Skocz do zawartości

Co ostatnio kupiliście?

Recommended Posts

widzisz różnicę?

Nie widzę różnicy, ponieważ poruszona została kwestia osoby kupującej, a nie zakupionego przedmiotu.

:facepalm:

koniec OT

Brak umiejętności czytania ze zrozumieniem to jedna z największych bolączek XXI wieku.

Dobranoc :)

Edytowane przez chester43

Trzeba będzie stworzyć oddzielne pare wątków :) :

1) "Na co przepuściłeś pieniądze" (koncerty, plomby, hydraulika, bilety do kina)

2) "Co ostatnio kupiłeś ver. Master Chef"

3) "Co ostatnio kupiłeś Lite" (baton, sok, piwo. Zakupy do 10zł)

4) "Co ostatnio kupiłeś ver. mandaty, bilety i paliwo"

5) "Pochwal się zakupami bliskich"

6) "Pochwal się zakupionymi grami na bundle, steam, origin itp" (gdzie 50 osób pod rząd wstawia tego samego screena z tymi samymi grami bo są za parę dolarów w tym dniu/tygodniu)

• Popieram 9

Nie widzę różnicy, ponieważ poruszona została kwestia osoby kupującej, a nie zakupionego przedmiotu.

Postaram Ci się to wytłumaczyć jak nauczycielka dzieciom w szkole specjalnej ile to jest 2+2...    Jeśli ja z moją narzeczoną kupimy sobie zmywarkę i zamieścimy tutaj swoje zdjęcie to: 1) jest to nasze, wspólne i SAMI ją kupiliśmy;

Postaram Ci się to wytłumaczyć jak nauczycielka dzieciom w szkole specjalnej ile to jest 2+2... 

Jeśli ja z moją narzeczoną kupimy sobie zmywarkę i zamieścimy tutaj swoje zdjęcie to:

1) jest to nasze, wspólne i SAMI ją kupiliśmy;

2) mam to na co dzień w domu;

3) jestem głównym (albo i jedynym) użytkowaniem owej zmywaki;

4) za pkt. 3 moje doświadczenia z tym sprzętem rosną, mogę się o nim wypowiedzieć, serwisuję go, naprawiam, widzę czy dobrze spełnia swoją funkcję;

5) jeśli owa zmywarka będzie dobra, będę mógł ją polecić, a osoba która owe polecenie odstania, będzie widziała, że sprzęt posiadam i mogę się wypowiedzieć;

6) jeśli zmywarka będzie chińskim badziewiem i ktoś ją kupi, rzetelnie będę mógł powiedzieć "odsyłaj to". Dlaczego? Bo mam DZIENNY kontakt z tym urządzeniem. 

Jeśli auto kupili jej rodzice to 5. z 6. punktów (poza 1.) również się zgadza.

A do szkoły specjalnej troski... albo już nieważne.

Serio nie widzisz różnicy między moim, własnym, prywatnym, a tatusia? Poczekaj, skończysz szkołę, pójdziesz do pracy to pojmiesz...

Serio, będziesz mnie atakował na literki? I to dość nieumiejętnie.

Pozdrawiam, mimo wszystko.

Ok. Samochód kupili moi rodzice, ja się nie dokładałam. Ale po zrobieniu prawka zapewne przez jakiś czas będe z tego samochodu od czasu do czasu również korzystać, póki nie kupię własnych 4 kółek. A skoro kupili go MOI rodzice to w jakiejś części ten samochód należy również do mnie. To nie powinnam wstawiać tutaj fotki samochodu ?

W ogóle nie rozumiem po co to oburzenie ze strony niektórych osób, bo nie takie rzeczy tutaj już wstawiano i nikt nie robił problemów... A sami przyznajcie mi rację, że fotka auta w tym temacie dość często jest publikowana. 

• Popieram 4

Zaraz zaraz, jak tata se kupił nowy TV do domu to jest też to mój TV? Fajnie zaraz mu o tym powiem, nie muszę wywalać kasy na własny, tylko sobie wezmę od niego z salonu :D

Żeby być dokładnym w każdym calu:

A sami przyznajcie mi rację, że fotka auta w tym temacie dość często jest publikowana. 

Tak, jak ktoś SOBIE kupi to wstawia.

Zielony kolor może więcej, niestety.

Ocho zaczyna się ubolewanie starego usera z 6 postami, który 90% "wkładu" ma w dziale o ostatnich zakupach, nad niesprawiedliwością świata i tyranią moderacji. Nudne, stare, przerabiane, nieciekawe, passé. 

• Popieram 7

Naprawdę, wstawiając tutaj to zdjęcie nie spodziewałam się, że komuś się to nie spodoba. Że nie za moje pieniądze a wstawiłam.... Jest to chyba serio pierwsza rzecz, którą pozwoliłam sobie wkleić tutaj nie płacąc za nią... Niektórzy powinni się zastanowić za co tak naprawdę mają "pretensje", bo nawet nie wiem jak to nazwać... 

Edytowane przez Kornela95

Ja to po prostu widzę tak:

Nie kupiłem czegoś to nie wklejam foty i nie mówię, że jednak kupiłem.

A czy ja napisałam, że JA kupiłam ten samochód ? Napisałam, że rodzice kupili i zapłacili z własnej kieszeni. A, że rodzice to rodzina, to samochód wspólny to zdjęcie wstawiłam. Dziękuję za dyskusję. To wszystko z mojej strony. 

Edytowane przez Kornela95
Ja lubię ten temat ze względu na możliwość wymiany doświadczeń, z początku były tu głównie posty dotyczące hardware i można było się dzielić wrażeniami, z czasem rozbudowało się to o inną elektronikę, a potem i ponad to, do różnych ciekawych kupionych rzeczy z wszelakich kategorii

Dobrze to ująłeś. +

Ale nie potrzebnie na dziewczynę  zrzucili się. Rozumiem nie za swoją kasę kupiła. Ale na pewno się odwdzięczy rodzicom. :);)

Edytowane przez droid