cooger 2076 Napisano 16 Maja 2021 Udostępnij Napisano 16 Maja 2021 Wiele kompow wogole nie miało tych plastików blokujacych. Slot sam w sobie ściśle trzyma proca. Te plastikowe proste szyny były zrobione pod PII, ich odbudowy miały zatrzaski. Pod PIII szyny były inne, z blokadą w połowie wysokości. Cytuj Link to post Share on other sites
dulu1 263 Napisano 16 Maja 2021 Udostępnij Napisano 16 Maja 2021 Z tego co widzę to ten adapter ma wcięcia w tym samym miejscu co celeron covington. A powołując się na grafikę google, to covington tej plastikowej obudowy nie miał. Cytuj Link to post Share on other sites
buszi 5545 Napisano 16 Maja 2021 Udostępnij Napisano 16 Maja 2021 Poskładałem kompa, została instalcja XP... I już ku**a wiem dlaczego nienawidziłem tego gówna! Formacik i instalacja przeszła szybko i sprawnie ale dobrać teraz do tego sterowniki to jest masakra. Zaraz się wk*****ę i Radeon poleci oknem, nie wiem co mnie pokarało, że go zamontowałem. 5 różnych sterowników, brakuje ciągle .Net. Chyba czwartę wersję próbuję zainstlować i ciągle nie działa. Ostatnia szansa i ląduje tam Suse, bo mnie krew zaraz zaleje. Cytuj Link to post Share on other sites
Krzysko 2569 Napisano 16 Maja 2021 Udostępnij Napisano 16 Maja 2021 Nie wyrzucaj, ja przygarnę xD W ECS K7VTA3/KT333 wylutowałem kondensatory, które niby miały zwarcie ale po wylucie się okazało, że jednak są dobre (przynajmniej tak wychodzi na teście diody, pojemności nie mam jak zmierzyć bo mam "tani" multimetr)... Wychodzi na to, że są zwarte 4 MOSFETy od zasilania CPU jeśli dobrze to mierzę co raczej nie wróży dobrze. Cytuj Link to post Share on other sites
buszi 5545 Napisano 16 Maja 2021 Udostępnij Napisano 16 Maja 2021 (edytowane) Badziewieona 9250 chcesz? To złom był jak wyszedł nawet xD Ostatnia deska ratunku, walnę SP2 i może coś wreszciu ruszy. Edytowane 16 Maja 2021 przez buszi Cytuj Link to post Share on other sites
dulu1 263 Napisano 16 Maja 2021 Udostępnij Napisano 16 Maja 2021 13 minut temu, buszi napisał: Poskładałem kompa, została instalcja XP... I już ku**a wiem dlaczego nienawidziłem tego gówna! Formacik i instalacja przeszła szybko i sprawnie ale dobrać teraz do tego sterowniki to jest masakra. Zaraz się wk*****ę i Radeon poleci oknem, nie wiem co mnie pokarało, że go zamontowałem. 5 różnych sterowników, brakuje ciągle .Net. Chyba czwartę wersję próbuję zainstlować i ciągle nie działa. Ostatnia szansa i ląduje tam Suse, bo mnie krew zaraz zaleje. a co tam składasz? I dlaczego nie od razu SP3? chcesz mieć "period correct"? No i jak instalujesz radeona to może spróbuj omega drivers? Jak instalowałem 2600pro na win2000 to wszędzie było napisane że pod ten system nie ma sterowników a omega jednak zadziałała i wszystko śmigało 7 minut temu, Krzysko napisał: Nie wyrzucaj, ja przygarnę xD W ECS K7VTA3/KT333 wylutowałem kondensatory, które niby miały zwarcie ale po wylucie się okazało, że jednak są dobre (przynajmniej tak wychodzi na teście diody, pojemności nie mam jak zmierzyć bo mam "tani" multimetr)... Wychodzi na to, że są zwarte 4 MOSFETy od zasilania CPU jeśli dobrze to mierzę co raczej nie wróży dobrze. Jestem w lekkim szoku że chce ci się naprawiać ten model Cytuj Link to post Share on other sites
Krzysko 2569 Napisano 16 Maja 2021 Udostępnij Napisano 16 Maja 2021 (edytowane) 4 minuty temu, dulu1 napisał: Jestem w lekkim szoku że chce ci się naprawiać ten model To tak czysto edukacyjnie - m.in. nauka lutowania. Znaczy lutowania takiego bardziej precyzyjnego bo transformatorówką to umiem się posługiwać xD Edytowane 16 Maja 2021 przez Krzysko Cytuj Link to post Share on other sites
buszi 5545 Napisano 16 Maja 2021 Udostępnij Napisano 16 Maja 2021 SP2 dało radę, od razu wykryło prawie wszystko z automatu. Nawet radzia choć i tak doinstaluję tego cholernego .Net 2.0 chociaż by stery oryginalne poszły. Wiem, że są Omegi ale nie chce mi się bawić specjalnie. Na razie to chcę sprawdzić czy wszystko w kompie jest sprawne. A jest to AOpen XC cube AV ale jaki model to za cholerę nie wiem, bo jest ich 4 albo 5. Cytuj Link to post Share on other sites
dulu1 263 Napisano 26 Maja 2021 Udostępnij Napisano 26 Maja 2021 Jak rozpoznać SB Live! z pozłacanymi gniazdami z 1998 roku? Cytuj Link to post Share on other sites
buszi 5545 Napisano 26 Maja 2021 Udostępnij Napisano 26 Maja 2021 W sensie model CT4620? Cytuj Link to post Share on other sites
dulu1 263 Napisano 26 Maja 2021 Udostępnij Napisano 26 Maja 2021 No właśnie gubię się w oznaczeniach. Chodzi mi o to, czy tylko live z pierwszej generacji miał oznaczenie CT4620? Cytuj Link to post Share on other sites
buszi 5545 Napisano 26 Maja 2021 Udostępnij Napisano 26 Maja 2021 Nie wiem. Wyszukałem po frazie SB L! + gold i zobaczyłem oznaczenia na fotach Więc pytam czy to jest to, bo jak tak to po modelu poznasz, zawsze jest napisane jaka to wersja. I jeśli dobrze widzę musi być na tyle karty wejścia jak tasiemka ATA do podpięcia jakiejś drugiej karty? Przynajmniej nowsze wersje tego nie mają. Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 26 Maja 2021 Udostępnij Napisano 26 Maja 2021 To był taki śledź dodatkowy. Tyle, że coś mi się kołacze, że jego też były dwie wersje. Cytuj Link to post Share on other sites
buszi 5545 Napisano 26 Maja 2021 Udostępnij Napisano 26 Maja 2021 Znalazłem na PCL: Cytat Sound Blaster Live! - pierwszy model, który ujrzał światło dzienne. W pudełku oprócz samego Live! znaleźć można było dodatkową, mniejszą kartę z dodatkowymi gniazdami, np. wejście i wyjście S/PDIF oraz Mini-DIN dla zestawów głośników Cambridge serii SoundWorks. Pierwszy Live! obsługiwał maksymalnie cztery głośniki. Karty te miały pozłacane gniazda. Cytuj Link to post Share on other sites
tomek11 178 Napisano 27 Maja 2021 Udostępnij Napisano 27 Maja 2021 (edytowane) Ta mniejsza karta to ta.. Edytowane 27 Maja 2021 przez tomek11 Cytuj Link to post Share on other sites
dulu1 263 Napisano 27 Maja 2021 Udostępnij Napisano 27 Maja 2021 A nie miałby ktoś CT4620 uszkodzonej? chodzi mi po glowie taki durny pomysł żeby zrobić swapa kondensatorów na nichicony serii FG xD Cytuj Link to post Share on other sites
dulu1 263 Napisano 1 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2021 Spotkał się ktoś może chociaż raz z tym chłodzeniem na naszych portalach aukcyjnych? Czy widmo? Cytuj Link to post Share on other sites
buszi 5545 Napisano 1 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2021 Fatal1ty nie ale ta zwykła wersja była raz czy dwa. Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 10 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2021 OSSC dojechało. Pochodziło wszystkiego kilka minut i... zdechło. Dzięki Ci Aliexpress! Nawiasem mówiąc miało jechać kilka dni bo niby z Francji a zajęło to ponad miesiąc. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
dulu1 263 Napisano 10 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2021 Wysyłaj im od razu fotki że nie działa i że chcesz refund Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 10 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2021 Nie ma co patrzeć raczej z jakiego kraju wysyłka . Też brałem z Ali z wysyłką niby do tygodnia z Polski . Zależało mi na czasie . Po 3 tygodniach nic nie przyszło . Wystąpiłem o zwrot kosztów i dostałem kasę . Przyszło po 6 tygodniach . 50% zawartości . To im zwróciłem za połowę . I dokupiłem gdzie indziej drugą połowę . Po tygodniu dostałem resztę pierwszego zamówienia . Kasy już im nie oddałem . Bo wydałem w drugim sklepie i nie będę za ich błędy płacił . Cytuj Link to post Share on other sites
buszi 5545 Napisano 10 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2021 Z Ali jest taka masakra ostatnio, że chyba od 2 lat nic nie biorę. Szkoda mi nerwów. To już wolę dopłacić te 30% i w januszexie kupić. Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 10 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2021 1 godzinę temu, dulu1 napisał: Wysyłaj im od razu fotki że nie działa i że chcesz refund Film im nagrałem Cytuj Link to post Share on other sites
dulu1 263 Napisano 13 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2021 O ile dobrze widzę, to od teraz, żeby przejrzeć jakikolwiek artykuł (łącznie z tymi starszymi - ważnymi dla nas) na konkurencyjnym pclolu, przekierowuje nas na komputerświat i ukazuje się paywall. Co myślicie? Dla mnie to troszeczkę cios Cytuj Link to post Share on other sites
anemus 228 Napisano 14 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2021 Słabo. Cios nie cios. Jak sobie pogrywają tak trzeba ich traktować - jako śmieć. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts