Rayeck 0 Napisano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Oblivion ? discuss Cytuj Link to post Share on other sites
_nick_ 19 Napisano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Hmmm... do tego należy zaliczyć moment, w którym po raz pierwszy odpaliłem Icewind Dale i The Elder Scrolls III Morrowind. A do jako takiej klasyki zaliczam również Baldur's Gate I i II, Gothic I i II, Legacy of Kain Soul Reaver, Defince i Blood Omen 2 Morrowind to pierwsza gra, którą odpaliłem i woda wyglądała... no jak woda, a burza to coś nie samowitego grafika nawet do dzisiaj jest ok. Cytuj Link to post Share on other sites
Darodaredevil 1 Napisano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 tak oblivion ma ciekawe pomysly i to postęp do przodu niby ale Morriwind był genialny.. A ja pod koniec byłem takim kozakiem ze prawie zabiłem dagotha ura w momencie gdzie podobno trzeba uciekac przed nim bo sie nie da Cytuj Link to post Share on other sites
SoundsGreat 1647 Napisano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 No jest tego trochę.. 1. Tak z 12 lat temu, gdy po raz pierwszy życiu wysadziłem w powietrze z 40 samochodów (oczywiście GTA 1). 2. Jak znalazłem czołg w GTA 2 3. Również Gothic, ale nie "witamy w kolonii" tylko moment gdy dotarłem do Starego Obozu (moje pierwsze RPG), stanąłem, obszedłem obóz znowu stanąłem i tak parę razy z myślą "jakie to wielkie" xD. 4. Na koniec jednego z wyścigów w NFS Most Wanted jest hopka i udało mi sie w taki sposób skoczyć, że na końcowy slajdzie byłem łeb w łeb z przeciwnikiem. 5. Wracając do Gothica - gdy spotkałem gadającego Orka. 6. Ogień w menu Diablo 2 oraz przerywniki filmowe. 7. Jerozolima w Assassins Cred. 8. Diada w Gaju Driudów w Wiedźminie xD. 9. Pościgi konne w Call of Juarez 10. Fakt, że GTA IV działa mi na średnich *kolejność przypadkowa Cytuj Link to post Share on other sites
aleks128 4 Napisano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Zakończenie całych serii MGSów.No może oprócz MGS4 w którym za bardzo dłużył się film końcowy. Ostatnia scena z NFS MW. Zakończenie F.E.A.R 2 Zakończenie Killzone 1 i 2 jeszcze coś by wpadło ale nie pamiętam i nie chce mi się pisać. Cytuj Link to post Share on other sites
copper 0 Napisano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 oczywiście 2 misja w Call of duty 2 chodzenie po rurach 10m nad niemcami. Cytuj Link to post Share on other sites
Matysior 1 Napisano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Najlepszy moim zdaniem jest mroczny filmik na końcu Diablo I - the best of the best Cytuj Link to post Share on other sites
Fenris 1 Napisano 7 Maja 2009 Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Jest kilka takich gierek. Dune 2, Morrowind, Ufo: enemy unknown, Black Crypt. Jako dziecko potrafiłem siedzieć przed nimi godzinami Cytuj Link to post Share on other sites
sevae 8 Napisano 12 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Nie zapomnę muzyki z tych gier: http://www.youtube.com/watch?v=XTRImJ1lGGY Cytuj Link to post Share on other sites
Utilizer 0 Napisano 29 Maja 2009 Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Contra - klasyk z pegazusa http://www.youtube.com/watch?v=OFwGgFOEZb4 Cytuj Link to post Share on other sites
Zeratul 1 Napisano 29 Maja 2009 Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 jak już niektórzy pisali - wiele jest takich fragmentów jak dla mnie tak na szybko wymyślone śmierć Baala na koszmarze w Diablo II jak nekromantą grałem a do tego oczywiście NFS MW (całe mi się podoba, przeszedłem ~12 razy , ale 2 ostatnie scenki są naprawdę fajne) można by do tego dorzucić jeszcze parę ciekawych fragów w UT2k4 lub rzadziej w UT'99 tekst z Fable, który wypowiadają jedne z Demon Doors (nie pamiętam nazwy lokacji); aby się otworzyły należy im dać jakiegoś kwiatka czy coś i usłyszymy tekst: "Oh, you really know how to treet the door" to chyba na tyle jak na ten moment, ale zapewne coś jeszcze sobie przypomnę pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
hunio 1 Napisano 29 Maja 2009 Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Dla mnie z tych nowszych gier to wiele scenek z GTA Vice City (jak np. odkryłem drugie miasto albo filmik zaraz na początku), Hitman: Kontrakty (nie wiem dlaczego, ale najlepiej wspominam), jak wyżej Most Wanted (ten przeskok przez rzekę) no i GTA IV (przedostatnia misja - gdy zostaje zabita panna młoda). Jak sobie coś jeszcze przypomnę to napiszę Cytuj Link to post Share on other sites
Cybul2 1 Napisano 29 Maja 2009 Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 A mnie najbardziej zapadł chyba w pamięci jeden dialog z Wiedźmina, kiedy gadało się z baraniną, to było jakoś tak: -Jak idą interesy? - Stare k nie chcą zdychać... I jeszcze jeden motyw w World of Warcraft jak w Queście dla krasnala pierwszy raz wlatuje się na gryfie do Miasta krasnoludków, to jest chyba Ironforge. Aha i jeszcze coś mi się przypomniało, był taki etap w Duku 3d w fast foodzie, i wkoło ciebie łaziła taka myszka miki i cały czas rzucała jakieś irytujace teksty, jak się ją w końcu rozwaliło to Duke mówił coś śmiesznego, już nie pamiętam co ale strasznie z tego lałem. Cytuj Link to post Share on other sites
Zeratul 1 Napisano 29 Maja 2009 Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 podobają mi się teksty w stalker clear sky jak się podejdzie do jakiegoś gościa z bronią, jest ich kilka ale są niezłe pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
game4you 47 Napisano 29 Maja 2009 Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 1. Jak znalazłem czołg w GTA 2 w 1mieście 2. Jak grałem w Resident Evil 2 i nagle wyskoczył mi krokodyl wielkości autobusu! (miałem wtedy jakieś 9lat) 3.Jak grając w Drivera2 wsiadłem do MINI przez tylną klape xD 4. Jak poraz pierwszy zobaczyłem GTA3 (przezroczyste szyby, trójwymiarowi ludzie) 5. Jak grając w STALKERa wszedłem w podziemia Agropromu i tam spotkałem pijawke (2:00 w nocy, absolutna cisza, wkręt maxymalny a tu nagle biegnie coś na mnie i tak sapie a ja widze tylko oczy ) 6. Jak odpaliłem Crysisa na high (7600GS) 7. Jak grając w Postala usłyszałem text który wypowiadał mężczyzna "nie zabijaj mnie jestem dziwicą... mam dzieci" "8. Jak grając w GTA IV uslyszałem text na ulicy "Co to ku*wa jest?" a później "nie zabijaj mnie" i "druga walka... ani myśle" 9. Pamiętam jak odpaliłem pierwszą gre na swoim komputerze - GTA Vice City i jeździłem piaggio po plaży Pamiętam też jak grając w Sims kazałem simsom wejść do basenu i zabierałem im drabinki albo paliłem dom ćwirów... Cytuj Link to post Share on other sites
Qpers 8 Napisano 29 Maja 2009 Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 "Oh, you really know how to treat a door" W niewiele gier na PC grałem ale ten tekst faktycznie zapada w pamięci! Zarumienione drzwi Cytuj Link to post Share on other sites
Zeratul 1 Napisano 30 Maja 2009 Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 @Qpers a jak ogólnie oceniasz fable'a i czy myślisz że wyjdzie druga część na PC sorka za offtop co do stalkera to właściwie cały klimat tej gry jest chyba niezapomniany pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Eversman 1 Napisano 14 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Po pierwsze witam - mój pierwszy post na forum. AvP - pierwsze 2 etapy Marinem...ani jednego obcego i puste magazynki Fallout - wiele momentów - rycerze króla artura, gadająca głowa, mechaniczny drwal, itp. GTA2 - no donation no salvation Cytuj Link to post Share on other sites
Rysioo 0 Napisano 14 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Diablo 1 - qwest z butcherem jak wychodzi ze swojej kanciapy i wali tekst " mmm fresh meat " Cytuj Link to post Share on other sites
Matysior 1 Napisano 14 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 nom butcher ma klimat, ale mój ulubiony to ten rycerzyk.. Landanchan? jakoś koło 12-13 lvla.. ;D i jeszcze fajny klimat gościa przed katedrą.. (o ile pamiętam)"please, listen to me. The arcibishop Lazarus, he led Us down to find the lost prince.. Now everyone is dead, killed by a demon he called The Butcher i cośtam dalej" xD wogóle o diablo 1 jest suuper strona : http://bk.angrenost.org/ Cytuj Link to post Share on other sites
_nick_ 19 Napisano 15 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Diablo 1 miał najlepszy klimat z tej serii blizzarda, popieram: walka z butcherem była niezła Cytuj Link to post Share on other sites
marcin_222 0 Napisano 15 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Ogólnie seria silent hill, te skrzeczące stwory które wypełzają normalnie "koszmar minionego lata" Cytuj Link to post Share on other sites
Darodaredevil 1 Napisano 15 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Jak poraz pierwszy w Dead Space natknąłem się na zwłoki potwora, podchodzę do nich a tu te zwłoki nagle się rzucają na mnie aż odskoczyłem od monitora tak to nagle się stalo Cytuj Link to post Share on other sites
Qpers 8 Napisano 15 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 @Qpers a jak ogólnie oceniasz fable'a i czy myślisz że wyjdzie druga część na PC Sorka umknął mi twój post wcześniej! Świetne, dynamiczne RPG moim zdaniem - nie jakaś nuda typu Baldurs Gate, czy Icewind Dale - przy tych grach można zasnąć! A Fable - wciąga! Cytuj Link to post Share on other sites
Junior 2 Napisano 15 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 chyba w nfs underground jak driftowałem na jakimś rondzie a może to było w jakieś młodszej z seri nfs'ów Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts