.daft 433 Napisano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 po 1 - niewygodne razem bo to przymiotnik po 2 - dostales ostrzezenie za lamanie regulaminu, a dokladniej za cytowanie wypowiedzi ktora byla przed Twoja oraz za pisanie posta pod postem. w tym momencie robisz to samo. Link to post Share on other sites
Wulfen 134 Napisano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 GT5 tego nie daje. Dźwięki beznadziejne w tym dźwięk zmiany biegów. W S2 masz pięknie brzmienie motoru i nawet kamerę z kasku kierowcy !.dzwieki w shifcie moga sie bardziej podobac ale moim zdaniem sa mniej realistyczne niz w gt5(tu zalezy troche od samochodu) i forzie. Link to post Share on other sites
Adixxx 33 Napisano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Chyba nigdy w życiu nie siedziałeś w sportowym wozie...Ty siedziales? Golf III GTI sie nie liczy Tak, jeżdżone Lexus SC430 i Skyline GT-R R33. Wystarczy obejrzeć ten film aby przyznać mi rację.obejrzalem i nie przyznaje racji. najlepsze sa momenty kiedy widac auto z boku, obroty krecone do oporu a auto ani drgnie ( GT5 ) - rewelacja. normalnie rzuca silnikiem, a samochod lekko drga ( widac to w shift 2 ). o strzalach z tlumika juz nie wspomne - podtrzymanie obrotow turbiny poprzez spalanie mieszanki paliwowej w kolektorze wydechowym. w forza pieknie brzmi silnik przy starcie 13:55 w shift 2 ladnie odwzorowane jest zachowanie auta przy naciskaniu na gaz - rzucanie samochodem, strzaly etc. GT5 - lekko wieje nuda. do kazdej z tych gier mozna sie czepic. jesli chcecie symulator to polecam rFactor. Powiem tak, byłem w zeszłym roku na zlocie. Odbywały się zawody w driftingu - żaden samochód nie był w połowie tak głośny jak w Shifcie2. Pójdę o krok dalej, był pokaz samochodu z silnikiem odrzutowym, który również nie był tak głośny jak te z Shifta2. Link to post Share on other sites
Wulfen 134 Napisano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Potwierdzają to recenzje i opinie graczy a opinia graczy jest najważniejszaNie kłamczuszku, średnia(którą ostatnio już się dla mnie nie liczy) jest minimalnie wyższa w gt 5(gdyby nie wygórowane wymagania większości recenzentów różnica byłaby jeszcze większa). Link to post Share on other sites
JoHnNy08PL 184 Napisano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Skończcie tą dyskusje w końcu, który symulator jest lepszy bo żadna z wyżej wymienionych gier do symulatora nie ma startu... I ani Mixtape(tylko ty się tu bawisz w przepychanki że GT5 sux...) ani kulig, wulfen i reszta za PS3 nie zmienicie zdania co do tego która gra jest lepsza więc dyskusja jest całkowicie bezcelowa. @Down Tak wiemy... //Skończy to się kiedyś? Link to post Share on other sites
Wulfen 134 Napisano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 gt5 jest jedyna wyscigowa gra na konsole ktora modelem jazdy moze konkurowac z symulacjami pctowymi(wiele recenzji i opini to potwierdza), natomiast shiftowi to blizej do grida czy pgr. Link to post Share on other sites
kulig75 1 Napisano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 No i git majonez mam dosyć Link to post Share on other sites
Adixxx 33 Napisano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Idę pograć w GT5 Link to post Share on other sites
Gość Napisano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Mam prośbę do użytkowników kulig75 i Mixtape o zastosowanie się do regulaminu. Mix (szczególnie do Ciebie, bo inteligenty z Ciebie gość - nie daj się zbytnio prowokować), ja znam Twoje poglądy na temat konsol. Oczywiście forum jest po to, aby dzielić się uwagami - również jeśli są niewygodne, ale ... z umiarem. dzięki i pozdrawiam dak Link to post Share on other sites
Adixxx 33 Napisano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Czytaliście? Być może czeka nas spore DLC do GT5. https://us.gran-turismo.com/common/images/gt5/remote_race/common/courselogo/6a79bdcea1ea337e9bff99eb4289e376.png Link to post Share on other sites
Andrzej Michalski 1 Napisano 23 Maja 2011 Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Czytaliście? Być może czeka nas spore DLC do GT5. https://us.gran-turismo.com/common/images/gt5/remote_race/common/courselogo/6a79bdcea1ea337e9bff99eb4289e376.png Link nie jest poprawny Link to post Share on other sites
Adixxx 33 Napisano 23 Maja 2011 Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Wrzucam jeszcze raz http://polygamia.pl/Polygamia/1,107162,9421308,Nadchodzi_ogromny_dodatek_do_GT5_.html Link to post Share on other sites
Andrzej Michalski 1 Napisano 24 Maja 2011 Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 DLC do GT5 na pewno byłoby mile widziane;), ale osobiście wolałbym mieć możliwość zapisu wyścigów 24-godzinnych Link to post Share on other sites
Adixxx 33 Napisano 24 Maja 2011 Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 Ja tych wyścigów nawet nie tykam... Przynajmniej do czasu jak nie kupię kierownicy. Link to post Share on other sites
Andrzej Michalski 1 Napisano 24 Maja 2011 Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 (edytowane) Z kierownicą przynajmniej będziesz miał szansę na platinum Edytowane 24 Maja 2011 przez .daft regulamin 2-j Link to post Share on other sites
bullseye 73 Napisano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Grałem i w Shifta 2 i w GT5 (na Dirta odkładam na razie kasę). I powiem tak: Shift 2, graficznie ładny ale do cholery który kierowca macha tą głową na prawo i lewo przy nawet minimalnym ruchu kierownicą ? Może kierowcy w tych autach maja ataki epilepsji ale z realizmu zarówno auta jak i zachowania zero. GT5 ma grafikę hmm średnią, mi się podoba. Fizyka jest na poziomie odpowiednim. Spora część aut zachowuje się jak ich odpowiedniki w RL (nie wiem czy wszystkie, nie jeździłem każdym ), kierowca sieci spokojnie i widok z zza kierownicy jest udany. Link to post Share on other sites
Ujemny 29 Napisano 4 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 (edytowane) (...) Ale do cholery który kierowca macha tą głową na prawo i lewo przy nawet minimalnym ruchu kierownicą.Każdy. Fizyki nie przeskoczysz. Plus w Shifta 2 oferuje dwa widoki ze środka pojazdu, sprawdź widok za kierownicy, a nie bezpośrednio z oczu kierowcy. Edytowane 4 Czerwca 2011 przez Ujemny Link to post Share on other sites
PeJot 11 Napisano 11 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 Fizyka jest na poziomie odpowiednim. Spora część aut zachowuje się jak ich odpowiedniki w RL Tak bez złośliwości: http://www.youtube.com/watch?v=CNKkBxTohlA&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=pE5ZTorZt6w&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=MOirsVt-OxU Link to post Share on other sites
Ujemny 29 Napisano 23 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 (edytowane) Na http://tvgry.pl/ ukazał się filmik Gran Turismo na Nurburgring. Warto go obejrzeć, zwłaszcza, że gracze sami odpowiadają na jedno kluczowe pytanie: ile GT5 ma się do rzeczywistości (model jazdy)? Edytowane 23 Czerwca 2011 przez Ujemny Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 23 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 Żaden symulator nie odda tego co jest w prawdziwym życiu Link to post Share on other sites
piterrrxd 2308 Napisano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 GT było dobre kiedyś - na PSX. Dla mnie zarówno 4 i 5 prezentuje bardzo niski poziom fizyki, grając nie czuję zawieszenia auta i tego co jest pod kołami na drodze. I to ma być symulator? To ja wolę pograć w GRIDa, który daje mi bardziej odczuć nutkę realnych zachowań auta. Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 6 Października 2011 Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Forza Motorsport 4 całkowicie zmiotła GT 5 z powierzchni ziemi Link to post Share on other sites
banner1 1 Napisano 10 Października 2011 Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Forza Motorsport 4 całkowicie zmiotła GT 5 z powierzchni ziemi GT 5 tylko w dniu premiery dawało radę, teraz to już przeszłość. Link to post Share on other sites
Ujemny 29 Napisano 10 Października 2011 Udostępnij Napisano 10 Października 2011 (edytowane) Zagrałbym w Forze 4. Cholera tylko wywalić 1000 zł na konsole, plus 200 zł na grę... Boli. Edytowane 10 Października 2011 przez Ujemny Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 10 Października 2011 Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Jakie 1000 zł . Na alledrogo wersja slim chodzi już po 850 - 900 zł a inne już poniżej 800 ;D Link to post Share on other sites
Recommended Posts