drVanSteiner 12589 Napisano 9 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2020 (edytowane) Po blisko 30-letniej przyjaźni z maszynkami do golenia Philipsa zmuszony byłem do kupienia golarki innego producenta. I nie dlatego, że maszynki philipsa są złe, ale dlatego, że w wyniku polityki philipsa nie ma możliwości kupienia oryginalnych nożyków na wymianę. Mogłem szukać maszynki powystawowej, ale ja potrzebowałem tylko nożyków i za 2 lata miałby znów ten sam problem Więc z żalem żegnam philipsa , a witam foliówkę Panasonica . Model z wyższej półki, porównywalny do Bruna serii 7 / 9, ale Panasonic z poprzedniej serii więc w dobrej cenie (i dlatego nie Braun) . Wreszcie będę mógł porównać golarki rotacyjne do foliowych Edytowane 9 Lutego 2020 przez drVanSteiner 6 Cytuj Link to post Share on other sites
JohnyRambo 221 Napisano 9 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2020 Ja miałem Philips rotacyjna, w ogóle mi nie odpowiadała. Zero dokładności golenia. Daj znać jak foliowka Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty mgcflv 4226 Napisano 10 Lutego 2020 Popularne posty Udostępnij Napisano 10 Lutego 2020 PCMR od AMD i MSI 18 Cytuj Link to post Share on other sites
Biskit 1527 Napisano 10 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2020 (edytowane) Kompletnie postradałem zmysły, choć to było wiadome od dawna.Bardziej poważnie - praktycznie zakochałem się w podkładce pod nadgarstki, mimo że to sztuczna skóra (z drugiej strony - plastik też nie oddycha). Switche też wydawały się fajne, ale to jeszcze do weryfikacji przez dłuższy okres. Szkoda, że nie PBT - nie załapała się - ale przynajmniej wypuścili swoje, (razery mają specyficzny pierwszy rząd), o dziwo względnie rozsądnie wycenione, (TE już w standardzie z PBT).Ogólnie, i jak ostatnio często, kupiłem bardziej w ramach własnego pseudoeksperymentu, (żeby sprawdzić jak to rzeczywiście jest z obecnym razerem i jakością) i w celu zweryfikowania opinii "a lot of people go full razer than go back to hating them for quality purpose". Tak więc kupuję z nastawieniem/ze świadomością, że rozwali się pewno po góra pół roku. Choć chciałem też zmienić swoją k70 z liniowymi. Zanim ktoś wspomni o cenie - jeśli już traktować to jako "poważny" zakup - na inne mainstreamy pokroju corsairów wydałbym praktycznie tyle samo.Swoją drogą normalna cena "gratisu"... rozśmiesza. Własne zdjęcia oczywiście jak dojdzie. Edytowane 10 Lutego 2020 przez Biskit 4 Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 10 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2020 Odnośnie foteli, ktoś na forum polecał Sitag Reality (nawet używany) - serio wart pieniędzy? Mam taki nawet na sprzedaż - za koszt wysyłki. Bo ma 8 lat. Uderz na pw jak chcesz. Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 10 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2020 Ogólnie, i jak ostatnio często, kupiłem bardziej w ramach własnego pseudoeksperymentu Też ostatnio kupiłem w podobnym celu właśnie Huntsmana tyle, że w zwykłej wersji i mam trochę mieszane odczucia co do tej klawiatury. Switche działaniem przypominają Cherry MX Blue, podobnie jak tam tutaj też jest wyczuwalny punkt reakcji. Całkiem fajnie się na niej pisze, trochę jak na maszynie do pisania. Te klawisze niemalże "pływają" pod palcami. Na plus na pewno podświetlenie które jest subtelne i nie wali po oczach ze wszystkich stron, jest bardziej skoncentrowane na switchu, coś jak w Romerach-G od Logitecha. Jest to też najgłośniejsza klawiatura jaką miałem u siebie a miałem już kilka mechaników. Po wciśnięciu switcha do oporu, słychać jak ta aluminiowa płytka rezonuje + klikanie i stukanie to razem sprawia. że jest słyszalna nawet z pokoju obok Wersja Elite ma fajną podpórkę pod nadgarstki, szkoda tylko że zasilana jest dodatkowym przewodem usb, więc wymusza to podpięcie dwóch przewodów do pc a w zamian nie dostajemy dodatkowego portu usb w samej klawiaturze. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty GreQonE 3629 Napisano 10 Lutego 2020 Popularne posty Udostępnij Napisano 10 Lutego 2020 Upgrade ramu: 4x 16GB 15 Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty spider_1987 5488 Napisano 10 Lutego 2020 Popularne posty Udostępnij Napisano 10 Lutego 2020 Mimo braku zastrzeżeń co do wydajności i całej reszty, ładowanie Honora po kilka razy dziennie przypieczętowało decyzję o zmianie słuchawki. Czekam tym samym na pierwsze siałmi- redmi note 8 pro. (Zdjęcie kradzione z wiaderka z internetem) 14 Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3753 Napisano 10 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2020 Żonie na walentynkę. Ale ciekawi mnie dlaczemu jak miałem zapłacić to kartą było 840 a jak gotówką to 720zł. Oczywiście gotówką w takiej sytuacji zapłaćłem. Ale z kiela ta różnica? 9 Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13223 Napisano 10 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2020 Ale z kiela ta różnica? Valentynki to się doi frajerów. Rzadziej frajerki. Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3753 Napisano 10 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2020 Nawet jeżeli mnie ktoś coś, to moja żona warta takiej inwestycji. Ale i tak nie wiem co za różnica czym zapłacę. Cytuj Link to post Share on other sites
JohnyRambo 221 Napisano 10 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2020 Karta widać transakcję, bo się archiwizuje. Gotówką już nie tak bardzo. Masz oryginał PF ? Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3753 Napisano 10 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2020 No właśnie tak. Dlatego nie kapuje. Cytuj Link to post Share on other sites
JohnyRambo 221 Napisano 10 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2020 Mogłeś zapytać w sklepie od razu, może mają taką prowizję haha bo dziwne na prawdę Cytuj Link to post Share on other sites
drVanSteiner 12589 Napisano 10 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2020 Maszynka dojechała Daj znać jak foliowka Pierwsze golenie za mną, więc mogę coś napisać. Ale to nie będzie taka w pełni obiektywna opinia, bo porównuję nową foliówkę z wyższej półki do 2-letniej rotacyjnej (czyli już nie tak ostrej, jak na początku) z półki oczko niżej (S7520). Na razie goliłem się na sucho, ale pierwsze wrażenia bardzo pozytywne, niepotrzebnie się tyle lat wstrzymywałem. Goli szybko, dokładnie, zwłaszcza na szyi i bardzo gładko. Moim zdanie bardziej gładko niż philips i przy tym zdecydowanie mniej podrażnia. Obie mają system podnoszenia włosa, przy czym philips miał to w nożykach, a panasonic w folii osłaniającej noże. Możliwe, że jest to też kwestia mniejszej grubości folii. Tak, czy inaczej jestem z niej zadowolony i na tę chwilę mogę powiedzieć, że foliówka jest jednak trochę lepsza od rotacyjnej. 7 Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3753 Napisano 10 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2020 Będziesz pan zadowolony. Ja mam jeszcze na chodzie jedna z pierwszych jakie kupiłem. Kurcze ma między 15 a 20 lat. Braun to Braun. 8 Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17822 Napisano 11 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2020 up - miałem identyczną Cytuj Link to post Share on other sites
MariuszB35PL 617 Napisano 11 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2020 (edytowane) Nawet jeżeli mnie ktoś coś, to moja żona warta takiej inwestycji. Ale i tak nie wiem co za różnica czym zapłacę.Może ma komornika na koncie bankowym Edytowane 11 Lutego 2020 przez MariuszB35PL Cytuj Link to post Share on other sites
ernorator 3639 Napisano 11 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2020 Mimo braku zastrzeżeń co do wydajności i całej reszty, ładowanie Honora po kilka razy dziennie przypieczętowało decyzję o zmianie słuchawki. Czekam tym samym na pierwsze siałmi- redmi note 8 pro. (Zdjęcie kradzione z wiaderka z internetem) Też o tym myślałem ale trochę boje się procesora mt i opóźnień w aktualizacjach z tego powodu, skończyło się na 8T. Cytuj Link to post Share on other sites
pendzel_3 4589 Napisano 11 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2020 A ja odkąd mam MI A2 lite zapominałem co to ładowarka... przy "normalnym użytkowaniu" rozmowy/sms/fb/www/navi... bez włączania trybu oszczędzania energii 3-4 dni. Teraz jak patrzę jak Żona lata z ładowarką wpiętą po wszystkich pokojach to mnie śmiech ogarnia. Ale jak mówię zmień telefon to nie... bo ona tylko SONY Xperia Z, a że ta seria skończyła się na 5 premium to tak się buja z nią. Powinni do niej dodawać akumulator od Jelcza na wrotkach. A tak całkiem serio to już nigdy nie kupię słuchawki z mniejszą baterią bo życie jest zbyt krótkie aby je marnować na szukanie gniazdek. Cytuj Link to post Share on other sites
Tomashec 933 Napisano 11 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2020 NEC EA271Q COLOR 3.669,00 8 Cytuj Link to post Share on other sites
wojciechu15 1991 Napisano 11 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2020 Teraz jak patrzę jak Żona lata z ładowarką wpiętą po wszystkich pokojach to mnie śmiech ogarnia. Ale jak mówię zmień telefon to nie... bo ona tylko SONY Xperia Z Nie ma się co dziwić, w Xperii Z była bateria niewiele ponad 2000mAh (2200-2300?) a w A2 masz pewnie minium 4000. Do tego telefon żony nowy już nie jest więc i żywotność mooooocno spadła. Miałem kilka lat Xperię compact którą później zmieniłem na jakieś Xiaomi redmi ze słabym prockiem ale przyzwoitą baterią to faktycznie była to przepaść jeżeli chodzi o czas pracy na baterii. Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty MiK 13223 Napisano 11 Lutego 2020 Popularne posty Udostępnij Napisano 11 Lutego 2020 14 Cytuj Link to post Share on other sites
Succubus 6185 Napisano 11 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2020 Dziś jak co tydzień Biedra i spożywka - no i 200zł poszło się przejeść. (za dużo w miesiącu wydaję na żarcie - muszę coś z tym zrobić). 3 Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13223 Napisano 11 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2020 za dużo w miesiącu wydaję na żarcie To żarcie jest droższe. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts