Skocz do zawartości

Co ostatnio kupiliście?

Recommended Posts

Skoro o klawiaturach mechanicznych mowa... Quickfire Rapid-i

Tam siedzą Cherry MX Red? Rzeczywiście śmigają one tak lekko jak piszą w niektórych reckach? Siłę nacisku mają identyczną jak Brown, 45g. W Tesoro zdarza mi się czasami, że klawisz zareaguje podwójnie ale to kwestia przyzwyczajenia ;)

Swego czasu była i wersja z redami (albo mi się zdaje?), teraz widzę (przynajmniej na stronie główniej CM), że ostały się jeno Browny i Blue. Do mnie jadą właśnie Browny. Kliku Blue nie lubię, a Red szczerze przyznam, nie miałem w ogóle w rękach - miałem obawy że linearny switch będzie mi bardziej wadzić niż pomagać, a Brown zdają się być tym czego mi potrzeba (balans między wygodą pisania i feedbackiem w grach, oraz względnie cichy klik).

Rodzaj switchów w Rapid-i jest ukryty w kodzie producenta:
SGK-4040-GKCM1-US - Brown

SGK-4040-GKCL1-US - Blue

Dlaczego takie fajne klawiatury nie mają sekcji numerycznej

"Prawie" taka sama, ale z numeryczną. Quickfire XT

http://cdn1.bigcommerce.com/server3900/acc24/products/602/images/3445/QFXT02__65616.1372118384.1280.1280.jpg?c=2

• Popieram 2

@SKEEPER46

Ja chyba będę kupował taki zestaw, mam sporo acu w domu a moja obecna ładowarka zaczyna się sypać :/

http://www.hurt.com.pl/ladowarka-bc-700-4-x-r6-aa-eneloop-2550mah-bk-3hcce-4t-box,p13299.html

Ten zestaw, który kupił natsu w PL można kupić za około 100zł, tylko na obecną chwilę nigdzie nie mogę go znaleźć a nie tak dawno temu jeszcze było tego od groma.

• Popieram 1