Skocz do zawartości

OFFTOPIC - rozmowy na każdy temat

Recommended Posts

Mnie od zawsze uczono szacunku do tego co się ma (w tym się zawiera dbanie o różnego rodzaju sprzęty, nie tylko kompa)

Też już skończę bo się starsza część użytkowników obrazu...

Edytowane przez natsu
  • Popieram 2

To samo można powiedzieć o komputerze 

ścierwo na którym gramy i sprawdzamy poczte co tu szanować 

ps: niektórzy używaja telefonu do czegoś wiecej niz tylko dzwonienie :P

dodo dzwonie, nie używam protektora, wytrę mokra szmatą raz na 2tygodnie

Edytowane przez Kubuś73

Jak się ludzie przyzwyczaili do abonamentów, lansu telefonem, czy wymiany bo modne, bo trzeba, bo i tak się zepsuje (...) to nie dziwota, że już w te uśrednione dwa lata do wymiany wpisują także brak konieczności dbania o telefon.
Ja jestem z tych, co o sprzęt dba i to bardzo, więc nawet 7 letni telefon wciąż wygląda dobrze, a co najważniejsze działa i robi do czego jest przeznaczony.

@Kubuś, telefon to narzędzie do dzwonienia, smsowania, sprawdzenia maila (no bo już mamy nowoczesne czasy technologii)... ta nowa moda na zastępowanie tym całkowicie komunikacji międzyludzkiej, sprawdzania fejsbuka przy jedzeniu czy posiadówy w knajpie i grania podczas srania to rzecz niegodna wspominania, a zwłaszcza używania jako argumentu :x
(Jeśli któreś z tych czynności miałeś na myśli)

• Popieram 3

Nie chadzam do lekarzy, nie czekam w kolejkach (nie mam na to czasu) umawiam się na konkretne godziny), co to komunikacja miejska :rotfl: 

Telefony średnio u mnie wytrzymują 4~5 miesięcy, głównie ze względu na pracę jaką wykonuję :wariat:

I nie mam czasu na dbanie o tak przyziemny przedmiot jak telefon. Owszem ma spełniać swoje funkcje jak mail, pogoda, info ale bez przesady...

Przenoszę to do OT ;)

• Popieram 2

Wole to niż siedzenie i gapienie się w sufit 

Nie wiem czy nie jesteś na to za młody ale próbowałeś książek ? 

Nie twierdze ze nie dbam o rzeczy (mam resoraki w piwnicy które dostałem pod choinkę jak bylem szczeniakiem, do niedawna miałem Commodore C64 w oryginalnym opakowaniu) nie będę przecież obchodził się z telefonem jak z jajkiem. Zauważyłem ze dzisiejsza młodzież prawie czci te telefony, mi telefon nie daje rozrywki a służy do pracy (jak innym młotek czy śrubokręt).  

• Popieram 3

to nie dla mnie 

Współczuje  

Jak się ludzie przyzwyczaili do abonamentów, lansu telefonem, czy wymiany bo modne, bo trzeba, bo i tak się zepsuje (...) to nie dziwota, że już w te uśrednione dwa lata do wymiany wpisują także brak konieczności dbania o telefon.

Mam nadzieje ze nie kierowałeś tej wypowiedzi w moim kierunku. 

• Popieram 1

Mój telefon służy do pracy, czasami się zastanawiam ile biedactwo danych przetwarza.

bardzo często przesyłam i odbieram projekty/korekty przez telefon w aucie. Przerzucam dalej.

Do tego w pracy non stop ktoś dzwoni, a wieczorem w domu jakieś popierdółki, FB, forum, spotify.

Wsio na fajfonie. 

A mimo to, nadal wygląda bardzo przyzwoicie. Po prostu traktuję to jako swoją rzecz, a o swoje rzeczy dbam.

Małża moja, ma wszystko u.ebane, usyfione, porysowane. Nie tak dawno wygrzebywałem zupkę dziecka z głośniczków.

Telefonu używa 5 razy mniej intensywnie niż ja, a wygląda jak po wojnie. Wyjątek to ostatni, od nowości zakupiony kondom + bumper. 

• Popieram 6

Małża moja, ma wszystko u.ebane, usyfione, porysowane. Nie tak dawno wygrzebywałem zupkę dziecka z głośniczków. Telefonu używa 5 razy mniej intensywnie niż ja, a wygląda jak po wojnie. Wyjątek to ostatni, od nowości zakupiony kondom + bumper. 

jak Moja :P ...Moj telefon po 4 mieisacach jak nowy z pudełka a jej jakby służył do nakładania gładzi na ścinę oraz smarowania kanapek masłem... o trzymaniu go w torebce z kluczami, lakierami, czekoladami i innymi asortymentami mało potrzebnymi nie wspomnę gdyż wygląda przez to jakby nim heblowała deski :D

• Popieram 3