szambor5 4836 Napisano 11 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Kabel od GPU wygląda okropnie, puść go przepustem przy tacce. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
PatrykT 6221 Napisano 11 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Rada odnośnie zdjęć to nie rób ich na oknie pod światło, ustaw sobie przedmiot przed oknem tak żebyś ty z aparatem się znalazł między oknem a fotografowanym przedmiotem i powinno być lepiej, no i według mnie wyłącz lampę błyskową Cytuj Link to post Share on other sites
adam9871 901 Napisano 11 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Kabel od GPU wygląda okropnie, puść go przepustem przy tacce. Ok , dzięki tak zrobię. Rada odnośnie zdjęć to nie rób ich na oknie pod światło, ustaw sobie przedmiot przed oknem tak żebyś ty z aparatem się znalazł między oknem a fotografowanym przedmiotem i powinno być lepiej, no i według mnie wyłącz lampę błyskową Dzięki za radę na pewno się przyda , lecz dzisiaj był bardzo pochmurny dzień a mam dość ciemny pokój i bez lampy błyskowej się nie obędzie. Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 11 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 bez lampy błyskowej się nie obędzie.A i na to jest solucja. O ile masz aparat z możliwością ustawiania czasu otwarcia migawki to skorzystaj ze statywu (może być choćby z książek), użyj długiego czasu naświetlania i samowyzwalacza. Uzyskasz dużo lepszy efekt niż lampą. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
adam9871 901 Napisano 11 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Ok sprawdzę to jutro. Cytuj Link to post Share on other sites
Szymk0242 8 Napisano 11 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Szkoda że płyta nie jest w pełnym atx i nie zasłania całego wycięcia na backplate cpu. Według mnie powinieneś zrobić coś aby utrzymać jednolitą kolorystykę bo teraz za dużo jest tych kolorów: pomarańczowy,czerwony,biały,czarny. Nie uznawaj tego jako hejt tylko radę,ale oczywiście jeżeli tobie się to podoba to nie ma sensu nic zmieniać. Enthoo Pro to niesamowita buda z wielkimi możliwościami i wysoką jakością wykonania. Szczerze ci jej zazdroszczę . Obowiązkowo musisz kupić oplatane kable w kolorystyce na jaką się zdecydujesz tybardziej że masz piękną piwnicę. Gratuluje wydajnego pc. Szkoda że płyta nie jest w pełnym atx i nie zasłania całego wycięcia na backplate cpu. Według mnie powinieneś zrobić coś aby utrzymać jednolitą kolorystykę bo teraz za dużo jest tych kolorów: pomarańczowy,czerwony,biały,czarny. Nie uznawaj tego jako hejt tylko radę,ale oczywiście jeżeli tobie się to podoba to nie ma sensu nic zmieniać. Enthoo Pro to niesamowita buda z wielkimi możliwościami i wysoką jakością wykonania. Szczerze ci jej zazdroszczę . Obowiązkowo musisz kupić oplatane kable w kolorystyce na jaką się zdecydujesz tybardziej że masz piękną piwnicę. Gratuluje wydajnego pc. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
krzesuo 892 Napisano 11 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 (edytowane) Jest nawet poradnik, jak fotografować pecety : http://www.overclock.net/t/912437/how-to-photograph-your-rig Tylko wygasły linki do zdjęć, więc w sumie nieważne. Edytowane 11 Sierpnia 2014 przez krzesuo 1 Cytuj Link to post Share on other sites
adam9871 901 Napisano 11 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Jest nawet poradnik, jak fotografować pecety : http://www.overclock.net/t/912437/how-to-photograph-your-rig Tylko wygasły linki do zdjęć, więc w sumie nieważne. Profesjonalnej sesji PC nie robię , jeżeli będę miał taki zamiar to w ruch pójdzie lustrzanka od siostry. Szkoda że płyta nie jest w pełnym atx i nie zasłania całego wycięcia na backplate cpu. Według mnie powinieneś zrobić coś aby utrzymać jednolitą kolorystykę bo teraz za dużo jest tych kolorów: pomarańczowy,czerwony,biały,czarny. Nie uznawaj tego jako hejt tylko radę,ale oczywiście jeżeli tobie się to podoba to nie ma sensu nic zmieniać. Enthoo Pro to niesamowita buda z wielkimi możliwościami i wysoką jakością wykonania. Szczerze ci jej zazdroszczę . Obowiązkowo musisz kupić oplatane kable w kolorystyce na jaką się zdecydujesz tybardziej że masz piękną piwnicę. Gratuluje wydajnego pc. Szkoda że płyta nie jest w pełnym atx i nie zasłania całego wycięcia na backplate cpu. Według mnie powinieneś zrobić coś aby utrzymać jednolitą kolorystykę bo teraz za dużo jest tych kolorów: pomarańczowy,czerwony,biały,czarny. Nie uznawaj tego jako hejt tylko radę,ale oczywiście jeżeli tobie się to podoba to nie ma sensu nic zmieniać. Enthoo Pro to niesamowita buda z wielkimi możliwościami i wysoką jakością wykonania. Szczerze ci jej zazdroszczę . Obowiązkowo musisz kupić oplatane kable w kolorystyce na jaką się zdecydujesz tybardziej że masz piękną piwnicę. Gratuluje wydajnego pc. Szczerze mówiąć mi kolorystycznie się podoba , ideału nie ma a podzespoły wyrwałem w rewelacyjnych cenach . Poza tym nie liczy się tylko wygląd a też wydajność , znajdź mi lepszą płytę z 8 fazową sekcją zasilania w tej cenie. Oplotów nie planuję , Corsair RM ma bardzo ładne kable. Cytuj Link to post Share on other sites
Szymk0242 8 Napisano 11 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Ok Adam jak mówiłem jeśli tobie się podoba to nie ma sensu nic zmieniać tymbardziej jeśli wyrwałeś to w dobrych cenach . Tylko troche szkoda że nie kupisz jakiś ładnych przedłużek od bitfenixa na przykład Cytuj Link to post Share on other sites
MrPatryk 208 Napisano 11 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Ile to już sprzętu było rozpakowane na tym parapecie... 3 Cytuj Link to post Share on other sites
adam9871 901 Napisano 12 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Ok Adam jak mówiłem jeśli tobie się podoba to nie ma sensu nic zmieniać tymbardziej jeśli wyrwałeś to w dobrych cenach . Tylko troche szkoda że nie kupisz jakiś ładnych przedłużek od bitfenixa na przykład Pomyślę nad tym . Cytuj Link to post Share on other sites
bumbel123 3110 Napisano 12 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Przedłużki przydałyby się tutaj . Poza tym jest bardzo ładnie. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
adam9871 901 Napisano 12 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 (edytowane) Dzięki . Jakie przedłużki proponujecie ? Edytowane 12 Sierpnia 2014 przez adam9871 Cytuj Link to post Share on other sites
bumbel123 3110 Napisano 12 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Przedłużki najlepiej od Darmacza albo z Bit-Techu czarno-czerwone, tylko trochę efekt psuje żółte chłodzenie Sapphire. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Bichits 362 Napisano 12 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 a ten narzekał, że inna sapphira miała żółty kolor obdarty teraz sam musi zdzierać, aby to wyglądało Cytuj Link to post Share on other sites
adam9871 901 Napisano 12 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Pomyślimy , karta jest ładna a Ty Bichits nawet nie wiesz o co chodzi. Cytuj Link to post Share on other sites
Drzewo97 216 Napisano 12 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Mam taką propozycje: Na początek zająłbym się resztą, poczekał z przedłużkami. -Wymieniłbym wentylatory na jednolite, a najlepiej jednakowe -Rzeczywiście coś można zrobić z tą grafiką. Może cover? Jak to będzie zrobione to można się poważnie zastanowić co będzie najlepiej pasowało. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
eVerest 1092 Napisano 12 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Piękna obudowa szczere gratulacje! 1 Cytuj Link to post Share on other sites
adam9871 901 Napisano 12 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 (edytowane) Dzięki za sugestie , a więc w planach jak na razie mam: Zastąpienie wentylatorów Phanteksa i Zephyrów Be Quietami Pure Wings 2 140mm, Być może przedłużki , i wykombinowanie coś z kartą graficzną. Edytowane 12 Sierpnia 2014 przez adam9871 Cytuj Link to post Share on other sites
Szymk0242 8 Napisano 12 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 (edytowane) Adam a nie lepiej by było dołożć te 30zł ( no chyba że te pure wings 2 masz w dobrej cenie ) do wentyaltora silent wings 2 ? Ja bym na twoim miejscu nic nie malował żeby nie stracić gwary ale poprosił kogoś ( nie wiem czy elder taki rodzaj naklejek zrobi) żeby zrobił ci naklejke na te pomarańczowe wstawki. Edytowane 12 Sierpnia 2014 przez Szymk0242 1 Cytuj Link to post Share on other sites
adam9871 901 Napisano 12 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Według mnie nie warto , ponieważ miałem wersję 120mm w arc mini i spisywały się rewelacyjnie. Na 6 sztukach będzie 200 zł różnicy więc to sporo a potrzebuję 1x tył , 3x góra , 2x przód. Fakt dzięki za podsunięcie pomysłu skontaktuję się z kimś . Cytuj Link to post Share on other sites
Szymk0242 8 Napisano 12 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 (edytowane) Ok Adam a czy ten pure wings przepycha dobrze powietrze? Daje radę z filtrami przeciwkurzowymi ? Edytowane 12 Sierpnia 2014 przez Szymk0242 Cytuj Link to post Share on other sites
adam9871 901 Napisano 12 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Radzą sobie bez problemu . Cytuj Link to post Share on other sites
Szymk0242 8 Napisano 12 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Według mnie najlepiej wyglądałby ten radek cały czarny a kolorystyka czerwono-czarna. a co do kabli to powinieneś kupić przedłużki atx 24 pin, 6pin i 8pin do karty graficzej, 8 pin do zasialnia procesora i obowiązkowo usb 2.0 i HD Audio które mają wszystkie kolory tęczy . Osobiście używam przedłużek od bitfenixa i powiem szczerze że jakość wykonania stoi na najwyższym poziomie- gęsty nie prześwitujący oplot,żywe kolory i na szczęście nie ma w takich kablach jak 24pin czy 8 pin termokurczy jak u nzxt. Ja osobiście nie polecałbym darmacza ponieważ słyszałem że realizacja zamówienia trwa wieki, ale mogę się mylić. Jeśli nie bitfenix to najlepszy jest bit-tech. Oczywiście to moje zdanie. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
adam9871 901 Napisano 12 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 (edytowane) Dzięki Ci wielkie za pomoc , najbardziej się udzielasz w tym temacie jestem Ci za to bardzo wdzięczny . Przedłużki zapewne zamówię na http://www.modding.bit-tech.pl/sklep/pl/ czarno-czerwone. Edytowane 12 Sierpnia 2014 przez adam9871 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts