Kornela95 3018 Napisano 26 Maja 2015 Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 Cześć. Dział "na luzie", dlatego postanowiłam założyć ten temat i poznać Wasze zdanie. Od dłuższego czasu planuję tatuaż, mam już w głowie nawet koncepcję. Jesteście za czy przeciw ? Może ktoś z Was ma jakiś tatuaż/tatuaże ? Podobnego tematu nie znalazłam. Wypowiadajcie się proszę Cytuj Link to post Share on other sites
tomo27 3209 Napisano 26 Maja 2015 Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 Mam jeden, ale planuję kolejne. Powiem szczerze, że jest to bardzo uzależniające, zaraz po zrobieniu miałem tysiąc pomysłów na kolejny. Moja mama tego nie polubiła, ale w wieku 22lat raczej mało ma do powiedzenia Spodobał jej się bardzo inny projekt, który miałem w planach, ale nie wyszło. W tym momencie na mojej ręce łasi się kotek z Alicji: http://i.imgur.com/PiAPlIY.jpg 3h roboty, 350zł w studiu w Tychach. Fajna laska robiła, choć odezwała się do mnie jedynie raz: czy boli. A boli jak cholera, szczególnie przy bokach przedramienia. Bardzo marzy mi się rękaw, ale to dość odległa przyszłość. Kolejny jaki zrobię, to zrobię go na łydce, najprawdopodobniej też będzie to postać z jakiejś bajki Tima Burtona. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
DeXtrous 716 Napisano 26 Maja 2015 Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 http://4.bp.blogspot.com/-wl7ygXjvgrI/Uzx4cRAas8I/AAAAAAAAAQE/EBRhdPwhG6c/s1600/1406_LeeeroooyJenkins.png 2 Cytuj Link to post Share on other sites
chudy131080 14114 Napisano 26 Maja 2015 Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 Brat to aż sobie kolkę sprawił,osobiście jestem za choć nie mam nic zrobionego,nie lubię bólu,ale wreszcie się wezmę i coś zrobię. A i zapomniałem dodać że tatuaż na kobiecym ciele wygląda bardzo sexi;) Cytuj Link to post Share on other sites
SKOME 389 Napisano 26 Maja 2015 Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 A i zapomniałem dodać że tatuaż na kobiecym ciele wygląda bardzo sexi;) http://bestdemotivationalposters.com/wp-content/uploads/2012/09/tramp-stamp-tattoo-best-demotivational-posters.jpg To zależy... Cytuj Link to post Share on other sites
Kornela95 3018 Napisano 26 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 A boli jak cholera, szczególnie przy bokach przedramienia. Bardzo marzy mi się rękaw, ale to dość odległa przyszłość. Kolejny jaki zrobię, to zrobię go na łydce, najprawdopodobniej też będzie to postać z jakiejś bajki Tima Burtona. Obawiam się bólu, ale dzielna dziewczyna jestem. Powinnam dać radę. Opinią rodziców się nie stresuję, jestem dorosła, z tym problemów nie będzie. Czyli będziesz się akceptował w przyszłości w wieku np. 60 lat z tatuażami ? Mój brat mi zadał dzisiaj pytanie: czy wyobrażam siebie za kilkadziesiąt lat jako babcię z tatuażami. Ale ja uważam, że jedno ma się życie, raz się żyje i ciągle przejmować się opinią innych itd. to wtedy życie nie ma sensu. Tak uważam Cytuj Link to post Share on other sites
tomo27 3209 Napisano 26 Maja 2015 Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 Każdy będzie kiedyś stary i brzydki, ja będę stary, brzydki i z tatuażami. Cytuj Link to post Share on other sites
fortunately102 124 Napisano 27 Maja 2015 Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 Jak przemyslalas sprawe to wchodz w to ja duzo podrozuje dlatego mam na plecach mape i bede zakolorowywal kraje ktore odwiedzilem jakies 7h pracy, po kregoslupie i lopatkach boli jak cholera, facet ktroy mi to robil chcial to w ogole rozbic na 2 sesje bo skore sie meczy po porstu jak jej sie tyle bolu zadaje, ale ja nie mialem tyle czasu wiec zalatwilismy to na raz. Koszt 1000 zł 4 Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 27 Maja 2015 Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 (edytowane) No ja mam w sumie 5, i planuje następne A jeśli chodzi o ból, to u mnie jest zawsze tak, że nie boli mnie przez pierwsze 3-4 godziny, powyżej tego ból jest irytujący i bardziej męczący psychicznie niż fizycznie. A przemyśleć trzeba porządnie to raz, i dwa pójść do kogoś z renomą i zapłacić tyle ile się powinno zapłacić - nie oszczędzać bo można sobie krzywdę zrobić. Jeden z ostatnich: I wcześniejszy: Edytowane 27 Maja 2015 przez mabrothrax 4 Cytuj Link to post Share on other sites
Kornela95 3018 Napisano 27 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 No ja mam w sumie 5, i planuje następne Ten tatuaż z pierwszego zdjęcia był robiony za jednym zamachem ? Czy np. na dwa razy ? Aha, i cena. Mogę wiedzieć ile zapłaciłeś za jeden i drugi ? ja duzo podrozuje dlatego mam na plecach mape i bede zakolorowywal kraje ktore odwiedzilem Oprócz mapy, masz jakieś inne tatuaże ? Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 27 Maja 2015 Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 Góra to inny tatuaż, dół to inny. Łączą się w jeden. Za jeden zapłaciłem 500, za drugi 700. Każdy był robiony na jednej sesji, czyli w sumie dwie sesje, jedna 6 godzin i jedna 7,5 godziny. Cytuj Link to post Share on other sites
rukol 0 Napisano 27 Maja 2015 Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 Ja uwielbiam a wręcz kocham tatuaże mam kilka tatuaży szukam na http://www.human-tattoo.comrada dla koleżanki jeżeli chcesz i jesteś pewna w 100 % to nie wahaj się tylko zrób sobie dziarkę jeżeli masz wątpliwości to zostaje naklejka. Ja jestem zadowolona z decyzji. Cytuj Link to post Share on other sites
kml700 92 Napisano 27 Maja 2015 Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 Ja jestem jak najbardziej za oczywiście jeśli jest wszystko przemyślane i porządnie zrobione . Osobiście lubię małe tatuaże szczególnie u kobiet Cytuj Link to post Share on other sites
Kornela95 3018 Napisano 27 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 Za miesiąc myślę powinno już coś powstać muszę podjąć decyzję: gdzie. W sensie, w jakim mieście. A może jest ktoś tutaj z okolic Opola lub Wrocławia i mógłby jakiś salon polecić ? Nie ukrywam, Opole byłoby lepszą opcją bo bliżej. Cytuj Link to post Share on other sites
viscaelbarca 6840 Napisano 27 Maja 2015 Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 Ja planuję rękaw zrobić i te dwa po prostu są dla mnie magiczne i jeżeli miałbym tego cudotwórcę blisko siebie to już byłbym w trakcie,a pokazując to mojej dziewczynie powiedziała że od razu zerwie ze mną 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Kornela95 3018 Napisano 28 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Maja 2015 Jak to dobrze, że nie mam chłopaka a tak na serio to ciekawe ile taki cudak z pierwszego zdjęcia zakosztowałby. I znaleźć takiego człowieka co by się podjął takiego wyzwania Cytuj Link to post Share on other sites
fortunately102 124 Napisano 28 Maja 2015 Udostępnij Napisano 28 Maja 2015 Oprócz mapy, masz jakieś inne tatuaże ? nie mam narazie, nie chce robić na siłe. Dla mnie tatuaz ma miec jakies znaczenie, a nie po prostu sobie zrobie bo YOLO. Cytuj Link to post Share on other sites
chudy64 189 Napisano 28 Maja 2015 Udostępnij Napisano 28 Maja 2015 Cześć Mam jeden tatuaż zrobiony w marcu tego roku . Często spotykałem się ze stwierdzeniem, że tatuaże mają tylko ludzie co byli w więzieniu. Tam gdzie pracuje spotykam sporo byłych więźniów i różnice między ich "tatuażami ", a taki ze studia rozpozna nawet 3 letnie dziecko, jest to niebo a ziemia. W pracy jak i na codzień dużo ludzi (zazwyczaj w wieku ok 18-30 lat) pyta o mój tatuaż co on przedstawia, gdzie robiłem, ile kosztował itp. Ps. Wydziarane mam przedramie od wewnątrz w kolorze, jeśli ktoś bd ciekawy mogę pokazać Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6348 Napisano 28 Maja 2015 Udostępnij Napisano 28 Maja 2015 (edytowane) Żona miała robiony na boku dość sporych rozmiarów ze sporym wypełnieniem. Płakała, męczyła się, ale dotrwała do końca w sumie trwało to za pierwszym razem jakieś 3-4h, a jeszcze jedna sesja 2h była potrzebna. Swoje wycierpiała, a mi pogryzła rękę z efektu jest bardzo zadowolona i już przymierza się do nowego, mimo wszystko. Tatuaż to Ręka Fatimy o wymiarach około 15x25cm. Edytowane 28 Maja 2015 przez fexxer Cytuj Link to post Share on other sites
broodeeck 527 Napisano 28 Maja 2015 Udostępnij Napisano 28 Maja 2015 Co prawda nie mam jeszcze tatuazu ale od 3-4 lat chodzi mi po glowie zrobienie jakiegos. Ponizej tatuaz, ktory mi sie marzy miec: http://images69.fotosik.pl/924/ca37b1c2dd93dedcmed.jpg Niestety koszt w Irlandii (tu mieszkam to ok 600 euro) a w Polsce moglbym go zrobic za 1000zl. Spora roznica i glowny powod dlaczego go jeszcze nie mam. Niestety nie moglem znalezc tyle czasu by poswiecic go na zrobienie tego tatuazu w Polsce, mam nadzieje, ze kiedys sie to zmieni. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Akcedi 159 Napisano 28 Maja 2015 Udostępnij Napisano 28 Maja 2015 Można nacieszyć oko, ale wykonać.... Cytuj Link to post Share on other sites
Outlaw666 588 Napisano 29 Maja 2015 Udostępnij Napisano 29 Maja 2015 Tatuaże sa za******e ale tylko wtedy gdy są zrobione z pomysłem i w profesjonalnym studiu. Smok na lydce w wykonaniu szwagra to jakas porażka. Są planuje zrobić rękaw który sam zaprojektuję. Każdy jego element bedzie oznaczał cos ważnego dla mnie ale wszystkie obrazy będą stanowić spójną całość. Trudne zadanie ale wykonalne. Co do stylistyki: http://www.buenavistatattooclub.de/tattoos/realistic_trash_polka/0/ To jest po prostu świetne. Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 29 Maja 2015 Udostępnij Napisano 29 Maja 2015 (edytowane) A może jest ktoś tutaj z okolic Opola lub Wrocławia i mógłby jakiś salon polecić ? Nie ukrywam, Opole byłoby lepszą opcją bo bliżej. W Opolu jest tylko jedno właściwe miejsce na dziaranie: Jawor Art przy ul. Ozimskiej w "Rzemieślniku". Znajomi twierdzą, że do tego chłopa ludzie przyjeżdżają się dziarać z całej Polski i że jest tego wart. Niestety kolejka jest u niego zawsze długa, ale od tego żeby mieć dziarę szybko ważniejsze jest, żeby mieć ją dobrze zrobioną. Ino od razu uprzedzam, gość nie wykonuje motywów religijnych, żadnych krzyży i innych tym podobnych. Edytowane 29 Maja 2015 przez Player1 Cytuj Link to post Share on other sites
Kornela95 3018 Napisano 29 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 29 Maja 2015 Właśnie wczoraj jak przeglądałam jakieś studia w Opolu to od razu na tego Pana trafiłam, Kurcze, ciekawe jak długo czeka się na swoje miejsce. Pewnie z miesiąc jak nie lepiej. Napiszę dzisiaj do niego i się zapytam co i jak dziękuje Cytuj Link to post Share on other sites
tomo27 3209 Napisano 29 Maja 2015 Udostępnij Napisano 29 Maja 2015 Do najlepszych w kraju czekasz baaaaardzo długo. Sam czekałem jedynie miesiąc, ale teraz zapisując się do tej samej dziewczyny teraz muszę czekać od 2 w górę, bo taki hype jej zrobili. Jak będziesz robiła tatuaż podczas w wakacji to masz raczej pewne, że z opalania i pływania nici Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts