Skocz do zawartości

Co ostatnio kupiliście?

Recommended Posts

38 minut temu, drVanSteiner napisał:

ATV nawet nie wiem co to (Wiki podaje, że nie istnieje od 1999), do tego Megogo kosztuje 9,99 za pakiet 38 kanałów.
Serio kombinować dla zaoszczędzenia 5 zł?emoji1787.png

ATV = apple TV
megogo = podstawowy pakiet (TVN, polsat itd.) bez reklam dodatkowych w aplikacji jest za darmo
upc tv go = daje Ci większość kanałów, poza bazowymi w interencie macierzystym (ale spokojnie, można VPNa sobie zestawić).

Jeśli mnie pytasz czemu używam, to ja akurat potrzebowałem tam gdzie nie mam kabla antenowego, posiadam 150mbps. Dzwoniłem do upc to tak:
- dekoder 4k chyba 20-25 zł miesiecznie
- upgrade usługi, poniewaz nie jestem w okresie utrzymania, z 50 na ok. 100 zł

Finalnie za dwa odbiorniki 100 zł miesięcznie.

Nawet jeśli to by była krata, to mam 30 zł miesięcznie w kieszeni. Za tyle to ja wolę ATV kupić, mam w domu gen 4 za który zapłaciłem 600 zł 3 lata temu, obecnie używany chodzi po 500 zł. Strata na sprzęcie - praktycznie 7 miesięcy płacenia UPC dla jednego odbiornika.

Nie wiem gdzie widzisz oczędność 5 zł, ja widzę oszczędność 30 zł miesięcznie = 30*24 = 720 zł w kieszeni, a urządzenia się cały czas spłacają.

Edytowane przez grzech1991
  • Że co, proszę? 1

5 godzin temu, janek20 napisał:

Skoro Intel kończy to wlatuje NUC 13 i32 gb ram 3200 cl18

Profil ustawił  na cl22 wiec wylatuja i bedzie 64 GB

Dobrze prawisz. U mnie podobnie z tej okazji - wymiana NUC10 na NUC13. Do tego jedyna słuszna obudowa - Akasa Turing.

IMG-5809.jpg

Edytowane przez Karister

@up - telewizja, netflix, przeglądanie fotek z telefonu itp. Jak na razie sprawdza się świetnie. 

26 minut temu, BlackCoffe napisał:

Zmieścisz się? :P 

Jest bardzo wygodny jak dla mnie ;)

• Lubię to 1
  • Popieram 2