Gryphus 4426 Napisano 4 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 Dla mnie solidny wallet od spigena, bo chociaż powiększa dwukrotnie telefon na grubość, to jako jedyne gwarantuje, że nie załatwię wyświetlacza w pół roku, i zwykłe etui do drugiego A50. Do tego szkła od spigena. Mogę polecić, bo z jakości jestem zadowolony. A możesz podać namiary gdzie kupiłeś? Tj. w jakim sklepie? Z chęcią nabędę takie coś. Cytuj Link to post Share on other sites
wojciechu15 1991 Napisano 4 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 alledrogo. Wybrałem wallet w zestawie ze szkłem, a później szukałem czegoś co ojcu przypasuje u tego samego sprzedawcy. Nawet gratis za pobraniem poszło. https://allegro.pl/oferta/etui-ringke-fusion-x-do-galaxy-a30s-a50-a50s-szklo-8728736071 https://allegro.pl/oferta/etui-szklo-spigen-wallet-s-portfel-do-galaxy-a50-8284094250 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Gryphus 4426 Napisano 4 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 alledrogo. Wybrałem wallet w zestawie ze szkłem, a później szukałem czegoś co ojcu przypasuje u tego samego sprzedawcy. Nawet gratis za pobraniem poszło. https://allegro.pl/oferta/etui-ringke-fusion-x-do-galaxy-a30s-a50-a50s-szklo-8728736071 https://allegro.pl/oferta/etui-szklo-spigen-wallet-s-portfel-do-galaxy-a50-8284094250 Dzięki Cytuj Link to post Share on other sites
Tomashec 933 Napisano 5 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2020 Żonie na walewtynki 7 Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty ALF 28963 Napisano 5 Lutego 2020 Popularne posty Udostępnij Napisano 5 Lutego 2020 14 Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17837 Napisano 5 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2020 8 Cytuj Link to post Share on other sites
drVanSteiner 12596 Napisano 5 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2020 OstroVit ma dobre produkty? Bo często są one tańsze od konkurencji. Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 5 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2020 Kilka lat temu miałem ich białko i było beznadziejne. Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17837 Napisano 5 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2020 @up - pod jakim względem? Cytuj Link to post Share on other sites
chester43 2451 Napisano 5 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2020 Psu posmakowało. 6 Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 5 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2020 Smak, rozpuszczalność, pienienie i forma samego białka. Waliło od niego na kilometr chemią, nie rozpuszczało się, grudkowało, smakowało beznadziejnie i w życiu takich problemów gastrycznych nie miałem jak po tym ich białku. O wiele lepszym wyborem jest cokolwiek z sfd lub kfd. Ja obecnie używam tylko białka roślinnego bo w końcu nic moim kichom nie dokucza. No ale co człowiek to reakcja, jak już kupiłeś to zobacz, może Tobie podejdzie. Mi nie podeszło i uważam to za jedno z najgorszych białek jakie w życiu żarłem. Z zaznaczeniem, że było po pare lat temu, od tamtej pory omijam szerokim łukiem ich produkty. Cytuj Link to post Share on other sites
wojciechu15 1991 Napisano 5 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2020 Co za czasy. Karma do psa z kurczaka po 40zl/kg, a kurczaki u rzeźnika po 6zł/kg. Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 5 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2020 Co za czasy. Co za czasy, że ta karma dla zwierzęcia jest lepiej zbilansowana i lepszej jakości niż dzisiejsze menu niektórych tu obecnych. z kurczaka po 40zl/kg Kurczak to nie jedyny składnik tej karmy Świeże mięso kurczaka (13%), świeże mięso indyka (7%), świeże całe jaja (7%), świeża wątroba kurczaka (6%), świeży cały śledź (6%), świeża cała flądra (5%), świeża wątroba indyka (5%), świeża szyja kurczaka (4%), świeże serce kurczaka (4%), świeże serce indyka (4%), kurczak (dehydratyzowany, 4%), indyk (dehydratyzowany, 4%), cała makrela (dehydratyzowana, 4%), całe sardynki (dehydratyzowane, 4%), cały śledź (dehydratyzowany, 4%), cała czerwona soczewica, cała zielona soczewica, cały groch zielony, włókno soczewicy, cała ciecierzyca, cały groch żółty, cała fasola pinto, cała fasola biała, olej ze śledzia (1%), tłuszcz z kurczaka (1%), chrząstki kurczaka (1%), wątroba kurczaka (liofilizowana), wątroba indyka (liofilizowana), świeża cała dynia, świeża cała dynia piżmowa, świeża cała cukinia, świeży cały pasternak, świeża marchew, świeże całe jabłka red delicious, świeże całe gruszki bartlett, świeży jarmuż, świeży szpinak, świeże liście buraków, świeże liście rzepy, brązowy kelp, cała żurawina, całe borówki, całe jagody saskatoon, korzeń cykorii, kurkuma, ostropest plamisty, korzeń łopianu, kwiat lawendy, korzeń prawoślazu lekarskiego, owoce dzikiej róży. DODATKI (na kg): Cynk: 100 mg. Dodatki zootechniczne: Enterococcus faecium NCIMB10415: 600x10^6 CFU. (www.keko.pl) 1 Cytuj Link to post Share on other sites
joker5513 2787 Napisano 5 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2020 (edytowane) @dodo - Wszyscy tak mówimy. Upgrade ! Oddałbym dużo za dostępność takiego neta w moim miejscu zamieszkania Światłowód do 1 Gbit/s ?? Edytowane 5 Lutego 2020 przez mabrothrax Nie cytuj zdjęć proszę. Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17837 Napisano 5 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2020 może Tobie podejdzie Miałem już wcześniej inny smak i nie miałem mu nic do zarzucenia, więc wziąłem znowu Cytuj Link to post Share on other sites
wojciechu15 1991 Napisano 5 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2020 @@dodo, Nie jedyny, ale nie ma tam 50% magicznego składnika po 50zł/kg i lwia część tych składników jest kilkukrotnie tańsza niż karma. Ok, karma jest wysokiej jakości, zbilansowana i zrobiona jak należy. Szanuję. Nie zmienia to faktu, ze cena w moim odczuciu jest patologiczna, kiedy mówimy o karmie dla psa. Zejdźmy na ziemię. Za 40zł/kg możesz iść do knajpy gdzie pani uśmiechnięta stoi za ladą, nałoży ci dowolne danie wystawione w podgrzewaczu, przygotowane przez jej kolegę z zaplecza w dowolnej kompozycji i ilości i zjesz je w lokalu który ogrzewają, sprzątają i płacą za niego podatki i czynsz. Serio w tym kontekście uważasz, że karma z fabryki produkowana tonami i sprzedawana w workach na allegro za te same pieniądze to super sprawa? Każdy ma swoje życie, swój hajs i robi z nim co chce. Jeden spali paczkę fajek za 15zł dziennie, drugi pochłonie burgera z biedronki za 5zł i popije farbką za 1,10zł, a trzeci nakarmi swojego pupila ulubioną karmą za pieniądze które zarobił. Spoko - szanuję. Mam jednak na ten temat swoje zdanie i podobnie jak każdy ma prawo robić co chce jeżeli nie szkodzi innym, ja mam prawo o tym myśleć co chcę i wyrażać opinię tak długo jak nikogo nie obrażam. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 5 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2020 (edytowane) i lwia część tych składników jest kilkukrotnie tańsza niż karma Nooo tak to raczej działa. W pracy za 6 pierogów płacę 25 PLN, każdy wie ile kosztują składniki.... Poza tym porównujesz cenę posiłku do ceny za jeden surowy składnik. Nie ważne dla kogo posiłek. Pies, Kot nie ma wyboru, dostaje to co daje mu opiekun, nie powinien na tym tracić. Holly dostaje mokre za 80plm/kg, suche wychodzi 60PLN/kg - mogę Jej sam to przyrządzić, ugotować i będzie taniej ale nie mam na to czasu a chce aby dobrze się odżywiała, nie dam Kotu Felixa bo jest tani. Zdecydowałem się na zwierzaka więc zapewniam dobre warunki. Za 40zł/kg możesz iść do knajpy gdzie pani uśmiechnięta stoi za ladą, nałoży ci dowolne danie wystawione w podgrzewaczu Ponownie, ta karma jest znacznie lepsza jakościowo i odżywczo niż to "jedzenie z podgrzewacza." Punkt widzenia zależy, Holly traktuje jako członka Rodziny i nie robi mi różnicy finansowej odżywianie Jej w należyty sposób. Edytowane 5 Lutego 2020 przez dodo 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 5 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2020 8 Cytuj Link to post Share on other sites
Fikuzi 2439 Napisano 5 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2020 Oddałbym dużo za dostępność takiego neta w moim miejscu zamieszkania Światłowód do 1 Gbit/s ?? Dokładnie. Orange oferuje takie łącze za 79 ziko/miesiąc. Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty chester43 2451 Napisano 5 Lutego 2020 Popularne posty Udostępnij Napisano 5 Lutego 2020 Co za czasy. Karma do psa z kurczaka po 40zl/kg, a kurczaki u rzeźnika po 6zł/kg. Witaj. Dziękuję za komentarz. Pozwól, że wytłumaczę wybór tej karmy. Ponad pół roku temu przygarnąłem małego psiaka, którego ktoś prawdopodobnie porzucił, bo błąkał się po wsi. Zadomowił się u nas, ale niekiedy ma jeszcze jakieś dziwne napady lęków (chociażby, gdy chcę wziąć go na ręce), lecz nie o tym tu mowa. Odkąd jest u nas, karmiliśmy go podając mokrą karmę - którą bardzo lubi, oraz suchą. Wybór padł na Pedigree Junior. Chrupał sobie to do momentu, w którym zaczęło go odrzucać na sam jej widok. Zaniepokoiło mnie to. Postanowiłem dłużej nie zwlekać i poczytać trochę opinii o różnych karmach. Zazwyczaj potrafię odróżnić te sponsorowane. Wybór padł na Orijen. Pieskowi bardzo posmakowało i na razie mam zamiar ją kupować. Jak wiadomo - jesteś tym, co jesz. Nie twierdzę, że ta karma jest super hiper idealna, bo we wszystkim teraz można znaleźć szkodliwe związki, ale jeśli mam wybrać z obecnego na rynku pokarmu - wybiorę mniejsze zło. Padły tu spostrzeżenia dot. ceny. Karma dla mojego pupila starcza na 2 tygodnie, a więc wychodzi około 5-6 zł za dzień karmienia tylko suchą karmą. Człowiek tych 76 zł potrafi wydać ot tak nie niezdrową żywność chociażby w jeden dzień, więc nie będę żałował na futrzaka, którego traktuje jako członka Rodziny i nie robi mi różnicy finansowej odżywianie go w należyty sposób. Mój poprzedni piesek żył zdecydowanie za krótko. Oczywiście karma, którą był karmiony, też mogła się do tego w jakiś sposób przyczynić, dlatego nie będę wyliczał, ile kosztuje jego karmienie, ponieważ wracając z pracy do domu rekompensuje mi wszystko swoją obecnością i spojrzeniem na zdjęciu poniżej... 14 Cytuj Link to post Share on other sites
szary_turbo 3473 Napisano 5 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2020 Chyba faktycznie piesek po przeżyciach bo widać jakiś taki niepokój w oczkach. Niech rośnie zdrowy 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Gryphus 4426 Napisano 5 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2020 Witaj. Dziękuję za komentarz. Pozwól, że wytłumaczę wybór tej karmy. Ponad pół roku temu przygarnąłem małego psiaka, którego ktoś prawdopodobnie porzucił, bo błąkał się po wsi. Zadomowił się u nas, ale niekiedy ma jeszcze jakieś dziwne napady lęków (chociażby, gdy chcę wziąć go na ręce), lecz nie o tym tu mowa. Odkąd jest u nas, karmiliśmy go podając mokrą karmę - którą bardzo lubi, oraz suchą. Wybór padł na Pedigree Junior. Chrupał sobie to do momentu, w którym zaczęło go odrzucać na sam jej widok. Zaniepokoiło mnie to. Postanowiłem dłużej nie zwlekać i poczytać trochę opinii o różnych karmach. Zazwyczaj potrafię odróżnić te sponsorowane. Wybór padł na Orijen. Pieskowi bardzo posmakowało i na razie mam zamiar ją kupować. Jak wiadomo - jesteś tym, co jesz. Nie twierdzę, że ta karma jest super hiper idealna, bo we wszystkim teraz można znaleźć szkodliwe związki, ale jeśli mam wybrać z obecnego na rynku pokarmu - wybiorę mniejsze zło. Padły tu spostrzeżenia dot. ceny. Karma dla mojego pupila starcza na 2 tygodnie, a więc wychodzi około 5-6 zł za dzień karmienia tylko suchą karmą. Człowiek tych 76 zł potrafi wydać ot tak nie niezdrową żywność chociażby w jeden dzień, więc nie będę żałował na futrzaka, którego Mój poprzedni piesek żył zdecydowanie za krótko. Oczywiście karma, którą był karmiony, też mogła się do tego w jakiś sposób przyczynić, dlatego nie będę wyliczał, ile kosztuje jego karmienie, ponieważ wracając z pracy do domu rekompensuje mi wszystko swoją obecnością i spojrzeniem na zdjęciu poniżej... Śliczna psina, niech zdrowo rośnie. A co do karmy, to znajomy weterynarz ostatnio przy luźnej rozmowie stwierdził, że psy jedzące suchą karmę ze sklepów częściej mają i tu nie pamiętam nazwy tego schorzenia ale to wygląda tak, jakby sama rana się otwierała na ciele, wydzielało się bardzo dużo ropy, tworzył się guz itp. Coś podobnego miała moja psina, ale to było spowodowane postrzeleniem i otruciem przez sąsiada. Podobne coś się tworzy od karmy. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 5 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2020 psy jedzące suchą karmę ze sklepów Karma karmie nie równa, jeśli kupujesz karmę w Lidl (np. lub coś słabej jakości) i w składzie masz zborze (a być nie powinno, w przypadku kotów to już w ogóle) a mięso jest w postaci odpadów z rzeźni (skóra, sierść, krew itp) to nic dziwnego, że zwierzakowi coś może później coś dziać. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
40rozbojnik 658 Napisano 6 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2020 (edytowane) Karma karmie nie równa, jeśli kupujesz karmę w Lidl (np. lub coś słabej jakości) i w składzie masz zborze (a być nie powinno, w przypadku kotów to już w ogóle) a mięso jest w postaci odpadów z rzeźni (skóra, sierść, krew itp) to nic dziwnego, że zwierzakowi coś może później coś dziać. A dopiero jak trafi się na zwierzaka z alergią na konserwanty stosowane w tych karmach, to można się przekonać że nie ważne czy to karma za 100zl czy 10zl, bo dorzucają to samo chemiczne gó**o. Przetestowałem (niestety) tą tezę na swoim kocie. Producenci mają prawo nie pisać w składzie o substancjach, których jest ~1%, informacji o konserwantach nie ma nigdzie. A choroby, alergie itp. prędzej biorą się z chemii niż z "mięsnych odpadów". Edytowane 6 Lutego 2020 przez 40rozbojnik Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3766 Napisano 6 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2020 (edytowane) Dopóki miałem psy "owczarki niemieckie lub podchalanskie" to jadły ze mną obiad. W zasadzie zawsze jadły to co ja. Ale jak taki pies odchodzi po 10 - 12 latach to za dużo łez więc koniec. Edytowane 6 Lutego 2020 przez AudiAWX Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts