MQK 702 Napisano 9 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 Miałem w swoim zyciu dwa radeony r9 290 tri-x i wiem ze przy fabrycznej krzywej obrotów bylo dla mnie glosno wiec działałem na zmniejszonej krzywej aby bylo ciszej. Asus jest lepiej wykonany bardziej mi się podoba. Obydwie karty potrafią w środku obudowy zrobić mały piecyk. Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13230 Napisano 9 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 Właśnie! Buda. . . Przydałaby się jakaś karta co wyrzuca gorące powietrze na zewnątrz. Ale czy istnieje taka wersja? Poza referentem ofc. Cytuj Link to post Share on other sites
human_2010 225 Napisano 9 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 neoCzemu pozbyłeś się 970? Cytuj Link to post Share on other sites
DjXbeat 1045 Napisano 9 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 (edytowane) Lepiej się nie udzielać w tym temacie, jak był jeden troll to było w miarę ok, teraz jest ich multum i w dodatku łączą swe trollowskie siły, a ekipa ma to w rzyci. Dlatego wychodzę z inicjatywą społeczną w twoim kierunku "wyjdź i nie wracaj" - będzie jednego trolla mniej Miałem w swoim zyciu dwa radeony r9 290 tri-x i wiem ze przy fabrycznej krzywej obrotów bylo dla mnie glosno wiec działałem na zmniejszonej krzywej aby bylo ciszej. Asus jest lepiej wykonany bardziej mi się podoba. Obydwie karty potrafią w środku obudowy zrobić mały piecyk. Ja miałem Trixx'a i również przeszkadzał mi jego hałas. Niestety trafiłem na sztukę gdzie w pewnym zakresie obrotów plastikowa obudowa chłodzenia wchodziła w drgania i wydawała nieprzyjemny hałas. DjXbeat A jakie są najmniejsze obroty, które jestem w stanie ustawić? temperatury 80C w grach czy syntetykach? 80C dotyczy rozgrywki w Wiedźminie 3 czyli obecnie jednej z najbardziej wymagających-rozgrzewających gier. Pamiętaj, że obecnie mamy bardzo wysokie temperatury ~33C a to przekłada się na temperatury konkretnych podzespołów. Przy temperaturze pokojowej 23C R9 290 TriXX notuje ~75C przy 1750rpm. Nitro notuje takie same temperatury bo ma to samo chłodzenie i taki sam zakres pracy wentylatorów. Jak dla mnie 1750rpm jest głośne, dla innej osoby będzie to wartość zapewniająca ciszę. Wszystko rozchodzi się o Twoje wymagania Właśnie! Buda. . . Przydałaby się jakaś karta co wyrzuca gorące powietrze na zewnątrz. Ale czy istnieje taka wersja? Poza referentem ofc. Poza referentem to tylko woda zostaje Edytowane 9 Sierpnia 2015 przez DjXbeat Cytuj Link to post Share on other sites
MQK 702 Napisano 9 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 Podlinkuje ktos biosik r9 390x dla asus r9 290x asus... Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 9 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 Cytuj Link to post Share on other sites
human_2010 225 Napisano 9 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 @neo88czemu zmiana gtx 970 na radeona (290x) ? @Ragnar Lothbrok jakie najniższe obroty ma MSI? jak kultura pracy? Jakiś program do nagrywania? Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 9 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 (edytowane) jakie najniższe obroty ma MSI? jak kultura pracy? Najniższe, to ma 0% tryb pasywny Jakiś program do nagrywania? Nie używam takich programów, wcinają sporo klatek a i sam efekt jest marny, od AMD Raptr jest ale nie testowałem tego. Edytowane 9 Sierpnia 2015 przez Ragnar Lothbrok Cytuj Link to post Share on other sites
human_2010 225 Napisano 9 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 (edytowane) A obroty gdy już pracuje najniższe? Porównuje z nitro. Z góry dziękuje za odpowiedź Edytowane 9 Sierpnia 2015 przez human_2010 Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 9 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 Ale jak pracuje w grach czy tak normalnie podczas przeglądania internetu itd. ? Cytuj Link to post Share on other sites
human_2010 225 Napisano 9 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 (edytowane) Podczas przeglądania internetu będzie cały czas pasywnie?Ale jaką najniższa temperaturę jestem w stanie ustawić w programie, aby była cicha? Chyba, że już bez bawienia się ustawieniami wentylatorów taka jest. Powiedz coś o kulturze pracy Edytowane 9 Sierpnia 2015 przez human_2010 Cytuj Link to post Share on other sites
DjXbeat 1045 Napisano 9 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 (edytowane) Wszystko fajnie i pięknie tylko czemu nie raczyłeś pokazać reszty ustawień w "grafice" ? Czyżby pewne suwaki nie były maksymalnie w prawo? Ewidentnie widać, że ustawienia przycięte dlatego taka wydajność! 980 nie notuje takich wyników w tym miejscu w Uber + HW msaax4 no ale czego sie nie robi dla wypromowania swojej idei. Przykład prawdziwego fanboya - trolla. W środę wrzucę rozgrywkę z Nitro w prawdziwych ustawieniach Uber + HW Edytowane 9 Sierpnia 2015 przez DjXbeat Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 9 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 Podczas przeglądania internetu będzie cały czas pasywnie? Tak, jak gierki nie będziesz miał uruchomionej to karta będzie działała w trybie pasywnym a jej temperatura oscylowała w okolicach 52 do 56 C przy 62 załącza się wentylator na 14% przy 66 już na 25% wtedy już słychać że coś tam się kręci dopóki nie osiągniesz temperatury 60 to cały czas będzie tryb pasywny. Czyżby pewne suwaki nie były maksymalnie w prawo? I co jeszcze, może mi dodatkowo zarzucisz że na niskich gram? Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13230 Napisano 9 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 Z doświadczenia wiem, że dwie identyczne karty mogą się zupełnie inaczej zachowywać. Inny kawałek krzemu z którego został wykonany układ, wersja biosu a skończywszy na różnej partii pasty termo-przewodzącej. Cytuj Link to post Share on other sites
DjXbeat 1045 Napisano 9 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 (edytowane) I co jeszcze, może mi dodatkowo zarzucisz że na niskich gram? Nie - stwierdzam, że to nie są ustawienia Uber dlatego ich nie pokazałeś Przycięty zasięg widoczności roślin - tyle w temacie. Z doświadczenia wiem, że dwie identyczne karty mogą się zupełnie inaczej zachowywać. Inny kawałek krzemu z którego został wykonany układ, wersja biosu a skończywszy na różnej partii pasty termo-przewodzącej. Z tym się w 100% zgadzam. Miałem 2 sztuki GTX780 referent i z tym samym chłodzeniem i przy takim samym taktowaniu/napięciu jedna 780 notowała o 6C mniejsze temperatury. Warunki do pomiarów identyczne a wyniki zupełnie różne Edytowane 9 Sierpnia 2015 przez DjXbeat Cytuj Link to post Share on other sites
liczy2146 46 Napisano 9 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 A ja tam nie łapie już o co wam biega. Przecież gra wygląda dobrze , płynność znakomitą. Chyba o to chodzi. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 9 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 Nie - stwierdzam, że to nie są ustawienia Uber dlatego ich nie pokazałeś Przycięty zasięg widoczności roślin - tyle w temacie. To jutro kolejny filmik z cyklu, pokaż trollowi że się myli. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
human_2010 225 Napisano 9 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 Obroty w rpm na najniższych. Napisałeś że najniższe to 14% chyba to niemożliwe? Przy jakich obrotach (ile to %) jest słyszalna przy zamkniętej obudowie. Cytuj Link to post Share on other sites
macf2 168 Napisano 9 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 Mógłby ktoś wrzucić jak r9 380 4gb ma się w grach niby na youtobe są ale w każdym co innego, najlepiej wolf, gta V (gry bez dodatkowego wsparcia ze strony producentów gpu) już praktycznie jestem zdecydowany ale zawsze lepiej mieć pewność . Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 9 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 Obroty w rpm na najniższych. Napisałeś że najniższe to 14% Sorry, program tak pokazywał a wentylatory stały, najniższe obroty to 1100 RPM 25% Cytuj Link to post Share on other sites
sting3572 60 Napisano 9 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 To jutro kolejny filmik z cyklu, pokaż trollowi że się myli. Ragnar czym żeś ty to na miłość boską nagrywał . To jutro kolejny filmik z cyklu, pokaż trollowi że się myli. Dawaj jak najszybciej,buda zamówiona,głośniki zamówione,dysk też,została mi jeszcze tylko karta,powiedz mi dlaczego na moim miejscu nie zamówiłbyś 970 tylko 390,proszę o krótkie uzasadnienie swojej odpowiedzi Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 9 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 na moim miejscu nie zamówiłbyś 970 tylko 390,proszę o krótkie uzasadnienie swojej odpowiedzi Od dobrych kilku mc NV leci sobie po prostu w kulki, stabilnych sterowników brak i tak też zapewne zostanie na jeszcze długi czas, ktoś się pytał dlaczego neo88 sprzedał 970tkę, otóż miał dość "Sterownik Nvidia przestał działać" tak więc pozbył się problemu tak samo jak ja. To taki jeden większy problem który skutecznie zmniejsza przyjemność korzystania z komputera, wiele osób się na to skarży, więc nie ma tu miejsca na trollowskie teksty tamtego gostka. Cytuj Link to post Share on other sites
mulator 3173 Napisano 9 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 Czesław, myśle że pokazanie pełnych ustawień wyjaśni kto ma racje. Pokaż nam je bo rozumiem że to rzadna tajemnica. Czekam do jutra. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Viridescent 0 Napisano 9 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 Planuję zakup 980ti. Zapytam w tym temacie, bo chcę rzetelnej informacji. Ile konkretnie vram ma 980ti? 5gb+ ten tajny bufor czy 5.25 gb? Z tego co wiem to półtorej 970 więc z tego wynikałoby że ma tajny bufor, a dopiero titan używa pamięci w pełni. Cytuj Link to post Share on other sites
sting3572 60 Napisano 9 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 Od dobrych kilku mc NV leci sobie po prostu w kulki, stabilnych sterowników brak i tak też zapewne zostanie na jeszcze długi czas, ktoś się pytał dlaczego neo88 sprzedał 970tkę, otóż miał dość "Sterownik Nvidia przestał działać" tak więc pozbył się problemu tak samo jak ja. To taki jeden większy problem który skutecznie zmniejsza przyjemność korzystania z komputera, wiele osób się na to skarży, więc nie ma tu miejsca na trollowskie teksty tamtego gostka. "Sterownik Nvidia przestał działać",doświadczam tego coraz częściej . Może jednak wziąść 380-tke na high daje rade: nagrywane przed win 10 i nowymi sterownikami,które jak mówią wszyscy poprawiły jeszcze wydajność,za rok może niecały pascal,jak będzie dobrze to karta do żyda i wymiana. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts