Skocz do zawartości

Co ostatnio kupiliście?

Recommended Posts

Już kilka dni temu przyszły, ale zapomniałem się pochwalić
Dwa wentylatory na wypasie. Nie świecą, ale za to full auto.
Czujnik ruchu + wilgoci. Brak włączników, bo same się włączają. Przystosowane do pracy ciągłej (można ustawić, że pracują non-stop, na 45% obrotów, co nie wyłącza czujnikow ruchu i wilgoci)
W skrócie - fajne są 0e10a48c18c6097314ce319fcaa0cf10.jpg

• Lubię to 6
  • Popieram 2

Dolewka. Chciałem, żeby na święta było pod korek w razie czego. A do zbiornika 42L wchodzą... albo 45? Nie pamiętam czy mam zbiornik 52 czy 56l.

32 minuty temu, marik81 napisał:

Drogi ten gaz macie na Pomorzu.

Zależy gdzie. Przy "Leklerku" 2.79 dzisiaj był, ale jakoś nie mam odwagi tego zalać i eksperymentować na Audianie.

Edytowane przez LuziQ
10 godzin temu, drVanSteiner napisał:

Ciekaw, czy biała piana lepsza?emoji848.png
Bo u mnie na bp jest różowa emoji16.png

Nie wiem czy lepsza ,ale ja  widzę te peseudo  aktywne piany na naszych stacjach to aż mnie ściska  taki to pic na wodę .

Jak ta piana ma być aktywna jak  to spływa w ciągu 1 minuty po nałożeniu .

W domu jak   juk się zmuszę i wyciągnę swojego karszerka i swoją aktywną pianę to można nożem kroić po takiej pianie widać efekt ze ten brud z auta jednak rozpuszcza .

A nie to co mamy na koncernowych stacjach ,nałożysz pianę    na przód auta i zanim skończysz nakładać na tył to z przodu już śladu po niej nie ma

• Lubię to 1
Nie wiem czy lepsza ,ale ja  widzę te peseudo  aktywne piany na naszych stacjach to aż mnie ściska  taki to pic na wodę .
Jak ta piana ma być aktywna jak  to spływa w ciągu 1 minuty po nałożeniu .

W domu jak   juk się zmuszę i wyciągnę swojego karszerka i swoją aktywną pianę to można nożem kroić po takiej pianie widać efekt ze ten brud z auta jednak rozpuszcza .
A nie to co mamy na koncernowych stacjach ,nałożysz pianę    na przód auta i zanim skończysz nakładać na tył to z przodu już śladu po niej nie ma

Taka gęsta piana jak bita śmietana to tez nie spełnia swojego zadania. Wbrew temu co sie może wydawać to właśnie taka spływająca piana działa znacznie lepiej, bo jej zadaniem jest zdjęcie wierzchniej warstwy brudu(kurz, piach itp) i wzruszenie pozostałego brudu co by etap mycia był łatwiejszy
9 godzin temu, PatrykT napisał:

bo jej zadaniem jest zdjęcie wierzchniej warstwy brudu(kurz, piach itp) i wzruszenie pozostałego brudu co by etap mycia był łatwiejszy

Zgadza się  piana ma spłynąć ,ale nie po 30-60 sek od nałożenia .Piana aktywna  powinna być na tyle gęsta i mieć na tyle  dużo tych "aktywnych bąbelków "  co by właśnie  ten  brut zmiękczyć i rozpuścić   ,a na to trzeba nieco więcej czasu niż ~ 1 min .