AMD Overclocker 16 Napisano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 :rotfl: dobre ja czyszcze komputer co 2.5 tygodnia Cytuj Link to post Share on other sites
Voidereles 1695 Napisano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 t.luk, choć generalnie szanowany ma teraz problem panowie Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 (edytowane) Przez T.luka miałem chwile, podczas których już chciałem wyrzucić moje Zefirki przez okno (a wentylatory w tej cenie całkiem niezłe). Jego nachalność często prawie zawsze przynosi odwrotny skutek do zamierzonego. @down Skoro tak bardzo chcesz. Edytowane 26 Grudnia 2013 przez Tycha 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 Zmień "często" na "prawie zawsze" Cytuj Link to post Share on other sites
Vakhar 1 Napisano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 A co powiecie o obudowie Bitfenix Shinobi? Wg. recenzji które znalazłem jest chyba dobra (nie jestem żadnym specjalistą, więc w razie czego przepraszam ) Ps. Jest pewna literówka, a dokładnie jest napisane Ximantek zamiast Xigmatek. Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 co powiecie o obudowie Bitfenix Shinobi Sama w sobie jest ok, ale wszystko zależy od ceny. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2013 t.luk, choć generalnie szanowany ma teraz problem panowie Wiesz, to nie ja podważam zdanie i opinie redaktorów tego samego serwisu i to nie ja wymyślam dziwne teorie Cytuj Link to post Share on other sites
cesasz 5524 Napisano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2013 @up Ty cierpisz na coś? Udowodniłem, że gladius m40 ma plastikowe nóżki. Udowodniłem, że szersze przetłoczenia za przeproszeniem gó**o dają... To nie jest wymyślanie jakichś teorii... Twoje wypociny są co najmniej bezsensu, skoro bazujesz na kogoś testach, a nie zrobisz swoich, a masz do tego warunki i sprzęt... 4 Cytuj Link to post Share on other sites
chudy64 189 Napisano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 Zalman Z11 (bez plus) czy coś innego w kwocie do 200 zł? Cytuj Link to post Share on other sites
GRAABI 7278 Napisano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 Ewentualnie Zalman Z9 PLUS 4 wentylatory wraz z regulatorem,czujnik temperatury z wyświetlaczem,niebieskie podświetlenie i świetna cyrkulacja powietrza Cytuj Link to post Share on other sites
chudy64 189 Napisano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 Dzięki Wypadło na Z11 Cytuj Link to post Share on other sites
omar2033 593 Napisano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 Składałem kompa w Z11 Plus. Bardzo solidna obudowa. Będziesz z niej zadowolony. Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 29 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 Też składałem w niej ostatnio kompa. Wykonanie jest spoko. Wygląda jak odrzutowiec ale skoro ją wybrałeś to musiała Ci się podobać a to najważniejsze. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 W środku to to samo, co Z9 Plus, więc jest jak najbardziej spoko, jedyne, co mi kompletnie nie pasuje, to wygląd. Cytuj Link to post Share on other sites
chudy64 189 Napisano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 Z wyglądu szału niema, ale za to cena przyzwoita (189 zł) Dzięki Panowie. Cytuj Link to post Share on other sites
Ropasiak 96 Napisano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 Ktoś mi powie jak podłączyć ten przedni wentylator w SPC M23 Brutus? Wszystko jest na zdjęciu Jakaś przedłużka? http://t.imgbox.com/abkDZJ7c.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 31 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2013 @up Ty cierpisz na coś? Udowodniłem, że gladius m40 ma plastikowe nóżki. Udowodniłem, że szersze przetłoczenia za przeproszeniem gó**o dają... To nie jest wymyślanie jakichś teorii... Twoje wypociny są co najmniej bezsensu, skoro bazujesz na kogoś testach, a nie zrobisz swoich, a masz do tego warunki i sprzęt... Udowodnij proszę, że Twoje dziwne teorie i wszelakie negatywne spostrzeżenia pokrywają się opiniami rzetelniejszych osób (w tym kadry redaktorów BMK). Cytuj Link to post Share on other sites
cesasz 5524 Napisano 31 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2013 Czyli co? Ja jestem nierzetelny? A zresztą, skończmy już ten temat bo to się staje powoli nudne... Ty swoje wiesz, ja swoje wiem i niech tak zostanie. Cytuj Link to post Share on other sites
GRAABI 7278 Napisano 31 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2013 (edytowane) t.luk ciągle wklejasz jeden test. Podaj jakieś inne przykłady. Tylko nie takie jak ostatnio,w których wkleiłeś swoją recenzję. Edytowane 31 Grudnia 2013 przez GRAABI Cytuj Link to post Share on other sites
TheKariXD 6 Napisano 4 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 Czy obudowę Bitfenix Raider można zaliczyć do tych polecanych? Cytuj Link to post Share on other sites
Vibbom 0 Napisano 22 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Witam kolegów i koleżanki (jeżeli występują) z forum. W ubiegłym roku kupiłem zestaw z Allegro... wiem wiem, nie hejtujcie mnie. Wyglada to tak: AMD FX-8350 ATI Radeon 7870 2GB Płyta główna: MSI 760GM-P21 No i mój główny problem to jest chłodzenie gdyż w zestawie jest (pewnie najtańsza) obudowa tracer BEZ WENTYLATORÓW (sic!). Jak już przeczytałem po fakcie FXy mają ogromne zapotrzebowanie na chłodne powietrze. Teraz żałuję, że nie wybrałem i5... Wymieniłem już chłodzenie na takie: http://aab.com.pl/pl/p/AAB-Cooling-Super-Silent-P4-PWM-2-x-WENTYLATOR/1655 Temperatury troszkę zmalały, jednak w grach takich jak GTA IV czy BeamNG Drive dalej występuje throttling i na parę sekund tracę płynność z gry. Najlepsze jest to, że muszę obniżać jakość grafiki, żeby jak najrzadziej występował owy throttling, mimo, że te gry chodzą na maxymalnych detalach bez czkawki. Po zdjęciu bocznego panelu throttling nie występuje czyli temperatura w normie. I teraz przechodzę do sedna: Komputer stoi u mnie koło telelwizora i jest na stałe podłączony do niego. Szukam więc obudowy, która nie ma kosmicznego wyglądu i jest bardziej elegancka-stonowana, a jednocześnie chcę wreszcie grać na maxymalnych detalach bez spowolnień. Obudowa praktycznie się nie zużywa, więc jest to jednorazowy zakup, mimo późniejszego upgreadu, jednak maniakiem nie jestem więc mam do wydania 200 zł (ewentualnie troszkę mogę dołożyc). Podoba mi się Zalman Z3 Plus, do Z9 też byłbym skłonny dołożyc jednak ona już bardziej rzuca się w oczy. Gladiusy jak dla mnie wygladają jak gniazda szerszeni... w sensie za bardzo nudny wygląd. Ja muszę mieć coś co jest przewiewne, ładne (bo w końcu stoi razem z telewizorem), ale bez wodotrysków. Trochę się rospisałem. Mam nadzieję, że komuś będzie się chciało czytać moje wypociny... Cytuj Link to post Share on other sites
cesasz 5524 Napisano 22 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Kolego, to zestaw z allegro więc jaki masz w nim zasilacz? Chłodzenie na procku boxowe? Co do obudowy... Zalman Z9 to model o półkę wyższy niż Z3 i oferuje sporo fajnych rozwiązań. Natomiast jedna i druga to przewiewne obudowy;) Cytuj Link to post Share on other sites
Vibbom 0 Napisano 22 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Zasilacz Akyga AK B1-600 600W Chłodzenie pisałem, że wymieniłłem i link też podałem. Boxowe to jakieś nieporozumienie, wyło strasznie. Cytuj Link to post Share on other sites
cesasz 5524 Napisano 22 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Chłodzenie pisałem, że wymieniłłem i link też podałem. Boxowe to jakieś nieporozumienie, wyło strasznie. Przepraszam, nie doczytałem Zasilacz do wymiany, bo w przyszłości możesz nie mieć czego wymieniać;P 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Vibbom 0 Napisano 22 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Właśnie już się zorientowałem, że jest na czarnej liście w temacie o zasilaczach. Jeszcze jedno pytanie. Czy ten zasilacz na jakiś czas - myślę 2 miesiace wytrzyma z tym co jest teraz plus 4 wentylatory w obudowie? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts