Skocz do zawartości

Temat o polityce - wchodzisz na własne ryzyko

Recommended Posts

Wielu zesrałoby się w gacie, gdyby było w takiej sytuacji, ja pewnie również. Fajnie się pisze takie komentarze z perspektywy ponad 30 lat, zwłaszcza, jak samemu ma się lat naście lub dwadzieścia parę. 

Zgadzam się w 100%. Ale gościowi przydałaby się solidna dawka samokrytyki. A nawet gdyby "sypał" co wcale nie jest takie niemożliwe, dużo bardziej akceptowałbym akt pokory niż zgrywanie herosa. Winny, czy nie. Mam to dupio w głębie. Ale według mnie, nie tak mówi i zachowuje się domniemany bohater. Trochę ogaru. 

• Popieram 1

gościowi przydałaby się solidna dawka samokrytyki.

Oczywiście, że tak. Dlatego dosłownie od zawsze powtarzam, że nie jest i nigdy nie był, człowiekiem z mojej bajki. Podczas mini-playback show, w pierwszej klasie podstawówki, wystąpiłem z piosenką Big Cyc'a pod tytułem "Nie wierzcie elektrykom".

Jego miejsce w historii tego kraju jest jednak czymś nie do podważenia i polityka obecnej władzy wobec jego osoby, zwłaszcza w kontekście tego, że na całym świecie stanowi ikonę walki z komunizmem, jest czymś skrajnie żenującym.

Żenujące zachowania i wypowiedzi Wałęsy to inna sprawa - gdy podczas debaty w 95 roku chciał podać Kwaśniewskiemu nogę, pałałem do niego równie dużą sympatią jak obecnie do Jarka. 

nie tak mówi i zachowuje się domniemany bohater.

Tak mówi prosty człowiek, którego wyniosła na piedestał historia i któremu z tego powodu uderzyła do głowy sodówka. To oczywiste. W niczym jednak nie umniejsza to jego roli.  

• Popieram 2

Jeśli dla Was autorytetem jest człowiek, który mówi że wygrywał w totka kiedy potrzebował - fajnie. Dobrze, że nie wszyscy łykają takie bzdury.

"Tak, współpracowałem, tak, brałem hajs. Po to, żeby pomóc ojczyźnie. Nie było innego wyjścia". Ciężko?

• Popieram 1

Jeśli dla Was autorytetem jest człowiek, który mówi że wygrywał w totka kiedy potrzebował - fajnie. Dobrze, że nie wszyscy łykają takie bzdury.

"Tak, współpracowałem, tak, brałem hajs. Po to, żeby pomóc ojczyźnie. Nie było innego wyjścia". Ciężko?

Jak dorośniesz to może coś zrozumiesz. Podobnie jak reszta tego elementu.

Edytowane przez Adfsfd

W niczym jednak nie umniejsza to jego roli.  

Mi się jednak wydaje, że gość był potrzebny obu stronom. Komuna się sypała a oni sami o tym wiedzieli. Taki człowiek był im bardzo na rękę, aby wszystko ładnie-pięknie "przemodelować". 

• Popieram 1

MiK - też tak podejrzewam,ale to nie umniejsza jego roli i jednak ryzyka,jakie ponosił. Dzisiaj jak zabili na posterunku chłopaka to wszyscy,wszystko wiedzą.Kto ,kiedy,jak...Wtedy można było sprawę załatwić po cichu i ciało odnaleźć po 20-30-tu latach ,co trwa do dziś...

• Popieram 1

Mi się jednak wydaje, że gość był potrzebny obu stronom. Komuna się sypała a oni sami o tym wiedzieli. Taki człowiek był im bardzo na rękę, aby wszystko ładnie-pięknie "przemodelować". 

A mi sie wydaje, że jutro meteoryt spanie na Warszawę.

Tworzysz sobie teorie spiskowe.

To mi wytłumacz. Nie razi mnie inne zdanie. 

Nie widzę najmniejszego sensu tego robić.

Poczytaj sobie jakie mieliśmy opcje przed i po okrągłym stole. W jakiej sytuacji obecnie jesteśmy (nie licząc tego, że PiS niszczy kraj) a w jakiej sytuacji są nasi sąsiedzi. Białoruś i Ukraina. Jak przykładowo Ukraina przechodzi transformacje a jak my ją przeszliśmy.

To jest najlepszy wyznacznik tzw. faktów.

• Popieram 1

Ja tak sobie myślę,że są tu i tacy,którzy są w stanie dowodzić o wpływie PIS na zwycięstwo w bitwie pod Grunwaldem.Pozdrawiam ich serdecznie.... :)

No i oczywiście klęskę w 1939 przez PO i dziadka Tuska...

Edytowane przez jarrino
  • Popieram 1

Z pis-em jest dokładnie tak jak ktoś napisał. Możesz być ostatnią mendą ale jak jesteś w partii to jesteś nasz i wszystko jest ok. Wykształcenie, doświadczenie, cechy charakteru i twoja przeszłość nie mają żadnego znaczenia. Dlatego prokurator P. ma się dobrze mimo, że są na niego kwity, a nawet zeznania działacza opozycji. Dlatego inny facet, z wyrokami za kradzież w przeszłości, zasiada w komisji, która rolicza AG. Wałęsa, gdyby zapisał się do pis, też byłby z miejsca oczyszczony. A tak, jeden kwit, i całe życie tego człowieka do kosza.

Polska też jako państwo świeckie istnieje tylko czysto teoretycznie, na papierze... ch.j, du*a i kamieni kupa. Ta ekipa to ministranci. Ja jestem tolerancyjny, nie mam nic przeciwko kościołom w Polsce, modleniu się, świętom itd. Ale polityk reprezentujący Polskę jako państwo świeckie (zgodnie z konstytucją) powinien w codziennej pracy zachować religijną neutralność. To się nazywa profesjonalizm. U nas wszystko jest odwrotnie. Namolne, nachalne obnoszenie się ze swoim wyznaniem i religią i wrogością do innych religii jest normą. I do tego poroniona klazula sumienia. Z klauzulą sumienia jest jak z obrazą uczuć religijnych.... nie ma na świecie metody i fachowca, który bylby w stanie ocenić, czy twoje uczucia doznały uszczerbku, czy twoje sumienie faktycznie cierpi, czy po prostu z jakichś względów lecisz sobie w przysłowiowego chu.a, np po to żeby w pracy też być partyjniakiem pis-u i wspierać "dobrą zmianę", a nie fachowcem, który ma robić to co do niego należy.

Tak na marginesie, nie martwcie się o bezpieczeństwo kraju, opolscy żołnierze otrzymali relikwie JPII. Będą je też zabierać na misje. Każdy kto grał w Quake z godmode ON wie co to oznacza dla wroga.

http://opole.wyborcza.pl/opole/7,35086,22030662,opolscy-zolnierze-otrzymali-relikwie-sw-jana-pawla-ii-ma-ich.html

• Popieram 4

Tak na marginesie, nie martwcie się o bezpieczeństwo kraju, opolscy żołnierze otrzymali relikwie JPII. Będą je też zabierać na misje. Każdy kto grał w Quake z godmode ON wie co to oznacza dla wroga.

<3

• Popieram 1

Spokojnie panowie. Wymiana poglądów nie polega na wymianie opinii na temat drugiej osoby, mającej odmienne. Jak ktoś mi powie,że jest przekonany o obrotach słońca wokół ziemi,to nie nazwę go idiotą,tylko zarzucę kulturalnie brak wystarczającej wiedzy. ...

Napisz jeszcze psalm ku czci Misiewicza lub w ostateczności Rydzyka oraz poemat pochwalny dla wprowadzanej na dniach opłaty paliwowej, która realnie zwiększy ceny dosłownie wszystkiego i jest kolejnym "udogodnieniem" dla kierowców i będziemy w domu.

Jesteście żałośni no ale czego od patusów oczekiwać.

Wiedza na poziomie dna.

Ciekawe co przebije twoją głupotę.

//od tego miejsca polecam wypowiadać się z choć minimalną dozą kultury i poszanowania innych rozmówców - co za dużo to niezdrowo.
//sv

Edytowane przez sid vicious

To co PiS zrobił z drugą połową OFE już dawno przebiło jakiekolwiek działania Tuska w tym temacie. Nie napisali w broszurce, że PiS wziął resztę pieniędzy a 25% z pozostałej kwoty rozdysponował sobie na bieżące wydatki?

Jak chcesz afery to masz SKOKi.

Rzucając takimi hasełkami pokazujesz, że brak ci podstawowej wiedzy na dane tematy.

Edytowane przez Adfsfd
  • Popieram 1