Skocz do zawartości

Co ostatnio kupiliście?

Recommended Posts

Głównym celem jest poszukiwanie gwoździ i innych tego typu rzeczy w drzewie, mamy trak taśmowy i kilkanaście m3 drzewa do pocięcia na materiał. Ostatnio się trafił taki krokwiak ze 160mm długi. Wcześniej też już parę pił poleciało przez gwoździe i inne metalowe rzeczy. 

• Lubię to 1
Godzinę temu, MiK napisał:

Warto kupić to szkło ochronne? Nie odchodzi na bokach? 

Jeśli chodzi o szkło na ekran, to nie odchodzi. Do tego łatwo się nakłada, nie powstają bąble powietrza. Od lat biorę ten model i przeżywa mnie, a potem jeszcze rodzinę, która dostaje telefony po mnie. Dwa, trzy lata bez problemu daje radę. Szkiełko na aparat natomiast łatwo jest oderwać przy zdejmowaniu etui i jest drogie w porównaniu do konkurencji, ale biorę zawsze cały zestaw od jednego producenta, bo wtedy idealnie to wszystko pasuje.

Zdziwiło mnie tegoroczne etui. Od kilku biorę model UltraHybrid, bo przyjemnie się przez gumę wciska przyciski oraz zawsze był pozaokrąglany i miękki na krawędziach. To wszystko dawało świetny feeling w dłoni. Do szesnastki to etui jest jakieś kanciaste.

• Popieram 1
5 godzin temu, ODIN85 napisał:

Lepsza od Brennenstuhl ?

Zobacz na YT  filmy  spec kable omawia obie marki  i kilka modeli  .. mnie przekonała opinia wielu ludzi ,możliwość powieszenia na scianie/meblu  ,możliwość ułożenia kabla w  4  strony ,produkt Polski ,  w środku zrobiona jak należy  -kable a nie sznurki .

• Dzięki 1
W dniu 31.10.2024 o 01:37, anemus napisał:

@Karister szkło na aparatach ZAWSZE zaburza optykę. Nie ma takiego, które by nie zburzało nawet jak sprzedawca zapewnia, ze ma jakieś magiczne.

Ja nigdzie nie pisałem, że szkoło na aparacie wpływa albo nie wpływa na jakość foto. Skoro już pruszasz ten temat - zrobiłem foto przed założeniem i po. Nie widzę różnicy na swoim 40" nano-IPS 5k2k,wiec nawet jeśli wpływ jest, to marginalny. Bardziej już wpływa soft, który czasem różnie podciąga kolory. Jedyne, co faktycznie takie szkiełko psuje, to zdjęcia z lampą błyskową, których nie robię.