Skocz do zawartości

Co ostatnio kupiliście?

Recommended Posts

1 godzinę temu, Karister napisał:

Ja nigdzie nie pisałem, że szkoło na aparacie wpływa albo nie wpływa na jakość foto. Skoro już pruszasz ten temat - zrobiłem foto przed założeniem i po. Nie widzę różnicy na swoim 40" nano-IPS 5k2k,wiec nawet jeśli wpływ jest, to marginalny. Bardziej już wpływa soft, który czasem różnie podciąga kolory. Jedyne, co faktycznie takie szkiełko psuje, to zdjęcia z lampą błyskową, których nie robię.

Nie odnosiłem się do tego co napisałeś czy nie tylko do faktu klejenia szkiełek ochronnych na aparatach. Zdjęcia z lampą błyskową tylko podbija problem, który występuje zawsze. Czym lepsze warunki może być mniej dostrzegalny ale zawsze jest. Soft nie głupieje tylko próbuje się dopasować do problemów jakie powoduje szkiełko i je skompensować. Jedne lepiej lub gorzej się uda, inne nie.

Każdy jednak robi co mu pasuje wg swoich priorytetów.  Po prostu zwróciłem uwagę na konsekwencje.

Edytowane przez anemus

@up

Days  Gone  jedna z lepszych  gier  jakie wyszły na PS4  i  cholernie mocno niedoceniona .A tytuł świetny zarówno pod względem rozgrywki jak i fabuły . JA  tą  gierkę zrobiłem nie mal na jednym wdechu ,a rozwalanie hord  ...czysta przyjemność

• Lubię to 1
  • Popieram 1
Godzinę temu, anemus napisał:

One mają ten ichniejszy DAC+BT w standardzie czy jego osobno trzeba dokupywać? Tak z ciekawości czy jest wersja Wired i z modulikiem.

gdzie tam, słuchawki udało mi się kupić nowe z oficjalnego sklepu na ali za 199zł, sam moduł kosztuje ponad 1k ...tak czy siak zakup w dziesiątke, rewelacyjnie grają

PS5 Pro .. chociaż to chyba nie jest powód do chwalenia się. Ratuje mnie to, że nie ograłem ani Spider-mana ani TLoU (tylko może pierwsze 2 h) ani Horizona - chociaż to trochę nie mój target, no i zakładam, że za te 2 lata może będzie to ciut lepiej chodziło niż nonPro.

• Lubię to 1
  • Smutne 1
  • Popieram 1
8 godzin temu, Cepheus119 napisał:

PS5 Pro .. chociaż to chyba nie jest powód do chwalenia się. Ratuje mnie to, że nie ograłem ani Spider-mana ani TLoU (tylko może pierwsze 2 h) ani Horizona - chociaż to trochę nie mój target, no i zakładam, że za te 2 lata może będzie to ciut lepiej chodziło niż nonPro.

Ej ale dlaczego masz się tłumaczyć? Nawet gdyby to był kaprys to warto się nim cieszyć. To, że gierek "ex-ów" nie ma to nie znaczy, że nie będzie, a sprzęcik ma potencjał. Tam gdzie zwykła PS5 się dławiła przy 60 to można wyrzeźbić ustawienia na 120 klatek, a artefakty upscalingi czy fg pewnie poprawią. Szkoda tylko napędu, ze nigdzie nie można go kupić.

5 godzin temu, anemus napisał:

To, że gierek "ex-ów" nie ma to nie znaczy, że nie będzie, a sprzęcik ma potencjał.

Eksów nie ma i nie  będzie   na tą  generacje PS  taka polityka SONY i nie ma co się  łudzić ze będzie inaczej . To  jest  generacja  remejków ,remasterów i odgrzewanych kotletów  za pełną cenę . Takie są fakty  .

Po za tym SONY  testuje   graczy ile są w stanie dać  za takie odgrzewane kotlety  ,kastrowany sprzęt  a są w stanie dać dużo co widać po sprzedaży samych czytników po 200$ czy też konsoli bez czytnika .... jest to przygrywka  do   PS6  gdzie  z dużym  prawdopodobieństwem  będą tylko  gry cyfrowe 

I żeby nie było  nie neguje zakupu kolegi @Cepheus119 

• Lubię to 1
16 godzin temu, Cepheus119 napisał:

Masz to na pc...

No tylko nie mam PC, PS to mój główny i jedyny sprzęt do grania stąd też chciałem w miarę jak najmniej kompromisów. Przy PC najmniej kompromisów = 8000 zł + więc też jakoś bardzo oszukany na kasie się nie czuję. Mam nadzieję że da to lekki futureproof i jak już wyjdzie jakiś remake Max Payne'a albo coś na co faktycznie aktywnie czekam będąc bardzo bardzo niedzielnym graczem, to będzie to wyglądać przyzwoicie.

PS: konsola jest głośniejsza od FATa, nadal jest w miarę cicho ale różnicę na niekorzyść słyszę, no ale nie mam też magicznej podstawki za 150 zł, kto wie czy to nie ma wpływu

Edytowane przez Cepheus119