lukyeti 2221 Napisano 31 Marca 2019 Udostępnij Napisano 31 Marca 2019 I ktoś kto traktuje związek małżeński jako jedyny przepis na szczęście i spełnienie, jest co najmniej niepoważny. Wyrocznio to podaj co dla Ciebie w życiu jest takie ważne, skoro krytykujesz kogoś kto chce mieć rodzinę i to jest jego siła, szczęście i motor do działania, bodziec do tego, żeby kolejnego dnia wstawać z bananem na twarzy i cieszyć się tym co ma na tym świecie? Nic o mnie nie wiesz, ani jaki jestem ani o tym jakie miałem życie, a krytykujesz 1 Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13231 Napisano 31 Marca 2019 Udostępnij Napisano 31 Marca 2019 skoro krytykujesz kogoś kto chce mieć rodzinę i to jest jego siła, jako jedyny przepis na szczęście a krytykujesz Może nie do końca wyraziłem się jasno. Nie miałem takiej intencji. Bo dla mnie to bardzo słaba lokata (związek), aby się dla niego całkowicie poświęcać. A zwłaszcza w dzisiejszych czasach gdzie 44% rozwodów w miastach do 3 czy 5 roku po. Warto mieć plan "b". Choćby zabezpieczenie finansowe swojej przyszłości. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Hashaashin 0 Napisano 25 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2019 Podpinam się pod słowa mojego poprzednika Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 25 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2019 Dosyć ważne jest to, co uważasz za "całkowite poświęcenie" w związku ? Myślisz, że lepsze są takie na "pół gwizdka" ? Właśnie ze względu na takie podejście jest tyle rozstań... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
jou300 22 Napisano 8 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2019 Mam 30+, ale do renty daleko. Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13231 Napisano 8 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2019 Właśnie ze względu na takie podejście jest tyle rozstań... Cokolwiek prawdziwie się zaczyna – nigdy się nie kończy. . . Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 8 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2019 @up - niestety dotyczy to także kłopotów... Cytuj Link to post Share on other sites
leto87 2293 Napisano 8 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2019 32 lata, dziecko niecałe 3.. ale juz trochę tęsknie za czasami gdy miała roczek. Szybko ten czas mija. Chociaz łatwo nie bylo.. Teraz już zaczyna mieć swój charakter.. po matce.. i już jest inaczej Teraz akurat jest już od miesiąca z matką, daleko.. Na wakacjach. 3 Cytuj Link to post Share on other sites
ifanhol 2 Napisano 9 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2019 Jest takie znane przysłowie, małe dzieci mały kłopot, duże dzieci duży kłopot. No ale czym byłoby nasze życie bez pociech Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty MiK 13231 Napisano 9 Listopada 2019 Popularne posty Udostępnij Napisano 9 Listopada 2019 (edytowane) No ale czym byłoby nasze życie bez pociec Strasznie smutne. http://giphygifs.s3.amazonaws.com/media/94EQmVHkveNck/giphy.gif Edytowane 9 Listopada 2019 przez MiK 10 Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 9 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2019 To jak, żona wróci z wakacji to machnij sobie drugie dziecko. Im mniejsza różnica wiekowa tym lepiej 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ernorator 3643 Napisano 9 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2019 Właśnie chciałem to wkleić ale dziecko zaczęło płakać i musiałem iść przewinąć i dać mleko, potem wstało drugie....itd...itd 2 Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 9 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2019 Dlatego mam jedno Cytuj Link to post Share on other sites
leto87 2293 Napisano 9 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2019 Może bym chcial miec drugie dziecko, ale nie ma hajsu.. Taka smutna prawda, za parę lat może uda się coś zrealizować i będzie lepiej. Narazie są plany, fuchy na boku, brak czasu, i jest jak jest.Pod koniec miesiąca sam lece na urlop, dołącze do rodziny, i potem razem wrócimy. Tanie bilety mnie skusiły, 2080pln za lot w dwie strony(kierunek Wietnam), wiza 100pln.. Gdyby bilety byly już za 2400pln to bym na 90% nie leciał, próg bólu. Co do dzieci jeszcze, hajs hajsem, ale nic tak nie cieszy jak szczęście własnego dziecka. Mi się akurat udało, bo mam wyjątkowo radosną, zdrową, i ładną córkę. Czy inteligentną jeszcze nie wiem Jak latem ćwiczyłem na dworzu, to podchodziła i próbowała podnosić patyk tak jak ja sztangę. A miała 2 lata. Takie momenty to radość dla rodzica, i człowiek zdaje sobie sprawę że nic innego sie nie liczy. Cytuj Link to post Share on other sites
ernorator 3643 Napisano 9 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2019 ale nie ma hajsu.. 2080pln za lot w dwie strony(kierunek Wietnam), wiza 100pln... Priorytety 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Succubus 6185 Napisano 9 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2019 Leto mam rozumieć, że masz żonę Wietnamkę? Nie zrozum mnie źle, ale co naszym dziewczynom brakuje? Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 9 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2019 Miłość nie wybiera (też tak zrozumiałem jak Succubus) Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13231 Napisano 9 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2019 (edytowane) ale co naszym dziewczynom brakuje? Jak już wspominałem tylko dwa typy mężczyzn pozna prawdziwą naturę polek. Rozwodnik i ktoś zupełnie nieatrakcyjny czy to fizycznie i/lub mentalnie. Ostatnio na weselu poznałem Azjatkę z tej biedniejszej części tego kontynentu. Jako, że jestem otaku łatwo było mi się dogadać. Zupełnie inna mentalność i nastawienie do człowieka. Mimo, że nie jestem ani przystojny ani bogaty. Edytowane 9 Listopada 2019 przez MiK 2 Cytuj Link to post Share on other sites
leto87 2293 Napisano 9 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2019 @@Succubus, Nic naszym nie brakuje, chyba mi coś brakowało. Mam takie silne przekonanie, że nie byłem zbyt atrakcyjnym kandydatem na męża dla naszych kobiet Może się za słabo starałem, nie wiem. Wyszło jak wyszło. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Succubus 6185 Napisano 9 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2019 Najważniejsze, że jesteś szczęśliwy. @MiK: Coś rzeczywiście musi być z Tobą nie tak, skoro nasze dziewczyny Cię omijają jak pies jeża. Kiedyś słyszałem, że nasze dziewczyny są "zimne" - jasne, bywają i zimne, ale są i takie, co nawet latynoską krew zawstydzą (to samo tyczy się wszystkich innych aspektów życia). Cytuj Link to post Share on other sites
leto87 2293 Napisano 9 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2019 Wychowanie dzieci to spora inwestycja, żłobek, przedszkole, studia, zajęcia dodatkowe, zainteresowania. W takiej perspektywie te 2200 za lot nie jest znaczącom kwotą.A moja praca nie daje mi pewności zatrudnienia, gdyby mnie wylali byłoby mi trudno znaleźć inną. Dlatego teraz się skupiam na tych sprawach. Żeby mieć jakiś plan awaryjny.. Cytuj Link to post Share on other sites
Succubus 6185 Napisano 9 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2019 Prawda, też kiedyś przeklinałem każdy dzień, bo nie szło, bo ciężko, ale właśnie te dzieci dawały mi siłę, to dla dzieci się poświęcałem, to dla nich bym wlazł w ogień. Moje są już dorosłe i poszły w swoich kierunkach, starego ojca czasem odwiedzą, czasem zadzwonią, na szczęście to ja ciągle mogę pomóc im gdyby chciały, jednak jak widzę gdybym to ja potrzebował ich pomocy - nie odmówiłoby ani jedno, ani drugie. Myślę, że właśnie dlatego warto żyć i się poświęcać. Gdybym nie miał dzieci moje życie wyglądałoby dziś zupełnie inaczej - może bym już nie żył, może byłbym w kryminale, może walczyłbym z nałogami, a może żył jak wieczny kawaler, któremu jest wszystko jedno każdego dnia 2 Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13231 Napisano 9 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2019 Coś rzeczywiście musi być z Tobą nie tak Oczywiście. Po części. Odkąd zainteresowałem się socjotechniką, inżynierią społeczną i psychologią ewolucyjną okazało się, że prawda jest dużo gorsza. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Succubus 6185 Napisano 9 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2019 (edytowane) Akurat mam ten etap za sobą Wierz mi, ta wiedza tylko powoduje coraz większy strach, coraz większą wręcz nienawiść do kobiet. (temat jest bardzo obszerny, więc nie zacznę nawet go poruszać). Edytowane 9 Listopada 2019 przez Succubus 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Fiszek 70 Napisano 9 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2019 Oczywiście. Po części. Odkąd zainteresowałem się socjotechniką, inżynierią społeczną i psychologią ewolucyjną okazało się, że prawda jest dużo gorsza. O to mnie zainteresowałeś teraz. Napisz do jakich wniosków doszedłeś, bo ciekaw jestem czy tak ogólnikowo z moimi się pokrywają Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts