Skocz do zawartości

Verus

Użytkownik
  • Liczba zawartości

    300
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

7 Neutralny

O Verus

  • Tytuł
    Gaduła

Informacje

  • Płeć:
    Mężczyzna
  • Miejscowość:
    Grodzisk Wielkopolski

Ostatnie wizyty

10873412 wyświetleń profilu
  1. Witam. Kupilem w promce Realme 6 pro i ogolnie telefon spoko tylko zauważyłem ze osiaga niskie prędkości na lte i wifi. Stary LG V30 metr od routera osiaga jakies 71 mb/s po wifi oraz 110 mb/s po lte. Na 6 pro w obu przypadkach nie moge przebić się powyzej 35-40 mb/s. Oba telefony testowalem w tych samych warunkach. Co moze byc problemem ?
  2. Ustawiłem dzisiaj w biosie 3200 Mhz i i zmieniłem tylko podstawowe timingi oraz napięcie na 1.37 Komp sie uruchomił ale podczas testu pamięci w Aida64 blue screen. Może to wina niskiego vcore na procesorze i kontroler pamięci nie wyrabia ?? Spróbuję sprzedać stare pamięci i kupić coś innego. Temat można zamknąć.
  3. Jakieś konkretne modele polecacie ?
  4. Może lepiej sprzedać i kupić z 3600 Mhz ? Chyba mniej nerwów przy tym stracę.
  5. To znowu ja. Skończyłem stabilizowanie na 1.244 V i 4.2 Ghz, a temperatury piękna sprawa w grach 50-60 stopni. Zabrałem się za podkręcanie pamieć, Wklepałem dane z thaiphoon do Ryzen Dram Calculator 1.7.3 . W kalkulatorze ustawiłem taktowanie ramu na 3000 Mhz na początek, czyli takie jakie mam z profilu XMP. I kicha , windows wywala przy ładowaniu blue screena. Co robię nie tak ?? Screny z programow : https://ibb.co/58fX2tQ https://ibb.co/dkPJQ96
  6. Fajnie. Czekam na informacje. Do zamknięcia. Kupione inne chłodzenie.
  7. Za wasza rada 1.244 V i w OCC godzinka bez błędów , CB R20 tez spokojnie. Dzisiaj idę pograć ale jutro dalej spróbuje zejść z napięciami. Jeszcze mała sprawa. Otóż na ustawieniach fabrycznych w biosie pokazuje mi napięcie Core V 1.46 a po manualnym OC procek chodzi stabilnie na 1.25 V . To normalne ze fabrycznie ustawiają tak wysokie napięcie ?
  8. Wczoraj godzinka grania w Division 2 na 1.275 i było okej zero problemow. W prime95 znowu miałem error po około 25 min tym razem na napięciu 1.281. Teraz pytanie czy OC nie stabilne czy to o czym wspomina Rebel.
  9. 1.281 chwilowo i prime bez błędów od 15 min.
  10. Error w prime95 po 15 min testu to zły znak co ?? Mam 4.2 Ghz i 1.275 V core.
  11. Obecnie testuje 4.2 na 1.275 V Core i póki co stabilnie. Mam jeszcze pytanie do doświadczonych posiadaczy Ryśka. W i7 6700k miałem ustawione 4.6 Ghz pod obciążeniem ale w spoczynku zegary spadały. Na ryzenie tez można tak ustawić ?
  12. CInebench r15 https://ibb.co/FkvkyD0 Prime95 10 min https://ibb.co/L9F0WM5
  13. Właśnie o to chodzi ze mam na sztywno 4.2 Ghz na 1.35 V a Core VID cały czas trzyma 1.1 V. Może to wina ze w biosie mam CPU LCC na auto ? W niektórych poradnikach w necie zalecali ustawiać Mode 3.
  14. Dzięki. Dzisiaj wieczorem spróbuję. EDIT: Pobawiłem się OC Ryzena. I mam pytanie. Obecnie takie ustawienia https://ibb.co/5GLNMQk . W kółeczku zaznaczyłem o jakie parametry mi chodzi. To normalne ? Procek na ustawieniach auto miał wahania Core VID nawet do 1.47 V
  15. Czyli spisuje info z typhoona, wpisuje w dram calculator a później zmiany w biosie i powinno wszystko działać ?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...