Skocz do zawartości

Recommended Posts

To nie jest niuans, to jest waga słów, których się używa, a które nijak się nie mają do sytuacji, którą chcesz przedstawić. ;) Poważny to jesteś w temacie o karcie muzycznej, także niedaleko. :)

Stoimy na dworzu. Ktos mowi "nienawidze takiej pogody". A przeciez w jezyku polskim, nienawisc to nasilniejsze negatywne uczucie, za ktore mozna zabic. Dlaczego wiec tak czesto ludzie go naduzywaja? Bo nie sa swiadomi jezyka i tak im wygodnie. Widzisz, ja korzystam z takich a nie innych slow, ale roznica jest taka, ze ja o tym wiem i mam tego pelna swiadomosc. :D

Taka poprawnosc to tylko na pierwszym roku studiow - "motyw studenta medycyny". Po pierwszym semestrze, rozpoznaje sie juz kazda chorobe. To takie absurdalne, ale i zrozumiale zarazem. Wtedy wlasnie czlowiek zaczyna rozumiec, ze zdobywa wiedze, ktora jest niedostepna dla zwyklych smiertelinikow. Tylko widzisz, na V roku studiow, czlowiek juz jest zdystansowany i kolokwialnie mowiac - guzik go to obchodzi. :wariat:

To nie ma nic wspólnego z wiedzą, czy też jej brakiem, z kierunkiem studiów, tylko z właściwym doborem słów. Ani niewolnictwa, ani wyzysku tu nie ma. Każde słowo ma swoją wagę i swoje znaczenie, to nie jest błąd polegający na stwierdzeniu, że nienawidzisz takiej czy innej pogody, bo to jest uproszczenie zwykłe.

Piszesz, że guzik obchodzi na V roku studiów, a wcześniej:

O nic mi nie chodzi. Kazdy czlowiek studiujacy Ekonomie, lubi odnajdywac te "chyty i smaczki" o ktorych czytal, czy sluchal na wykladach. Sprawia to frajde.

Odnosząc się do czegoś, co raczej każdy, nawet bez wykształcenia jest w stanie zauważyć. :D

Też mnie guzik obchodzi szczerze mówiąc to czy ktoś wie o czym mówi, czy nie, ale działa na mnie to tak samo, jak nazywanie złodziejem kogoś, komu niczego nie udowodniono. To jest po prostu szarganie czyjejś opinii.

Zgadzam się, że redakcja ma z tego profit większy niż użytkownik piszący MR, ale nie zgadzam się, że to wyzysk. Nikt niczym do niczego nikogo nie zmusza. Po prostu takie słowa są nie na miejscu.

Patrząc w druga stronę, załóżmy, że teksty do benchmarka piszą tylko redaktorzy. Dostają pieniądze, benchmark ma dużo większe koszty, użytkownicy nie dostają nic. Jesteś zadowolony. Większość użytkowników nie jest.

Teraz jest tak, że piszą użytkownicy, benchmark ma mniejsze koszty i dużo tekstów, użytkownicy są zadowoleni ponieważ mogą wybrać sobie nagrody za swoją pracę. Jesteś niezadowolony. Większość jest zadowolona.

Poza tym, redaktorzy benchmarka także piszą teksty, te najbardziej obszerne i najnowszego sprzętu, piszą testy itp. przecież nie jest tak że tylko użytkownicy tu piszą.

może wystarczająco wnikliwie się nie przyjrzałem tej debacie, więc zapytam wprost (i oczekuję prostej odpowiedzi, co nie znaczy, że zajmującej 2 słowa):

@Istvan

na co chcesz zwrócić uwagę tym Offtopiciem / co chcesz uświadomić / co Ci się nie podoba w bardzo dobrym systemie, że BMK za to, że userzy piszą m.in. mini-recki sprzętu, którego sam nie może przetestować, przydziela tym userowm punkty wg przelicznika 1pkt = 1zł w sklepie komputronik.pl :D

pozdrawiam

Nie wiem o co biega, jeżeli komuś nie odpowiada taka kolej rzeczy to niech po prostu nie sieje zamętu na forum. Co to da? Osobom którym to odpowiada, to dalej będą pisały teksty czy newsy i nic tego nie zmieni. Osoby którym wydaje się to nieopłacalne tego po prostu nie robią i koniec tematu. Jeżeli mówisz o wyzysku to jesteś w błędzie, zobacz co się dzieje gdzie indziej, tam albo dostaniesz jakiś ochłap na pocieszenie albo i nie. A tutaj oprócz tego, że możesz się udzielać możesz wygrać nagrody, możesz zgromadzić punkty itp. Więc po co siać ferment? Pytam się po co?

I na tym polu Benchmark sprawdza sie idealnie, bo nawet nikt nie przyznal mi racji, jeno sie obruszyl.

a jak mamy Ci rację przyznać skoro jej nie masz :D userzy piszą teksty dlatego, że chcą, a BMK ich za to nagradza punktami....a jak nie chcesz to nie piszesz (np. tak jak ja)

bez sensu jest Twój tok myślenia...

pozdrawiam

A czy ja cos chce? Kazdy wie, ze najlepiej zdobyc "taniego pracownika", bo to sie oplaca. I na tym polu Benchmark sprawdza sie idealnie, bo nawet nikt nie przyznal mi racji, jeno sie obruszyl.

Nie rozumiesz jednej podstawowej kwesti... większość m-r jest pisana przez entuzjastów, którzy z pasji testują sprzęt i piszą o nim recenzje... na większości portali komputerowych takie teksty są umieszczane w specjalnym dziale na forum.

Tutaj natomiast masz normalny dział na stronie + promocja artykułów na głównej (większa oglądalność twojego dzieła), w dodatku w zależności od jakości artykułu dostajesz pewną ilość 'złotówek', które możesz wydać na dowolny sprzęt z KT.

Dodając możliwość wypożyczania sprzętu na testy (czasem nawet z opcją zostawienia u siebie po testach), to jak dla mnie jest to układ nie polegający na wyzysku, ani nic z tego co starałeś się nam udowodnić :rotfl:

Tak więc czas zacząć się leczyć, może na nogi, bo na głowę już za późno :co:

A czy ja cos chce? Kazdy wie, ze najlepiej zdobyc "taniego pracownika", bo to sie oplaca. I na tym polu Benchmark sprawdza sie idealnie, bo nawet nikt nie przyznal mi racji, jeno sie obruszyl.

Nie rozumiesz jednej podstawowej kwesti... większość m-r jest pisana przez entuzjastów, którzy z pasji testują sprzęt i piszą o nim recenzje... na większości portali komputerowych takie teksty są umieszczane w specjalnym dziale na forum.

Tutaj natomiast masz normalny dział na stronie + promocja artykułów na głównej (większa oglądalność twojego dzieła), w dodatku w zależności od jakości artykułu dostajesz pewną ilość 'złotówek', które możesz wydać na dowolny sprzęt z KT.

Dodając możliwość wypożyczania sprzętu na testy (czasem nawet z opcją zostawienia u siebie po testach), to jak dla mnie jest to układ nie polegający na wyzysku, ani nic z tego co starałeś się nam udowodnić :rotfl:

Tak więc czas zacząć się leczyć, może na nogi, bo na głowę już za późno :co:

Majkel trochę sam zaprzeczasz sobie. Teraz piszesz o BMK w samych superlatywach, a jeszcze kilka dni temu stwierdziłeś że ci co piszą M-R są dla redakcji tanią siłą roboczą.

Wlasnie dlatego uwazam, ze internet powinien byc monitorowany. Byle obszczymurek napisze, ze powinienem sie leczyc. A tak to juz by rodzice w kajdaneczkach opuszczali lokum. Normalni ludzie mogliby znowu popisac. A prawda jest taka, ze Ci naprawde inteligetni nie czytaja internetu. Bo i po co.

W kazdym razie nie zostalo tu napisane nic nowego. Pokazaliscie jedynie, ze nie macie pojecia o czym mowa. Jednak to pewnie kwestia niezbyt zaawansowanego wieku.

Wlasnie dlatego uwazam, ze internet powinien byc monitorowany. Byle obszczymurek napisze, ze powinienem sie leczyc. A tak to juz by rodzice w kajdaneczkach opuszczali lokum. Normalni ludzie mogliby znowu popisac. A prawda jest taka, ze Ci naprawde inteligetni nie czytaja internetu. Bo i po co.

W kazdym razie nie zostalo tu napisane nic nowego. Pokazaliscie jedynie, ze nie macie pojecia o czym mowa. Jednak to pewnie kwestia niezbyt zaawansowanego wieku.

O kolego! A ja Cie miałem za normalnego gościa! Rodzice w kajdankach za słowo "leczyć"?? ocena wieku po własnym poglądzie (błędnym - serio)??

Faktycznie, jeżeli tacy "inteligentni" mają czytać internet to ich brak odczujemy na plus nie na minus...

Byle obszczymurek napisze, ze powinienem sie leczyc.

"Byle obszczymurek napisze" że jesteśmy niewolnikami...

Te yntelygent nie rozumiesz kim jest entuzjasta?

Przedstawiasz swoją wyimaginowaną wizję rzeszy szczurów-niewolników, redakcji-tyranów, którzy wyzyskują biednych użytkowników, tanią siłę roboczą... to się nie dziw, że niektórzy mogą sądzić, że jest z Tobą coś nie tak :co:

A pisząc "Byle obszczymurek napisze, ze powinienem sie leczyc. A tak to juz by rodzice w kajdaneczkach opuszczali lokum." tylko nas utwierdzasz w tym przekonaniu :rotfl:

Wracając do monitorowanego internetu to skoro chcesz karać za wezwanie Cię do leczenia to w takim razie jak odpowiesz za taki tekst:

Byle obszczymurek napisze (...)

Dożywocie dla Ciebie? a może chcesz karę finansową? Powinieneś siebie mierzyć taką miarą jak innych - wyjdzie to wszystkim na zdrowie

EDIT: Znowu temat dyskusji nie ma nic wspólnego z faktycznym tematem topiku. Znów przez pojedynczego użytkownika...

Super zaleta nowego USB -> szybki. Tzn. teoretycznie powinien być szybki, zależy kiedy sprzęcior zostanie wysłany i z głowy. Ostatnie edycje tylko się przedłużały i przedłużały, na dodatek zawsze coś było nie tak. Dlatego dość fajna akcja, to samo można zrobić z samymi "flakami". Dorwać jakąś płytę, ramy i procka i to zaoferować jako nagrodę :rotfl: