krankenhaus 5 Napisano 15 Października 2014 Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Wszystko fajnie, ale 970 to nie ten sam poziom cenowy co 780ti. 1,5k vs. 2k. Więc za 970 jeszcze przemawia cena . I naprawdę fajna grupka betonu się tu zebrała i zagłusza wszystkich, którzy próbują mieć inne zdanie niż oni. Smutne. Cieszcie się z tych swoich kart, tylko z jakiegoś powodu Nvidia przestała produkować tą świetną 780 ti. Może poprostu większość z was ma ból du*y, że kilka miesiecy temu przepłaciło? Ja jadę dzisaj odebrać badziew i szajz ze sklepu czyli 970. Czekam na obelgi lecące w moja stronę. 2 Link to post Share on other sites
jorginto 251 Napisano 15 Października 2014 Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Wszystko fajnie, ale 970 to nie ten sam poziom cenowy co 780ti. 1,5k vs. 2k. Ten dalej swoje. Przecież cała dyskusja zaczęła się od tego, że autor tematu miał do kupienia 970 i 780Ti w tej samej cenie. Ja jadę dzisaj odebrać badziew i szajz ze sklepu czyli 970. Czekam na obelgi lecące w moja stronę. I gratulacje, bo kupiłeś bardzo dobrą kartę. Chyba, że specjalnie w tym celu sprzedałeś 780/Ti/ 290X, to już nie było zbyt rozsądne posunięcie. 1 Link to post Share on other sites
krankenhaus 5 Napisano 15 Października 2014 Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Nie, sprzedałem 670 No wiesz ja dalej w zaparte tak samo jak wy. Nie bez przyczyny napisałem beton Link to post Share on other sites
jorginto 251 Napisano 15 Października 2014 Udostępnij Napisano 15 Października 2014 zaparte tak samo jak wy. Bo jeżeli odchodzimy od sedna tematu, to cała dyskusja traci sens. Link to post Share on other sites
MasterBarti 945 Napisano 15 Października 2014 Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Sorry ale nie mogłem się powstrzymać, niezły ból 4 liter mają niektórzy w tym temacie http://www.reactiongifs.com/wp-content/uploads/2011/05/tumblr_ljh0puClWT1qfkt17.gif Najbardziej chce mi się śmiać z fanbojów nvidii którzy sprzedali bardzo mocne karty, wręcz porównywalne i rzucili się na nowe maxwelle jak Reksio na szynkę, toż to prawie fanboizm jak w przypadku apple. Poprzedni model staje się do d... jak tylko wyjdzie następca, mimo iż nie wniósł praktycznie nic. To tylko kawałek elektroniki a niektórzy to się chyba modlą do niego... PS: Ciekawe kto pierwszy się oburzy na mój post, sorry ale prawda w oczy kole. 2 Link to post Share on other sites
leon691 39 Napisano 15 Października 2014 Udostępnij Napisano 15 Października 2014 (edytowane) Dobra beton - przyznajcie, że 970>780Ti (a w SLI nawet 970>>780Ti bo Keplery mają miejscami jakieś dziwne dropy i przez to śmieszny minimalny FPS) i pozwolimy wam odejść (bez orzekania o winie). Aha, wasi adwokaci robią jeszcze dobrze naszym. Peace. Edytowane 15 Października 2014 przez leon691 Link to post Share on other sites
krankenhaus 5 Napisano 15 Października 2014 Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Nie, no to akurat są brednie. 780ti>970 Link to post Share on other sites
jorginto 251 Napisano 15 Października 2014 Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Przecież kolega Leon już od dłuższego czasu robi sobie jaja. Nie zauważyłeś. Link to post Share on other sites
krankenhaus 5 Napisano 15 Października 2014 Udostępnij Napisano 15 Października 2014 A tak z czystej ciekawości, 780ti to nie jest przypadkiem Maxwell pierwszej generacji? Link to post Share on other sites
Funkie 1189 Napisano 15 Października 2014 Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Czas najwyższy zgłaszać takie rodzynki mające malo wspólnego z prawda. Link to post Share on other sites
leon691 39 Napisano 15 Października 2014 Udostępnij Napisano 15 Października 2014 (edytowane) Przypadkiem (nieprzypadkiem?) jest ostatnim Keplerem starej generacji Edytowane 15 Października 2014 przez leon691 Link to post Share on other sites
krankenhaus 5 Napisano 15 Października 2014 Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Dobra nevermind. Prawda jest taka, że kłócimy się tutaj o różnice w wydajności rzędu 10-15 FPS przy FHD. Czy to aż tak duża różnica? Co byśmy nie kupili to i tak bedziemy zadowoleni, a czy ktoś więcej zapłaci czy mniej to już jego sprawa. Gdybym mógł to i bym sobie z 980 SLI zrobił, ale mnie nie stać, chyba tule w temacie. Link to post Share on other sites
DjXbeat 1045 Napisano 15 Października 2014 Udostępnij Napisano 15 Października 2014 (edytowane) To ja dołożę trochę do pieca Pograjcie sobie na 970 z TXAA a potem na 780 z TXAA. Zobaczycie jak fajnie TXAA zapycha przepustowość i jednocześnie ubija 970 Edytowane 15 Października 2014 przez DjXbeat Link to post Share on other sites
leon691 39 Napisano 15 Października 2014 Udostępnij Napisano 15 Października 2014 (edytowane) Akurat 10-15FPS w tym samym segmencie wydajnościowym kart to jest BARDZO dużo. To czasem granica między płynną grą (60FPS a w ekstremalnych przypadkach dropami do 45FPS). Oczywiście w grach robiących 100FPS i więcej to raczej bez znaczenia (nie licząc przypadków CS-ów, battlefieldów i GoPRO-gamerów którzy graja w 120FPS i więcej). Generalnie jeśli chodzi o minimalny FPS 10-15fps to często przepaść, różnica w średnim to też istotna sprawa po to by w maksymalnym było to względnie bez większego znaczenia. Edytowane 15 Października 2014 przez leon691 Link to post Share on other sites
Gość Niuniek7 Napisano 15 Października 2014 Udostępnij Napisano 15 Października 2014 (edytowane) poprzedni model staje się do d... jak tylko wyjdzie następca, mimo iż nie wniósł praktycznie nic. Wniósł absolutną cisze w grach . Ver od MSI .Czy to nic? Każy ma swoje priorytety Miałem sli 770 i dropy były straszne to tylkp zle swiadczy o tej technologi . Na CF tego nie ma http://www.3dmark.com/3dm/4361867? Dajcie jakas wykrecona na max .gtx 970 do porownania wyniku grafiki. Bo twoja 780ti to nie jest wykrecona na maksa jak ci sie błedy wyswietliły w przeliczaniu pkt w 1 z wyników . http://www.3dmark.com/3dm/4247000 Masz całe 700 pkt wiecej w grapfic. Duzo -ale to całe 5% wiecej .WoW Edytowane 15 Października 2014 przez Niuniek7 Link to post Share on other sites
keczu 476 Napisano 15 Października 2014 Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Bo twoja 780ti to nie jest wykrecona na maksa jak ci sie błedy wyswietliły w przeliczaniu pkt w 1 z wyników . No przekrecilem karte i co z tego. Probowalem znalezc jak daleko pojdzie. W benchmarkach chyba chodzi o najlepszy wynik. Na co dzien karta w grach chodzi z taktowaniem 1350- 1385 Mhz bez problemu. W 3d marku troche wiecej wiecej bez zadnych artefaktow. Tak dla przypomnienia , jak widzisz wszystko ok przy taktach jakie widac , wszystko na max bez AA, FHD. Link to post Share on other sites
Gość Niuniek7 Napisano 15 Października 2014 Udostępnij Napisano 15 Października 2014 (edytowane) Dobra to ja może zapytam. Jakimi kryteriami kierujecie się przy wyborze karty graficznej? - Wydajność - Cena - Kultura pracy (hałas jaką karta generuje). - Temperatura - Zużycie energii zuzycie absolutnie mnie nie interesuje . W 1 kolejnosci wydajnosc ale jak mnie nie stać to wiadomo ze ograniczeniem bedzie cena tak czy inaczej bo co z tego ze dzisiaj mnie stać na gtx 980 jak 2 lata temu nie było a za 5 to moze mnie nie stać na gt 430 np . tempreatura? A co mnie to obchodzi .Niech sie karta rozpłynie .kultura pracy hmm trudny temat .Zawsze grzebałem przy kartch bo standardowo były głosne .Oczywiscie bez fizyczne a przynajmniej nie zauwazalnej ingerencji przez serwis - w końcu gw jest mi potrzebna az do hd7970 która pomimo zabiegów nie dała sie na tyle ustawić aby była cisza .Dlatego doceniam GTX 970 ver od MSi bo nie dość ze absolutna cjsza w grach co w HIGH END to rzadkość to jeszcze palca do tego nie przyłozyłem bo producent kart tak perfekcyjnie dobrał radiator i mape wentylatora. Pograjcie sobie na 970 z TXAA a potem na 780 z TXAA. Zobaczycie jak fajnie TXAA zapycha przepustowość i jednocześnie ubija 970 Spreecjalnie pogram w crysis 3 i sprawdze bo o ile mnie pamieć nie myli to np na hd7970 nie było zadnego spadku z TXAA czy off . Chyba ze tam było inne .Nie pamietam juz bo troche w to nie grałem Edytowane 15 Października 2014 przez Niuniek7 Link to post Share on other sites
MasterBarti 945 Napisano 15 Października 2014 Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Wniósł absolutną cisze w grach . Ver od MSI .Czy to nic? Każy ma swoje priorytety Myślę, że taki MSI 780Ti http://www.techpowerup.com/reviews/MSI/GTX_780_Ti_Gaming/23.htm nie wiele odstaje od tej idealnej ciszy 970ki, i wydaje mi się że jeśli miałbyś zamkniętą budę z jakimikolwiek wentylatorami ustawioną w normalnym miejscu (nie obok monitora) to pewnie nie zauważyłbyś różnicy. Link to post Share on other sites
Amok2 940 Napisano 15 Października 2014 Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Co najbardziej rzuca się w oczy, to jakość wykonania nowych GTXów i tego żadnymi argumentami się nie zmieni. Asus jeszcze jest ok, metalowa ramka, ładny backplate, ale MSI to porażka. Płacisz 1500 zł za kartę i dostajesz plastikowego brzydala, bez usztywnienia, który przez to opada w slocie, ale grunt że się dobrze podkręca... Jak ktoś miał okazję trzymać w rękach pudełko np. z GTX 780 Lightning, które waży z tonę, to będzie wiedział o czym mówię. Po prostu wiesz ze płacisz za klasę premium, dostajesz dużo kabelków, przejściówek, mostek sli, wszystko czego możesz potrzebować a całość starannie zapakowaną i obklejoną folią, żeby uniknąć jakiś zarysowań. W nowych kartach dają przejściówkę VGA i znaj łaskę pana. xd Rozumiem, że cieli koszty, żeby karty były tańsze, ale jak dla mnie sprzedawanie takiego półproduktu jest przegięciem. Osobiście wydając takie pieniądze oczekiwałbym czegoś więcej, ale jak widać współczesnemu klientowi bardzo łatwo dogodzić. Link to post Share on other sites
Funkie 1189 Napisano 15 Października 2014 Udostępnij Napisano 15 Października 2014 (edytowane) dlatego zrobili takie chłodzenia, żeby się plastik nie stopił Edytowane 15 Października 2014 przez Funkie Link to post Share on other sites
Gość Niuniek7 Napisano 15 Października 2014 Udostępnij Napisano 15 Października 2014 (edytowane) Co najbardziej rzuca się w oczy, to jakość wykonania nowych GTXów i tego żadnymi argumentami się nie zmieni. Asus jeszcze jest ok, metalowa ramka, ładny backplate, ale MSI to porażka. Płacisz 1500 zł za kartę i dostajesz plastikowego brzydala, bez usztywnienia, który przez to opada w slocie A no fakt MSI przycieło na blckplate i dało pseudo usztywniajaca blache od 2 stony to na pewno duzy minus ale ta karta nie tyle co opada co sie wygina juz od połowy długości ale grunt że się dobrze podkręca... Rozumiem ze niechcacy przedstawiłes jej duzy plus w całkokształcie minusów Funkie ty chyba nie miałes w łapkach tej karty . Jesteś w stanie trzymać rurki blisko rdzenia w grach i sie nie poparzysz Edytowane 15 Października 2014 przez Niuniek7 Link to post Share on other sites
Funkie 1189 Napisano 15 Października 2014 Udostępnij Napisano 15 Października 2014 @up Nie nie miałem, a tamto to była ironia. Link to post Share on other sites
leon691 39 Napisano 15 Października 2014 Udostępnij Napisano 15 Października 2014 (edytowane) Amok widzisz, jeden lubi ciężkie pudełka i jak mu Chinczyk gówienek do środka nawrzuca (za które dodatkowo zapłaci przy zakupie), a inny jak mu hu..wej pamięci Hynixa do karty nie wsadzą...Ale ty głupoty pleciesz. Akurat ta wersja Lightinga jest cieniutka, i coś mi mówi , że zapłaciłeś za nią sporo, i że codziennie musisz pudełko ważyć żeby się dowartosciować...Am I right? Edytowane 15 Października 2014 przez leon691 Link to post Share on other sites
Lord_Krecitsqa 1365 Napisano 15 Października 2014 Udostępnij Napisano 15 Października 2014 ty chyba nie miałes w łapkach tej karty . Jesteś w stanie trzymać rurki blisko rdzenia w grach i sie nie poparzysz Trzymasz kartę graficzną w rękach podczas grania ??? Link to post Share on other sites
Gość Niuniek7 Napisano 15 Października 2014 Udostępnij Napisano 15 Października 2014 http://i.smog2.pl.sds.o2.pl/bg.smg2_5ff908d9ec353e7b379964052a188ffb.jpg Radeona tak sprawdzałem ale juz nie Link to post Share on other sites
Recommended Posts