Nowaj 61941 Napisano 25 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2013 EP + i7 + GTX 780 - jak dla mnie to już jest raczej bardzo ciekawe połączenie 2 Link to post Share on other sites
Gość DANNY__79 Napisano 25 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2013 Plan już jest ale... http://www.demotywery.pl/uploads/2011_05/15/11115_22_500_Jak-Celnie-Srac-Na-Ludzi-....jpg To i od czasu, do czasu zobaczę co się tu ze sprzętem dzieje Miłego modowania 7 Link to post Share on other sites
omar2033 593 Napisano 25 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2013 (edytowane) A wiec wygląda to tak http://farm3.staticflickr.com/2859/11544944484_9395938dda.jpg Co do kupowania przez Ciebie pod wpływem impulsów to jakoś średnio to widzę. Choć faktycznie koledzy Cię zaimpulsowali Effendi360 kupił Corsaira H100i za chwilkę kupiłeś to samo. Biafra 1987 kupił budę Phanteksa, za chwilkę Ty ją kupiłeś. Na dziś wieje pustką. Cóż forumowa moda swoje robi. Powodzenia w składaniu LC. Edytowane 25 Grudnia 2013 przez omar2033 Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 25 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2013 1. Nie cytuj zdjęć 2. Na prawdę sadzisz ze w godzinę po publikacji tematu Effa poleciałem po H100i.... hmmm a może miałem go już wcześniej.,... ? 3. Skoro ma Biafra to ja już nie mogę ? Równie dobrze mogę napisać ze parę milionów osób kupiło komputer a później Ty poleciałeś do sklepu i również sobie kupiłeś, zrób mi przysługę i tu nie zaglądaj bo trochę pajacujesz. Link to post Share on other sites
omar2033 593 Napisano 25 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2013 Dobrze zrobię Ci ją i zajrzę za dłuży czas jak będzie w budzie ciaśniej. Co do pajacowania wybacz mam odmienne zdanie kto i w jakim momencie pajacuje. Powodzenia i Wesołych Świąt. 1 Link to post Share on other sites
Jubno 89 Napisano 25 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2013 Ah i jeszcze jedno, nie podoba Ci się styl prowadzenia tematu, fakt ze nie mam LC czy planu: 1. Ja nic o LC nie wspominałem. 2. Grzecznie zasugerowałem, a ty na mnie klniesz. Nie fajnie... Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 25 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2013 Jeśli nie wspominałeś widać nie kierowałem tego postu do Ciebie, mowie do ogółu. Link to post Share on other sites
Popularne posty gtxxor 3481 Napisano 25 Grudnia 2013 Popularne posty Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2013 Skoro tak gorąco to i ja się wypowiem Ja personalnie wychodzę z założenia, że obudowę kupuje się do sprzętu i potrzeb a taki monstrualny klocek, dodatkowo właściwie bezpośrednio dedykowany do LC jest tutaj zwyczajnie niepotrzebny. Można sobie oczywiście tłumaczyć, że "dla lepszej wentylacji" czy czegoś tam... ale prawda jest taka, że Enthoo Primo przy AC optymalnym rozwiązaniem nie jest i chociażby dwukrotnie tańszy Corsair 540 spisałby się lepiej. Ta obudowa do tego zestawu na chwilę obecną to nie tylko przerost formy nad treścią, ale także niezbyt optymalny wybór. Zaryzykuję też stwierdzenie, że przy zamkniętej skrzynce stary CM zapewniał jednak lepszy airflow. Inna sprawa, to oczywiście preferencje autora tematu i jego jakiś tam zamysł, a jak wiadomo o gustach się nie dyskutuje. 11 Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 25 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2013 Widzę stała ekipa speców od narzekania musiała przyjść i nawet w święta dostąpić do psucia humoru człowiekowi który kupił sobie sprzęt i chce się nim cieszyć. Eksperci od wszystkiego, łącznie z przewidywaniem ludzkich potrzeb, zachcianek, optymalnych wyborów i wpływu czynników koleżeńskich na zakup danego produktu. Zabić to mało.Zakładam podsłuch, bo fajny temat. Ciekawe co tam Dodo jeszcze wymyśli 4 Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 25 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2013 CM zapewniał jednak lepszy airflow. No nie.. że obudowę kupuje się do sprzętu i potrzeb Rownie dobrze mozna napisać ze kawaler nie powinien mieć 5 osobowego auta kombi bo i po co .... Przecież pozostałe siedzenia nie będą zajete... Corsair 540 spisałby się lepiej Obudzę się za tydzień z pomysłem wodowania i co wtedy ? Link to post Share on other sites
jacekgothic 18780 Napisano 25 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2013 Biafra 1987 kupił budę Phanteksa, za chwilkę Ty ją kupiłeś. A za chwilę ja ją kupię i co przyleziesz narzekać do mojego tematu Obudzę się za tydzień z pomysłem wodowania i co wtedy ? Przy 540-tce... Ciasnota 1 Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 25 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2013 No nie.. Rownie dobrze mozna napisać ze kawaler nie powinien mieć 5 osobowego auta kombi bo i po co .... Przecież pozostałe siedzenia nie będą zajete... Obudzę się za tydzień z pomysłem wodowania i co wtedy ? Ad 1 - A sprawdziłeś to przy stałej temperaturze otoczenia? Obudowy z meshowym frontem zawsze lepiej wypadają przy AC od obudów z frontem litym. No chyba, że pomiar wykonałeś przy otwartej obudowie, ale to również zaburza wynik. Ad 2 i Ad 3 - Myślenie "przyszłościowe" jest jak najbardziej w porządku. Sęk w tym, że prostym układem typu CPU+GPU+2 chłodnice tej obudowy również nie zapełnisz. Ostatnio w modach widać taki trend, że im bardziej "naćkane" tym fajniej. Ale to tylko "trend". 350D http://raven-lee.com/images/rainnh2o/corsair350_015.jpg Ja się nie wypowiedziałem "hejtersko" na zasadzie - /głupio robisz, podpatrzyłeś et cetra/. Po prostu wyraziłem swoją opinię. Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 25 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2013 taki trend Rozumiem ale MI (a PC jest mój) tak się nie podoba. A sprawdziłeś to przy stałej temperaturze otoczenia? Tak. otwartej obudowie Żartujesz sobie? swoją opinię. Nie mam z tym problemu Link to post Share on other sites
vertiver 1406 Napisano 25 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2013 Na pewno zakup takiej obudowy jest bardziej przyszłościowy niż kolejny mały gniot. Xor a co ja mam powiedzieć? Płyta mini atx przy big tower. 1 Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 25 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2013 Xor a co ja mam powiedzieć? Płyta mini atx przy big tower. Widziałem już ITX w Switch 810 A tak na deser... http://img.hexus.net/v2/graphics_cards/nvidia/evga/GTX780CF/Temp.png Nie mam pojęcia jak Ty tą kartę obciążałeś Bo w każdym teście (a tam się leci na bench table) i podczas grania 780 Classified zawsze utrzymuje się między 75-80C. Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 25 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2013 Wyraźnie napisałem czym obciążyłem PS http://www.guru3d.com/articles_pages/evga_geforce_gtx_780_classified_review,9.html Link to post Share on other sites
Cryptone 19 Napisano 25 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2013 A mi się tam podoba i ważne że ma to się podobać użytkownikowi a w tym przypadku jest to Dodo. I nikt nie może powiedzieć czy Dodo w pewnym momencie nie pomyśli o LC. Kupujemy pod konfiguracje która może ulec zmianie a nie jak ktoś napisał, że to w tej chwili jest przerost formy nad treścią. Dodo zazdroszczę zielonej stajni, ja niestety muszę chwilowo zapomnieć o rozbudowie nieoczekiwane wydatki. Co następne w planach? 1 Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 25 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2013 Co następne w planach? Wypada zmienić kable zasilacza, obecne wentylatory jakoś mi nie leżą, zastanawiam się również nad kolejna Evga do pary. Link to post Share on other sites
natsu 1871 Napisano 25 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2013 Kable zasilacza... Gdyby to tyle nie kosztowało i przy okazji gwarancja nie poszła się walić to bym chętnie komuś oddał do oplatania Link to post Share on other sites
iDaft 995 Napisano 25 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2013 Jak opleciesz tak samo, to kto zauważy? Btw. Nie rozumiem tej fali niezadowolenia. Się podoba właścicielowi, to bardzo dobrze. Może i tam nas*ać, ważne że Autor jest zadowolony. Zresztą mnie też się podoba, tego LC wszędzie na pęczki jest, a tutaj przynajmniej ciekawie - AC w Big Tower. ) Mógłbyś zapoczątkować nowy trend na chłodzenie powietrzem, ciężej być w tym oryginalnym, niż w podłączaniu paru węży i zalaniu wodą. Obserwuję oczywiście i życzę coraz to lepszych pomysłów! 1 Link to post Share on other sites
Jubno 89 Napisano 25 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2013 @Up Nie miał by co "początkować", w tej chwili bardzo ładny komputer z AC ma np. Bon i Vuodi. Poza tym tam jest pseudo LC a nie AC Pozdro. 1 Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 25 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2013 gwarancja nie poszła się walić W 90% przypadków wystarczy napisać do supportu i poprosić o zestaw kabli, zostanie wysłany bez poniesienia kosztów 1 Link to post Share on other sites
iDaft 995 Napisano 25 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2013 (edytowane) dodo, enermax też taki chętny do wysyłania kabli? @Jubno, ale ładne AC to dalej jedynie jakieś 5% projektów. Jak dla mnie LC się strasznie przejadło i na chwilę obecną jakbym miał większą budę, to brałbym się za powietrze. Nawet jakbym miał w to wwalić tyle, co na LC, żeby osiągnąć świetny efekt. Zresztą za niedługo zamawiam chyba Corsaira 540, to może będę coś działać. ) Edytowane 25 Grudnia 2013 przez iDaft 1 Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 25 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2013 enermax Podaj mi na PW trochę info mogę do nich zadzwonić/napisać. Link to post Share on other sites
iDaft 995 Napisano 25 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2013 Nie teraz, bo zasiłka do mnie dopiero idzie. Ale chętnie skorzystam z propozycji, jak będę miał fizycznie. Link to post Share on other sites
Recommended Posts