kuba223 52 Napisano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 (edytowane) ja jestem bez karty i siedze na integrze. Chciałbym sobie kupić np 290x ale myśle że lepiej czekać do premiery nowych kart i wtedy coś kupić. Trudno trzeba się przemęczyć No wlasnie kojrze ze pisales to w temacie gdzie sam nie wiem co zrobic hehe a czy r380 x bedzie mial ramu tylko 3 gb??? bo obilo mi sie to gdzies..ale to chyba fake news.. i to bedzie rywal 970 czy 980? bo juz sie gubie... Edytowane 29 Stycznia 2015 przez kuba223 Cytuj Link to post Share on other sites
Głowa 216 Napisano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 Nie wiadomo jaka będzie numeracja i która to będzie ta topowa. Cytuj Link to post Share on other sites
toddlockwood 71 Napisano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 dlatego najrozsądniejsze jest czekanie bo dolar jest mocny i nie ma konkurencji. Jak jedno spadnie a drugie sie pojawi to ceny mogą ostro polecieć w dół i bedzie jeszcze w czym wybierać. Cytuj Link to post Share on other sites
szatkus 282 Napisano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 a czy r380 x bedzie mial ramu tylko 3 gb??? bo obilo mi sie to gdzies..ale to chyba fake news.. Wszystko wskazuje na 4GB. Cytuj Link to post Share on other sites
Głowa 216 Napisano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 (edytowane) 2.40 polecam Edytowane 30 Stycznia 2015 przez Głowa Cytuj Link to post Share on other sites
toddlockwood 71 Napisano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 Mogliby wypuścić nowe karty a nie nagrywają jakieś głupkowate filmiki 1 Cytuj Link to post Share on other sites
nowow1234 28 Napisano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 @Głowa "This is not a performance issue", Może i głupkowate, ale przyznajcie całkiem śmieszne. Cytuj Link to post Share on other sites
Głowa 216 Napisano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 @Głowa "This is not a performance issue", Może i głupkowate, ale przyznajcie całkiem śmieszne. Tak i ta hacząca piła, to było najlepsze w tym całym filmiku Cytuj Link to post Share on other sites
szatkus 282 Napisano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 Ale ten filmik jest żałosny Powinni wymienić swój dział marketingu już dawno temu. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
toddlockwood 71 Napisano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 filmik ma swój specyficzny klimat i humor - jednym sie podoba innym nie. Żałosne jest oszukać klientów, zataic info o produkcie.Zresztą zobaczcie...http://videocardz.com/54826/pcperspective-mobile-g-sync-confirmed-g-sync-module-unneededHahahahaha. To jest kurcze żałosne.A nawet myslałem żeby sobie poczekać na 970 8gb by nie mieć problemów z pamiecią... ale nie. Cytuj Link to post Share on other sites
szatkus 282 Napisano 31 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 (edytowane) @@toddlockwood, zupełnie nieśmieszny. Jakby podkreślali swoje zalety (wydajność/cena) to ok. Ale nabijanie sobie punktów wokół jakiejś pseudoafery, gdzie u nich dzieją się podobne rzeczy? Z G-Synciem to jest trochę pracochłonne, żebym chciał to rozgrzebywać, ale to nic dziwnego, że Nvidia ma deaktywowny A-Sync w sterownikach... Edytowane 31 Stycznia 2015 przez szatkus Cytuj Link to post Share on other sites
kuba223 52 Napisano 31 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 (edytowane) Naprawde strach pomyslec jakby Nvidia nabija ludzi w butelke gdyby byla sama na rynku.Tak robila by w bambuko klientow ze szok,nawet nie wiedzielibysmy jak jestesmy oszukiwani. z jednej strny kibicuje AMD ,bo tak tylko moza wywrzec nacisk na NV zeby robila lepsze rzeczy,z drugiej AMD samo ma kłopoty i ciezko im walczyc na rynku.Przydal by sie ktos trzeci ..... Edytowane 31 Stycznia 2015 przez kuba223 Cytuj Link to post Share on other sites
szatkus 282 Napisano 31 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 Wąsko patrzysz na świat. Jest trzecia, czwarta i pewnie nawet piąta firma, ale w niszy graczy AAA wytrzymały tylko dwie. Każda firma musi mieć coś unikalnego do zaoferowania. Nvidia przez jakiś czas oferowała wydajność i w odpowiednim momencie zaczepiła o parę innych punktów. AMD są efeketywni. Ciężko teraz wypatrzeć kolejny punkt zaczepienia na desktopach. Dla każdego innego gracza wejście w ten rynek to byłoby samobójstwo. Cytuj Link to post Share on other sites
Głowa 216 Napisano 31 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 Przydal by sie ktos trzeci ..... Zobacz jak ciężko było by wejść komuś trzeciemu. W dodatku 2 lat historii na tej grafice brakuje. http://www.vgamuseum.info/images/stories/doc/history.png Cytuj Link to post Share on other sites
nowow1234 28 Napisano 31 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 VIA całkiem dobrze sobie radziła. Cytuj Link to post Share on other sites
Blashix 137 Napisano 2 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 (edytowane) Kilka specyfikacji serii R 3xx. Jak widać u nowych radków r3xx TDP w górę, a u NVIDII TDP w dół. http://videocardz.com/amd/radeon-rx-300 Szykuje się większy piekarnik niż r2xx. Edytowane 2 Lutego 2015 przez Blashix Cytuj Link to post Share on other sites
szatkus 282 Napisano 3 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Te specyfikacje nie mają sensu. Wygląda na to, że autor zebrał wszystkie ploty na temat serii 300 i dodał nieco własnej kreatywności. Poza tym TDP Titana 2 też pewnie niskie nie będzie. Pomijając to, że Nvidia zaczęła trochę zaniżać TDP w serii 900. Chińczyki znowu wykresy rysują: http://www.chiphell.com/thread-1231917-1-1.html Wygląda realistycznie albo po prostu zrobił to zgodnie z przeciekami. P. S. koleś od pierwszego przecieku. P. S. 2 ten obrazek to zdjęcie wyspy Fiji. Cytuj Link to post Share on other sites
nowow1234 28 Napisano 3 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 @Blashix Jak będzie wydajniejsze od GTX 9xx, to TDP mi nie przeszkadza w ogóle. Cytuj Link to post Share on other sites
zulugula11 203 Napisano 3 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Jeśli te wykresy potwierdzą wydajność zapowiada się miodzio karta.Byle z cenami nie zaczęli szaleć. Cytuj Link to post Share on other sites
jorginto 251 Napisano 3 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Jeśli te wykresy potwierdzą wydajność zapowiada się miodzio karta.Byle z cenami nie zaczęli szaleć. Obawiam się, że mogą wyjść od poziomu GTX-a 980. Cytuj Link to post Share on other sites
toddlockwood 71 Napisano 3 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Czysta brutalna moc. - to sie liczy. Czytałem gdzieś ze amd zmierza do tego by można na jednej karcie grać w 4k. Oby się tak stało. To jedna karta do full hd starczy mi na wieki wieczyste. Cytuj Link to post Share on other sites
Blashix 137 Napisano 3 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 (edytowane) Jeśli te wykresy potwierdzą wydajność zapowiada się miodzio karta.Byle z cenami nie zaczęli szaleć. Ja liczę że będzie mniej watobójcza niż r2xx. http://www.purepc.pl/karty_graficzne/amd_przyszle_karty_graficzne_wyraznie_zwieksza_wydajnosc_w_4k Edytowane 3 Lutego 2015 przez Blashix Cytuj Link to post Share on other sites
nigrin 2 Napisano 3 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Ciekawe czy pojawia się modele pół pasywne, podejrzewam, ze wiele osób by poszło w tym kierunku, sam czekam Cytuj Link to post Share on other sites
szatkus 282 Napisano 3 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Czysta brutalna moc. - to sie liczy. Czytałem gdzieś ze amd zmierza do tego by można na jednej karcie grać w 4k. Oby się tak stało. To jedna karta do full hd starczy mi na wieki wieczyste. Z 4GB pamięci? Może być problem... Cytuj Link to post Share on other sites
toddlockwood 71 Napisano 3 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Z 4GB pamięci? Może być problem... Kupi się wtedy wersje 8gb. http://pclab.pl/news61803.html- gdyby sie okazało prawdą że 4=4 w crossfire da 8gb byłoby miło. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts