TurnToTomorrow 23 Napisano 17 Września 2010 Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Witam mam na imię Tobiasz i mam 12 lat. Wszystko zaczęło się od kiedy poznałem tak szczerze komputer czyli jego wnętrze: Procesor Karte Graficzną Podkręcanie itp. i to właśnie mnie wciągneło Tak szczerze ja nie za bardzo gram w gry tylko patrze co mam w kompie i co zrobić żeby mieć lepiej. Aż od nie dawna zrozumiałem że przesadzam , nie mogłem się oderwać od pisania na GG i grania. Teraz już w nic nie gram , StarCraft II mi się znudził , WarCraft III też więc nic takiego nie robię na kompie. Nic na nim nie robię , ale kurcze nie wiem czemu nie mogę od niego odejść raz na wakacjach siedziałem od 10:00 rano do 3:00 w nocy ;/ i żałuje W domu nie ma żadnych problemów , pieniądze są jeżeli o to chodzi , mam dużo kolegów , koleżanek i przyjaciół uczę się dobrze w szkole mam dobre oceny. Mieszkam na domkach jedno rodzinnych, a tam nikogo nie znam bo wszyscy mają po wyżej 16 lat , a raczej takie towarzystwo to nie dla mnie. Zajęcia jakieś mam: wychodzenie z psem , wynoszenie śmieci , pomaganie coś rodzicom spotykanie się z kolegami , chodzenie do kina itp. wstydzę się to powiedzieć rodzicom , ani pedagog w szkole. ;/ Co mogę zrobić w takiej sytuacji ? - sam już nie wiem ;/ Wiem że to nie forum na takie tematy , ale to forum komputerowe więc chyba bedziecię wiedzieć jak pomóc. Proszę żeby administratorzy i moderatorzy nie usuwali mojego tematu bo dziele się moimi uczuciami z wami. pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
TaSsS 0 Napisano 17 Września 2010 Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Zajęcia jakieś mam: wychodzenie z psem , wynoszenie śmieci , pomaganie coś rodzicom spotykanie się z kolegami , chodzenie do kina itp.Proponuje to robić 3x więcej niż teraz.Oraz proponuję znaleźć parę fajnych koleżanek wtedy na pewno będzie cię aż ciągnęło do wyjścia na dwór.A to że wydajesz kasę na coraz to lepsze częsci to trochę bzdura.Poczekaj aż będziesz mógł sam zarobić.Lepiej twoją kasę/kieszonkowe wydać na wyjścia.Jeszcze do nie dawna tak miałem jak ty.Lecz robię to co napisałem powyżej i czuję się szczęśliwszy. Cytuj Link to post Share on other sites
Parasol 0 Napisano 17 Września 2010 Udostępnij Napisano 17 Września 2010 wystarczy grać dzienie 3,4 godziny a reszte czasu inaczej spędzać Cytuj Link to post Share on other sites
Thyrun 0 Napisano 17 Września 2010 Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Bah, 5h też można - tylko, że w moim przypadku nie ma mnie cały dzień w domu a potem od 20 do 1 w nocy gram Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17833 Napisano 17 Września 2010 Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Szczere wyznanie brawo. od siebie proponuje rozejrzeć się za jakimś sportem, może rowerek ? bmx ? street ? downhill ? piłeczka i odmiany, albo jakieś zajęcia ze sztuk walki. w Twoim wieku to naprawdę świetny okres na zdobywanie takich umiejętności, szczególnie jeśli chodzi o mocną psychikę której czasem "starszym" brakuje w uprawianiu sportów extremalnych (czyt.mnie) powodzenia ! Cytuj Link to post Share on other sites
lukyeti 2221 Napisano 17 Września 2010 Udostępnij Napisano 17 Września 2010 jako że idzie zima ja polecam tenis na hali, świetna sprawa można się poruszać a gra to sama przyjemność najlepiej zgarnij jakiegoś kumpla lub nawet ojca zobaczysz jak to wciąga:) Cytuj Link to post Share on other sites
TurnToTomorrow 23 Napisano 17 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Września 2010 w tenisie dobry jestem dziękuje za posty będę ograniczał granie na PC i cześciej zajmował sie sportem itp. jeszcze raz dziekuje Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY_79 Napisano 17 Września 2010 Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Ale tak jeszcze nie robisz: http://video.interia.pl/obejrzyj,film,30825 Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 17 Września 2010 Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Ja w zeszłym tygodniu pobiłem chyba swój własny rekord .Siedziałem od 15 do 6 nad ranem .Mój kumpel już złożył broń o 23 a ja nadal walczyłem.Ale normalnie do 4,5 godzinki.W moim wieku to też już trochę za późno na takie rzeczy typu sztuki walki(2 lata Tekuondo ćwiczyłem.Dokładnie od 14 do 16.Potem już praktyki, różnorakie zezwolenia itp itp.) Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY_79 Napisano 17 Września 2010 Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 17 Września 2010 Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Stare jak świat Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY_79 Napisano 17 Września 2010 Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Tak, ale pokazuje wszystko jak trzeba Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 17 Września 2010 Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Jak byłem mały to to samo było.Aleeeeex obiaaad.ZAAAAAAAAAAAAAARAAAAZ .Ano bywało czasem Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 18 Września 2010 Udostępnij Napisano 18 Września 2010 Kill yourself Cytuj Link to post Share on other sites
kuniomaster1993 0 Napisano 19 Września 2010 Udostępnij Napisano 19 Września 2010 Znajdź jakieś inne hobby ;d mnie na przykład wkręciły walki słowne i co tydzień dwa spykamy się z kumplami na takim czymś jest zabawa a potem jest o czym gadać Zbieranie znaczków, budowanie domków z zapałek xd znajdź coś co cię kręci no chyba że to tylko komputer to wtedy współczuje. Cytuj Link to post Share on other sites
kowdipapo 42 Napisano 19 Września 2010 Udostępnij Napisano 19 Września 2010 Wez pozycz od kogos gitare i albo zapisz sie do szkoly muzycznej albo czegos podobnego albo jakiegos kumpla popros zeby Cie uczyl. Moze tez byc inny instrument jak wolisz Poswiec tyle czasu co na kompa na nauke gry na tym instrumencie to bedziesz wymialal i laski wyrywal Btw. Przy okazji naucz sie spiewac o ile nie umiesz, spiewajac do instrumentu masz mnoznik x2 do wyrywania lasek Cytuj Link to post Share on other sites
leon691 39 Napisano 19 Września 2010 Udostępnij Napisano 19 Września 2010 Witam mam na imię Tobiasz i mam 12 lat. Wszystko zaczęło się od kiedy poznałem tak szczerze komputer czyli jego wnętrze: Procesor Karte Graficzną Podkręcanie itp. i to właśnie mnie wciągneło Tak szczerze ja nie za bardzo gram w gry tylko patrze co mam w kompie i co zrobić żeby mieć lepiej. Aż od nie dawna zrozumiałem że przesadzam , nie mogłem się oderwać od pisania na GG i grania. Teraz już w nic nie gram , StarCraft II mi się znudził , WarCraft III też więc nic takiego nie robię na kompie. Nic na nim nie robię , ale kurcze nie wiem czemu nie mogę od niego odejść raz na wakacjach siedziałem od 10:00 rano do 3:00 w nocy ;/ i żałuje W domu nie ma żadnych problemów , pieniądze są jeżeli o to chodzi , mam dużo kolegów , koleżanek i przyjaciół uczę się dobrze w szkole mam dobre oceny. Mieszkam na domkach jedno rodzinnych, a tam nikogo nie znam bo wszyscy mają po wyżej 16 lat , a raczej takie towarzystwo to nie dla mnie. Zajęcia jakieś mam: wychodzenie z psem , wynoszenie śmieci , pomaganie coś rodzicom spotykanie się z kolegami , chodzenie do kina itp. wstydzę się to powiedzieć rodzicom , ani pedagog w szkole. ;/ Co mogę zrobić w takiej sytuacji ? - sam już nie wiem ;/ Wiem że to nie forum na takie tematy , ale to forum komputerowe więc chyba bedziecię wiedzieć jak pomóc. Proszę żeby administratorzy i moderatorzy nie usuwali mojego tematu bo dziele się moimi uczuciami z wami. pozdrawiam ojej dziecko ale przeżywasz, połowa tutaj ma podobnie jak ty, druga połowa gra non stop w gta4 i pyta czemu zacina?(dla tych już nie ma szans) , trzecia połowa jako tako jest normalna Teraz praktycznie nie ma w co grać, robią same gierki dla niedojrzałych dzieci (a ty jestes dziecko dojrzałe pewnie) albo jakieś konsolowe ochłapy albo remejki jak nudny SC2 - nic dziwnego, że zamiast grać bardziej skupiasz sie na sprzętowej stronie swojego kompa. Wiele osob wydaje tu spore sumy, żeby im kolorki pasowały czy też żeby zasilacz 1000watt się nie nudził - to norma. Odnośnie siedzenia na gg nie pomogę, tu już fachowa pomoc psychologa się kłania. Możesz też spróbować BBC2, teraz masa osób w to gra, może sie uzależnisz i wtedy Twój problem zniknie. Cytuj Link to post Share on other sites
Thyrun 0 Napisano 19 Września 2010 Udostępnij Napisano 19 Września 2010 Ale nie pedagoga! Pedagog szkolny to największe zło. Ile razy były akcje że ktoś poszedł się wyżalić do pedagoga, a potem wszyscy nauczyciele wiedzieli. Jeżeli coś to psycholog, NIE PEDAGOG SZKOLNY Cytuj Link to post Share on other sites
lukyeti 2221 Napisano 20 Września 2010 Udostępnij Napisano 20 Września 2010 musisz znalezc inny nałóg proponuje bukmacherke:P ja wygrane przeznaczam od razu na upgrade sprzętu:) wcześniej wygrałem 190 zeta to kupiłem gts 250 teraz tez poszło dobrze i 200 do przodu i kupiłem gtx 460 Cytuj Link to post Share on other sites
Richter 14 Napisano 20 Września 2010 Udostępnij Napisano 20 Września 2010 A może po prostu to taki wiek, też z początku tak miałem, z wiekiem mija, zwłaszcza jak masz kobietę lub będziesz mieć, to jeśli będzie konkretna naprowadzi cię sama na dobrą drogę Cytuj Link to post Share on other sites
lukyeti 2221 Napisano 20 Września 2010 Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Ty to bys koledze od razu źle życzył jak będzie miał kobietę to mu sie skończy dobre:P nie bedzie piwa z kolegami o meczu w nogę czy turnieju w iss pro na konsoli nie wspomnę żarty żartami a problem poważny musisz się zaczepic o jakies nowe hobby cos co Cie oderwie od kompa:P Cytuj Link to post Share on other sites
TurnToTomorrow 23 Napisano 20 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2010 dziekuję za rady napewno ich użyje Sc2 to nudny jest pozdrawiam np. historia to moje hobby i modelarstwo Cytuj Link to post Share on other sites
Patrick. 33 Napisano 20 Września 2010 Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Jak lubisz modelować, to wymodeluj np. jakiś fajny samichodzik RC, np. driftowóz (jak się interesujesz motoryzacją oczywiście). To jest bardzo czasochłonne i pracochłonne zajęcie : ) Cytuj Link to post Share on other sites
kuniomaster1993 0 Napisano 20 Września 2010 Udostępnij Napisano 20 Września 2010 a może jakiś sport siatka, piłka nożna, ping pong ? Cytuj Link to post Share on other sites
Gadget 119 Napisano 20 Września 2010 Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Ja się chyba podczepię do wątku, bo miewam to samo tylko, że "my grades are bad". W sumie przesiaduję przed kompem, ale często na BMK a czasami możę pykałem w BC2 no ale teraz na moim zestawie killera nie bardzo się da(podpis ). Ogólnie to ćwiczę krav-magę, żywię zainteresowanie do airsoftu... Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts