu, a teraz komputer się nie włącza. UwagaPłyty główne na chipsecie H110, B150, Z170, H170 nie są kompatybilne z procesorami Intel siódmej generacji.W przypadku montażu komputera z użyciem płyty głównej o wyżej wymienionym chipsecie konieczne jest dokupienie aktualizacji BIOS-u (jeżeli usługa montażu realizowana jest przez morele.net oraz producent przewidział możliwość aktualizacji BIOSu). Cytuj Link to post Share on other sites
luznyy 0 Napisano 7 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 7 Października 2017 No, ale wciąż nie rozumiem przez co mam zrobić tą aktualizacje jak komp mi nie odpala Cytuj Link to post Share on other sites
40rozbojnik 658 Napisano 7 Października 2017 Udostępnij Napisano 7 Października 2017 Trzeba było wykupić usługę aktualizacji BIOSu w sklepie jeśli nie dysponujesz kompatybilnym procesorem starszej generacji. Cytuj Link to post Share on other sites
luznyy 0 Napisano 7 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 7 Października 2017 No mam i5-7400. Komputer się nie odpala, nie wiem co mam robić. Cytuj Link to post Share on other sites
lonialomax 806 Napisano 7 Października 2017 Udostępnij Napisano 7 Października 2017 Wizyta w najbliższym serwisie PC, powinni dysponować procesorem 6-tej generacji i za niewielką odpłatnością z aktualizować Ci bios. Cytuj Link to post Share on other sites
luznyy 0 Napisano 7 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 7 Października 2017 Ale serio przez brak aktualizacji może mi się komputer nie włączać? Cytuj Link to post Share on other sites
lonialomax 806 Napisano 7 Października 2017 Udostępnij Napisano 7 Października 2017 (edytowane) Ale serio przez brak aktualizacji Serio,serio- płyta czyli bios nie rozpoznaje procesora. To tak jakbyś zamontował procesor do płyty z innym socketem. Edytowane 7 Października 2017 przez lonialomax Cytuj Link to post Share on other sites
luznyy 0 Napisano 7 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 7 Października 2017 To zrobię to i zobaczymy. Jadę do serwisu A jak oni zrobią ten upgrade jak się nje włącza? Podmienia części i zaktualizuja czy jak? Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17822 Napisano 7 Października 2017 Udostępnij Napisano 7 Października 2017 Już Ty się nie martw. Wsadzą kompatybilne CPU i zrobią co należy. Cytuj Link to post Share on other sites
luznyy 0 Napisano 9 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 Października 2017 Dałem radę. Wszystko jest ok, komputer się włącza, ale teraz Windowsa nie mogę zainstalować, po boot menu przechodzi do Startup Repair i tak w kółko Dałem radę. Wszystko jest ok, komputer się włącza, ale teraz Windowsa nie mogę zainstalować, po boot menu przechodzi do Startup Repair i tak w kółko ... Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts