adi777 669 Napisano 1 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2020 (edytowane) Dachówka dojechała. Jeszcze trochę, i mnie też to czeka Edytowane 1 Listopada 2020 przez adi777 Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty FeX 6359 Napisano 1 Listopada 2020 Popularne posty Udostępnij Napisano 1 Listopada 2020 W tej cenie można pomyśleć nawet o jakimś teście 13 Cytuj Link to post Share on other sites
ADR15 255 Napisano 1 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2020 Od początku tygodnia jest ze mną Mi 10T Pro. Jak ktoś ma jakieś pytania, to śmiało. Reklamy w systemie są ? Nie cytuj zdjęć // jg Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 1 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2020 Reklamy w systemie są? Nie, jedynie w niektórych aplikacjach Xiaomi. Cytuj Link to post Share on other sites
wojciechu15 1991 Napisano 1 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2020 (edytowane) Zestaw uchwytów do GOPRO 3+ którą mamy od kilku lat, bo nie miałem dzisiaj czym zamocować jej do kasku enduro używanego na quadzie, a fajnie byłoby mieć jakąś pamiątkę z wyjazdu i pokazać jakiś film rodzince, zamiast tłumaczyć się 3 razy, że serio 2h zajęło mi zrobienie tych 10 kilometrów i dlaczego tak się stało. Ciekaw jestem jak sprawdzi się uchwyt na szczękę kasku, bo nigdy nie używałem, a teoretycznie powinien zapewnić najlepsze ujęcie "okiem kierowcy". 2x Logitech m185, bo załatwiłem ostatni shit nateca w firmie, a te są praktycznie niezniszczalne, i nie straszne im upadki, co przy maszynie zdarza mi się często. 3xPasek nieznanej mi marki z allegro, bo nie mam czasu chodzić 2h po mieście w poszukiwaniu paska do katowania na co dzień w bojówkach który nie kosztował by 130zł, a był ze skóry, był dosyć gruby i miał te minimum 4cm szerokości, bo z tymi cienkimi paseczkami to czuję się raczej nieswojo w ciuchach innych niż garnitur. Edytowane 1 Listopada 2020 przez wojciechu15 7 Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty FeX 6359 Napisano 2 Listopada 2020 Popularne posty Udostępnij Napisano 2 Listopada 2020 I kolejny zakupik audio. Jeszcze jeden Podobno fajne pcheły, a w nich się lubuję 14 Cytuj Link to post Share on other sites
pendzel_3 4598 Napisano 2 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2020 Nie znalazłem lepszego rozwiązania niż słuchawka mono BT ja tez właśnie nie, Użytkuje PLT Explorer 50 jakieś 3-4 lata? , a już przejechałem ją autem i leżała na mrozie tak dwa dni. Ostatnio w końcu udało mi się uszkodzić pałąk z mojej winy ofc, już myślałem że czas na wymianę słuchawki ale okazało się, że zarówno pałąk, gumkę jak i nawet akumulator da się do niej dokupić jako części zamienne co też uczyniłem. W tym czasie mój brat zmieniał już może 4 razy jakieś jabry @@LuziQ, ten 5200 UC jest ładowany tylko z etiu czy też można normalnie przewodem? 9 Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 2 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2020 ja tez właśnie nie, Mi zdecydowanie bardziej pasują AirPods-y. Cytuj Link to post Share on other sites
ernorator 3643 Napisano 2 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2020 Pomijając szitowość słuchawek apla, najważniejsze jest przy słuchawkach mono to, że jedno ucho nadal łapie dźwięki co jest dla mnie bardzo ważne. Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 2 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2020 szitowość słuchawek apla Na czym ona polega? (ciągle mówimy o prowadzeniu rozmów) Cytuj Link to post Share on other sites
ernorator 3643 Napisano 2 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2020 799pln vs 79pln słuchawki wypadające z ucha vs słuchawki z "zaczepem" na jednym ładowaniu 4-45h vs 11h A to tylko w świetle prowadzenia rozmów. Jak dodamy muzykę to wachlarz słuchawek kopiących airpody się powiększa. ATH-CK3TW cena podobna jakość o trzy długości lepsza, Edifier GM6 cena 40%, jakość 200%, Encore RockMaster One cena 25% jakość 160-180%. Cytuj Link to post Share on other sites
LuziQ 3277 Napisano 2 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2020 ten 5200 UC jest ładowany tylko z etiu czy też można normalnie przewodem? Można albo przez etui albo normalnie kabelkiem MicroUSB i gniazdem, które masz pod zaślepką na dole części zausznej. Cytuj Link to post Share on other sites
Munky 94 Napisano 2 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2020 (edytowane) Długo się zastanawiałem i za namową @dodo kupiłem AirPods Pro... 799pln vs 79pln słuchawki wypadające z ucha vs słuchawki z "zaczepem" na jednym ładowaniu 4-45h vs 11h A to tylko w świetle prowadzenia rozmów. Jak dodamy muzykę to wachlarz słuchawek kopiących airpody się powiększa. ATH-CK3TW cena podobna jakość o trzy długości lepsza, Edifier GM6 cena 40%, jakość 200%, Encore RockMaster One cena 25% jakość 160-180%. Miałem podobne zdanie patrząc na zakup AirPods i niestety te wszystkie modele, które wymieniłeś i pozostałe bije jedna rzecz - Integracja. Czasami nie chodzi tylko o stosunek ceny do jakości, a również o poziom integracji, która w przypadku pracy na innych "jepkach" jest dla mnie ważniejszym czynnikiem. Co do wypadania z ucha - dobrałem odpowiednią dla mnie gumkę i nie doświadczam tego problemu. Edytowane 2 Listopada 2020 przez mattpia 2 Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 2 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2020 799pln vs 79pln słuchawki wypadające z ucha vs słuchawki z "zaczepem" na jednym ładowaniu 4-45h vs 11h Jedyny argument z tego co widzę to cena (a można je kupić już poniżej 600PLN normalnie w sklepie) - wypadanie to kwestia samego ucha, u mnie jest bueno. - przy słuchawkach jest eutii zapewniające 4x czasu pracy który podałeś (15min ładowania +3h baterii samych słuchawek) - jak wspomniał mattpia inegracja; przełączanie między urządzeniami (iMac, drugi telefon, Apple TV etc), łatwość parowania/łączenia, przełączanie na słuchawki w trakcie rozmowy, gdzie druga strona nawet tego nie zauważa - zasięg i jakość audio podczas rozmów Oczywiście jak posiadasz reszty gramoli z Apple, zakup tych słuchawek może być głupim pomysłem ale nie przeliczajcie wszsytkiego na złotówki, jest wiele aspektów poza ceną. Dla mnie nie liczy się jedynie ten jeden aspekt produktu. Cytuj Link to post Share on other sites
tomo27 3209 Napisano 2 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2020 Nowe dildo 6 Cytuj Link to post Share on other sites
ernorator 3643 Napisano 2 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2020 Jedyny argument z tego co widzę to cena (a można je kupić już poniżej 600PLN normalnie w sklepie) - wypadanie to kwestia samego ucha, u mnie jest bueno. - przy słuchawkach jest eutii zapewniające 4x czasu pracy który podałeś (15min ładowania +3h baterii samych słuchawek) - jak wspomniał mattpia inegracja; przełączanie między urządzeniami (iMac, drugi telefon, Apple TV etc), łatwość parowania/łączenia, przełączanie na słuchawki w trakcie rozmowy, gdzie druga strona nawet tego nie zauważa - zasięg i jakość audio podczas rozmów Oczywiście jak posiadasz reszty gramoli z Apple, zakup tych słuchawek może być głupim pomysłem ale nie przeliczajcie wszsytkiego na złotówki, jest wiele aspektów poza ceną. Dla mnie nie liczy się jedynie ten jeden aspekt produktu. Dla mnie to jest podstawowy mankament produktów Apple, cena i brak kompatybilności z reszta świata. Jest to też zrozumiała strategia marketingowa firmy sprzedającej średni sprzęt w cenie 200% premium. Przy normalnej konkurencji nikt by tego nie kupował. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
wojciechu15 1991 Napisano 2 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2020 Ale konkurencja jest normalna. Nikt nie zabrania innym robić tak samo. Sam uważam produkty z jabuszkiem za nieopłacalne, ale prawda jest taka, że sami wypracowali sobie taką pozycję i nikomu pistoletu do głowy nie przykładali. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ernorator 3643 Napisano 2 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2020 Masz rację, sami sobie wypracowali taką pozycję. Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 2 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2020 Jest to też zrozumiała strategia marketingowa firmy sprzedającej średni sprzęt w cenie 200% premium Jak określiłeś cenę premium, że wyszło Ci 200%? Większość flagowców "premium" z android jest w cenie iPhone. brak kompatybilności z reszta świata Co znaczy brak kompatybilności? Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 2 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2020 Kurde dziwne, podłączyłem do mojego IP zegarek huawei i galaxy buds live - jakim cudem wszystko działa? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 2 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2020 IP Pewnie masz podrobionego IP, to nie ma prawa działać, jak możesz zgrać na IP swoje pliki mp3 to już masz pewność 100%, że nie jest oryginalny. Sprawdź. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6359 Napisano 2 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2020 A to tylko w świetle prowadzenia rozmów. Jak dodamy muzykę to wachlarz słuchawek kopiących airpody się powiększa. ATH-CK3TW cena podobna jakość o trzy długości lepsza, Edifier GM6 cena 40%, jakość 200%, Encore RockMaster One cena 25% jakość 160-180%. Widząc dobór słuchawek widzę, że inspirowany byłeś audiofanatykiem Tylko, że on Airpodsów najpewniej nie recenzował albo ja nie potrafię takiej recenzji na stronie znaleźć, więc i jego porównania z nimi chyba nie ma, a szkoda. Nie rozumiem jednak dlaczego porównujesz Airpodsy, które są douszne, do słuchawek dokanałowych? To zupełnie inne konstrukcje i inny komfort noszenia oraz mają inne cechy. Sam do dziś jabłkowych TWS nie słyszałem, ale z informacji od znajomych mających styczność z Airpodsami oraz TWS o podobnej budowie to produkt appla dźwiękowo wypada nieźle. Z resztą Klawiter w Centrum Testów ma sporo sprzętu i daje tam zwykłym ludziom do porównań, można sobie sprawdzić, jak je oceniają. Sam mam ochotę się tam przejechać. ernorator jakość dźwięku jest niemierzalna, zastosowana procentowa skala nie ma większego sensu jeśli chodzi o to kryterium. Kryterium cenowe jest ok. Druga sprawa skąd te procenty wziąłeś, na jakiej podstawie je określałeś? Strzelam, że to własne widzimisię. Sporo siedzę w słuchawkowym audio i zawsze dziwiłem się określeniom "2x lepsze", "50% lepsza jakość", mi takie określenie nie mówi nic. Co jest lepsze w tych słuchawkach, jakie aspekty, jakie cechy, mocniejszy bas, bardziej techniczny i punktowy, czy może lepiej brzmiący wokal? Problem jest w tym, że jeśli chcesz przekazać komuś swoje subiektywne zdanie na temat przesłuchanych słuchawek to musisz użyć takich kryteriów, jak np. scena, detaliczność czy barwa brzmienia. Inaczej się tego nie da sensownie zrobić. Potem nie ma się co dziwić, że wiara wymyśla poetyckie porównania okraszone związkami wyrazowymi nieczytelnymi dla zwykłego śmiertelnika, bo oddać brzmienie słuchawek słownym opisem łatwe nie jest i sam mam z tym problem. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Munky 94 Napisano 2 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2020 Zrobił się nam mały offtop Powiem w skrócie - mierzenie ceny do jakości nie zawsze jest idealną miarą. AirPods to fajny wybór dla osób, które nie znają się na technikaliach bądź mocno wsiąknęły w ten ekosystem i ważniejsza jest dla nich funkcjonalność, automatyczne przełączanie itd. Cena oraz subiektywna jakość odtwarzania muzyki idzie na drugi plan.Na podobny przykład podam Jabre - słuchawki, tańsze, droższe - osobiście wolałbym bym zgubić pieniądze niż je kupić.... czemu? Bo mam złe doświadczenia Ale za nic w świecie nie powiedziałbym, że są gorsze bądź lepsze w skali procentowej bo to strasznie mylące dla osób, które na podstawie naszych wpisów mogą sugerować się zakupem.Miłego wieczoru Panowie 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty Biafra 16739 Napisano 2 Listopada 2020 Popularne posty Udostępnij Napisano 2 Listopada 2020 Jeśli chodzi o słuchawki i ogólny hejt na apple to rozumiem ernoratora. Jesteśmy na forum razem od dawna i czuje że mogę szczerze powiedzieć- dawno nie sprawdziłeś co jest po drugiej stronie płotu. Sam mam dość mocną słabość do słuchawek. Obecnie poza szeroką gamą sennków mam też 3 różne modele jaybirda (od nich zacząłem bezprzewodowe "codzienne" noszenie słuchawek), B&W P7 wireless i airpodsy pro (które należy postawić w innej kategorii niż zwykłe airpodsy). I teraz nie wychodzę z domu bez airpodsów. Integracja to jedno ale dla mnie liczy się całokształt. Wygoda, przyzwoita jakość dźwięku, bardzo dobry ANC (!!!!!!!!!!!!!!!!), świetny typ "przezroczystości" (mogę ich nie wyjmować z uszu cały dzień i rozmawiam z ludźmi tak jakbym ich nie miał) plus nie wyglądam jakby zaczipowali mnie kosmici (to przytyk do konkurencyjnych sony). Ciężko je pobić w codziennym użytku i serio gdybym znalazł lepszy produkt to nie żałowałbym kasy. A co do generalnych zakupów to muszę się przyznać- jestem znowu zakochany w DnD. Jak ostatnio pisałem, w dobie pandemii zaczęliśmy grać przez skype ze starą ekipą. Dobry jeżu jaka to była wspaniała decyzja. Obecnie jedziemy ze świetnie napisaną i ułożoną Klątwą Strahda którą lekko zmodyfikowałem i właściwie co weekend piątka dzieciatych ludzi dobrze po 30tce nie może doczekać się co będzie dalej. A mnie to pomogło troche ze starym hobby. Do świetnych wydań zaczęły dołączać figurki których używamy do wizualizacji walki a ja mogłem odkurzyć farby, pędzle i airbrush. Póki co jeszcze sporo na moich umiejętnościach rdzy, ale fun jest niesamowity. Już zapomniałem jak to dobrze jest być dzieckiem z wypłatą dorosłego 11 Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 3 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2020 podłączyłem do mojego IP Ja Dualshocka 4 prędzej sparowałem z iP7 niż z moim PC... 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts