DyndaS 2307 Napisano 28 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Października 2015 Tak się zastanawiam po co Ci ten predator skoro i tak z tego co widze to wymienisz ~80% zestawu. Taniej by wyszło kupić osobno pompkę, rez i chłodnicę Za 450 zł byś nie kupił ? Nie mogę dać chłodnicy na dół, bo predator na to nie pozwala, a i tak bym nie chciał. Jeśli już to predator front + 120 back. Triton na 5V był dla mnie głośny też. Ogólnie jak czytałem to ludzie zachwalają prace pompki, ale to już dam znać jutro, bo dziś nie mam czasu tego ogarniać. Widziałem jak to wygląda na froncie i Ci powiem, że całkiem fajnie. Link to post Share on other sites
PatrykT 6221 Napisano 28 Października 2015 Udostępnij Napisano 28 Października 2015 Nie no, 4,5 stówki to bardzo dobra cena. Zwracam honor 1 Link to post Share on other sites
MQK 702 Napisano 28 Października 2015 Udostępnij Napisano 28 Października 2015 Widziałem jak to wygląda na froncie i Ci powiem, że całkiem fajnie. Podeślij foto. Link to post Share on other sites
DyndaS 2307 Napisano 29 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 29 Października 2015 (edytowane) No to tak na obecną chwilę wrażenia z predatora Pompka sama w sobie jest cicha ale sporo wibracji przechodzi na obudowę. Dead silent nie wiem czy uzyska nawet po wyeliminowaniu tych wibracji (jeszcze nie jest to dobrze odpowietrzone), ale jak ja mówię, że jest cicha to pewnie większość nie będzie jej nawet w ogóle słyszeć Vardary na max (2200 rpm) tak wieją, że ze zdjętym panelem frontowym dmuchając przez chłodnicę czułem jeszcze wyraźny podmuch metr za obudową Zrobiłem testy grając po 30 min w Far Cry 4 przemierzając ciągle tą samą trasę, sprawiając aby wszystko było możliwie jak najbardziej identycznie rozegrane. NH-D14 1) Noctua 2x przez spliter (odczyt ze 140mm) - 715 rpm. Nie wiem ile na 120. 2) Wentylatory 3x phanteks 675rpm + redux coś koło tego. Temp rdzeni maks: 59 61 61 57 Średnie (na oko bliżej końca grafu): 53 53 55 53 Predator 1) Vardary - 950 rpm. Dałbym ze 850-900 najlepiej ale tak się tutaj nie da. 2) Wentylatory: phanteks + redux - 675 + 750 - nie wiem który ile miał. Temp rdzeni maks: 47 46 49 44 Średnie (na oko bliżej końca grafu): 42 42 44 41,5 GPU straciło na tym i jest ~2 stopnie cieplej. Trzeba pamiętać, że buda straciła w pewnym sensie 2 wentylatory, a zarówno nh-d14 oraz predator mają po 2 sztuki na sobie. Przy tych 950 rpm. Jest stosunkowo głośno, lecz nie jest to szum powietrza, a przenoszone wibracje na budę zarówno z wentylatorów jak i pompki. Trzeba to będzie jakoś ogarnąć. Zdjęcia na szybko marnej jakości, więc średnio to wygląda. No ale coś tam widać : http://i.imgur.com/vPbgrOX.jpg?3 http://i.imgur.com/dfbhRsl.jpg?3 http://i.imgur.com/nO2Eu8b.jpg?4 http://i.imgur.com/sUQH031.jpg?3 Edytowane 29 Października 2015 przez DyndaS 2 Link to post Share on other sites
MQK 702 Napisano 29 Października 2015 Udostępnij Napisano 29 Października 2015 Daj jakiś wentyl na top, temp. gpu powinna się poprawić. Link to post Share on other sites
DyndaS 2307 Napisano 29 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 29 Października 2015 (edytowane) Jest tam przecież redux. Widać go też na ostatnim foto Najzwyczajniej karta zamiast dostawać podmuch chłodnego powietrza jak wcześniej dostaje lekko ogrzane przez chłodnicę. Jak mnie najdzie, to może jeszcze sprawdzę jakoś na dniach jak wyjdzie gdy zamontuje predatora na topie. Jutro chyba zrobię też jakieś lepsze foty, bo te tragedia. Edytowane 29 Października 2015 przez DyndaS Link to post Share on other sites
Vieworld 2608 Napisano 29 Października 2015 Udostępnij Napisano 29 Października 2015 1. trzeba wziąć też pod uwagę, że noctua w tak małej budzie zabierała sporą ilość miejsca więc ruch powietrza też był zachwiany 2. czemu ta chłodnica ma wentylatory z drugiej mańki zamontowane? Link to post Share on other sites
DyndaS 2307 Napisano 4 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 Chodzi Ci o frame? Nie da się inaczej, przez budowę Predatora... PCB na chłodnicy by wadziło o frame, a budy ciąć raczej nie chcę... jeszcze... http://i.imgur.com/CfTa0Zw.jpg?1 2 Link to post Share on other sites
MQK 702 Napisano 4 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 DyndaS widzę że wykupiłeś cały sklep z GTX'ami 970 Link to post Share on other sites
DyndaS 2307 Napisano 4 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 MSI pozostałość po gwarancji - cewki. Gigusia mam, a Asus kupiony pod blok Myślałem o używce, ale to co ludzie obecnie chcą za używane 970 to jakiś żart. Wziąłem po prostu na firmę, a i grę dostałem Link to post Share on other sites
Vieworld 2608 Napisano 4 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 a z ciekawości... czemu wszystko innej marki? a nigdzie nie widzę tutaj EVGA skoro wodować będziesz? Link to post Share on other sites
DyndaS 2307 Napisano 4 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 (edytowane) Tak jak już wspomniałem wcześniej. 1) MSI poleciało na gwarę przez cewki i dostałem zwrot kasy, a oni przy wysyłaniu chcą samą kartę i nic więcej. 2) Później kupiłem gigabyte i tak mam go do tej pory. 3) Nabyłem tanio blok + backplate do asusa, więc kupiłem strixa Edytowane 4 Listopada 2015 przez DyndaS Link to post Share on other sites
Ten_Wredny 2047 Napisano 4 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 A strata gwarancji po ingerencji w karty ASUSa? Link to post Share on other sites
Vieworld 2608 Napisano 4 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 czyli... to będzie Tri-SLI czy nie będzie? Link to post Share on other sites
PatrykT 6221 Napisano 4 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 czyli... to będzie Tri-SLI czy nie będzie? Tak jak już wspomniałem wcześniej. 1) MSI poleciało na gwarę przez cewki i dostałem zwrot kasy, a oni przy wysyłaniu chcą samą kartę i nic więcej. czyli nie będzie 1 Link to post Share on other sites
DyndaS 2307 Napisano 4 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 (edytowane) A strata gwarancji po ingerencji w karty ASUSa? Tutaj sprawa jest dyskusyjna... Znam osobę która zerwała plombę i bez problemu uznali gwarancję. Czytając kartę gwarancyjną asusa w przypadku kart nie ma nic o tej plombie i braku możliwości jej zerwania co wygląda zupełnie inaczej w przypadku notebooków. Pisząc na forum asusa ktoś od nich mi na maila odpisał totalnie niejednoznaczną odpowiedź. Sama naklejka w sobie też nie ma żadnego napisu. Ogólnie wydaje mi się, że jeśli sam jej nie uszkodzisz fizycznie podczas demontowania chłodzenia, to raczej nie będzie problemów z ewentualną gwarancją. No ale nie ma 100% pewności. MSI znów ma naklejki gdzie jest informacja o utracie gwarancji w przypadku jej zerwania gdy... ... na ich forum napisali, że można zdjąć chłodzenie i nie będzie problemu z gwarancją chyba, że sam fizycznie uszkodzisz kartę. czyli... to będzie Tri-SLI czy nie będzie? Troll ? Edytowane 4 Listopada 2015 przez DyndaS Link to post Share on other sites
Vieworld 2608 Napisano 4 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 (edytowane) wybacz, za dużo na głowie i chyba nie ogarniam tego co czytam dziś co do gwarancji z tego co pamiętam Asus na którymś forum (chyba oveclockers) się wypowiadał w sprawie serii 7xx niedawno, że w przypadku zmiany chłodzenia na wodne przyjmują kartę na gwarancję o ile nie jest ona zalana. Edytowane 4 Listopada 2015 przez Vieworld Link to post Share on other sites
MQK 702 Napisano 4 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 (edytowane) Pisałem z asusem na fc i na ich stronie. Otzymalem jednoznaczną odpowiedź że jeżeli zerwe plombe to po gw. Edytowane 4 Listopada 2015 przez neo88 Link to post Share on other sites
DyndaS 2307 Napisano 5 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 (edytowane) Najbardziej mnie ciekawi fakt, że nigdzie nie masz napisane, iż jest to plomba gwarancyjna, tak jak to ma miejsce w przypadku MSI. Nie ma też nigdzie info w karcie gwarancyjnej, że w przypadku zerwania plomby tracisz gwarę Tak teoretycznie, to skąd ktoś ma wiedzieć, że jeśli to coś się zerwie tracisz gwarę Jak już wspominałem wygląda to raczej tak, że raczej nie powinno być problemu o ile sam jej nie uszkodzisz jakoś fizycznie. Malik kiedyś odsyłał 580, przy której zmieniał chłodzenie wiele razy, a przecież pozbył się plomby z karty i nie było problemu. Edytowane 5 Listopada 2015 przez DyndaS Link to post Share on other sites
BattleCrit 1065 Napisano 5 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 DyndaS zarzuć jakieś screeny temperatur procka Podoba mi się ten Predator może przy zmianie platformy dodać go do zestawu Link to post Share on other sites
corally 13 Napisano 5 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 Powiem ci że zadałem pytanie teraz do ASUSA, bo jednej rzeczy nie rozumiem EK WATER BLOCKS wyprodukował blok na moje GPU, R9 290 DCII, to po jaką cholerę zawracają sobie głowę robieniem takiego bloku jak traci się gwarancję, mało kto zdecyduje się na takie rozwiązanie... Link to post Share on other sites
imiemichal 979 Napisano 5 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 Zwykły Kowalski nie decyduje się na wodowanie GPU, tak samo bloki GPU są produkowane dla odpowiedniej grupy docelowej. Link to post Share on other sites
corally 13 Napisano 5 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 No tak masz rację, ale tylko ASUS ma takie kretyńskie zasady dotyczące gwarancji .. Link to post Share on other sites
MQK 702 Napisano 5 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 DyndaS nie pisałem tego żeby ci życie utruć! "Ciekawe, bo karty MSI mają plomby a bez problemu można zerwać i montować bloczek wodny. Trundo wiecej asusa nie kupię obecną karte muszę sprzedać." ODP ASUSA: "Witam, Naruszenie plomby oznacza dla Pana naturalnie utratę gwarancji. Każda manualnaingerencja w sprzęt skutkuje tym samym. ASUS udziela Panu gwarancji na sprzęt wpostaci fabrycznej, nie w jakiejkolwiek modyfikowanej. Pozdrawiam" Link to post Share on other sites
DyndaS 2307 Napisano 5 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 (edytowane) Mi pamiętam, że odpisał trochę inaczej: Nalepka o której Pan pisze jest plombą gwarancyjną. Jej zerwanie spowoduje odmowę naprawy przez serwis podczas reklamacji. Otrzymuje Pan gwarancję na kartę w fabrycznej konfiguracji, fabryczna konfiguracja powinna zapewnić Panu właściwe działanie karty zgodne ze specyfikacją. Modyfikacja parametrów karty lub jej komponentów moze negatywnie wpłynąć na jej działanie, modyfikując kartę robi to Pan na własną odpowiedzialność ze świadomością że uszkodzenia powstałe na skutek modyfikacji nie będą trakotwane jako gwarancyjne. Niby, że plomba plombą, choć jak mówiłem, kilku osobom pomimo jej braku uznali. Właściwie to czy jest ktoś kto wysłał kartę do asusa bez plomby i mu odrzucili tylko i wyłącznie z tego powodu??? Z drugiej strony napisał: modyfikując kartę robi to Pan na własną odpowiedzialność ze świadomością że uszkodzenia powstałe na skutek modyfikacji nie będą trakotwane jako gwarancyjne. Czyli jak nie uszkodzisz jej sam to, że niby ok DyndaS zarzuć jakieś screeny temperatur procka Podoba mi się ten Predator może przy zmianie platformy dodać go do zestawu Testy wrzuciłem 1 stronę temu. Pamiętaj, że chłodnica jest na froncie i dając ją na top będzie cieplej, ponieważ karta ogrzewa powietrze którym przedmuchiwany jest radiator. Powiem ci że zadałem pytanie teraz do ASUSA, bo jednej rzeczy nie rozumiem EK WATER BLOCKS wyprodukował blok na moje GPU, R9 290 DCII, to po jaką cholerę zawracają sobie głowę robieniem takiego bloku jak traci się gwarancję, mało kto zdecyduje się na takie rozwiązanie... EK robi takie bloki ponieważ użytkownicy tego chcą. Co z tego, że nawet stracę gwarancję jeśli i tak chcę zawodować Edytowane 5 Listopada 2015 przez DyndaS Link to post Share on other sites
Recommended Posts