Skocz do zawartości

[Kolekcja] Minerały Coogera

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez buszi,

Recommended Posts

Kontynuując temat Workstacji, wpadł mi w oko streamerek. Nie spodziewałem się, że dojedzie praktycznie fabryczny komplet:

5cf0e039ca769e2f.jpg

Fajny jest ten faceplate w celu montażu w podwójnej zatoce 3,5". Tyle, że buda musiałaby mieć miejsce na conajmniej 3 flopy :D

Z zupełnie innego czasu i innej rzeczywistpści dojechały do mnie taka mumie (NOS)

d11b36fbae22b832.jpg

Kto wiedział bez sprawdzania na jaką płytę to pasowało? :P

• Lubię to 3
Godzinę temu, cooger napisał:

Generalnie DLC to było 486 w obudowie 386 :) Swego czasu bardzo pożadany upgrade  :)

Pożądanie to nie to samo, co porządny :) No musiałem wtrącić 3 grosze :D;) 

Pamiętam jak w 90 którymś do swojego Pentium 90 szukałem nagrywarki.... Na miasteczko, gdzie mieszkałem, może ze 2 osoby miały. A że nie chciałem biegać do gościa i płacić za każdą nagraną płytkę, usilnie zacząłem pożądać swojej :D I kupiłem HP z prędkością nagrywania x2......ależ to była jazda....

Czekanie na wysunięcie tacki, to jedno, a bluzgi, jak się bufor skończył, to drugie :hahaha:

@cooger - nie da rady zaktualizować fotek z pierwszych stron?

Edytowane przez marko22

Nie wiem tylko czy mi się chce wszystko edytować  :D Cos konkretnego Cię interesuje? Jesteśmy w trakcie remontu chałupy i jest już wybrane miejsce na LAB wiec kiedyś może będzie szansa obejrzec ten stuff ma YT.

Ogólnie wsio :D Ale to se mogę i na necie poszperać :P Chodziło mi bardziej o czytelność tego tematu. Bo znak wykrzyknika w miejscu zdjęcia trochę głupio wygląda i traci to na wartości poznawczej, jeśli jakakolwiek jest :) Ok. To czekam na muzem na YT :D 

• 3 tygodnie później...

Nope

16 minut temu, marko22 napisał:

@cooger.... A Dos-a masz na dyskietkach? :)

W sensie oryginał? Nie mam (chyba bo nie wiem do końca co kryje piwnica) i jakoś mam średnie parcie na to. W tamtych czasach w PL 90% jak nie więcej to był soft piracki więc po co mi oryginał ;)

Tym razem winny jest kolega @buszi. Wypatrzył, przysłał no i co było robić...

Co prawda nie ma pudełka, ale i tak kąsek:

8b4e8a6a9b8dce2bgen.jpg

57aa4f9aa8b9f679gen.jpg

A tak wygląda porównanie do OEMa:

13b01e56401c624fgen.jpg

Obróćcie sobie monitory bo fotosik nie pozwla mi bardziej obrócić fotek :pajac:

• Lubię to 2
  • Popieram 1
21 godzin temu, cooger napisał:

Pewne rzeczy są ulotne jak ulotka ;)

Nawiasem mówiąc pod to NT 4.0 nalezy zdobyć płytę na EDO na 440FX i PII 266. Nie wiem czy w PL się znajdzie.

bez problemu znajdziesz

zkwz1Sw.jpg

na zdjęciu mój 325. Trudniej o desktopy z jednym slotem ale intelowskie płyty w wersji z SIMM72 trafiają się dość często.

20 godzin temu, marko22 napisał:

Miałem coś takiego :D

Ależ to była jazda....

jazda na FX bez SDRAM, AGP i UDMA33? Śmiem wątpić :D To była droga platforma tylko dla serwerów i to też częściej widywana z polaczeniu z PPro niż PII

Przecież nikt rozsądny tego nie chciał jak było wiadomo ze niedługo wejdzie LX który dość szybko zdobył popularność (także jak dual Slot).

• Lubię to 2