rafal12322 5840 Napisano 1 Października 2016 Udostępnij Napisano 1 Października 2016 Fury siedzi już w kompie i jest awesome Po 3 miesiącach grania w 10-30fps, nagle zobaczyć takiego W3 w 80fps ze wszystkim na full (oprócz HW) to jest coś Co do cewek jak na razie nic nie słyszę Cytuj Link to post Share on other sites
yeti1992 38 Napisano 1 Października 2016 Udostępnij Napisano 1 Października 2016 A jednak kurier z moim szafirem dał radę dojechać dzisiaj rano Kartę co prawda będę mógł sprawdzić dopiero wieczorem, ale jestem mocno pozytywnie nastawiony. Przetestuję w kilku grach (The Division, Rainbow Six Siege, GTA V, Battlefield 4, Crysis 3), sprawdzę temperatury i możliwości OC i któregoś dnia napiszę co i jak Cytuj Link to post Share on other sites
Wento 1825 Napisano 1 Października 2016 Udostępnij Napisano 1 Października 2016 Mój zatrzymał się we Wrocawiu, no to trzeba czekać do poniedziałku . Cytuj Link to post Share on other sites
Verus 8 Napisano 1 Października 2016 Udostępnij Napisano 1 Października 2016 (edytowane) @rafal12322 W3 w 80 fps no niezle A chłopaki jeszcze pytanko małe. Jak duża różnica wydajności jest między Asus Fury a Szafirkiem Nitro Fury? Edytowane 1 Października 2016 przez Verus Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 1 Października 2016 Udostępnij Napisano 1 Października 2016 Ta Furia to ledwo mi wlazła do budy aż musiałem wyjąć tackę na dyski Ale sama karta jest piękna chyba najładniejsza jaką kiedykolwiek miałem Cytuj Link to post Share on other sites
Wento 1825 Napisano 1 Października 2016 Udostępnij Napisano 1 Października 2016 (edytowane) ASUS ma dużo gorszą kulture pracy. Edytowane 1 Października 2016 przez Crout Cytuj Link to post Share on other sites
Verus 8 Napisano 1 Października 2016 Udostępnij Napisano 1 Października 2016 Kuszące są 3 lata gwarancji. Zawsze łatwiej sprzedać kartę z gwarancją, więc po dwóch latkach można starą opchnac i kupić coś "na czasie". Cytuj Link to post Share on other sites
Voidereles 1695 Napisano 1 Października 2016 Udostępnij Napisano 1 Października 2016 Fury soon Cytuj Link to post Share on other sites
yeti1992 38 Napisano 4 Października 2016 Udostępnij Napisano 4 Października 2016 Hej jestem już po wstępnych testach RX470 od Sapphire i mogę powiedzieć tyle, że dobrze że nie wziąłem wersji od MSI ani od Gigabyte jak mi radzono na innym forum. Sapphire to wg mnie najlepszy obecnie niereferent na rynku. W spoczynku 25-28 stopni. W stresie nie przekracza 70. Większość nowszych gier bez problemu utrzymuje 50-60 klatek (grałem w The Division, Rainbow Six Siege, Battlefield 4, GTA V, Crysis 3) co prawda nie na max hiper ultra detalach, ale ta karta przecież nie jest do takich ustawień stworzona. Chłodzenie jest praktycznie niesłyszalne w spoczynku a w obciążeniu co prawda szumi, ale nie jest to szum nie do wytrzymania. Karty nie podkręcałem, nie zmieniałem napięć itp. Jeśli ktoś rozważa kupno RX470 to polecam się zastanowić nad Sapphire. Cytuj Link to post Share on other sites
nokiaspl 14 Napisano 5 Października 2016 Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Potwierdzam to co napisał Yeti1992 w The Crew na Ultra miałem 60 klatek bez spadków .na Karcie Sapphire rx 470 8GB . Cytuj Link to post Share on other sites
yeti1992 38 Napisano 5 Października 2016 Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Tak jeszcze dodam, że mój procek to i5 4440 więc nie jest z najwyższej półki. Czyżby AMD poprawiło narzut sterownika na CPU? Cytuj Link to post Share on other sites
MQK 702 Napisano 5 Października 2016 Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Tak jeszcze dodam, że mój procek to i5 4440 więc nie jest z najwyższej półki. Czyżby AMD poprawiło narzut sterownika na CPU? Ten procek jest odpowiedni do tej karty, nie ma co kombinować jeśli nie masz kasy. Cytuj Link to post Share on other sites
Wento 1825 Napisano 6 Października 2016 Udostępnij Napisano 6 Października 2016 Były plotki, że AMD miało zmienić scheduler na taki z mniejszym narzutem na CPU. Nic się nie sprawdziło, więc dalej jest jak jest . Cytuj Link to post Share on other sites
O2lsie 21 Napisano 6 Października 2016 Udostępnij Napisano 6 Października 2016 Dobra, mam pytanie co byście zrobili na moim miejscu. Obecnie mam MSI GTX 970 Gaming z ponad 2 letnią gwarancją, którego kupiłem w zastępstwie za Gigabyte R9 280X rev. 2, kiedy ten pojechał do serwisu na gwarancję. Dziś patrzę na status realizacji zgłoszenia i widzę, że wraca do mnie Gigabyte RX 480 G1 Gaming 8GB. No i pytanie, zostawić sobie GTX 970 czy RX 480? Procek i5-4670K @ 4,4GHz i zasilacz XFX Core 550W jakby kto pytał. Cytuj Link to post Share on other sites
blaven 304 Napisano 6 Października 2016 Udostępnij Napisano 6 Października 2016 Sprzedaj GTXa. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
O2lsie 21 Napisano 6 Października 2016 Udostępnij Napisano 6 Października 2016 Też tak myślę Ale za szybko się ucieszyłem, bo sprawdziłem numery przesyłki i odesłali ją do poprzedniego właściciela... Cytuj Link to post Share on other sites
blaven 304 Napisano 6 Października 2016 Udostępnij Napisano 6 Października 2016 Nie mów, że Morele? Cytuj Link to post Share on other sites
smoczu 7 Napisano 6 Października 2016 Udostępnij Napisano 6 Października 2016 Też tak myślę Ale za szybko się ucieszyłem, bo sprawdziłem numery przesyłki i odesłali ją do poprzedniego właściciela... Standard przy morelach Cytuj Link to post Share on other sites
O2lsie 21 Napisano 6 Października 2016 Udostępnij Napisano 6 Października 2016 No dokładnie, morele... Już do nich dzwoniłem i mają to rozwiązać. Cytuj Link to post Share on other sites
blaven 304 Napisano 6 Października 2016 Udostępnij Napisano 6 Października 2016 Nie chcę zapeszać, ale mi to "rozwiązywanie" zajęło 3 tygodnie i całe mnóstwo telefonów i tłumaczenia. Jest to powód, dla którego odradzam Morele. Nie są tańsi od konkurencji, a są gorsi. Cytuj Link to post Share on other sites
smoczu 7 Napisano 6 Października 2016 Udostępnij Napisano 6 Października 2016 (edytowane) Ja ogólnie na nich nie narzekam . Jeżeli serwisujesz sprzęt z drugiej ręki to musisz pilnować sprzętu Edytowane 6 Października 2016 przez smoczu Cytuj Link to post Share on other sites
MQK 702 Napisano 6 Października 2016 Udostępnij Napisano 6 Października 2016 Ja wrzucilbym np. karte z adresem na ktory ma byc odeslana. Cytuj Link to post Share on other sites
blaven 304 Napisano 6 Października 2016 Udostępnij Napisano 6 Października 2016 W trakcie tworzenia zgłoszenia określasz gdzie ma być odesłana i kto w ogóle zgłoszenie tworzy. Obawiam się, że kartka w pudełku mogłaby przepaść (mi przepadło pudełko ). Cytuj Link to post Share on other sites
O2lsie 21 Napisano 6 Października 2016 Udostępnij Napisano 6 Października 2016 (edytowane) No właśnie zaznaczyłem, że mają odesłać do mnie, a tu takie cyrki. Najlepsze jest to, że paczka dotarła 27 września, a dopiero dziś zaktualizowali wpis i podali nr przesyłki... Tak czy siak bardzo mi sie nie spieszy, bo mam tego GTXa, ważne żeby do mnie dotarła z powrotem. Jeszcze sie tak zastanawiam, może by tak tego RX 480 opylić jak do mnie dotrze i wziąć sobie MSI GTX 1060 Gaming X 6GB? Edytowane 6 Października 2016 przez O2lsie Cytuj Link to post Share on other sites
AreoMaxx 106 Napisano 7 Października 2016 Udostępnij Napisano 7 Października 2016 Rx 480 nitro+ w drodze, nie chce poruszać kwestii co jest lepsze itd, zadecydowała cena (1k zł) i uszczuplenie budżetu na GPU, i teraz mam pytanie o OC i krzywą wentylatora, jak to ustawić żeby było szybciej a nie koniecznie dużo cieplej są jakieś ogólne presety? wiem że każda sztuka jest inna itd ale chyba można określić jakieś wartości do jakie każda powinna spokojnie osiągnąć? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts