Jubno 89 Napisano 25 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2013 @iDaft Warto być optymistą. Nie lubisz brzydkich kobiet, to się na nie nie (?) patrzysz, a przynajmniej starasz. Tak samo z kompami... Link to post Share on other sites
iDaft 995 Napisano 25 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2013 Swojego kompa mam pod biurkiem, więc nawet nie muszę na niego patrzeć. Nawet mam nawyk i na ślepo mogę powiedzieć, gdzie jest włącznik. Jak będę miał czas, żeby się za niego zabrać, to chętnie wystawię na zewnątrz, ale ciężko znaleźć coś bardzo małego, co nie byłoby Bitfenixem Prodigy (ładna to budka była kilka miechów temu, ja chcę czegoś oryginalniejszego) i albo biorę SS, albo Korsarza. Obie mi się podobają, ale SrebrnaSkała jest dużo mniejsza, ale za to ładnego (dużego) coolera nie zmieścisz. Chociaż ja i tak mam H20... Koniec OT, to temat dodo. Link to post Share on other sites
natsu 1871 Napisano 25 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2013 W 90% przypadków wystarczy napisać do supportu i poprosić o zestaw kabli, zostanie wysłany bez poniesienia kosztów Jak się ma modularny zasilacz to można napisać. Link to post Share on other sites
Jubno 89 Napisano 25 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2013 @iDaft Ja się ostatnio napaliłem na Xigmatek Aquila. Kóniec OT... Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 25 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2013 Xigmatek Aquila Ładna. to temat dodo. Bez przesady, jak chcecie coś powiedzieć - mówcie. Tak na prawdę liczyłem na jakaś rade, pomysł co mogę zrobić a dostałem prawie 3 strony lamentu Link to post Share on other sites
iDaft 995 Napisano 25 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2013 (edytowane) Szczerze mówiąc bez ingerowania w konstrukcje budy nie da się chyba nic tutaj dodać, może zmiana wentyli na takie z czerwonymi śmigłami? Albo sam je przemaluj, bo lipa jak się chociaż trochę nie ubrudzisz przy moddingu. Fajnie byłoby zrobić jakąś listewkę handmade, żeby zakryć wentyle, ale to już takie małe szczegóły. Pomyśl może nad jakimś zakryciem akrylem tej ściany z koszykami HDD i tam, gdzie masz wentyle. Ja bym to zrobił tak, że takie cuś pociąć na kawałki i wykorzystać. Nie wiem jak to by wyglądało na żywca, ale na pewno ładniej niż goła blacha. Do tego czerwone wstawki porobić. Minusem byłaby niestety wentylacja, ale skoro na tych koszykach nie ma żadnych wentylatorów, to co Ci szkodzi... Mógłbyś wrzucić aktualne foto całej budy Tzn. odkrytego boku jak to teraz wygląda? Edytowane 25 Grudnia 2013 przez iDaft 1 Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 25 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2013 foto całej budy Jak mówiłem, jutro zrobię sesje. Link to post Share on other sites
iDaft 995 Napisano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 (edytowane) Generalnie mniej więcej tak to widzę: http://s4.ifotos.pl/img/Enthoo-Pr_nqaqsax.jpg BIGIM to nie jestem, ale tak poglądowo. Nie wiem czy dobrałem dobre proporcje mobo, ale tak mniej więcej były otwory montażowe. Edytowane 26 Grudnia 2013 przez iDaft Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 mniej więcej tak to widzę: Bez grafy, GPU, chłodzenia, dysków, RAM'u i zasilania ? Link to post Share on other sites
iDaft 995 Napisano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 (edytowane) Jak zrobisz mi zdjęcia tego wszystkiego, to mogę wkleić... Ale nie wiem, czy włożona praca przełoży się na efekt. Dyski za akrylem. Nowaj, ale żeś szybki, nie zdążyłem edytować. Akryl w sumie jest bardzo ładny, moim zdaniem dużo lepiej prezentuje się od jakichś coverów z folią carbonową, bardzo elegancki. http://digishots.pl/media/catalog/product/cache/1/image/850x850/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/p/o/podkladka-akrylowa-czarna_04_.jpg Edytowane 26 Grudnia 2013 przez iDaft Link to post Share on other sites
natsu 1871 Napisano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 (edytowane) Akryl bardzo ładnie łapie kurz i się rysuje. W tym jest w sumie najlepszy Ja bym boku nie ruszał w ogóle. Buda wygląda elegancko taka jaka jest a jeżeli już taki cover to albo z anodyzowanego alu albo akryl + dobra folia 3m pod kolor budy Edytowane 26 Grudnia 2013 przez natsu 1 Link to post Share on other sites
iDaft 995 Napisano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 (edytowane) folia przeźroczysta i po kłopocie. Akryl jest w tym ciekawy, że powierzchnia ma jednolity kolor i odbija przedmioty tworząc bardzo fajny efekt. Edytowane 26 Grudnia 2013 przez iDaft Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 Obudowy z meshowym frontem zawsze lepiej wypadają przy AC od obudów z frontem litym. Tu dochodzi kwestia poprawionego przepływu od spodu obudowy (zaleta wywalenia zasiłki do drugiej przegrody) i większej ilości powietrza wewnątrz obudowy. CMka mimo sporych rozmiarów jest relatywnie ciasna w środku. Biafra 1987 kupił budę Phanteksa, za chwilkę Ty ją kupiłeś. Za chwile kupi ją jeszcze kilka osób Taki już ze mnie trendsetter Trudno się dziwić że ludzie czekają na to żeby dostać informacje o sprzęcie z pierwszej ręki. A co do LC Dodo to jestem dziwnie spokojny 1 Link to post Share on other sites
jacekgothic 18780 Napisano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 Trudno się dziwić że ludzie czekają na to żeby dostać informacje o sprzęcie z pierwszej ręki. Masz rację, też czekałem na info od Ciebie, teraz czekam na resztę gratów i trzeba będzie zamawiać A co do LC Dodo to jestem dziwnie spokojny Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 26 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 LC Dodo Nie odpuścicie mi, prawda ? Link to post Share on other sites
jacekgothic 18780 Napisano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 Prędzej czy później i tak do tego dojdzie, ale musi to być Twoja decyzja. Takie robienie czegoś na siłę jest bez sensu. Kiedyś nadejdzie ten dzień i poczujesz, że jesteś gotów na LC 2 Link to post Share on other sites
natsu 1871 Napisano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 To mam zostawić chłodnicę dla dodo? Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 26 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 Link to post Share on other sites
natsu 1871 Napisano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 Prędzej czy później i tak do tego dojdzie, ale musi to być Twoja decyzja. Jak na pogadankach o seksie w szkole Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 26 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 hahahahahah Bardziej jak do dziewicy "Skarbie do niczego Cie nie zmuszam, powiedz jak będziesz gotowa..." 4 Link to post Share on other sites
jacekgothic 18780 Napisano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 Jak na pogadankach o seksie w szkole Nie miałem takowych, do wszystkiego doszedłem sam 3 Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 Pogadanek nie miałeś czy seksu, skoro sam dochodziłeś? Link to post Share on other sites
jacekgothic 18780 Napisano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 Za moich czasów w szkole temat sexu, to było tabu. A dochodzić zawsze miałem z kim i nie była to "graba" Link to post Share on other sites
Gość usuniety_pimal Napisano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 (edytowane) Pogadanek nie miałeś czy seksu, skoro sam dochodziłeś? nie rozumie dlaczego to nie zostało sklasyfikowane jako "spam i nabijanie postów" nie mam nic do gościa ale może bądźmy jednakowo traktowani Kiedyś nadejdzie ten dzień i poczujesz, że jesteś gotów na LC u mnie nadszedł ten dzień i jestem gotowy/pewien że nigdy nie założę LC (wiem że teraz się narażam obu moderatorom) to po pierwsze nigdy nie będzie pasywne po drugie poco komu tak wydajne chłodzenie do generacji procesorów które źle oddają ciepło na poziomie IHS mam w planach totalnie pasywny bezszelestny sprzęt, niskoprądowy Edytowane 26 Grudnia 2013 przez PiotrMalko Link to post Share on other sites
natsu 1871 Napisano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 (edytowane) Nie przypominam sobie żeby w kwestii LC była mowa o Twoich planach. Poza tym luźniejsze podejście do tematu w tematach założonych przez użytkowników jest całkiem normalne (w działach 'modding' i 'worklog' żeby była jasność). Jeśli to nie przeszkadza twórcy tematu to co za problem? Edytowane 26 Grudnia 2013 przez natsu 2 Link to post Share on other sites
Recommended Posts