sevae 8 Napisano 29 Marca 2009 Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Jak w temacie: Mi w pamięci zapadł Stonekeep: fragment zaczyna się w 2'30'' tego filmu: http://www.youtube.com/watch?v=xFUTyvvtmTQ Oblivion: wejcie do Shivering Isle Alien Vs Predator 2: gra jako Marrines była straszna Cytuj Link to post Share on other sites
Jacek Wiśniowski 3 Napisano 29 Marca 2009 Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Wiele jest takich scenek, chyba nie dam rady wybrać jednej... Może coś z Dune 2 albo pierwszego Quake. Cytuj Link to post Share on other sites
Xasfer 0 Napisano 29 Marca 2009 Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Oj, ja w Quake'a grałem jak miałem 5 lat Piękna gra, nawet teraz mam ją na kompie i wracam do starych zabójców kart graficznych A z obecnych gier to chyba 1 misja Dead Space'a. Cytuj Link to post Share on other sites
Marcin Sieradzki 1 Napisano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 http://www.youtube.com/watch?v=pKBnJSJQiOw Ten etap! Pamiętam, że to było jakoś w okolicach 1994-1995. Serce waliło mi jak dzwon ...i te 5% na koniec bez amunicji! Cytuj Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 7 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Doom 3 poziom "Piekło", grywam w nocy i pamiętam że było "strasznie" Cytuj Link to post Share on other sites
STALKER__PL__ 4 Napisano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Quake 4 pierwsze spotkanie z kobieta Cytuj Link to post Share on other sites
kopec23 10 Napisano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Half-life - Wiele scen ze wszystkich części gry, między innymi z pierwszej części intro i eksperyment, z dwójki Nova Prospect, Episode 1 - początek, zakończenie, a Episode 2 - wystrzelenie Rakiety i zamknięcie portalu Max Payne - "Jesteś bohaterem gry komputerowej Max..." i jeszcze "Nadajemy na żywo z miejsca zbrodni" Gothic - "Witamy w kolonii" To by było tak na szybko. Cytuj Link to post Share on other sites
Radical 1 Napisano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Duke Nukem 3d - Modelka w kinie Cytuj Link to post Share on other sites
fragblo 2 Napisano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Duke Nukem 3d - Modelka w kinie Hahaha padłem jak wyżej !!! a do tego mały szok, który przeżyłem jak zobaczyłem gta3 po gta2 (a po tygodniu grania wolałem gta2 od gta3) Cytuj Link to post Share on other sites
_nick_ 19 Napisano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Gothic - "Witamy w kolonii" O tak gothic to było coś do tej pory niespotykanego, bardzo wciągająca gra z niesamowitą fabułą i jak na tamte czasy znakomitą grafiką ze światem, w którym tętni życie. Cytuj Link to post Share on other sites
kopec23 10 Napisano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Gothic dzięki fabule i właśnie wykreowaniu żyjącego świata do dziś jest bardzo grywalny, bo grafika jednak nie jest w stanie wytrzymać wpływu czasu. Duke Nukem 3d - Modelka w kinie Kiedy to było... Autentycznie o tym zapomniałem. Cytuj Link to post Share on other sites
O.C MIZIU-KIZIU 2 Napisano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Gothic dzięki fabule i właśnie wykreowaniu żyjącego świata do dziś jest bardzo grywalny, bo grafika jednak nie jest w stanie wytrzymać wpływu czasu. Gothic na zawsze będzie moją najukochańszą grą, fabuła powodowała iż byłem w grze razem z bohaterem a las nocą cud. Cytuj Link to post Share on other sites
grynkowski 0 Napisano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 - Na pewno pierwszy KotOR i znany już punkt zwrotny gdy wróg (...) - Także pierwszy Gothic gdy okazało się kim jest Śniący i cała misja na cmentarzysku orków. - Oczywiście moment z Diablo II w którym udało mi się zabić Baala na piekle - początek GTA III Strasznie dużo tych wszystkich gier było przez te lata nie wiem czemu teraz mam w głowie pustkę Cytuj Link to post Share on other sites
STALKER__PL__ 4 Napisano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 O takk Kotor jedynka przypomnial mi sie fragment zblizenia intymnego z Bastalia dostalem wtedy punkty ciemnej strony mocy chociaz szedlem droga dobra Cytuj Link to post Share on other sites
Rayeck 0 Napisano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Wiedźmin może nie klasyka bo dość nowa gra ale Zoltan Chivay uspakjany przez Geralta słowami "Spokojnie Zoltan, spokojnie" odpowiada: "Spokojnie jak na wojnie, tu pierdolnie, tam pierdolnie i znowu będzie spokojnie" w ogóle cała gra ma niesamowity klimat i wieeeeeelogodzinną fabułę z 3ma ścieżkami zakończenia polecam Cytuj Link to post Share on other sites
_nick_ 19 Napisano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Z tą wielogodzinnnie to bym polemizował Grę można przejść w 5 dni po 8h dziennie ze wszystkimi możliwymi w danej ścieżce misjami pobocznymi. Ale fakt, jak ktoś gra pierwszy raz to jest to gra na całe tygodnie, tym bardziej jeśli ktoś gra np. 3h dziennie. Gra ma klimat. Cytuj Link to post Share on other sites
Darodaredevil 1 Napisano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 dla mnie to cały Gothic jest klasyką Cytuj Link to post Share on other sites
Qpers 8 Napisano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Przedostatni Boss w Final Fantasy 3 na emulatorze (tak - wiem, że emulacja gier ze SNESa też jest złem) - miałem jeszcze wtedy 486'tkę i emulator lekko przycinał podczas zapisu stanu gry... zbliżając się do bossa nacisnąłem zapis gry i popędziłem do niego - okazał się nieco zbyt trudnym przeciwnikiem... Po wczytaniu stanu gry pojawiłem się podczas konwersacji z nim i już nie było odwrotu... Próbowałem jakoś anulować walkę, jednak nic z tego... Jakieś 20 prób pokonania go również nie przyniosło pożądanego efektu... Nawet nie chcę wspominać, ile godzin gry się zmarnowało... Po kilku latach oczywiście wróciłem do tego tytułu i zrobiłem z bossem należyty porządek! Cytuj Link to post Share on other sites
_nick_ 19 Napisano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Dwie ponad czasowe gry: Might & Magic VI oraz VII, nad siódemką spędziłem raz całe wakacje w liceum. w szóstkę grałem nawet w tym roku - grafika nie odstrasza bo gra ma klimat. Cytuj Link to post Share on other sites
Quantinum 0 Napisano 26 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 swat4...spara miałem...blue screen , krytyczny błąd i du*a blada i nie wiadomo co jeszcze z pozytywnych , ukonczenie fify06 w menedzera Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 26 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Demówka Carmageddon 2. Katowałem ją z pół roku. Cytuj Link to post Share on other sites
Pakryszkin 0 Napisano 26 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Heroes of Might and Magic 2 - Najlepsza część ze wszystkich! Kupiłem ją z 6 lat temu, razem z 1 i nic innego przez okrągły rok nie grałem. Do dziś w nią pykam na monitorze 24 calowym (skalowanie - obraz na 1/9 monitora). O dziwo działa bez problemu na viście x64 XD Cytuj Link to post Share on other sites
kopec23 10 Napisano 26 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 A ja sporo grałem w Heroes of Might and Magic III - to była chyba pierwsza gra przy, której podczas jednej sesji straciłem cały dzień (chyba 14 godzin siedziałem), a miałem wtedy chyba 8 lat. Cytuj Link to post Share on other sites
_nick_ 19 Napisano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 nie dałbym 8-mio latkowi tyle grać, ale trzeba przyznać że Heroes 3 to gra to której siada się wieczorem na 20 minut a kończy się o 7-8 rano . Cytuj Link to post Share on other sites
SCORP10N 0 Napisano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Hmmm... do tego należy zaliczyć moment, w którym po raz pierwszy odpaliłem Icewind Dale i The Elder Scrolls III Morrowind. A do jako takiej klasyki zaliczam również Baldur's Gate I i II, Gothic I i II, Legacy of Kain Soul Reaver, Defince i Blood Omen 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts